ВМ-НВХ - част 59

• 42 603
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
AGLIKKA ,
баба ми , която беше невероятна дама , винаги ми го е казвала ( о пубертета нататък определено имах нужда от насоки:)...Та тя казваше да стана от масата когато ми е най - сладко . После , казваше , не лягай...Прибери си масата , измий чиниите , измети , простри...абе работи нещо поне час Simple Smile
За сведение голяма майка беше може би около 60 кг на 170 ръст , имаше талия , която се обгръщаше с 2 ръце и беше изправена като стълб . Елегантна дама до последния си ден  . Та исках да кажа , че такава политика може би не е грешна .
Аз си мисля че ако се науча да ям бавно , с удоволствие , ако се радвам на всяка хапка и се вслушвам в тялото си ( Пол Маккена да прощава за цитата ) ще усещам сигналите за ситост .  Та искам да кажа да ставаме когато се наситим . И това ще е достатъчно . И никакви прибежки до хладилника между храненията .
Да се похваля , напоследък нямам проблеми с WC . Никакви трици , лаксативи...нищо . Някак взеха да се наместват нещата  .

# 541
Браво, Тони, че се наместват! Hug

# 542
Да ви питам, какво мислите за диетичните "теории", че за да е слаб, човек "трябва да става от масата малко гладен"/ "да спира да яде, когато му е най-сладко".
Идеята на това е, че мозъкът получава сигнали за ситост след около 20-на минути, след като си започнал да се храниш.Та, смятай за 20 минути колко храна можеш да погълнеш, особено ако се храниш бързо....    Simple Smile
И друго четох, май от китайската медицина:
"Храната трябва да се пие, а водата- да се дъвче!"
Т.е., всяка хапка трябва да се дъвче поне 30-40 пъти, докато стане почти течна и тогава се преглъща.А водата да се пие на малки глътки, да се просмуква между зъбите.

За плодовете:повечето пишете, че ви гони зверски глад след тях.При мен няма подобно нещо. Ако например си направя 1 чаша шейк от плод и мляко и го изпия около 8-8.30 ч, до обяд не оглднявам.Или ако към 16 ч изям 1 плод, вечерям към 20 ч.Т.е., засищат ме поне за 3-4 часа.
Което е нормално, според мен...

# 543
Катарин, в такъв случай вероятно нямаш инсулинова резистентност, което наистина е нормалният вариант.

# 544
Момичета , бихте ли ми казали откъде си купувате кокосово масло. Аз днес питах в аптеката и си купих http://apteka.framar.bg/11002852/%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%BE% … -55-%D0%BC%D0%BB-Simple Smile

# 545
Привет, опасявам се ,че това кокосово масло от Икаров  е за външна употреба...
Това ,което е за консумация продават в някои био магазини, моето го купих от Zoya магазина, виждала съм и в Пикадили, Керфур. Тук други момичета ще споделят повече.

Мисля ,че на Икаров маслата са за масаж ....Но пък може и да греша.

Поздрави
М

# 546
  • в сърцата на децата <3
Само за масаж става това масло на Икаров. Въпреки, че тези продукти вече и за това не ги ползвам, много съм недоволна от качеството на маслата им. Кокосово масло за хранителни нужди може да се купи от повечето био магазини. Това, което аз купих, пише, че е био и струва 10 лева опаковка от 200 грама - стъклено бурканче. Има приятен мирис на кокос и е много вкусно с кафето  Heart Eyes

# 547
Тони, чудесно бабе, завижд

за моето беше важно колко мекици съм изяла
колкото повече, толкова по-добре
изобщо това определяне от друг кога си се нахранил, явно
е изиграло роля при мен и ме е лишило от моите лични
усещания за ситост, за съжаление

# 548
Сега изгледах филма за захарта......
Не искам да съм лоша, но в него става дума за вредата/токсичността на ДОБАВЕНАТА фруктоза във всякаква фабрична храна/напитки.
А не за фруктозата в плодовете.
Около 1.13 минута на филма самия лектор казва:
"Където в природата има фруктоза, има и много фибри.Затова и плодовете са О.К.Защото ограничават фруктозата и ви дават необходимите за вас съставки и фибри.Също дават и микро елементи, каращи черния дроб да работи здравословно."

Също препоръчва 100-300 гр фибри на ден.
И репликата му:"Ще излекувате диабета за седмица.Д2, не Д1."

Иначе, за останалото съм абсолютно съгласна.Не знам дали и в какво се използва Фруктозно/царевичен сироп, но аз като цяло съм премахнала фабричната храна/сосове/напитки и подобни, така че това не ме притеснява.Последните месеци единствената консумирана храна, произведена  извън къщи е бирата и 1-2 пъти месечно пържени картофки или цаца.    Laughing
Всичко останало, което ядем, се приготвя в моята кухня.А в нея няма фруктозен сироп.    Simple Smile

# 549
100 - 300 грама фибри на ден е абсурд  Shocked Няма как да е препоръчал толкова.

# 550
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Здравейте,

вчера  направих две  седмици, откакто  съм на режима. Резултати  до  тук:

килограми:-3,5 кг.
гръдна  обиколка:-5см.
талия:-5 см.
корем:-11 см. Flutter
ханш:- 7 см.
бедро:- 3 см.
коляно:- 3 см.
прасец- без промяна Thinking

