постояяно правене на пук

• 1 577
  • 13
  •   1
Отговори
  • варна
Не знам какво да го правя това моето дете ,като се приберем след разходка на обяд това дете откача ,започва да прави нон -стоп бели и неща с които може да се нарани-като въртене в кръг (ще се нацели в някои ръб и ще си разбия главата )Катерене по облегалките на диваните ,бъркане на кучето в очите .Животното няма да я ухапе то даже си стои и нищо не прави ,но не искам я да го тормози така ,казвам Не по 1000 пъти тя ми се хили насреща и накрая като изяде 1-2 шамарчета по дупето отново няма ефект става и още по смешно.
Не искам да я удрям ,не искам да викам ,но нервите ми не издържат вече .
Ако е нещо друго ще я оставя ,като види че не и обръщам внимание ще спре, но тя все прави неща с които ще се удари лошо.
Как да постъпя дайте ми съвет.

# 1
Остави я да се забавлява, като внимаваш да не се удари.

За кучето обясняваш, че не се прави така и я отстраняваш всеки път като започне да го тормози. Все някога ще разбере, че не трябва да го прави.

За въртенето в кръг и катеренето -  не я спирай. Това им е много забавно. Гледай да разчистваш терена, така че да не може да се удари или  докато го прави стой плътно до нея с готовност да я хванеш. Все пак не се въртят в продължение на 2 часа, че каквато и да е спешна работа да не може да почака.

Това всичко ти го казвам от личен опит. Имаме куче. Дъщеря ми обича да се катери на облегалката на дивана и да скача, но знае, че трябва мама или тати да са там. Научи се да ми казва мамо скок и аз знам, че й се скача. Въртенето все още й е страст......

Шамарчета и правене на пук - тези две неща не ми се връзват с възрастта на детето ти  Peace

# 2
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Явно детенцето ти е жизнено и енергично, прибира се вкъщи недоизморено.  Simple Smile Моят син е така, само че след следобедна разходка и понеже сме за по-малко време навън, не успява да се изтощи, та вкъщи се довършва с бели  Simple Smile deskatta е написала какво да правиш. Надали всичко това го прави на пук, просто има още енергия за изразходване.

# 3
  • варна
Да ,много е жизнена и енергична ,когато прави някоя беля ме гледа с изпитателен поглед да види реакцията ми и може грешката ми е, че понякога реагирам бурно ,може би ако се правя че не я виждам ще спре.
Но се страхувам да не се нарани -понякога имам чувството че няма инстикт за самосъхранение .
Бяга напред а гледа в другата посока ,не внимава къде стъпва еи такива неща .

# 4
Да ,много е жизнена и енергична ,когато прави някоя беля ме гледа с изпитателен поглед да види реакцията ми и може грешката ми е, че понякога реагирам бурно ,може би ако се правя че не я виждам ще спре.
Но се страхувам да не се нарани -понякога имам чувството че няма инстикт за самосъхранение .
Бяга напред а гледа в другата посока ,не внимава къде стъпва еи такива неща .

Определено имаш една малка палавница,но съм на мнение,че действително няма инстинкт за самосъхранение...В смисъл,че на тази възраст не умеят много да се пазят и да разграничат кое може да ги нарани PeaceИ моето момче така прави ooooh!Бяга,а гледа настрани,не си дава сметка кое може да е опасно за него и винаги има по някоя синина или някой белег останал от невниманието му.
По едно време и той имаше периоди на истерясване и правене на бели след прибиране от разходка,но и това ще отмине.Просто бъди търпелива Heart Eyes

# 5
  • София
А шамарчетата в случая не виждам как помагат... Thinking

# 6
Шамарите не само че не помагат, но усложняват ситуацията.
Говорене и обяснение до побъркване е решението. Щом тръгне да бърка в очите на животното, ръката й трябва да се хване, детето да се погледне в очите и да се изиска същото и от него - и дълго и напоително се обяснява, защо в очите не се бърка нито на човек, нито на животно.

