16-то тортено предизвикателство

• 9 140
  • 106
  •   1
Отговори
# 15
  • варненка от София
Ох, извинете ме за тъпия въпрос и невежеството ми, ама що е то "винтидж" и "Шаби-шик"???????????  Embarassed Embarassed Embarassed

Винтидж в превод си е ретро, а шаби шик е пак некво ретро, ама с рози много, светло, бяло, порцелани разни и така. Чукни в гугъл и ще ти излезе специално за шабито.

# 16
Ох, извинете ме за тъпия въпрос и невежеството ми, ама що е то "винтидж" и "Шаби-шик"???????????  Embarassed Embarassed Embarassed

Винтидж в превод си е ретро, а шаби шик е пак некво ретро, ама с рози много, светло, бяло, порцелани разни и така. Чукни в гугъл и ще ти излезе специално за шабито.
Нелка, с две думи, винтиджа си е старичко, в мебелите и сувенирите,  натруфенко с много релефи, тип английски кралски двор, а шаби шика се доближава повече до китайски кич с преобладаващи китки.
И двете не ги харесвам, но ми е приятно да се занимавам с подобни елементи, защото обичам релефни торти, само дето никой не ми е искал подобно нещо..

Последна редакция: чт, 06 юни 2013, 10:20 от van444eto

# 17
Ахъъъъъ, благодарско  Hug. Питах аз снощи чичко Гугъл, ама той ми изпляска някакви старинни мебели и и странни розови рокли, кичести маси с рози, та за това се чудех какво точно е това  Mr. Green

Аз няма да участвам, ама исках да знам  Embarassed

# 18
  • София
Допускам, че при така формулирана тема, Епохи е самата тема, а Винтидж, Шаби-шик и Ретро са пояснения и уточняват, че става въпрос за епохи в изкуството, а не исторически. Кажете, ако греша, защото без да съм започвала още, съм се ориентирала към друг стил, който не знам дали съвпадаше с епохите на горепосочените стилове...Simple Smile)))

# 19
  • Vaudreuil Canada
Дими тия всичките бяха отделни теми които за компактност събахме в една  Mr. Green та с две думи ако твоята тема отговаря на една от тези думички значи влизаш в темата  Hug

# 20
  • София
Simple Smile Благодаря, Шеметче, че ми припомни какви сме ги вършили!

# 21
и от мен запис да ви следя аз поводи нямам засега, време също  Laughing, но пък знае ли се може да изскочи нещо, та нека да ви следя  Simple Smile

# 22
Запис и от мен. Торта по темата ще имам, но нямам една постъпкова, така че ще следя, а вие ще ме плюете във фейса Simple Smile

# 23
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Момичета, има ли някой, който да е категоричен, че ще прави торта за това предизвикателство? Струва ми се, че на тази благодатна тема, никой няма да се включи.

Хайде да се изборим и да преценим как са нещата?

# 24
  • София
Да си кажа мен в тези жеги хич не ме вдъхновява темата. Брат ми има рожден ден в неделя и мислех да се натисна да направя нещо, но не зная дали ще го направя и дали ще е достатъчно по темата  Mr. Green че туй Шаби шик много розово и момичешко  Flutter

# 25
  • варненка от София
Аз правя, за утре ще съм готова и пращам снимки.

# 26
  • варненка от София
Дами, за съм готова с тортата, довечера пращам снимки на Танчето. Дали ще има още участващи или като Лавски - сам съм, други няма... Cry

# 27
  • София
Дами, за съм готова с тортата, довечера пращам снимки на Танчето. Дали ще има още участващи или като Лавски - сам съм, други няма... Cry

Браво, Марулче!
Аз още нищо нямам налице, но другата седмица, докъм четвъртък планирам да съм готова.

# 28
  • Vaudreuil Canada
И аз възнамерявам да участвам

# 29
Добър ви ден   Hug И аз мисля да се включа,само трябва да прочета правилата  Embarassed
Но така набързо да питам ,до колкото си спомням имаме право на едно готово нещо(фондана е май при всички) Обаче аз след като си сглобя тортата я обличам с една платка готов блат  Mr. Green
Та кажете въобще да се мъча ли да правя тия постъпкови снимки и има ли проблем  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт