ВМ-НВХ - част 59

• 42 488
  • 735
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Шоки, благодаря ти много за препоръката за този мехлем, ще се разровя да чета!
Това мазило дето съм купила е с много големи отзиви пък ще видим.

Иначе относно белега нямам някакви кой знае какви очаквания, имам операция от апендицит преди 13 години и помня как вървеше белега. Сега е една бяла черта, без релеф, мазала съм го само с Контратубекс и от релефен стана гладък. Това беше действието на гелчето.

За твоя белег Шоки, може да пробваш този Медикасол И понеже си по на "ти" с англ от мен, можеш да се разровиш за активна съставка "Азиатска центела", правила чудеса от белезите  Rolling Eyes
Дават го и за по-стари белези, стрии и мн. други.

# 706
Ами, сигурно ще купя да пробвам, макар че аз вече много не му се впечатлявам на белега. Миналата година ми беше трън в очите, но сега вече съм му свикнала и дори и малко да се подава от деколтето, не ми пука много-много. Аз в София не ходя с чак толкова дълбоки деколтета Laughing А на морето няма да се крия и тази година (миналата го пазих от слънцето - ходех с лепенка отгоре на плаж ooooh!).

# 707
Тони, всичко  с татко ти да е приемливо  Praynig!

Вив, още по-скоростно подобрение  Hug!

Аз пък така се овъглехидратих почивните дни както никога до сега Embarassed. Дребния ми иска домашна пица. Направих му, но не я яде. Нещо му беше гадно от химиото и я заряза. Аз да не се хвърля  Embarassed Wink изядох 5-6-хапки. След това ягодите му дояждах, прясното му мляко допивах, едно парченце Милка доизядох. Това май от 2 години не ми се беше случвало. Днес ми е тежко, лошо, корема ми е подут. За обяд половин кюфте само изядох. Иначе 3 литра вода изпих. Пълен махмурлук. Имам чувството че качих едно 5 кг за една нощ.

В началото когато човек не е адаптиран и тези неща много не му се отразяват, но след толкова време като се случи подбно нещо и големи мъки настават.

# 708
# 709
привет-мривет набързо

най-псоле се стопли
така отдавна не бях мръзнала насред лято
сега сигурно Ше бъде другата крайност - жега и мор  #2gunfire

тони, стискам палци и аз

кам, интересно и поучително
дано повече засегнати го прочетат и си вземат поука

аз от тази година имам оШе един дебел племенник
младеж на 20, винаги си е хапвал сериозно
доста месо, много хляб, винаги много сладко и по 2л безлакохолни на ден
резултатът не закъсня, сега е угоен шопар
толкова жалко за хубавото  момче
и продължава да яде за петима, за наш ужас
онзи ден напр изяде месо, колкото голяма тава с половн хляб и 2л кола  #Crazy

карахме се на майка му, че продължава да му купува кола, която е като дрога за него
тя дига рамене и взима следваШата доза от супера

опитах се да я стресна с рисковете на коремните тлъстини
съШата липса на резултат
страшна работа

ние първите дни си взехме по кг череши и кайсии
аз хапнах по една шепа
моите и те толкова и останалото май Ше се хвърли, мина им меракът

хайде успешен ден и до скоро

# 710
Момчетата на тази възраст си хапват по начало, така че това не е необичайно, но явно колата му стимулира апетита още повече и вече има последствия Rolling Eyes Не може да му се каже да не яде, а начинът е точно да се спре колата (а и хлябът Twisted Evil). Ама 20-годишен човек си е вече възрастен, пълнолетен и има право да се храни, както си реши. Естествено, не върви майка му да му купува каквото и да е на тази възраст Rolling Eyes Но ти говори с него, а не с нея, той може повече да те послуша.

# 711
Шоки, синчето е по-малък с 3 год
знам как се яде в тази възраст
ама да ядеш само ти колкото петима възрастни не е нормално
това да погълнеш 2кг месо на едно ядене не е от възрастта
ние сме трима и месото ни на седмица е 2.5-3 кг все пак

и с него не може да се говори, нито с майка му
той е на мама принцесата и е глезен от малък
работи и си харчи заплатата, а мама  и тати осигуряват папото и всичко останало
а заплатите им не са кой знае какви
направо е чудно как успяват да купуват такива количества

когато сме у тях, ние пазаруваме храната - пълни се багажника на колата само за вечеря
ние у нас с толкова изкарваме седмица, а сме трима възрастни

страшна работа е
не подлежи на описване направо

# 712
Ох, това са други патологии ooooh! Загубена кауза може би, освен ако сам не започне в някой момент да се замисля.

# 713
да, неШо такова
но той е откърмен с кола
оШе като беше малък, го тъпчеха с кола и сладолед в огромни количества и той ги правеше на луди, ако не си получи дозата
Скрит текст:
(да не говорим, че е силен егоист и може да изяде всичко, без да се замисли, че другите не са яли оШе и ги оставя без храна, ама който както си го научат от малък; ние от край време ако вземем някакъв деликатес у нас се дели на 3 и всеки си знае неговия дял и синчето не пипа моя или на баШа си, даже да си глътне своето наведнъж, докато племенникът омита напр цяла торта без да остави и троха на майка си и баШа си)

та, да, има си предистория и за съжаление не виждам скоро надежда за промяна
а и с наличието на толкова много рак и в техния род си е просто страшно да се замислиш

иначе навремето едва научих майка му и баШа му да ни оставят ние да си сипваме храната в чиниите
те от криворазбрано гостоприемство сервираха планини от храна и настояваха и да си сипеш и  допълнително
та тогава кучето най-дебелееше покрай нашите гостувания и лудо ни обича  Mr. Green

# 714
Това със сипването в чуждите чинии ми се струва, че е някаква българска или балканска патология, особено характерна за майките и бабите Rolling Eyes Докато знам, че на запад от малки ги учат да си сипват сами и така да си поемат отговорността за това колко ще изядат. Ако си сипе малко и иска още, просто си сипва пак. А и така бързо се научаваш да не хабиш храна, защото ако няколко пъти си сбъркал да си сипеш много и са те накарали да си изядеш всичко, ще се научиш да не се лакомиш. И мисля, че така човек има шанс да се научи да си слуша тялото.

Но ми се струва, че сред южните народи по принцип го има това разбиране, че предлагането на храна е израз на любов и особено като има гости, трябва да се препълнят масите и ако не се изяде всичко, значи домакинята се е изложила Rolling Eyes И се подканят гостите да ядат, да опитат това или онова, а понякога и много умело се насажда вина, като се подхвърли, че домакинята е прекарала часове да готви, така че поне от уважение трябва да опиташ...

Това с деленето и при нас е било винаги така и никога, ама никога не сме си позволявали със сестра ми да изядем и чуждото или да не се замислим, че няма да остане Rolling Eyes Винаги се е деляло, за да има за всички (и то по равно Laughing), освен ако някой не подчертае, че не иска или примерно че иска по-малко. Не мога да го разбера това да изядеш всичко, без дори да попиташ другите дали искат, а и не мога да разбера как може да си научиш така детето, защото явно така е възпитавано това момче ooooh! Вярно, че и другата крайност - да си прекалено тих и скромен и всичко да си даваш и да отстъпваш на другите - също не е за предпочитане, но пък да се поставяш винаги над другите - това не мога да го разбера.

