КИПЪР

• 119 392
  • 775
  •   1
Отговори
# 150
На мен лично тази част не ми допада особено, плажовете са пренаселени (както навсякъде), но пясъка не е бял и ситен, а ми стои малко като кал  Crossing Arms Корал бей според мен е доста прехвален.

# 151
  • София

По-горе е даден сайтът на транспорта, който също е много добре направен. Можете да разчитате на транспорт, да. Автобусите са точни до минута.
Автобусите тръгват от Финикудес, централната алея с палмите в Ларнака. После спират на всички спирки в града. До Пафос се пътува със смяна на автобусите и отнема около три часа в посока.
Навсякъде има брошури и информация за всичко, има туристически център, има стелажи с карти по улиците, има електронни табла с информация. Всичко това на няколко езика. Всичко е много улеснено за туристите.

Информацията за лош транспорт е от преди години, когато наистина е бил лош.
Избягвайте да пътувате в неделя. Не че е нещо особено, но тогава е почивния ден на прислугата и всички се юрват на шопинг в Никозия. Тоест може да сте единствените бели в автобуса  Mr. Green
Hug Благодаря

# 152
Мислех си, че познавам Кипър по-добре и от София, но се оказа, че на този плаж не съм била ( Фиг Трий) #Crazy Наистина е красиво!  baby_neutral

Плажът има син флаг!

# 153
Здравейте!

Търсейки нещо топло и релаксиращо за великденската ваканция (между 29.04 и 08.05) и попаднах на Кипър. Досега не сме били. Имаме дете на 1 г и 4 м и по принцип сме фенове на градските екскурзии, но този път искахме нещо по-релаксиращо с нетолкова пренаситена програма, но все пак с разглеждане на забележителности и красиви места. Подходящ ли е Кипър (с кацане в Ларнака) за нещо такова през този период и къде бихте ме насочили да отседнем? А близостта до Сирия отразява ли се по някакъв неприятен начин в момента?

# 154
По никакъв начин не се отразява близостта!А за места за посещение е писано много назад в темата.Едно от тях са Скалите на Афродита,все пак е острова на Афродита и е хубаво да се посетят според мен. Simple Smile

# 155
...близостта до Сирия отразява ли се по някакъв неприятен начин в момента?

Абеее....на един хвърлей място е, може от Сирия или да гръмнат самолета, докато прави заход към Ларнака, или да дойдат джихадисти с катери и картечници и да подпукат плажуващите както в Тунис.....за всяко нещо има първи път, а и к'во са само едни 600 км.?  Mr. Green

Няма да се пУашиш, на острова има английска военна база.

# 156
  • тук-там
Позамряла е темичката, а сезонът иде.... Laughing
Запазих Макронисос вилидж в Айя напа за първата половина от почивката.
Моля за мнение - дали си струва. На снимки е добре.... newsm78
Цената е символична. Важно ми е колко ще "трамбовам" до плажа и дали близкия плаж е читав - т.е пясък. Аква парка изглежда близо?
Много ли е диво на това място? Доста е в страни. Хранителен магазин, поне....

# 157
Аз пък запазих вила в Протарас........някой ще подаде ли идеи за изхранване?  Rolling Eyes
В смисъл....ъъъ....освен ресторантите......как са цените в магазините и вариант да си пазаруваш и готвиш?

# 158
  • тук-там
Били сме там. В кой край е вилата? Имат си и Лидъл и много по-малки суперчета. Цени - нищо особено, т.е нормални за Гърция, даже една идея по-евтино.
Аз също се чудя за втората половина дали пак да не е в Протарас . Всичките плажове са перфектни.
Градчето е много приятно, стига да не е в пиков сезон -15.06 - 30.08.
Но, то тогава си е и жега, де. Ние не я изтърпяхме. Peace

# 159
Къде резервирате, в кои сайтове, че и аз трябва да се размърдам с резервацията. Имам 5 нощувки около Пафос и нехая за другите. Около Паралимни съм загледала в момента, какво ще кажете?

# 160
На полуостров Макронисос са 3 неголеми плажа и са прекрасни.
Ако хотелът е Макронисос вилидж клуб (погледнах го на картата, нищо не ми говори иначе) е около 1 км и се пресича главният път - Ниси авеню.

Евхен,
Паралимни е градче във вътрешността. Доста сладко. Идва освежително традиционно след англичаните в Ая Напа и Протарас. Ти гледаш към брега около Пернера ли?

# 161
Били сме там. В кой край е вилата? Имат си и Лидъл и много по-малки суперчета. Цени - нищо особено, т.е нормални за Гърция, даже една идея по-евтино.
Аз също се чудя за втората половина дали пак да не е в Протарас . Всичките плажове са перфектни.
Градчето е много приятно, стига да не е в пиков сезон -15.06 - 30.08.
Но, то тогава си е и жега, де. Ние не я изтърпяхме. Peace

Ето я вилата.

Гледах да е близо до Anastasia Beach Hotel< тъй като миналия октомври бях там и района ми е познат.

За мен началото на октомври е най-доброто време за посещение на Кипър.  Grinning

# 162
Wild_rabbit хотелът ти е бих казала леко отдалечен от централната част на Напа! По скоро си до Аква Парка (който впрочем е страхотен) и покрай теб няма хубави плажове! Като хубав плаж бих ти препоръчала paradise beach ,който е доста отдалечен и е последния преди да се тръгне по пътя за Протарас. Бих ти препоръчала и заведението там правят страхотни морски ястия ,а цената на едно посещение варира около 12-15 евро на човек. Ако имате кола бих ви препоръчала и най-добрия плаж за мен в Кипър казва се Конос бий, който е залив в местността Каво Греко няма да съжаляваш, но там си е доста по скъпо и не ти препоръчвам да ядете там!

# 163
  • тук-там
Wild_rabbit хотелът ти е бих казала леко отдалечен от централната част на Напа! По скоро си до Аква Парка (който впрочем е страхотен) и покрай теб няма хубави плажове! Като хубав плаж бих ти препоръчала paradise beach ,който е доста отдалечен и е последния преди да се тръгне по пътя за Протарас. Бих ти препоръчала и заведението там правят страхотни морски ястия ,а цената на едно посещение варира около 12-15 евро на човек. Ако имате кола бих ви препоръчала и най-добрия плаж за мен в Кипър казва се Конос бий, който е залив в местността Каво Греко няма да съжаляваш, но там си е доста по скъпо и не ти препоръчвам да ядете там!

Благодаря ти и на Параход също.
Първата част от почивката е предимно басейн. Мисля, че наблизо минава рейса за центъра.
Парадайс  не е ли Ланда? newsm78 Били сме там, малко прилича на Ниси.
Одобрихме го вече Макронисос вилидж.
Сега остава втората половина. Но пак наблизо - или в "лудницата" в центъра на Напа или в Протарас.

За аква парка - ако не намеря вестник с талони - ще е само един ден. Ще ме извиняват но 100 Е за трима няма да дам повече от веднъж. Между другото поне храна и напитки може ли да се внасят там? На повечето такива места не "одобряват".

# 164
Ауу, казвай бързо за вестника с талоните Praynig

Общи условия

Активация на акаунт