Коя е последната книга, която подарихте на детето си? - 8

• 60 667
  • 726
  •   1
Отговори
# 45
  • у дома
Тази и ние я имаме в книгите за 4 клас.

Точно от списъка е. Установих, че в 99% от списъците я има  Peace
Защото в читанката се изучава откъс от нея,даже и по развитие на речта писаха май нещо...

Само да кажа за тези,които имат електронни четци я има и в електронен вариант http://www.helikon.bg/ebooks/511/%D0%94%D0%B5%D1%86%D0%B0-%D0%B8 … 000000000261.html

Сетих се и друго за тези,които ще купуват книгата да не се излъжат да вземат това издание  - http://www.knigabg.com/index.php?page=book&id=3026 ,само 99 стр е,невероятно ситен шрифт  Twisted Evil
Само за сравнение - това издание е 176 стр, а текста  е един и същ,та си направете изводите...

Последна редакция: чт, 13 юни 2013, 19:46 от svetlaem

# 46
А ние сме и с очила от 1 клас, така, че това ще ни е в помощ.Благодаря!

# 47
Тази и ние я имаме в книгите за 4 клас.
Ние сме за трети, но я има и в нашия списък.

# 48
  • Sofia
Нови придобивки у нас  Grinning :

# 49
  • у дома
За последната благородно завиждам  Heart Eyes
Ако изкопаеш и за мен  един вариант ще съм много щастлива  Hug -нищо че си я имам сканирана де,друго си е истинската..

# 50
  • Варна
Пазарувахме в Метро, онзи ден... залепиха се за единствения стелаж и излязоха с по една книга.  Laughing Някак подминахме щандовете за играчки... незабелязано.
,, за най малкия , но нея я имах от преди.

# 51
# 52
  • ГОре на черешата...
Eдинствената, която нямаме от списъка за лятно четене, вече е започната Grinning:

-отново предпочетох изд. Дамян Яков

# 53
  • Sofia
.
Ако изкопаеш и за мен  един вариант ще съм много щастлива ...
Разбира се, Светле, дори да не беше казала, щях да се оглеждам/ослушвам и, ако срещна, да свирна профилактично на теб и Сиси.  Grinning

А Горски приказки на В. Бианки е с много хубави илюстрации, а подозирам и разказчетата са много хубави... за животните разбира се. 

Та се сетих да спомена и за Пчеличката Мая, която четем в момента - страхотна книга е,  двете с Андреа много се забавляваме с живота на буболечките, поне както е превел Владимир Полянов.
Ето малко от това, което разказа една муха - Пукла на Мая, за хората.  Laughing

"В стаята ми живее един стар човек, който се грижи за цвета на своя нос чрез някакво особено питие, скрито в бюфета. То мирише упоително и сладко, тръгне ли да го вземе, човекът се усмихва и очите му стават малки. ...
Той примигва, разтваря уста широко, колкото може и спуща завесите, за да не ни безпокои обедното слънце. След това той ляга на едно легло, което се нарича софа и започва да издава глухи, прегракнали звукове, които навярно смята за хубави.  За тях ще приказваме друг път - това е приспивната песен на човека. Но за мене това е знак да се приближа. Първо, аз вземам своя дял от чашата, която ми е оставил. Такава една капчица съдържа нещо съживително - разбирам аз хората. После прелитвам и кацам на челото на човека. То се намира между носа и косата - служи за мислене. Това се вижда от дългите бръчки, които минават като бразди отдясно наляво и, които при мислене се движат, ако нещо хубаво е дошло на ума. Хрумне ли му нещо лошо, вижда се пак там, но тогава браздите се свиват отгоре надолу и носът се набръчква и става по-висок. Щом кацна и затичам по браздите, човекът замахва с ръка във въздуха. Нему се струва, че съм някъде там. Понеже стоя на бръчките, с които мисли, той не може така бързо да разбере, где се намирам всъщност. Най-после се досеща. Изръмжава и посяга към мене. ... Аз виждам - ръката иде, но чакам до последния миг. Тогава бързо и ловко побягвам настрана, свивам се  и гледам дали усеща, че съм още на челото. Често това продължава половин час. Вие не можете и да помислите, какво търпение има човекът. най-псле той скача и започва да хока. Ах, какви неблагодарни думи измърморва той! Но какво? Едно благордно сърце не държи сметка за това. Аз хвръквам отново на тавана и слушам колко е той неблагодарен."

