ВМ-НВХ - част 59

• 42 575
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
Hug на всички.
Разглеждах си мои снимки от детската градина. Няма нито едно пълно дете. На снимките ми от училищна възраст също. В 6 клас се забелязва едно пълничко девойче от 42 деца клас. Дъщеря ми, когато беше в първи клас, имаше съученичка с по-големи гърди от моите (не са ми малки) и с цикъл. В детството ми храната беше храна, играехме навън, нямаше компютри. Когато дъщеря ми беше в гимназията, учителите по физическо молеха повечето девойки да влязат в час, за да им пишат оценка. И да си наследил добри гени, ако не се храниш с истинска храна и не се движиш, е все тая.

Абсолютно е така.По време на моето детство нямаше компютри, всяка свободна от училище и уроци минута бяхме навън, да играем.Спортувахме, карахме колелета....
Сега моят син, научи ли си и сяда на компютъра.Е, той е слаб, защото внимавам каква храна поднасям (182-183 см е, около 65 кг), а и ходи всеки ден до училище и обратно пеша-около 4-5 км.
Но е факт, че повечето му съученици и приятели се изхранват основно с пици/дюнери/МакДоналдс и са с наднормено тегло.
Освен това, преди 20-30 години храната беше със съвсем друго качество.Повечето от сега съществуващите и масово използвани подобрители, ароматизатори, овкусители, оцветители, набухватели и всякакви подобни боклуци още не бяха измислени.Или поне не бяха масово въведени в бг-храната.В моето детство почти всеки ден ме пращаха до близката пекарна за топъл хляб.Повечето пъти съм чакала хляба да излезе от пещта и виждах как и от какво месят хряба пекарите-брашно, сол, мая и вода.Сега не ми се мисли какво има в купения хляб, но вкуса му днес няма нищо общо с вкуса на онзи пресен хляб.
Сега на всеки ъгъл има закусвалня, павилион за бързи закуски, чипсове, снаксове, солети и прочие боклуци.А хората масово ядат, гладни-негладни, дъвчат.
А човешкият организъм едва ли има нужда и от 1/3 от храната, която се поглъща за деня.

# 601
  • SA

И да си наследил добри гени, ако не се храниш с истинска храна и не се движиш, е все тая.

Peace Абсолютно! При разпространения сега начин на хранене и живот , добрите гени позволяват до кьм 30-40 годишна вьзраст да се живее без да се замисляш за това как се храниш. После обаче масово хората затльстяват, появяват им се здравословни проблеми, започват едно по едно да прибавят лекарства за високо крьвно, за холестерол, за ставни болки... и така.

# 602
  • София
Здравейте сладурки  Hug
Завърнах се най-после. Всичко мина добре, кистата се оказа много по-голяма, отколкото изглеждаше, но в крайна сметка професора я е изчистил.
Имам временна пареза и на езика, така ще е от 2 до 6 месеца и трябва да се заредя с търпение, докато отшуми. Сега не мога да ям нищо, освен кашави супички и пюрета, не за друго, а просто с този изтръпнал език не мога да си контролирам хапката. Та насилствено ми е спряно кранчето, дето се казва  hahaha
Иначе съм добре, успешно съм свалила 2 кг в болницата, карах на айрян, сметана и прясно мляко и то рядко съм яла, прото защото наистина ми е трудно.
Та от гледна точка на млечните, както казва Асос - и само на млечни се отслабва  Heart Eyes

Целувам ви и се връщам да ви чета, че имам доста да наваксвам  Hug

# 603
Вивиан, радвам се, че е минало най-тежкото вече! Дано по-бързо да можеш да започнеш да се храниш нормално! Hug

# 604
Вив, добре дошла!  Hug Стискам палци по-бързичко да се възстановиш! Wink

# 605
Вивиан  HugДобре дошла и бързо възстановяване.

# 606
  • SA
ВивHug, бьрзо вьзстановяване! Липсваше ни!

# 607
  • София
Вивиан, много се радвам, че операцията е минала успешно! Hug Леко и бързо възстановяване!

Днес най-после се организирах, да си направя нови изследвания. Кръвната ми захар е без промяна - на гладно е 5.5, но инсулина - от 23,9 първоначално, беше спаднал на 17 преди около година. Сега е 12,36!!! newsm68 Много съм щастлива!!! Храненето ми напоследък добре ми се е отразило! Продължавам в същия дух, докато не стане инсулина под 10.

