Ново правителство, нов късмет

• 940 769
  • 26 251
  •   1
Отговори
# 16 590
Когато си в малцинство , се налага да живееш при управление което може и да не ти харесва .До следващите избори . Такива са правилата .

Не, не са такива правилата. Иначе в целия цивилизован свят нямаше да има ни стачки, ни демонстрации. Да не говорим, че самият свят нямаше да го има в този вид - защото за да стигне до тук, са били нарушени милиони "правила".

Както писа наскоро Самуил Петканов - демокрация не означава да отидеш на избори веднъж на 4 години. Такава "демокрация" вече имахме и преди 1989.

Демокрация без активно и видимо общество - доволно или недоволно - просто няма.

И между другото, правото на протести е записано в Конституцията ни. Там са описани правилата.

# 16 591
Хора, игнорирайте го този... Видимо, целта му е само да дразни! И успява!  #Cussing out
Просто не се занимавайте да отговаряте на драсканиците му... 

Надявам се септвмри месец да има по-масови протести и тези нещастници да си ходят вече. Досега не съм ходила по протестите, но от септември мисля да се включвам и аз  Close

# 16 592
Иначе в целия цивилизован свят нямаше да има ни стачки, ни демонстрации. Да не говорим, че самият свят нямаше да го има в този вид - защото за да стигне до тук, са били нарушени милиони "правила".
Нещо бъркаш жанра . Стачките са синдикален инструмент и се използват за постигане не синдикални искания . В "цивилизования свят" използването им за политика не се практикува .
 Демонстрациите се провеждат по конкретни въпроси а не за анулиране на избори , чиито резултати не ни харесват .
 Та , колко пръти правителствата в Англия , САЩ , Германия (след 1945) , Скандинавските държави са били сваляни с нарочни протести провеждани конкретно за това ?
Май в "цивилизования свят" хората живеят другояче .  Sunglasses

# 16 593
  • На земята, която е всъщност звезда.
Демокрацията е избор на мнозинството без да се отнемат правата на малцинството. В момента малцинството иска да отнеме правото на мнозинството да види резултата от избора си. Ами това е всичко друго, но не и демократично.

Би ли посочила от къде черпиш информация кои са мнозинство и кои малцинство. Защото аз смятам, че мнозинството от българският народ иска оставка на сегашното правителство. 

# 16 594
Иначе в целия цивилизован свят нямаше да има ни стачки, ни демонстрации. Да не говорим, че самият свят нямаше да го има в този вид - защото за да стигне до тук, са били нарушени милиони "правила".
Нещо бъркаш жанра . Стачките са синдикален инструмент и се използват за постигане не синдикални искания . В "цивилизования свят" използването им за политика не се практикува .
 Демонстрациите се провеждат по конкретни въпроси а не за анулиране на избори , чиито резултати не ни харесват .
 Та , колко пръти правителствата в Англия , САЩ , Германия (след 1945) , Скандинавските държави са били сваляни с нарочни протести провеждани конкретно за това ?
Май в "цивилизования свят" хората живеят другояче .  Sunglasses

Обаче има известна разлика в жизнения "уровен" между държавите, които споменаваш  и нашата родина. И тази разлика е причината хората да негодуват против правителства и да ги свалят. Справка - февруари. Защо тогава беше справедлив протест, а сега това са анархистични действия? Нещо по-богати ли сме станали, по-честни ли станаха политиците или какво? На пръсти трябваше да стъпват новите управници след като съставиха правителството, да внимават за всяка своя стъпка и действие. Защото хората ги дебнат за най-малкото нещо. Те пък помислиха, че ония зимните протести били само срещу Бойкоq помислиха си, че са спечелили изборите завинаги  и взеха, че пляснаха Пеевски за шеф на ДАНС. И ето ти Данс with me!

# 16 595
     Нашето общество е напреднало толкова значително в процесите на саморазпад, че едва ли някой ще успее да го събере и организира в някаква подредена структура. Мафията контролира целия обществено политически и икономически живот в България.         Държавата и съдът не работят не заради "калпавия матриал" - той е такъв навсякъде. Не работят поради зле балансирана система на управление.- Франция в края на 50те има същия проблем - нефункционираща държава - и го реши като смени парламентарната с президентска република.

