В момента чета ... 19

• 44 445
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Gianna, според мен, решението за "Марма, Мариам" до голяма степен зависи от това имаш ли някакво отношение към библейски сюжети и чете ли се изобщо една абсолютно канонична история (макар и представена в типичния стил на Теодора Димова) за живота на Христос.

# 136
Безценният Джак Харт -

Невероятен, магичен, светещ, топъл, човечен, земен, истински и пишещ ... Така го видях аз!

"Аркана" няма да бъде издавана. Може само да я прочетете от линка, който съм Ви дала в предишния ми пост. Предвижда се и поставянето на негова пиеса - "Луна в блатото". Чух и неговите истински "Птици" ... Благодаря му и оттук!

НеДа,  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 08 юни 2013, 10:54 от big pufana

# 137
  • на североизток от Рая
  Пуфана, благодаря, че споделяш с нас за срещата си с Джак Харт.

Невероятен, магичен, светещ, топъл, човечен, земен, истински... Усетих, че е такъв от книгите му.
 Много ми се иска да имам автограф в книгите.

Разкажи повече. Ако има какво и ако имаш желание.

# 138
Нели Марч, благодаря! Жалко, че съфорумките от София изпуснаха златния шанс. Нищо, той ще идва и идва отново ...

Ще започна с това, че цяла нощ не заспах! Не може да притъпиш емоцията, която те залива, след като се докоснеш до такъв гигант на перото. Джак те залива с огромната си благост и енергичност.

Валентин Кръстев, представи накратко Джак. После самият Джак прочете VІ глава от "Аркана" т.е. "Образованието на Зайо" на английски. След края с:  "И си плюл на петите.", имаше едно закачливо и кратко намигване, което малко хора видяха, но то беше предназначено за тези, които "са разбрали" за каво става дума. Изключително емоционално беше произнасянето на името на главния герой Зайо, нещо между Зайче и Зайчо, сещате се "мамините" думички. Другият герой, наречен "Шумака", с ударение върху У, беше запомнен с едва ли не футболното: "Шумака, Шумака, бойте се, бойте се, бойте се." Наблягам на българските думички ...

Тома Марков се появи, за да прочете "Птиците". Блестящо, макар и с много притеснения и пот ... Както и "Хвърчащите хора" на Валери Петров - http://vbox7.com/play:96a0010d и посветеното стихотворение на Джак Харт от Любомир Левчев ...

След това имаше автографи /казах му, че се надявам от него да излезе един истински българин, на което той се зарадва искрено!/, вино без глухарчета, сладки и соленки ... С други думи, три дни яли, пили и се веселили ... А това се случи, благодарение на - http://theflyingfolkclub.blogspot.com/

Последна редакция: сб, 08 юни 2013, 11:18 от big pufana

# 139
Приключих с "Пари" на Зола. Накратко,книгата ми хареса. Както и сами се досещате не е леко четиво и на моменти ми беше малко мудна,но не съжалявам,че я прочетох. Това ми беше първия досег със Зола и съм доволна. Стойностен писател е,и ще прочета и други негови романи.

# 140
Да, на мен то най- ми хареса...  Laughing
В сравнение с това, което последва...  Joy

А така, хубава работа, убиваш всичко детско в мен   Joy   Mr. Green

Киф, не знаех, че с теб сме на една и съща книга - "Проходът" на Кронин.
И аз не бих казала, че началото е силно, точно напротив.
Малко ми е скучновато, но продължавам да чета, защото съм само около 70-80-та страница и все още няма завръзка  Confused ...
Аз съм до 160 и чакам да ме впечатли..Предстоят ми още 600 страници, така че надежда има  Mr. Green

# 141
Не можах да отида на срещата с Джак Харт, обадиха ми се от яслата, че дъщеря ми е вдигнала температура и се наложи да си тръгна от работа...
Sad
Явно е било вълнуващо за всички присъстващи.
Скрит текст:
Дано бързо всичко е наред с детето. Аз заради тези противни моменти с градината не поисках второ дете... Но повечето майки сигурно са нормални и не изпадат в паника от такива неща...  Laughing
Много хубаво, че си започнала най-после "Доброжелателните", svet65! ...
И аз засега си мисля, че няма да пиша за тази книга, но... ще видим. Не знам как се случи да я чета лятото, не че тогава търся "леки" книги, но то пък по-тежка от тази... (във всякакъв смисъл). Мъжът ми попита "За какво ти е да я четеш". Още и аз не знам, но съм любиопитна. Влизам в море, което сигурно не познавам...

scaramouche, ти пак споделяй сега или като напреднеш, разбирам те за тъжните-красиви светове... А в "Доброжелателните" не знам да допусна ли да усетя болката или да си "пусна малко пердето", както го умея, когато не искам да бъда разбита от някоя книга...

Безценният Джак Харт...
Невероятен, магичен, светещ, топъл, човечен, земен, истински и пишещ ...
Благодаря, big pufana! Благодаря, NeDa! Почти бях там! Wink Подходящ подарък за рождения ми ден!   bouquet

# 142
Някой да е чел "50 нюанса сиво" на мен лично ми хареса много цялата трилогия

# 143
Препрочетох "Дългът на костите" на Тери Гудкайнд (вече на книжен носител) преди малко.Отделно си подслаждам по-малко от тези Каралийчеви приказки:

Днес ще започна с последната част на Хари Потър. Peace Все приказни книги около мен. Laughing Laughing

# 144
  • Ямбол
Чета тази:

Още не съм минала първите 100 страници и ми е много объркана.

# 145
  • София
Някой да е чел "50 нюанса сиво" на мен лично ми хареса много цялата трилогия

Ужас!  ooooh!

# 146
В момента чета

Остарявам май... вече трудно смилам ужасиите на Кинг, но пък не мога да спра да чета - уж по малко.

Последна редакция: нд, 09 юни 2013, 14:08 от cool_witch

# 147
Ами то не е до остаряване. Просто някои негови книги са по-добри от други.
И аз съм му голяма фенка, но не харесвам сляпо всичко, което пише.

# 148
Завиждам за срещата с Джак Харт! Благодаря ,че сподели big pufana! Hug
Аз все още чета "Да дойдеш на света" . Така силно ме стисва за гърлото,че се налага да спирам,за да си почивам...Но не задълго,защото мислите ми са само там. Дори думите не ми стигат,за да опиша емоциите си! Невероятна книга!  Heart Eyes

# 149
Чудя се за книгата Скълдъгъри плезънт , някой чел ли я е ? В раздела за юноши е, тийнейджърска ли е или не толкова?

Общи условия

Активация на акаунт