# 608
  • София
 Hug И вие ми липсвахте момичета, даже много!
Много целувки на всички  Hug Hug Hug

Сега си влизам в нисковъглехидратни редици, но вместо месни ще хапвам млечни.
Даже вече хапнах малко яйчен пастет  Heart Eyes Досега само на децата съм правила, аз не го ядях, но днес, само за мен, си направих една голяяяма купичка  Crazy Голяма вкусотия  Blush

Относно кръвната захар, преди постъпването в болницата си правих кръвни изследвания и сутринта, на гладно ми излезе 6,1  Shocked  Баш на границата ...
Що така, много съм изненадана. Освен да е от това, че предишните дни бях хапвала и малко картофи  Rolling Eyes

# 609
*Миленски*, страхотен резултат!   bouquet Още малко ти остава. И аз се надявам скоро да падне под 10, та да се считам за здрава. Виж, захарта ми никога не е била висока и последно беше 4,8. Не знам дали съм споменавала тук, че пия една добавка, която действа много добре при ИР:
http://apteka.framar.bg/30020306/%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BB% … 80-sanct-bernhard
Пускам я в случай, че някой има нужда.  Peace При редовна употреба подпомага въглехидратната обмяна, поради което захарта леко се намалява, а инсулина се регулира.

Имам и един въпрос към всички - правите ли пауза с омегата или си я пиете постоянно? И още нещо - има ли някой информация как влияе омега 6 при нашия режим?

# 610
Вив, браво, всичко е минало Simple Smile
УАСП, приятна ваканция.

За темата за семейството и храненето и при мен е болна. Но не обвинявам семействтото си, гледана съм с ммного любов от баба и мама. Според мен всичко е комбинирано ген+хранене+движение. Аз съм била сигурно единственото бебе на света, чиято майка да има кърма за бебешки отбор, а аз да се дърпам. От 5-я ми ден ям домашно кисело мляко със захар, просто така се е правело, и на 20 мия ми ден баща ми ме е захранил с гроздов сок, директно изстискан от гроздето. Така че захарта ми е болна тема, и върпеки че съм била супер шишкаво бебе, и съм хранена с попара, мекици, силна домашна храна, много мляко и мас и масло + месо на 3-4 години вече се бях източила и до към 14 не бях дебела, а храненто в семейството ми винаги е било еднакво. На 14 взех да се заседявам и да качвам кила, с една приятелка бяхме все наказани заради няко епрегрешение, и ядяхме, само ядяхме. Е тя си остана 50 кила аз започнах да качвам. Няма да забравя изяждахме по един хляб с хамбурски салам и масло. Яз първа преяждах, тя продължаваше, аз дебелеех Simple Smile Имам чувство че веднъж изпуснеш ли килата те пълзят на горе, бавно и постепенно, тогава започват и приказките, виж се, дебела си, направи нещо, движи се. А при мен, аз винаги съм супер емоционална и ранима, действа на обратно. Някой ми каже дори добронамерено , трябва да отслабнеш, аз се затварям в себе си и се отдавам на ....ядене Sad За това например при мен е много важно, първо непукизъм, спокоен живот без стрес, и тогава аз сама да се взема в ръце. Интересно че го намирам тук, този живот, където народа масово е затлъстял, но поне никой не се бърка ан другия, не обвинява, не критикува, не съди. И ТУк ще отслабна сигурна съм.
Така че семейството за мен е пример, но не фактор, нашите никога няма да се хранят като мен, въпреки че обяснявам и се моля, но поне децата ми може би ще вземат пример.
А за качеството на храната, знаете ли че почвите ни винаги са били торени с химически торове, дори и социализма. След чернобил особено, всичката храна е била много много замърсена, не бих се учудила и тогава да има ГМО, щом се говори че нацистите са изобретили МВ печки. Според мен храната винаги е била кофти, в различни моменти различно кофти Simple Smile Дори да си го отгледаш в къщи, вкуса ще е по-хубав, но качествата надали, вали го същият дъжд, диша същият въздух .... Няма как да избегнем храната, аз вече поспрях да купувам Био, не мисля че има смисъл, особено като гледам как всичкото био е произведено в Щатите, а там да се чуди човек къде вирее био  newsm78
Та в заключение, моят извод за мене си е, не е виновна храната, нито семейството, нито приятелите, винати си е и винаги е била в мен. Преодолея ли моите си вътрешни проблеми, всичко ще е наред Simple Smile
Малко обширно и емоционално стана, ама друго си е да си излееш душата Wink

# 611
Вивиан, захарта на гладно може да е леко повишена от недостатъчен сън предишната нощ или от много тревоги - така беше казала личната лекарка на майка ми преди години. Според мен нямаш поводи за притеснение.

