16-то тортено предизвикателство

• 9 153
  • 106
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Ей, вие луди ли сте? Никакво отлагане! Явно жегата и мързелът много ме обзеха, имах достатъчно време и не бях притисната откъм него, просто не ми се занимаваше, въпреки, че и темата ме кефи и идея си имам какво бих направила, но...  Rolling Eyes Няма да отлагате заради няколко несериозни и мързеливи кокошки!  Blush

# 46
Момичетааааа  дайте пощата на Танчето  Embarassed
Готова съм  Heart Eyes
Пак с един тъп въпрос  Embarassed Сега никъде не си я пускам докато не дойде моят ред и не се покаже нали така ?

# 47
  • Vaudreuil Canada
hrisiv не я пускаш никъде докато не отворим албума на 1-ви юли.

Тирулиру .... готова .....   Flutter утре (щото при нас още е събота) ще снимам и ще пратя снимките.

Последна редакция: нд, 30 юни 2013, 06:20 от shemet_neveroiaten

# 48
  • София
Момичета, и аз нямам е-майла на Танчето, ще ми го пратите ли  ?

# 49
  • варненка от София
Мацки, Танчето ми се обади днес, че нещо не успява да хване нет, а е на морето, та може да ми пратите на мен снимки, за да ги кача. Мейлът ми е maruli4@abv.bg

# 50
  • варненка от София
Шеметко, получих ги снимките, качих ги. Титка да ми метна остава и Точе.

Значи обсъждането ще е в рамките на 3 дена, освен ако някой не спретне нещо междувременно, чувствайте се поканени, търсете вдъхновение и така.

1.07. marulka_s и dimitrina73
2.07 hrisiv и shemet_neveroiaten
3.07 .◦♥Toche♥◦. и madlene

Да се редактирам, че и от Точето получих снимки и качих.

Последна редакция: нд, 30 юни 2013, 23:56 от marulka_s

# 51
Marulka,
току що ти пуснах и моите снимки Simple Smile Добави ме щом имаш време Simple Smile Аз тепърва снощи ги пратих на Таня  Simple Smile
имай предвид, че един имейл го пуснах три пъти....не питай защо! Явно кърмаческата деменция не ме пуснала още...
пропуснах откриването  Mr. Green

# 52
  • Vaudreuil Canada
Йеее по-мини предизвикателство не сме имали май.

# 53
  • варненка от София
Тъй, в интимен кръг обявявам предизвикателството за открито.

Днес се обсъждат тортите на dimitrina73 http://www.flickr.com/photos/40173474@N06/sets/72157634363369810/

и на marulka_s http://www.flickr.com/photos/40173474@N06/sets/72157634269455535/

Вижте, моля дали съм отключила всичко, виждат ли се снимките, че с този нов облик на Фликър съм още на вие.

# 54
  • Vaudreuil Canada
Виждат се снимките - сега обаче някой да ми каже как се сменя заглавната снимка на сет там щото аз нали фликър ползвам няколко пъти в годината и те вземат че го и променят та накрая съм пак като пате в калчища...  ooooh!

# 55
  • София
Мили момичета,
отново е юли, Предизвикателство, аз съм на море и интернет нямам почти изобщо. Правя отчаян опит да пусна описанието, малко по-късно, като се отворят снимките във Фликр, ще коментирам "колежката" Марулка:)

Описание за Предизвикателството

След като прехвърлях идеи около Винтидж, Рустик, Шаби-шик, реших, че ще си избера друго направление в изящните изкуства. Разрових се в уикипедия, за да прегледам епохите и стиловете и да си потърся вдъхновение - глава ме блъсна от разделения и подразделения и накрая си харесах нещо от съвременното изкуство - епоха която в повечето случаи считат, че започва около средата на миналия век или дори от 70-те. Избрах си две творби, които да съзерцавам, авторите им са живи, но това не ме спря да опитам да ги повторя, защото за да нарисувам нещо, трябва да гледам. Пускам ви по-долу линк към сайтовете на авторите и конкретните им творби, които се опитах да пресъздам на плочки от захарно тесто със сладкарски бои и върху размер 10х10см.

http://www.gerhard-richter.com/art/search/detail.php?paintid=13806&title=cage  Абстрактна рисунка

http://filomenabooth.com/dataviewer.asp?keyvalue=2720&subkey … mp;page=WorksZoom - авторът се определя като съвременен абстрактен художник.

