Ново правителство, нов късмет

• 941 088
  • 26 251
  •   1
Отговори
# 16 980
  • София
 Не мога да разбера, тоя Борисов..., да не сте влюбени целокупно в него... Борисов не е Герб! Не го казвам като страничен наблюдател, а от преки наблюдения, от първа линия. Не съм нито член, нито активист, нито фен, нито симпатизант. Просто като родителско НПО от края на 2007 досега, блъскаме за реформи в сектори касаещи децата. Образование, социална политика, закрила на децата, здравеопазване, всички на практика.... Но в първите три сектора мога да кажа, за периода Герб, понеже знам и преди това какво беше, че министрите му имаха пълна свобода да направят нужните реформи. Докато при тройната коалиция мога много да обяснявам какво беше..., партията майка.....страшно беше, не че не знаеха какво трябва, Хасан Адемов го вземете, беше шеф на парламентарната комисия, знае прекрасно какво трябва, че и го иска, по мое мнение, но всичко идва отгоре. При Герб съм работила пряко и лично, активно, всяка седмица, с образованието, социалното и закрилата, министри, зам. министри, експерти и всички. И със здравеопазването пробвахме, но там е страшилище, не е горе, а долу проблема. Разликата е от небето до земята, в полза на демокрацията и последните управляващи. При Борисов съм ходила само 4 пъти, по съвсем конкретни поводи, никога не съм се замисляла харесвам ли го или не, няма да се женя за него, ходих с конкретни настоявания за конкретни политики. Всичките пъти ни подкрепи, не се залъгвайте че е било лесно, винаги сме били подготвени, имало е и министри да са срещу нас, всеки излага аргументите си.... И 4-те пъти застана на нашата позиция, след лют спор, аргументи, позиции, за нас естествено това е справедливата страна. От работата ни с министрите му и целите им министерства в секторите споменати по-горе, резултатите са Деинституционализацията, реформа, за която не искам да влизам в подробности да ви обяснявам предишните с какъв цинизъм обясняваха, че за измиращите деца, погребвани в плитки гробове, изравяни от кучетата, се полагат "най-прекрасните грижи" от държавата, и че на тия деца точно там им е мястото. В образованието, реформата е Проекта за нов Закон за училищното образование. Няма да влизам в подробности, само ще ви кажа, че сега училищното ни образование е урегулирано в закон от 1991 год., връстник на Конституцията ни. А всички "несъществени" подробности са в поне 200 подзаконови наредби, които си противоречат помежду си. В социалното, резултатът беше Проект на Закон за детето. Тук не споменавам изобщо противоречията ни при замисъла и списването на всички тези реформи, които през всичките години и с всички бяха жестоки. Казвам кратко само резултата. Например за последния може да питате Ваньо Шарков, защото няколко пъти сме се срещали по този повод, а и не само. В земеделието, пропуснах по горе, но и тук имаме резултат, точно при Найденов?!, беше въведена наредба, която регламентира, че децата ни ще ядат само възможно най-качествените храни, в училищата и градините. И не искам да слушам простотии от сорта, ама това колко струвало, и че Миро ги бил откраднал. Това са простотии на квадрат, Миро не ни вълнува, вълнуват ни децата ни! При предишните само ние си знаем как бе въведена наредбата за училищното хранене. "Та така......", и аз като г-н Йорданов. Личното ми мнение е, че повечето сте активисти, партийни членове, симпатизанти, пристрастни сте. Нямате и няма как да имате обективен и безпристрастен поглед. На вас ви пука, я за тая, я за оная партия, я за миналото й, я за историята назад. А България, ние българите, децата, къде сме в цялата ви препирня?!Теодора Пиралкова

# 16 981
  От ФБ                       Някой ще ми даде ли една причина, която да ме накара да остана в България? Вече съм на 37 г и имам дете. Какво, по ДЯВОЛИТЕ, ще му оставя на него?! Това, което виждам в момента не ме радва особено:
- хора без нито една година трудов стаж управляват
- хора, който не говорят български ще пишат закони на език, който не говорят
- 2 милиона българи са извън страната
- ще ми вдигнат данъците и осигуровките за да плащат по-високи пенсии и социални на хора, които мърморят щото децата им са в чужбина
- ще ми вдигнат сметките за плащам вместо тези, които не плащат въобще сметки
- улиците са като лунна пътека
- плащам 250 лв за смет като най-близкия ми контейнер е на 1,5 км
- плащам ток по-скъп с 75% от швейцарците
- като вляза в държавно учреждение и кажа "Добър ден. Как сте днес?" ме питат "Що?"
- За да си паркирам колата трябва да владея уменията на главния герой от "Fast and furious"
- на плажа пише неохраняем, но един изпечен ... българин дава шезлонги под наем
- имам приятели, които работят за 420 (нет) лв за пълен работен ден
- като отида да си плащам данъците тряба да си взема отпуск
- като отида до банката трябва да се взема отпуск
- като отида до КАТ трябва да си взема отпуск
- като искам да запиша детето си в детска градина трябва да дам подкуп 

Няма да е зле ФБ потребителката да излезе и да се пробва навън, сигурна съм че ще й хареса. За някои от нещата не съм съгласна:
- като отида да си плащам данъците тряба да си взема отпуск плащат се за минута чрез интернет
- като отида до банката трябва да се взема отпуск странна банка
- като отида до КАТ трябва да си взема отпуск - работят сутрин от 7:30 или от 8 ако не се лъжа, в събота също.
- плащам 250 лв за смет като най-близкия ми контейнер е на 1,5 км - плащаме 70лв и имаме 2 х 2 контейнера на по-малко от 50м вляво и вдясно от входа
- плащам ток по-скъп с 75% от швейцарците  newsm78 не съм сигурна, не намерих точни данни за Швейцария, само за Европа November 2012 - http://www.energy.eu/#Domestic-Elec
Country   € per kWh Electricity      Country   € per kWh Electricity
Austria    0.20103                       Latvia    0.13099
Belgium    0.23006                       Lithuania    0.12730
Bulgaria    0.08406                       Luxembourg    0.16800
Cyprus    0.23274                      Malta    0.17144
Czech Rep.    0.14870              Netherlands    0.21272
Denmark    0.30217                      Poland    0.14478
Estonia    0.10615                      Portugal    0.18605
Finland    0.15614                      Romania    0.10721
France    0.14269                      Slovakia    0.17265
Germany    0.25983                      Slovenia    0.15399
Greece    0.13294                      Spain    0.19488
Hungary    0.16157                      Sweden    0.20092
Ireland    0.20659                      United Kingdom    0.15470
Italy    0.21707

# 16 982
Какъв е тоя мишо шамар,и с какво право си позволява да обижда бившия министър Симеон Дянков със думите "еврейска гад" по телевизия 7.
Тия хора срама нямат,колко му платиха на тоя никаквец...
Е...разбраха ни що за хора сме и от американската еврейска асоциация...а навсякъде тръбяхма за спасяването на евреите,гордеехме се с това...изс.....хме се на метеното

# 16 983
Какъв е тоя мишо шамар,и с какво право си позволява да обижда бившия министър Симеон Дянков със думите "еврейска гад" по телевизия 7.

Какъв е, никакъв не е. Просто намери възможност за своите пет минутки слава. Като певец не я постигна, но сега вече стана известен. Само се чудя на възрастните около него дали са чули поне една негова песен, хеле пък тая за знамето, заради която го погнаха ББ и ЦЦ. Peace

# 16 984
  • София
Nikolay Shipkov "Приятели...днес прочетох, че в България цената на ел. енергията се повишава с 13%, затова ви снимах последната си фактура за ел. енергия и я слагам на стената си. Цената е за 63 дена и е с ДДС 8% - 61.17 швейцарски франка. Искам някой от светилата философи, които са ми в приятелите, да коментират тази фактура и да ми обяснят как може в държава, където средната работна заплата е 3-4 хил. франка = 5-6 хил. лв., за 2 месеца токът ми да е 90 лв. (61 франка), а в България, без да живея в гарсониерката, ми е 30 лв. (20 франка) на месец при средна заплата 400 лв. (250 франка)... Докога ще ограбвате хората чрез енергетиката и всякакви подобни монополи ми беше въпросът...През юни месец всяко домакинство получава по 76 франка на човек- бонус с цел мотивация за пестене на енергия- за специални крушки и прочее. Аз получавам 76 по 2 на моята сметка, понеже нея съм посочила във формуляра и се съмнявам, че моят благоверен знае за това.

Последна редакция: ср, 21 авг 2013, 22:46 от restart007

# 16 985
Ха..не знаех че е певец,от дълги години не живея в Бг и съм го пропуснала като информация.
Е , толкова е и певец.

# 16 986
тази фактура се разнася из всички форуми и баламите кликат ли кликат..... Само аз ли не виждам за колко киловата младежът е платил тази сума? Ако не готви и не се отоплява на ток, то 1 компютър харчи малко .... Информацията за въпросната фактура е от преди 1 година ... а видях и негово мнение по този повод от зимните протести.

# 16 987
  • София
тази фактура се разнася из всички форуми и баламите кликат ли кликат..... Само аз ли не виждам за колко киловата младежът е платил тази сума? Ако не готви и не се отоплява на ток, то 1 компютър харчи малко .... Информацията за въпросната фактура е от преди 1 година ... а видях и негово мнение по този повод от зимните протести.
Нещо си ме набелязала мен само мойте коментари ли виждаш я мъ остай на мира ааааааа

# 16 988
  • София
Огнян Минчев: Не вярвайте на “Галъп”!http://hashtag-bg.com/2013/08/21/%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D1%8F%D0%BD-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D1%87%D0%B5%D0%B2-%D0%BD%D0%B5-%D0%B2%D1%8F%D1%80%D0%B2%D0%B0%D0%B9%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D1%8A%D0%BF/

# 16 989
да, пишеш глупости и се чудя защо.
По-горе една жена каза важна истина - образование трябва, ще допълня - и информация.  Като не знаеш нещо - разучи го, вместо просто да си дрънкаш.