Кажи рецептата за яйчения пастет baby_neutral

Миленски, браво, поздравления! Simple Smile

joya, защо пък да се обвиняваш? Sad Недей! Hug

Аз наистина съм склонна да обвинявам родителите си Embarassed Като в същото време напълно съзнавам колко много са направили за нас със сестра ми и конкретно за мен, колко са били загрижени, колко пари са похарчили за нас и т.н. Проблемът е, че много ми е било трудно (в емоционален план) заради килограмите и заради хормоните, та затова търся някой виновен, а всъщност няма смисъл, още повече като знам, че съм намерила начин да продължа напред и резултатите са толкова добри Wink

Последна редакция: вт, 25 юни 2013, 16:39 от Cioccolata

# 612
  • София
Шоки, сварени яйчица, сирене и мазнина (масло или зехтин слагам) и това се пасира.
Лесно и бързо  Peace
Може да си правят оттук нататък и много вариации - маслини, домати, чушки, крема сирене, кашкавал, въобще - фантазирайки.

Благодаря ти и за инфото за кр. захар   bouquet

joya  Hug
Прекрасен човек си, разчуства ме  Hug

# 613

За темата за семейството и храненето и при мен е болна...

Hug Hug Hug Hug Не, вината не е в теб! В теб е противодействието на проблема. Когато осъзнаеш, че не носиш вина за нещо, което не зависи от тебе и не е в твоята власт, ще се освободиш от тази тежест и ще го победиш!

Знам какво означава да се чувстваш виновен за неща, които не са твоя работа, нито отговорност, защото някой друг (родители, общество, приятели, медии) ти я вменяват.

ТВ рекламите на козметични продукти косвено вменяват чувтство на вина и безпокойство, играят си с чувствата на хората, за да печелят пари. Само виж антицелулитните продукти! Никой не казва истината, че целулитът се маха със хранене и тренировки единствено, а ти промиват мозъка с лъскави реклами на фалшименто кремове и ти внушават усещането, че щом имаш целулит си грозна, неуспешна, недоразвита, нехаресвана от мъжете и т.н.

Същото е и в рекламите за дезодоранти, дамски превръзки (тези пък са най-безумните реклами!!!:bad-words:), кремове против бръчки, бои за коса, дрехи и т.н. Силата на медиите е в това, че умее по косвен начин да внушава чувство за вина у потребителите, че не са достатъчно добри, защото са естествени и несъвършени, и трябва да "се поправят" с техните продукти и така ще постигнат мечтите си. Да не говорим за рекламите на туиксове, баунтита, кока-кола, алкохол (т.е. секс) - ако купуваш тези продукти ставаш супер готин, имаш статут в обществото, а ако не го правиш си пълен лузър.  Wink

Това е умението на рекламистите да създават несъществуващи нужди у хората, за да се печелят пари, а родителите ни са хора, нали така? И те се влияят, и те искат най-доброто за децата си, искат те да са приети добре от връстниците им и какво да правят - купуват най-модерните напитки, дрехи, играчки, козметика, айпади, смартфони и т.н. и пълнят гушите на производителите.

А чувствителните хора като нас се влияят от тези неща, приемат ги навътре, искат да бъдат оценявани, обичани, и попадат в омагьосания кръг на зависимост от всичко, което им дава куража, че не са толкова лоши и са поне малко "като другите". Същото е и в модната индустрия - създава образи за красота, които не съществуват, недостижими са, а жените се чувстват вътрешно виновни, че не са като манекенките и знаменитостите. Скоро се загледах в едно старо списание "Ева" вкъщи и се ужасих от манекенките снимани там, досега не бях обръщала внимание. Тези млади момичета изглеждаха толкова ужасно, бяха състарени, кльощави и грозни, с изскачащи кости навсякъде, с искривени от слабост лица и провиснала кожа... Истински кошмар! А примерно преди 5 години ми бяха идеал за красота.  hahaha Joy

Това е истинско робство, на което и аз съм роб, усещам го, не мога да го спра. Но поне последните години успях малко да потуша чувството ми за вина, че не съм по калъп и съм нестандартна. Не мога нищо да направя по въпроса. Дори и да отслабна, пак няма да се променя вътрешно и ще имам огромни притеснения. Отслабналият човек се вижда винаги дебел в собствената си глава! Но продължавам да се уча и да игнорирам нещата около себе си, за да имам силата да продължа.

Човек трябва да е много устойчив, за да не се влияе от глупостите около него и аз няма да се дам! Никога! Искам да бъда свободна!  Wink

Пожелавам на всички ви да бъдете свободни и да се борите за мечтите си!  Hug Hug Hug Джоя, особено ти! Много ми е близко всичко, което си написала!   Cry Hug

Стана много спамене, съжалявам!   bouquet

# 614
  • SA
Днес попаднах на интересна статия, в която се дискутират причините, които могат да доведат до завишен холестерол и триглицериди след започване на ВМ-НВХ и тренировки. Тук се е случвало да обсьждаме проблемите сьс завишения холестерол и реших, че информацията може да е от полза. Поне аз научих някои интересни факти.

http://www.marksdailyapple.com/why-did-my-cholesterol-go-up-afte … al/#axzz2XF06mC3H

Общи условия

Активация на акаунт