# 16 596
  • София
Управляващите ни в момента се осраха /без извинение/, но ние видите ли трябва да мълчим и да се правим, че ни мирише на рози! Ами идете да си ги аплодирате, защо ги карате да си организират и купуват манифестация пред парламента вчера, като при това цял ден лъжат, че не били те организаторите.
Ако говорим за правото на болшинството, 58% от българите /според НЦИОМ/ подкрепят протестите. За София процентът е 67. То затова и на НЦИОМ му видяха сметката де...

# 16 597

Демокрацията е избор на мнозинството без да се отнемат правата на малцинството. В момента малцинството иска да отнеме правото на мнозинството да види резултата от избора си. Ами това е всичко друго, но не и демократично.

Бих се съгласила с теб, но в демократичните общества тежко сгафилите политици подават оставки, а не държат със зъби и нокти властта на всяка цена. Да не говорим, че като избиратели гласувалите за БСП и сие, бяха най-нагло излъгани. Обещаваше им се компетентно управление, ЕКСПЕРТИ и тем подобни сваляния на звезди, а получиха тежко корумпирани, нахални, уволнявани и разследвани  лица със съмнителен морал, свързани в един порочен роднинско-приятелски кръг. Нямам сили да изброявам всички отвратни назначения... Sick
Делян Пеевски не стана шеф на ДАНС. Гражданското общество си изпълни ролята на коректив, слава богу. Има още спорни назначения, но те са по-дребни и са характерни не само за сегашното управление, за съжаление. По мои наблюдения при Герб имаше повече такива. Върхът на айсберга - международните излагации с кандидатката за еврокомисар Румяна Желева и станалата нарицателно Калинка - защо тогава не скочихте да протестирате? Кой западноевропейски политик ще остане на поста си, след като нарече гражданите си "лош материал" и ги прати да садят картофи? Точно никой, там изхвърчат от политиката за много по-малки изцепки.
Аз лично нямам нищо против управление на БСП, но да виждам някакъв стремеж за подобряване на ситуацията. Нищо подобно, виждам едни и същи боклуци, потриващи доволно ръце, че им се удава възможност да краднат, да краднат и пак да краднат.
Може и да си права, но още е рано да се каже. Аз се надявам, че ще има положителна промяна. Може и да греша. Но на мен два месеца не са ми достатъчни, за да си съставя категорично мнение.

И още нещо - дали избирателите на Атака са очаквали техните избранници да се прегърнат с ДПС?! Laughing
Позицията на Атака по отношение на правителството не е партизанска, а принципна и прагматична - да му се даде шанс да работи и ако не се получават нещата, подкрепата ще се оттегли. /Друг е въпросът, че това е за пред хората, според мен Сидеров като нарцис с мания за величие просто си връща на Борисов, че не го включи в правителството и за разбиването на парламентарната група, но това е дълга тема./ А дали привържениците на Атака щяха да бъдат доволни, ако Атака бяха подкрепили правителство на Герб?  Mr. Green

И Хитлер е бил демократично избран...означава ли да се търпи до безкрай някакво управление, независимо какви ги върши и независимо кои са на власт?!
Не, не означава. Но още е рано за генерални заключения какви ги върши правителството. И правителството на Бойко Борисов е взимало заеми, тогава обаче никой не протестира. Хубаво е, че гражданското общество се събуди, по-добре късно, отколкото никога, но трябва и да се мисли, и да се води диалог, а не само юруш на антикомунистическите маслини. Wink

# 16 598

Би ли посочила от къде черпиш информация кои са мнозинство и кои малцинство. Защото аз смятам, че мнозинството от българският народ иска оставка на сегашното правителство.  

Социологически проучвания. Много хора подкрепят принципно протеста, така е. Това не е толкова странно, тъй като исканията извън оставката са достатъчно глобално формулирани. За морал в политиката, срещу олигархията и т.н. - едва ли има човек, който ще каже аз не искам морал в политиката и искам олигарсите да ме ограбват. Но процентът на искащи избори веднага беше доста под  50. От подкрепящите протеста малко над 50% около половината /тоест 25-30%/ искаха незабавни избори. Другите явно смятат, че трябва да се види какво все пак ще направи това правителство. А за това все пак трябва някакво технологично време.

