ВМ-НВХ - част 59

• 42 486
  • 735
  •   1
Отговори
# 720
Шоки и нашите имаха такива изцепки по опашките Laughing. Помня тате се върна със счупена ръка от опашка за банани (зелени като крастваици), такъв юруш за храна е било, а пък аз такава злояда маймуна бях че не ги и погледнах даже. Дадохме ги на комшийските деца, те пък само дето не ги изядоха с обелките барабар Joy. Ама пък наистина си беше весело.

# 721
О, не, чак да не могат никога да се изтръгнат навиците - не мисля Wink Ето, ти сама казваш - като го подгони любовта, сигурно ще се осъзнае и поне ще започне да търси начин за промяна. А и с времето на човек му идва акълът, макар че понякога е успял междувременно да се забатачи сериозно. Но с годините, а и със сегашното изобилие от информация, може да се опомнят младежите Peace

# 722
  • София
W'A'S'P' -че любовта не го ли е подгонила тоя младеж Laughing? То с тези тинейджърки изглеждащи като фолк певици (гледах ги по баловете  по БГ ТВ и съм  #Crazy), коя ще го хареса  Grinning?
Погледни им само любимите на фолкпевиците и двете кила пържоли на ядене ще ти се сторят оправдани Simple Smile

Днес съм приготвила кайма за вечеря и предлагам : мусака , пълнени пиперки или кюфтета с кашкавал на фурна . (всичко си в НВ ВМД , без ориз и картофи демек
Той избира ...пържени кюфтета.
И сега Тони несретницата ще пържи Sad
Sad
Ха! Аз винаги питам от куртоазия, но досега изборът винаги е бил мой. И по-добре за него, всъщност  Twisted Evil

А при мен тия дни  драма са ми закуските. Понеже по една или друга причина и двамата с 1/2 сме си вкъщи сутрин напоследък се опитвам да разнообразявам, но Гугъл ми вади само рецепти на теста и козунаци, а вече превъртях по три пъти всички варианти на яйца, които знам.
Та, ако някой има идеи ... ?   bouquet

# 723
  • София
Според мен са си много наясно младежите, но не им пука (на някои). На тази възраст човек си мисли, че е недосегаем и че никога нищо не може да му се случи, че вечно ще е здрав ... И повечето от тези младежи се оправдават с дядото на еди кой си, който пиел и пушел като комин, пък умрял на 95 години, защото паднал, докато копаел градината, някакви такива абсурдно смешни теории, които не мога да ги слушам. С такива хора дори не си заслужава да се води диалог.
Има и друг тип млади хора, които искат да се развиват и са склонни непрекъснато да се самоусъвършенсват, отворени са за всякакъв тип информация и мислят по нея ... 

А да не говорим за какво пиене на безалкохолни става въпрос по селата, където най- продаваното нещо в местният магазин е Аспасия от 3 л. за 50 ст примерно  ooooh! И хладилниците им са пълни с всякакъв аромат от този сорт газиран химикал ... и се налива масово на малките деца ...
Това просто ми е болна тема, дори не ми се говори.
Опитайте се да кажете нещо на майките им ... а не е като да нямат интернет  ooooh!

# 724
Assos, някакви салати? Също стават за закуска.

Идеята за яйчени мъфини с бекон или сирене плюс зеленчуци пробвала ли си я?

Кокоски?

Кисело мляко или сметана с ядки?

Просто отрязани сирене или кашкавал, шунка/колбас и малко зеленчук? Или пък рулца от шунка или слайсове кашкавал с каквото се сетиш вътре?

"Палачинки" с кокос или просто тънки омлетчета и вътре завита плънка?

А за закуска може също да се дояжда останалото от вечерята, няма лошо.

# 725
Та, ако някой има идеи ... ?   bouquet

Assos - че аз не че ще те засипя с идеи, но да ти дам моите пък ако решиш разнообразявай:

1. Авокадо+масло+сирене
2. Разтопен кашкавал на МВ с някакъв колбас отдолу (или без колбас). Ние много не ги толерираме колбасите, но едно две кръгчета не мисля че пречат.
3. Пастет или Русенско варено  Embarassed.
4. Бекон (ако намериш читав) с гарнитура краставици.
5. Орехи със сметана или крема сирене или от двете по малко (но да не ти стане гадно, че е тежичко).
6. На Кам кокоските самостоятелно или с кашкавал по средата като садвич или каквото обичаш.
7, На Шоки опалянкит.
8, Яйце с туна и кисели краствички ( но пак ако се знаеш че не ти става нищо от яйце и риба).

# 726
  • SA
Ооо, аз сьщо си спомням как дядо ми по соц. време се редеше на опашка за банани в "показния магазин".  Mr. Green Боже, какви времена са били... Банани и портокали се считах за лукс!
Assos , любимата ми закуска е нещо като дюнер - ще напиша рецептата в темата за рецепти. Така сьм се пристрастила кьм тази закуска, че я ям всяка сутрин и не ми омрьзва.