За диваните и катеренето - обезопасяване е решението, разхвърляне на възглавници по пода в случай на евентуално падане и пр. Решение е и осигуряване на повече физическа активност навън - игра, тичане, топка, триколка и пр. Сега поне времето го позволява.

# 7
  • Куциндрел
Не знам какво да го правя това моето дете ,като се приберем след разходка на обяд това дете откача ,започва да прави нон -стоп бели и неща с които може да се нарани-като въртене в кръг (ще се нацели в някои ръб и ще си разбия главата )Катерене по облегалките на диваните ,бъркане на кучето в очите .Животното няма да я ухапе то даже си стои и нищо не прави ,но не искам я да го тормози така ,казвам Не по 1000 пъти тя ми се хили насреща и накрая като изяде 1-2 шамарчета по дупето отново няма ефект става и още по смешно.
Не искам да я удрям ,не искам да викам ,но нервите ми не издържат вече .
Ако е нещо друго ще я оставя ,като види че не и обръщам внимание ще спре, но тя все прави неща с които ще се удари лошо.
Как да постъпя дайте ми съвет.

Твоето дете е на възрастта на моето.
За обикалянето в кръ - остави я, нека се удари, иначе няма да се научи. Ако се притесняваш, че ще се удари силно - сложи на острите ъгли на мебелите обезопаители.
За катеренето по дивана - просто стоиш зад/около детето, за да можеш да го хванеш, ако залитене. Ще се покикерче няколко дена и ще й писне, като не е забранено не е и интересно.
За кучето - там вече ще обясняваш, че се прави "ооооо" като й вземаш ръката и галите кучето. Ние имаме същия проблем вкъщи с котката. Малкият постоянно й бърка в очите или я дърпа за опашката. Ние постоянно му показваме как се гали котка.
Те сега доста неща правят напук и гелдат реакцията на родителя, със шамари няма да се оправят нещата. Моят син сега си играе с мен като се опитва да бърка в котешката тоалетна, а аз го хващам за ръката и го дърпам от там. Той пак отива и аз пак го дърпам, така по 10-на пъти, после му писва.

# 8
Интересно - вместо да я застопорят шамарите, те предизвикват смях Rolling Eyes
Следващите месеци ще са трудни, защото навлиза в "трудните две години"
Говори, говори и пак говори....

# 9
Наистина около 2г. децата започват да изразяват себе си  и да отстояват поведение, което не ни харесва. Шамарите няма да помогнат. Иска се търпение и това ще мине.

# 10
  • София
Просто е настъпил момента за поставяне на граници. От теб зависи къде ще са те. Детето те изпитвя и само се опитва да разбере докъде му е позволено да стигне.

# 11
Това е нормално за деца на възраст 2-3 години.Само да ви кажа, като започне да се върти я спрете, че може да се нарани.При нас така от едно скачане на дивана стана играчка-плачка, сцепи й се челото на ръба на бюрото до него и сега сме с огромен белег, който няма махане.Чудя се как се разминахме без да ходим да я шият.
Шамарите не помагат.Само забележки и наказания, примерно че ще я лишите от ходене до площадката, гледане на любимо филмче, играчка и пр, при нас помага.
Животно нямаме, по този въпрос отношение не мога да взема.

# 12
У нас котаракът е подложен на терор, дъщеря ми е на 2 години. Когато го стисне и задърпа за опашката, ѝ хващам ръката и обяснявам, че не му е приятно, така както на нея не би ѝ било приятно да я дърпат за ухото. Демонстрирам как му е приятно - да го гали и тя повтаря след мен. За скачането по и от мебели съм наслагала възглавници и завивка на пода.

Преди време на мен ми бъркаше в очите, тогава бях доста строга с обясненията. Напоследък не го прави, вероятно просто има други интереси вече.

# 13
Това е съвсем нормално поведение за възрастта на детенцето. Обезопаси наоколо и я остави да си игране. Всеки път когато се опитва да тормози кучето й обясявай, че го боли и се опитвайте да играете заедно с животинката.

Общи условия

Активация на акаунт