Ново правителство, нов късмет

• 940 692
  • 26 251
  •   1
Отговори
# 16 575
Питам се как така за 24 години разруха, кражби, мутри и т.н. виновни се оказват единствено ГЕРБ.
Във всеки случай ,"лидерът" им е продукт на тези 24 години разруха, кражби, мутри .ГЕРБ е религиозна секта към един дебело врата , зле образована мутра наречена Боко Тиквата , маскирана като политическа партия.
И тези които се опитват пак да го пробутат до властта с квази-моралистични приказки , няма как да пожънат симпатии.

E, тяхна рожба са и Пеевски, и Сидеров, и половината депутати от тристранката. Но ти за тях нищо не пишеш, явно са ти симпатични.
Това за него няма значение, важното е, че "Тиквата" вече не е на власт. И сега ще плеснем с ръце и ще се прегърнем, щото рогът на изобилието ей сега ще потече.....

# 16 576
  • Пазете Гор
Организираната екскурзия на привърженици и симпатизанти е поредният горчив хап, който Станишев предлага на частта обременени със съвест и вкус свои съпартийци, за които и само внезапният катарзис на Пеевски дойде възмного.

А  никога не пипналият работа Сегей усетил мазоли на поздравяващите го длани и отърча да го сподели. Веднага се заяви като изразител на вижданията на мазолестите ръце този порфиророден отрок на Политбюро. Някак по навик смята, че има такова ексклузивно право, както някога, когато от името на бачкаторите се изказваха секретари, които се потяха единствено над жените си.
А моите мазоли да пипне, а? Тия на баща ми? На дядо ми? На гърба ми са изгнили от пот повече катове дрехи, отколкото ризи е изгладил през живота си лидерът на ПЕС. Та не говори от името на мазолестите, молим!

Разпалено-патетичен, Плевнелиев се вкара наивно в доста сложна ситуация с вземането на страна в конфликта и ще има да пати не само той. Ех, че намери време да заявява гражданска позиция, хич и да не говорим, че не му е работа! Не иде реч за това дали е крив или прав. Но след като изисква от правителството да подаде оставка под натиска на обществено недоволство, би трябвало и той да е готов за същото, независимо дали неодобряващото го обществено мнение е автентично или поподготвено. А негова оставка в конкретната ситуация означава да хариже всичката власт на БСП/ДПС/Атака. Та на такива едни пачи яйца насади и себе си, и страната си.

У него ме впечатлява редуването на абсолютно сухарски клиширани прояви с некоординирани емоционални такива. Някак все не успява да им уцели момента ни на едните, ни на другите. На някого тая несръчност може и да е симпатична, ама според мене е беда.

# 16 577
Аз изтърпях управлението на Бойко Борисов, който според мен въобще не беше за тая работа и който пак според скромното ми непретендиращо за безпогрешност мнение направи много повече бели, отколкото позитивни неща. Съдя по отражението на управлението му върху собствения си джоб. Това беше и е моето мнение, но уважих избора на гласувалото за него мнозинство и го изтърпях.
Конфигурацията в момента в парламента показва, че повечето гласували не желаят Герб да управлява. Социологическите проучвания показват същото. Сериозна непредставена в парламента алтернатива на Герб на този етап няма. Може и да се появи по-нататък, сега я няма. Познавам доста интелигентни хора, не-цигани и не-пенсионери, които разсъждават по подобен начин. Но не са обладани от омраза, мислят прагматично, гледат си работата и затова и не намират за нужно да сипят огън и жупел по инакомислещите.
Демокрацията е избор на мнозинството без да се отнемат правата на малцинството. В момента малцинството иска да отнеме правото на мнозинството да види резултата от избора си. Ами това е всичко друго, но не и демократично.

# 16 578

Демокрацията е избор на мнозинството без да се отнемат правата на малцинството. В момента малцинството иска да отнеме правото на мнозинството да види резултата от избора си. Ами това е всичко друго, но не и демократично.

Бих се съгласила с теб, но в демократичните общества тежко сгафилите политици подават оставки, а не държат със зъби и нокти властта на всяка цена. Да не говорим, че като избиратели гласувалите за БСП и сие, бяха най-нагло излъгани. Обещаваше им се компетентно управление, ЕКСПЕРТИ и тем подобни сваляния на звезди, а получиха тежко корумпирани, нахални, уволнявани и разследвани  лица със съмнителен морал, свързани в един порочен роднинско-приятелски кръг. Нямам сили да изброявам всички отвратни назначения... Sick
Аз лично нямам нищо против управление на БСП, но да виждам някакъв стремеж за подобряване на ситуацията. Нищо подобно, виждам едни и същи боклуци, потриващи доволно ръце, че им се удава възможност да краднат, да краднат и пак да краднат.

И още нещо - дали избирателите на Атака са очаквали техните избранници да се прегърнат с ДПС?! Laughing

И Хитлер е бил демократично избран...означава ли да се търпи до безкрай някакво управление, независимо какви ги върши и независимо кои са на власт?!

Последна редакция: сб, 17 авг 2013, 14:11 от mimata67

# 16 579
з да се отнемат правата на малцинството. В момента малцинството иска да отнеме правото на мнозинството да види резултата от избора си. Ами това е всичко друго, но не и демократично.

По-добре не може да се каже .  Peace
 Все пак малко уточнение . Говорим за младото , интелигентно , красиво , успешно , богато , реализирано , арийско малцинство . Те вероятно могат да претендират "да са по-равни" от останалите .