Честно  казано, нямам никаква представа  защо при толкова  малко   свалени  килограми / от които  повечето  са  вода, без съмнение/ , резултатите  в  сантиметри  са  прилични newsm78.
Продължавам  с режима.
Проблеми- от 5 дни  не  съм посещавала  ВЦ  и  това  ме кара  да се чувствам  дискомфортно, но не искам да пия  лаксативи. Надявам  се  скоро  този проблем  да отшуми.
Продължавам  да  се  храня  веднъж дневно , като  държа  въглехидратите  на около 20 грама. Онзи  ден  ги  качих, без да се усетя , на  25 гр.,  но реших, че  не си струва  да издребнявам  чак толкова.
Друг проблем: един ден  съм добре,  на другия  съм зле / абстиненцията  при мен  продължава  досадно  дълго време,  но  не й се давам/. По- страшното е, че   съм ужасно  раздразнителна, освен  това изпадам в състояния  на депресия,  всичко  ми се струва  безмислено и  пусто; по- нетърпелива  съм станала  в  отношението  си  към детето, то  усеща  това  и се  инати, което  мен ме раздразва  още  повече. Изобщо-  положението  е  зле.
Надявам  се  скоро неещата  да отшумят, че вече сама себе си  не  мога  да понасям.
Споделям  всичко това не  за  да  ви  товаря  с моите  грижи,  а  защото  е  един вид споделен  опит. Може  и някой друг  последовател  на  режима  да е  изпадал в такива състояния и  това  да го обезсърчава. Та,  ако има  такъв човек, нека  знае- и  аз минавам през същото и вероятно  това е нормално.  bouquet

# 551
  • SA
Е, Бронте, ти 11 см минус от корема за 2 седмици ако го определящ за приличен резултат...  Shocked... аз бих казала, че е потресаващ!
За абстиненцията - не е толкова дьлга, та това са само 2 седмици.А и ти си ограничила крайно вьглехидратите.  Имай предвид, че дори Аткинс препорьчва ограничение на вьглехидратите до 20 гр. само за пьрвите 10-14 дни от режима (а той е доста краен в тези си препорьки). Според мен може да завишиш приема им като добавиш повечко зеленчуци. За проблема с ВЦ - може за известно време да приемаш 1-2 с.л. смляно ленено семе сутрин, примесено с малка чаша кисело мляко. По-нататьк едва ли и това ще ти е нужно.
Тонииии, иска ми се да сьм познавала баба ти!  Hug

# 552
  • В центъра на мръсотията
Ако не сте го прочели: http://novini.rozali.com/zdravni-novini/kafe-s-maslo-dava-poveche-energiia.html

# 553
  • в дяволитите очички на моето тормозче
kameloth, вероятно  съм свалила  от корема  толкова много, защото  той   порасна  бавно и  полека  в последните  месеци-чак ме питаха  колегите  дали  не  съм бременна Embarassed Мисълта ми  е, че  даже и в по- тежките  периоди  никога  не бях стигала обиколка  на корема / през пъпа/ до 104 см., като  изключим бременността, разбира  се. И вероятно  защото  са  новопоявили  се натрупвания, първо  те  започнаха  да  се  чистят.
При всички случаи  смаляването  няма  да  продължи  с тези темпове, то е ясно. А въглехидратите   ще вдигна  едва  когато  придобия  по- приличен ИТМ, та  даже  и   абстиненцията  да продължи  още  пет пъти  по толкова.
Като  се има предвид, че  се храня  веднъж дневно / което  за мен си е  напълно ок/, повече  зеленчуци няма как да изям.Честно  казано, като си изям  порцията, се чувствам   толкова  добре  нахранена, че  чак  мога  да го оприлича  на "попреяла".
Днес  например   /ядох  около 2 часа/   омахах  омлет от 4  яйца  с около 50 грама сирене и  около 200 грама салата от домати и  краставици, придружени  с едно  долно  пилешко  бутче,  по  което  едва ли имаше  повече от 20 грама месо./ калории- 747, М-61, П-40, В-9 /. До този момент  не  съм почувствала  ни  най- малък признак  на  глад.
И за рецептите, да ви кажа  какво  сготвих днес, но ще  го ям  утре:
700-800  гр. свинско  месо от плешка  го нарязах и запържих в мас. След това  на   горещия  котлон  сложих около 30 гр. масло, 3 препълнени  лъжици  заквасена  сметана, 170 гр. топено  сирене,  около 100 гр. нарязан  кашкавал ,една чаена чаша  бира и  още  толкова  вода. Като се стопи  всичкото  това нещо, го овкусих със сол  и  черен пипер. Изсипах месото / което  също посолих и  наръсих с риган/   в тавичка и  налях отгоре  сместа. Пекох  на  180 градуса  за около час.
Изглежда вкусно и виришеше  на вкусно, но чак  утре  ще  го  опитам на вкус и  ще споделя. А иначе рецептата я взех от  един от готварските  сайтове, но  не помня кой Embarassed

# 554
Бронте, ще чакам да прочета коментар за тази рецепта Praynig .
Та така с това кокосово масло, само за външна употреба е - ще се мажа с него.
Дадоха ми като вариант да си взимам кокос и да си правя кокосовото масло, някой от темата пробвал ли е, изглежда лесно  Simple Smile .  Другия ми вариант е да си поръчам от Зоя. бг.
Днес на закуска бях с 2 бъркани яйца, малко сирене и 1 домат. На обяд хапнах пролетна салата от Билата + риба тон . След 30 минути ми стана зле, отпаднало, посетих ВЦ-то. Чудя се и аз ли в момента свиквам на режима, че 2 месеца не бях кусвала мазнина, или просто ми е лошо от жегата. Дори следобед заспах, което е непривично за мен.  Вечерях към 9 малко домат+сирене, не съм гладна.
Скрит текст:
Ох, трудно ще се преживява лятото, от сега е зле,на7-я етаж съм  Sad .

Общи условия

Активация на акаунт