Тортата е орехови блатове (по "Династията") и два сходни крема - яйчно млечен и нещо като яйчен мус с квасена сметана. В първия има ликьор от мандарини (не се усеща). В муса сложих сини сливи от сладко.
По снимките ще видите, но тортата стана много креместа и идеята ми да е по-висока от "картините" не се сбъдна, едва спасих що-годе кубичната й форма - измазах с РА върху полиетиленовото  фолио, с което я пристегнах...Друг начин не видях. Следователно, от височината се загуби, идеята за "картина на стена" също си остана само в моята глава, но...с картинките се позабавлявах и сега си ми стоят като такива в спалнята.

Разрез няма да пускам, защото ще я носим да си я ядем на морето, оттам е абсурд да си помисля да кача снимка, обикновено ходя да следя предизвикателството и да участвам в дискусиите на интернет клуб (в станцията няма почти никаква връзка). Това, което съм публикувала, е тортата след като й свалих "кофража" и осъзнах, че няма да я баде без спешни мерки по укрепването й:)

Ами това е!

# 56
  • варненка от София
Ха добър ден и от мен. Извинявам се ,че снощи не пуснах линк към цялото предизвикателство, ама се замотах и днес след като качих снимките и на Хриси пускам пакета с акции, ето го http://www.flickr.com/photos/40173474@N06/collections/72157634269460293/

Сега за моята торта. Не зная къде точно да я впиша, но сякаш към шаби шик клоня, защото вдъхновението ми дойде от една снимка на шаби шик чайничета и реших, че това ще направя или поне се опитах де.

Ето и самата снимка

Малко рози, тантелки и готово. Нещото, което ме дразни е надписът, така и не успях да го вместя, че да ми пасне, но тортата беше за една дама и просто нямаше как да не е надписана. Ако я бях правила за вкъщи, както обикновено, нямаше да го има, но този път беше за друг човек.

Вътре е шоколадови блатове, така популярните на Ири и малинов мус с маскарпоне.

Отворена съм за въпроси и отговори, но предвид интереса към участие, сигурно и въпросо отговорната част ще е лаконична. И все пак се радвам, че се събрахме.

# 57
  • София
Марулче,
Има три неща, които ми връщат погледа пак и пак - цветният, рисуван кант; формата на чайника; цветовата комбинация на розите

и синьото. Много нежна, женствена, класическа и романтична композиция!
Предполагам, че в описанието си, ще включиш доста от иноформацията, която сега ми липсва, ще чета, когато мога отново. Сега

само искам да кажа, че това, което ми се вижда като бял фон на тортата, вероятно е слонова кост и съвсем пасва на останалите

цветове. Чудя се защо "порцелановата" табелка е леко огъната? Като цяло имам чувството, че нещо те е накарало да бързаш, но

ти вече си специалист и това трудно личи, ако е така. Нещо в капачето на чайника ми липсва като връзка с десена на канта, но

пък може би така стои всичко по-ефирно, заедно с дантелата. Много е приятно да се взирам в творението ти! Благодаря за

участието!

# 58
Ха здравейте и от мен   bouquet
Дими - чудесно си го измислила Simple Smile Аз два или три пъти съм навестявала тази тема и като че ли твоите торти са винаги различни Wink НИкога няма и да ми дойде на акъла за нещо такова Simple Smile Simple Smile Simple Smile Справила си се страхотно с рисунките и то с размери 10 на 10 Simple Smile
Силвенце- кво да ти кажа душо  Mr. Green Ти си си ти  Heart Eyes Много шабишикченско , винтиджченско и каквото още там се сетиш Simple Smile Simple Smile Чайника кърти , естествено и розите са моного гот ..... абе с една дума убавинка .  

# 59
  • Vaudreuil Canada
Марулке чайничето е трепач - искам подробности само ММ ли е или има и торта в него. Розите са много красиви. Борда рисуван ли е или е картинка? Дантелените пухчета отгоре ми идвам малко неестествено - може би им трябва малко по-античен цвят или друга форма. Тортата ти е прекрасна а описанието твърде лаконично.

Дими това с картините на стена верно не се е получило по-скоро си мислех че трябва да е кубче от картини  Mr. Green но пък картините са един път... подозирам и вкуса на тортата че ще е такъв. Поздравления за рисунките.

Общи условия

Активация на акаунт