# 16 599
  • Другата България

Не съм Rima77, но да те попитам ти откъде черпиш твоята?Съвсем чистосърдечно.
Много пъти се спомена в темата, че София не е България. 1000 протестиращи ли са мнозинството?Да, и аз както и много мои приятели смятаме, че допуснаха гафове и грешки днешните управляващи, но всичко толкова се преекспонира е преувеличава, и така се забравят простотиите на Б.Б. и сие, и кадруванията на протежета на ГЕРБ през последните 4 години, които доведоха доста сектори в провинцията да разруха....на жълтите павета е лесно, но България нито започва, нито завършва там.
Лесно е да се иска нещо "сега и веднага", но алтернативата коя е? Или после ще скачаме пак и срещу другите?

# 16 600
  • на брега на морето
...и кадруванията на протежета на ГЕРБ през последните 4 години, които доведоха доста сектори в провинцията да разруха...

Stop Само за протежета да не си говорим. Сещам се за сестрата на Иляна Иотова. А разрухата не е от четири години.

Ми ела и ти на жълтите павета. Жилища колкото искаш - кеф ти под наем, кеф ти с кредит.

# 16 601
  • На земята, която е всъщност звезда.

Социологически проучвания. Много хора подкрепят принципно протеста, така е. Това не е толкова странно, тъй като исканията извън оставката са достатъчно глобално формулирани. За морал в политиката, срещу олигархията и т.н. - едва ли има човек, който ще каже аз не искам морал в политиката и искам олигарсите да ме ограбват. Но процентът на искащи избори веднага беше доста под  50. От подкрепящите протеста малко над 50% около половината /тоест 25-30%/ искаха незабавни избори. Другите явно смятат, че трябва да се види какво все пак ще направи това правителство. А за това все пак трябва някакво технологично време.

Под посочила имах предвид да цитираш въпросните соц. проучвания, за да видим кой ги е поръчал, осъществил и как са били формулирани.

Болшинството тук, вкл. протестиращи, подчертахме, че не говорим за избори веднага, но пък правителството подчерта, че смята да изкара мандата си. Ти заставаш ли зад тази тяхна позиция, и ако не, кога според теб е редно да има нови избори.

# 16 602
...и кадруванията на протежета на ГЕРБ през последните 4 години, които доведоха доста сектори в провинцията да разруха...

Stop Само за протежета да не си говорим. Сещам се за сестрата на Иляна Иотова. А разрухата не е от четири години.

Сестрата на Илияна Йотова, протеже или не, има необходимия ценз за заеманата длъжност. Калинката пак да попитам, като си говорим за кадри, откъде долетя без висшУ?

# 16 603
Благодарете се, че не управляваха комсомолците в годините на световната икономическа криза, защото не много сектори щяха да са в разруха, а всички. Но нищо, още не е късно... Mr. Green кризата все още не си е отишла. Нямам намерение да рева за фалиралите строителни фирми, резултат от имотния балон. Питам къде са фирмите, произвеждащи нещо?! Скоро и те ще се изнесат, в резултат на поемане тежеста на цените на тока. В прав текст си го казаха някои производители. И какво, армията от безработни и чакащи  социални помощи ще набъбне, а може би на това се надяват чичковите червенотиквеничковчета, та белким им се увеличи електората.   Питам кой има интерес от такова разделение и противопоставяне, каква е целта?! Толкова ли няма в тази държава кадърни икономисти, които да не са смехотворни като Чобанов или безскрупулно крадливи като Орешарски, който единствено е специалист в бъркане в кацата с мед?! Не може ли да се състави правителство наистина от експерти, а не пионки или политически фигури?! С мандата на която и да е партия, но да са КАДЪРНИ. Ми писна ми....То не е една, не са две години мазало и става все по-голямо. Sick

# 16 604
  • Другата България

Ми ела и ти на жълтите павета. Жилища колкото искаш - кеф ти под наем, кеф ти с кредит.
Ако съм искала, да съм отишла, не казах това ако си прочела, а че не всичко започва и свършва там, което е различно от това дали аз съм там или не .
За сестрата на Еди-кой-си, чичо, леля и шурняковицата може и да си права, но това са единици, които също ги имаше и преди 4 години.И да, може да ги е имало и преди 8, и преди 12, но не омаловажавайте това като че ли нещата или по скоро греховете на тези не са били и на онези.

Цитат
Не може ли да се състави правителство наистина от експерти, а не пионки или политически фигури?!

Ето това е, съгласна съм с теб, но за съжаление не се случва.Както не се случи и преди 4 години.

Общи условия

Активация на акаунт