Последна редакция: сб, 17 авг 2013, 14:44 от Чубака

# 16 580
Срам ме е! Но не ми е виновен Бойко Борисов! Днеска си играх да събера публичните данни, за чистата нетна печалба за 2012г на Нефтохим, М тел. Глобул, Вива ком, Уникредит Булбанк, Обб, Райфайзен, Пощенска банка, Метро Кеш енд кери, Билла, Кауфланд, Продадените два Тец-а, Продадените 2 златни находища в Пирдоп и Челопеч на Дънди прешън металс, Соффарма, Агро полихим, Химимпорт и Софийска вода, Чез, Ивиен, Соди Девня, Дзи, Булстрад. Общата нетна печалба само на тези няколко компании работещи в България е 70 милярда лева. Продадохме Българската иконоомика за 70 милярда чиста нетна печалба на година за да получим 1,5 милярда евро Европейско финансиране под строг контрол на година. Идиоти!!! Срам ме е, но не ми е виновен Бойко Борисов! Той само тегли ядовете на разпродажбата 1992г-2009г.от фб

70 или 7 .... ?!?! ... #Crazy  newsm78

# 16 581
Да не говорим, че като избиратели гласувалите за БСП и сие, бяха най-нагло излъгани. Обещаваше им се компетентно управление, ЕКСПЕРТИ и тем подобни сваляния на звезди, а получиха тежко корумпирани, нахални, уволнявани и разследвани  лица със съмнителен морал, свързани в един порочен роднинско-приятелски кръг. Нямам сили да изброявам всички отвратни назначения... Sick
Аз лично нямам нищо против управление на БСП, но да виждам някакъв стремеж за подобряване на ситуацията. Нищо подобно, виждам едни и същи боклуци, потриващи доволно ръце, че им се удава възможност да краднат, да краднат и пак да краднат.

Без съмнение ,всичките тези неща ги научи от офнюз . Или фейсбук .

# 16 582
з да се отнемат правата на малцинството. В момента малцинството иска да отнеме правото на мнозинството да види резултата от избора си. Ами това е всичко друго, но не и демократично.

По-добре не може да се каже .  Peace
 Все пак малко уточнение . Говорим за младото , интелигентно , красиво , успешно , богато , реалзизирано , арийско малцинство . Те вероятно могат да претендират "да са по-равни" от останалите .

След като сте мнозинство, защо се страхувате от избори?!  Joy

# 16 583
  • Другата България
 hahaha Абе какво значение има, то къде 7, там и 70 Joy, важно е че са "милЯрди", и че У фейса поредния компетентен мозък е постнал нещо, което дори не е осмислено, но понеже е близко до съжденията и възгледите е поствано и тука.....ти пък ще го четеш , че и ще разсъждаваш!
Ръкопляскай, възмущавай се и скандирай "ОСТАВКА"!

# 16 584
Чубака, дори не си струва да разговарям с теб, наистина. Mr. Green

# 16 585
Чубака, дори не си струва да разговарям с теб, наистина. Mr. Green

То с повечето е така. Ти ги питаш нещо, те ти отговарят - Боко е мутра и не трябва да управлява. Ама че днешните не са по-добри - там се мълчи по въпроса. Важното им  е, че ББ не е във властта.

# 16 586

Демокрацията не е диктатура на мнозинството на всяка цена. (Ако въобще можем да говорим за мнозинство - тъй като де факто едва ли повечето привърженици на БСП са гласували и за ДПС, и Атака. А и самите гласове за БСП+ДПС+Атака са малцинство).

Политиката на мнозинството - особено пък "крепящо се на косъм с пърхот" (по Мартин Захариев, червен депутат) - трябва да е приемлива за останалите. След като си изтърпяла Бойко, значи той е бил достатъчно приемлив за теб.

Но ще трябва да приемеш, че за една голяма част от хората сегашното поведение на управляващите не е приемливо и това е тяхно право.

# 16 587
Боко е мутра и не трябва да управлява.

Ето че започна да схващаш .  Hug
Това е същността . Днешните са по-добри от Тиквата , а други засега няма.  Когато се оформи по-добра алтернатива  ще я подкрепя . Лошото е че тези протести не предлагат нищо смислено .

# 16 588
Боко е мутра и не трябва да управлява.

Ето че започна да схващаш .  Hug
Това е същността . Днешните са по-добри от Тиквата , а други засега няма.  Когато се оформи по-добра алтернатива  ще я подкрепя . Лошото е че тези протести не предлагат нищо смислено .
ББ поне се посвени да не издига Пеевски за шеф на ДАНС, та ми се струва, че днешните нямат ни срам, ни съвест да ти кажа! Мога ли да знам поради каква причина смяташ, че са по-добри? Щото аз искам да съм наясно кой ме управлява и кой взима решенията, които "Не били за публиката". За сега не ми се удава да го разбера това нещо.

# 16 589

Демокрацията не е диктатура на мнозинството на всяка цена.

Никой не предлага диктатура на мнозинството на всяка цена. Но и не можем да приемем диктатура на агресивно и кресливо малцинство . Нещата опират до демократична култура и уважение към законите и институциите . Когато си в малцинство , се налага да живееш при управление което може и да не ти харесва .До следващите избори . Такива са правилата .
 Примерно , президента Буш беше избран с по-малко от 50% от гласовете на американците . Никой обаче не оспорваше легитимността му и не мяташе павета по Белия Дом , въпреки ниската му популярност .  

Общи условия

Активация на акаунт