# 727
Ох, да, по повод на бананите наскоро имах един такъв разговор: стана въпрос, че преди обожавах банани, разказвала съм за това, но сега от доста време вече не са ми вкусни - не само че са ми сладки, а и все усещам някакъв дъх, който не ми харесва Embarassed И като го казах това, ми беше припомнено, че едно време банани имало само по Нова година и не можело да се купуват неограничено, а само определено количество, и как възрастните ходели поотделно, за да успеят да вземат повече за нас, децата... Да, разбирам, ясно ми е. Но сегашните банани със сигурност не са това, което бяха бананите преди примерно 15 години Rolling Eyes Вече просто не се внасят читави банани у нас според мен. А и да не говорим, че сега отношението ми конкретно към бананите се е променило и заради многото захар в тях, но не е само това - вече дори не са ми вкусни заради този дъх, който имат. Може и да си въобразявам Embarassed

# 728
  • София
Шоки, и аз забелязвам, че усещам дъх в някои сладки храни, например в шоколадите Милка и в други разни сладкиши в кутии. И изобщо не са ми със същия вкус, с който са ми били преди да мина на нисковъгл. хранене. Определено това го наблюдавам, а съм от скоро на този режим, не като вас. Представям си след години как ще е ...
Но е факт това, което казваш  Peace

# 729
Е, аз в други храни не съм забелязала същото, но например вече ми става гадно от бонбони, каквито преди години съм обичала. Прекалено сладки са ми и ми става неприятно. И се учудвам как дори в суровите лешници усещам сладостта - това сигурно преди години щеше да ми се стори невъзможно Laughing

Между другото някои идеи за закуска могат да се намерят и тук: http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?t=963 Макар че търпят подобрение според мен, но поне дават някаква изходна точка.

Последна редакция: вт, 02 юли 2013, 18:13 от Cioccolata

# 730
  • SA
Абе, не знам, по-скоро нашия вкус се е променил с времето. Тук има купища банани, направо набрани от дьрвото и не са по-различни на вкус от бананите, които се внасят в БГ. Мисля си, че навремето заради дефицита са изглеждали толкова привлекателни и желани. Иначе са си сьвсем обикновен плод. Simple Smile

# 731
Е, ама бананите тук са пътували хиляди километри и са държани по кашони, складове и т.н. Wink Може би това им придава някакъв такъв допълнителен вкус newsm78 Или наистина си внушавам Laughing

# 732
Абе, не знам, по-скоро нашия вкус се е променил с времето. Тук има купища банани, направо набрани от дьрвото и не са по-различни на вкус от бананите, които се внасят в БГ. Мисля си, че навремето заради дефицита са изглеждали толкова привлекателни и желани. Иначе са си сьвсем обикновен плод. Simple Smile
Абсолютно, колко може да изкриви възприятията нещо такова. Помня как ни пращаше леля ми от София и те докато пристигнат бяха станали тъмно кафяви и меки и трябваше да се ядат с лъжичка. Все още предпочитам презрял банан  Simple Smile
И все си мисля, че засиленото ми месоядство се дължи на липсата на месо и изобщо храна в голямата криза, когато растях Simple Smile но за него може и да е ген  Joy

# 733
Да и аз съм на същото мнение, че вкуса ни се е определял от немотията и заради това банините са ни се видяли толкова вкусни. Аз преди да дойда в Щатите все си виках че ще се пукна да ям банани и пия портокалов сок като се установим (банани всъщност ги проядох в началните години на демокрацията). Като дойдохме ни едното ми хареса ни другото. И все си виках в БГ са били по-вкусни или истински Laughing. Детето и то не ги яде. Даже свеки викаше как за пръв път виждала дете банан да не яде.

# 734
  • SA
Ами не знам, на мен бананите си ми изглеждат еднакви навсякьде. Портокалите сьщо. Тук имам познати с малки дечица, ми те не щат и да погледнат банани. Портокали пьк дори не смея и да им предложа, защото в момента са толкова евтини, че сигурно по-скоро ще се замерят с тях.  Laughing
Наистина, нещо като е дефицитно е далеч по-желано. Спомням си годините на страшна мизерия в БГ (  макар и едни от най-щастливите ми) как нещо, наподобявящо на месо изглеждаше като деликатес.  EmbarassedА сьм виждала и хора, на които никога храната не им е била дефицитна - в ресторант , в който срещу определена сума могат да консумират неограничено количество от всичко което се предлага( на шведски маси), само си седят, разговарят и пият ( алкохола си го плащат отделно) с една малка чинийка от някакво мезе.  Simple Smile
Цитат
та тогава кучето най-дебелееше покрай нашите гостувания и лудо ни обича
Joy Joy Joy
Дано да е било хьски! Много ги харесвам тези кученца!  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 02 юли 2013, 19:25 от kameloth

Общи условия

Активация на акаунт