В момента чета ... 19

• 44 147
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
И аз днес започвам 'Отива една жена...'. Много се бях настроила да я чета, купих си я с огромно желание и после прочетох, че била с доста циничен език. Да видим как ще ми понесе това.

А за 'Черният красавец' на Ана Сюел ли става дума?

# 676
Да за него. Peace

# 677
Приключих с "Драконови сълзи" на Кунц и съм доволна от книгата. Приятна,чете се леко и бързо.

Сега съм решила да си препрочета "Властелинът на пръстените". Обожавам и трите части,пък и се затъжих за Средната земя и изобщо светът на Толкин. Simple Smile

# 678
  • USA, Steak State
Подходих доста прибързано към "Грешният квартал". Не съм критик, но ето какво мисля за нея.

Стилът на авторката определено не ми харесва, прекалено много пряка реч, на места пък има прекалено много натрупване на описания ( подозирам, че е нарочно направен похват заради мислите на убиеца).
Грабна ме към средата и определено не подозирах кой е истинският убиец.
Ще си дам втори шанс с още нещо нейно.

Давам 3/5 на "Грешният квартал".

# 679
Най-после свърших "Аку-аку". Не успя да ме завладее по същия начин, както преди години, когато я четох за 1ви път.  Rolling Eyes Няма я магията на Великденския остров, възприех я доста по-суховато отпреди. Просто разказ за бита и културата на един далечен народ в едно далечно време. Нищо специално  Rolling Eyes Явно остарявам ....

Започнах с големи очаквания "Снежно цвете и тайното ветрило" от Лиза Сий. Много малко съм прочела, но ме увлича за сега Simple Smile

# 680
Още се мъча с "Хитлер и тайните общества", но скоро ще я преборя и нямам търпение да почна тази

Мнооого обещаващо звучи Heart Eyes

# 681
  • USA, Steak State
Започвам

# 682

И неусетно съм до 60 стр. Много забавна!

# 683
  • на североизток от Рая
 Прочетох 5/10

# 684
Вчера приключих с "Парфюмът". Някой искаше още отзиви за нея.

Скрит текст:
Бих я определила като странна, определено не е книга за всеки. На моменти е красива, изпълнена с чудесни ухания, на моменти отвратителна, изпълнена със смрад и зловоние. Езикът на автора е богат, описателен, наситен. Дори ме е яд сега, че немския ми е толкова слаб, бих искала да я прелистя и в оригинал. Иначе ми беше доста интересно да разбера какви са мислите и мотивите на едно чудовище за извършеното зло. Завладя ме, но ме привърза към себе си, не мога да кажа "обичам тази книга", но съм доволна, че я прочетох и я препоръчвам.
Вчера попрехвърлих и филма по нея, но не ми допадна. Като начало си представям главния герой по-уродлив. Предпочитам в пъти книгата пред филма.  Peace

Сега... не знамм с какво продължавам. Ще прегледам наличните и ще си избера. Като че ли след "Парфюмът" искам нещо по-леко, по-светло, по-оптимистично... Simple Smile

# 685
  • София, България
И аз днес започвам 'Отива една жена...'. Много се бях настроила да я чета, купих си я с огромно желание и после прочетох, че била с доста циничен език. Да видим как ще ми понесе това.

Значи си я четем заедно.  Hug
На мен езика си ми е съвсем нормален, вече съм преполовила книгата. Интересна ми е много, но все още не ме е накарала да съм съпричастна.
Главната героиня само реве, мъжът ѝ описва разсъждения, достойни за идиот и засега е така. Предполагам, че като нещата напреднат, ще стане по-драматично.
Стилът на автора доста ми харесва - забавен и свеж, напомня ми на някого, но още не съм се сетила на кого.  Mr. Green В goodreads някой беше писал, че пише точно като копие на Ървин Уелш, не ми прилича на него. По-скоро бих оприличила Педро Хуан Гутиерес с мръсната си уста на Ървин.

# 686
  • София
Приключих предишната част на Прокълнатите крале - Отровите на короната.
Хареса ми, даже много. Поредицата започва да ме грабва.
Започнах:

Много бавно чета, нямам време  Sad

# 687
  • София
Прочетох "Сенки" на Джон Сол. Оценка 5/10.
За първи път чета нещо на този автор. Стилът му на писане е леко елементарен и затова се чете доста бързо - това го казвам позитивно, а не като критика.
Историята ми беше интересна, но средната оценка я давам, заради поизтърканата идея. Не знам кои точно автори са прокарали за първи път подобни идеи, но се сетих за доста сходни книги и аналогични сюжети - напр. "Човекът с косачката" на Стивън Кинг, "Компютърът на боговете" на Стивън Кинг, "Пурпурните реки" на Жан-Кристоф Гранже, "Ген" на Майкъл Крайтън и т.н.
Със сигурност, обаче, ще прочета с удоволствие и други книги на Джон Сол.

# 688
Тъкмо приключих с  и започвам с . Мисля и двете са подходящо плажно четиво  Crazy

# 689

Руски съвременен автор. Много актуални книги, много увлекателно написани.
И двата рома са бест селъри номер 1 в Русия, издадени и в САЩ от Ню Йорк Таймс.
Сега прочетох, че 2009г. са започнали да снимат и филм по The Мацки, но не намирам да има вече такъв  newsm78

Минаев е сред малцината съвременни руски автори, появявали се на корицата на “Таймс”. Младокът се добира до славата още с първия си роман “Духless”, нахвърлян първо върху ресторантски салфетки. Издателите твърдят, че в Русия книгата минала по тираж дори “Шифърът на Леонардо” Следват ““Media Sapiens” и "“The Мацки”.

Edit: Сега се разрових в нета и видях, че филмът е предвиден да се завърши 2015 година.

Последна редакция: сб, 20 юли 2013, 02:17 от Red_Hot

Общи условия

Активация на акаунт