# 16 990
  • София
да, пишеш глупости и се чудя защо.
По-горе една жена каза важна истина - образование трябва, ще допълня - и информация.  Като не знаеш нещо - разучи го, вместо просто да си дрънкаш.
Не ме чети тогава, темата не е кой се заяжда по добре ,а  за политика. Незнам какво искаш от мен или си злобна по рождение Laughing

# 16 991
Краят на „батко и братко”?.http://www.svobodata.com/page.php?pid=12307&rid=11

# 16 992
Гледах тази графика от последните социологически проучвания на Галъп и това, което ми прави впечатление е, че още през юни дават преднина на БСП пред ГЕРБ. Според ме през юни все още нищо значително не се случи, за да има такава промяна след изборите от май. Затова не им вярвам.

# 16 993

........ Бареков е сладкодумен и може да омайва народа. ..........

От нета: Grinning

Бареков твърдо заяви, че на следващите избори ще има повече от 2 милиона гласа...И искрено съжалява, че глупаците в страната не са поне 3 милиона, та да гласуват всички те за него.....

# 16 994
  • София
Скрит текст:
Не мога да разбера, тоя Борисов..., да не сте влюбени целокупно в него... Борисов не е Герб! Не го казвам като страничен наблюдател, а от преки наблюдения, от първа линия. Не съм нито член, нито активист, нито фен, нито симпатизант. Просто като родителско НПО от края на 2007 досега, блъскаме за реформи в сектори касаещи децата. Образование, социална политика, закрила на децата, здравеопазване, всички на практика.... Но в първите три сектора мога да кажа, за периода Герб, понеже знам и преди това какво беше, че министрите му имаха пълна свобода да направят нужните реформи. Докато при тройната коалиция мога много да обяснявам какво беше..., партията майка.....страшно беше, не че не знаеха какво трябва, Хасан Адемов го вземете, беше шеф на парламентарната комисия, знае прекрасно какво трябва, че и го иска, по мое мнение, но всичко идва отгоре. При Герб съм работила пряко и лично, активно, всяка седмица, с образованието, социалното и закрилата, министри, зам. министри, експерти и всички. И със здравеопазването пробвахме, но там е страшилище, не е горе, а долу проблема. Разликата е от небето до земята, в полза на демокрацията и последните управляващи. При Борисов съм ходила само 4 пъти, по съвсем конкретни поводи, никога не съм се замисляла харесвам ли го или не, няма да се женя за него, ходих с конкретни настоявания за конкретни политики. Всичките пъти ни подкрепи, не се залъгвайте че е било лесно, винаги сме били подготвени, имало е и министри да са срещу нас, всеки излага аргументите си.... И 4-те пъти застана на нашата позиция, след лют спор, аргументи, позиции, за нас естествено това е справедливата страна. От работата ни с министрите му и целите им министерства в секторите споменати по-горе, резултатите са Деинституционализацията, реформа, за която не искам да влизам в подробности да ви обяснявам предишните с какъв цинизъм обясняваха, че за измиращите деца, погребвани в плитки гробове, изравяни от кучетата, се полагат "най-прекрасните грижи" от държавата, и че на тия деца точно там им е мястото. В образованието, реформата е Проекта за нов Закон за училищното образование. Няма да влизам в подробности, само ще ви кажа, че сега училищното ни образование е урегулирано в закон от 1991 год., връстник на Конституцията ни. А всички "несъществени" подробности са в поне 200 подзаконови наредби, които си противоречат помежду си. В социалното, резултатът беше Проект на Закон за детето. Тук не споменавам изобщо противоречията ни при замисъла и списването на всички тези реформи, които през всичките години и с всички бяха жестоки. Казвам кратко само резултата. Например за последния може да питате Ваньо Шарков, защото няколко пъти сме се срещали по този повод, а и не само. В земеделието, пропуснах по горе, но и тук имаме резултат, точно при Найденов?!, беше въведена наредба, която регламентира, че децата ни ще ядат само възможно най-качествените храни, в училищата и градините. И не искам да слушам простотии от сорта, ама това колко струвало, и че Миро ги бил откраднал. Това са простотии на квадрат, Миро не ни вълнува, вълнуват ни децата ни! При предишните само ние си знаем как бе въведена наредбата за училищното хранене. "Та така......", и аз като г-н Йорданов. Личното ми мнение е, че повечето сте активисти, партийни членове, симпатизанти, пристрастни сте. Нямате и няма как да имате обективен и безпристрастен поглед. На вас ви пука, я за тая, я за оная партия, я за миналото й, я за историята назад. А България, ние българите, децата, къде сме в цялата ви препирня?!Теодора Пиралкова

Това нашата Тео ли е? Чудех се къде изчезна. Добре, че този закон не го приеха.
Но пък според Такева тайна група изготвя новия проектозакон и той не се различава от този на ГЕРБ
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/08/21/2125442_ianka_takeva_t … _izgotvia_noviia/
Кой знае какви ги мъдрят!

Общи условия

Активация на акаунт