# 54
  • София
" Баскервилското куче", но на немски.

# 55
Честити книжки на всички!! На нас са ни се насъбрали много книги за четене и нищо не съм купувала напоследък, взимаме и от библиотеката, започнат е и препоръчителният списък.. Всъщност да, от него взех "Пипи Дългото чорапче" - пълното издание на ПАН, с твърдите корици и оригиналните илюстрации, идентична е на тази от моето детство, но + още 7 неиздадени едно време глави! Peace

MorenkaHug Радой Киров много го харесвам, ние имаме и "Акула в консервена кутия".  Peace А как е съдържанието на това издание на "Д-р Охболи"?
Страхотен откъс от "Пчеличката Мая", благодаря! Heart Eyes Оставила съм я за самостоятелен прочит, но трябва да взема аз да я прехвърля. Simple Smile Между другото напоследък само детски книжки чета и ми е голям кеф.

Светле, мерси за предупреждението относно "Деца играят вън"! Hug

# 56
Аз докато погледна, и вие нова тема сте започнали   bouquet

И за да не е само това - някой има ли отзиви за тази книжка http://www.helikon.bg/books/8/%D0%9F%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%BB%D1% … D0%B0_166628.html

И само да споделя - който иска такива енциклопедии http://www.helikon.bg/books/51/%D0%9C%D0%BE%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D … D0%B0_169516.html последно взех тази, и като изключим малко забележки (лично аз ги имам), бих ви я препоръчала Simple Smile

# 57
  • Sofia
Сиси, радвам се, че ти е харесал откъсът.  Благодаря за инфото относно пълното издание на Пипи!  Hug  А Акула в консервена кутия е включена във "Вулкан от сладолед".

За "Приключенията на Влади през ваканцията" и на мен ще ми е интересно да прочета отзиви.

# 58
Присъединявам се с огромно удоволствие към вас. Да черпя идеи. С голяма радост купувам книжки на сина си. Последно се сдобихме с тази:

Има отварящи се прозорчета, а в средата страницата е сгъната на 4 и като се разтвори става голяма. Как го обясних и аз  Blush

Морена, моите поздравления за хубавите книги, които купуваш. Интересно ми е от къде се сдобиваш с такива стари издания? Предимно такива книги ли купуваш? По-напред в темите видях, че имаш списък на вашата детска библиотека. Ще се радвам, ако имаш възможност да ми го изпратиш, че ние тепърва започваме да обогатяваме нашата. И в тази връзка един въпрос - къде, в какво, съхранявате детските книжки? Етажерки, кутии, кашони или пък затворени шкафове? Все повече почвам да се замислям над това.

И последно питане.

Та се сетих да спомена и за Пчеличката Мая, която четем в момента - страхотна книга е,  двете с Андреа много се забавляваме с живота на буболечките, поне както е превел Владимир Полянов.

За коя точно книжка за Пчеличката Мая става въпрос?

# 59
  • Sofia
О, dion, добре си ни дошла, надявам се да ти е приятно тук и да пишеш редовно.  Hug
Честита ви покупка и на вас! Simple Smile

Много ти благодаря за хубавите думи, явно си от на същата вълна за старите книжки. Simple Smile 
Аз предимно от нета пазарувам (че ми е по-удобно Wink ) и по-малко от кашоните на улиците и книжарниците(антикварни и обичайните). С няколко от онлайн продавачите съм в... приятелски (виртиално) отношения (заради лудостта ми и мнгото пазаруване  Crazy ) и ми издирват стари книжки, пазят ми, изчакват ме.  И да, предимно стари издания (и старите филмчета също предпочитам  Wink ) купувам, харесвам ги повече по няколко показателя.

По едно време дори бяхме пускали снимки в темата, с местообитанието на книгите ни.  Grinning
В библиотека/етажерки са нашите, на мен още една ми трябва и като се прибера в София ще идем да вземем - най обикновена етажерка от Икея, на този етап са ни най-практични, че ще претърпява в недалечно бъдеще преустройство домът ни.

Списъка ми мога да ти пратя с голямо удоволствие на мейл или скайп.

А изданието на Мая, което четем е това:

Общи условия

Активация на акаунт