# 715
Чоки ,
при нас се получиха проблеми с храненето заради времената в които расна детето . В най - гладната зима 96/97 той се захранваше .
Семейството ни беше двама учители - майка и татко , аз в майчинство , детето и брат ми студент на квартира .Живеехме  в апартамент , без други баба и дядо на село . Глад ви казвам . От който за всички ни имаше нещо там , но за детето винаги трябваше да има месо и зеленчук , мляко , което квасихме с майка ( и какъв кашкавал правехме...как да е) . Оттогава остана навикът му щом се съобщи менюто той да пита :"А аз какво ще ям ?"
Не се оправдавам с времената , но докато аз съм много внимателна да не ощетя някого той общо взето си е егоист .
Сега поне ядем едно и също и няма други персонални менюта .
Но пак има разни ..хм.
Днес съм приготвила кайма за вечеря и предлагам : мусака , пълнени пиперки или кюфтета с кашкавал на фурна . (всичко си в НВ ВМД , без ориз и картофи демек
Той избира ...пържени кюфтета.
И сега Тони несретницата ще пържи Sad

# 716
Тони, явно си опира и до характер, и до възпитание Wink Ама я ти го изкомандвай него да пържи кюфтетата, като са му се дояли пържени кюфтета Twisted Evil

# 717
  • SA
W'A'S'P', племенникьт ти е вече доста голям, за да му се казва какво да яде и какво не. Дано сам си промени вьзгледите относно храненето по-нататьк! Важно е и да получава информация, малко по малко. Макар и да не я приема веднага. Мьжьт ми в пьрвите месеци като заживяхме заедно, си купуваше по цял стек с 2 литрови бутилки кока кола ( 15-тина литра  Shocked) . Чак си мислех в началото дали няма да си пьлни ваната с тях.  Laughing Сега , доста години по-кьсно, пие кока кола само по специални поводи. Уви, не е отказал вьглехидратите, но поне в мислите му те фигурират като вредни ( вчера го слушам да говори на папагала - " Пиле, защо си толкова пристрастено кьм вьглехидрати?"  Joy Joy Joy)
Напоследьк сьщо така ми прави впечатление, че на опаковките на разни подсладители пише "Aspartame free". Което означава, че хората са започнали да разбират вредите на аспартама. Попаднах и на един филм- Aspartame - Sweet Misery: A Poisoned World в piratbay ама ще отнеме време докато го сваля.  Embarassed
О, Тони... за онези мизерни години , дето нямаше какво да се яде... мога много да пиша! Аз по онова време бях 45 кг и буквално си гладувах.  Simple Smile Ама пьк си беше весело...

Последна редакция: вт, 02 юли 2013, 16:52 от kameloth

# 718
Абе, в гладни времена е ясно, че хората нямат голям избор, а особено като имат деца, сигурно е много тежко Sad Майка ми разказва как се редели с баща ми на опашка пред някакъв магазин и се правели, че не се познават, за да могат и двамата да купят от някакъв гаден салам Rolling Eyes То и аз имам известни спомени оттогава де Embarassed А и не ми се мисли в днешно време как се хранят деца, ако хората са безработни или с много ниски доходи, или пък от самотна майка с ниски доходи... И за пенсионерите не ми се мисли ooooh! Да не дава господ да ни се случват такива времена! Sad

Лошото е, когато човек има избор, т.е. и достатъчно средства за сносно хранене, и достатъчно избор на продукти наоколо в магазините, а въпреки това избира да купува боклуци Rolling Eyes

# 719
W'A'S'P' -че любовта не го ли е подгонила тоя младеж Laughing? То с тези тинейджърки изглеждащи като фолк певици (гледах ги по баловете  по БГ ТВ и съм  #Crazy), коя ще го хареса  Grinning? Иначе край мен по-голямата част от българите си хранят децата по същата схема. Защо така търся логично обяснение и не намирам толкова дълго време. Лошото е  че моето дете не се впечатлява от начина по който ние се храним с мъжа ми. То е привлечено от на хората простотията. Така че и да им говориш на родителите и да не им говориш то вече си е изградило някакви навици които едва ли могат да се изтръгнат някога, освен ако не е животозастрашаващо може би.

Общи условия

Активация на акаунт