Любители на Котки Тема 74

• 58 417
  • 739
  •   2
Отговори
# 135
  • Costa Rica
Божке, Джуличка, какви са тия истории от филми на ужасите?! Няма ли някакви контролиращи органи, да санкционират тоя идиот?

И аз това се питам. Поне по линия на работа в пияно състояние? Снощи не писах, че щях да подпаля монитора Rage Как е мацинка днес?

# 136
  • Пловдив
Тъпо е постъпил ирландския ветеринар. Освен това много тъпо поведение след инцидента. А защо я шие без упойка, никой няма отговор. Толкова ли му е скъп лидокаина. Джуличка, като те прочетох и наистина започнах да мисля, че някой, който някога е шил би се справил по-добре от тази местна звезда на лечението на дребни животни. Някой било то и шил крави.
Само искам малко да вметна нещо за първия шев, след който раната се е отварила. Не се учудвай, че не е бил затворен докрай. Това се практикува понякога на кожните шевове. Не се затваря напълно за да има, от къде да изтича раневия ексудат (течността, която организма естествено отделя за да промие раната). Смущаващо е, че се стигнало до сваляне на шевовете, при което на тази контрола е трябвало да забележи че раната не е достатъчно стабилна и сваляйки първичния шев да постави макар и по рядък вторичен. Но и да обясняваме станалото станало. Имаш ли шанс да се обърнеш към някой от кравешките доктори поне за съвет и той да проследи раната в бъдеще. Раната си е рана независимо дали на котка или крава, а и не е някакво специфично за дребните животни заболяване, с което ветеринаря да не е запознат. Друг въпрос: раната обработена ли е повърхностно с нещо друго освен антибиотик, което да ускори зарастването? Как са раневите ръбове, ако не са активни и са силно възпалени, това може да ги спира да слепнат? Знам, че ти едва ли можеш да отговориш на тези неща. Но може би, ако добронамерен алтернативен ветеринар я погледне?

# 137
  • София и Морето от време на време
Джуличка, виж отнякъде дали можеш сребърна вода да купиш (аптека, дрогерия - знам ли и аз?) и да видим как евентуално да я ползваш за мацинка - или директно да пръскаш раната, или нещо компреси? Ако намериш вода ще потърся инфо как точно да я приложиш.

Последна редакция: пт, 07 юни 2013, 12:05 от TINA.K

# 138
Тъпо е постъпил ирландския ветеринар. Освен това много тъпо поведение след инцидента. А защо я шие без упойка, никой няма отговор. Толкова ли му е скъп лидокаина. Джуличка, като те прочетох и наистина започнах да мисля, че някой, който някога е шил би се справил по-добре от тази местна звезда на лечението на дребни животни. Някой било то и шил крави.
Само искам малко да вметна нещо за първия шев, след който раната се е отварила. Не се учудвай, че не е бил затворен докрай. Това се практикува понякога на кожните шевове. Не се затваря напълно за да има, от къде да изтича раневия ексудат (течността, която организма естествено отделя за да промие раната). Смущаващо е, че се стигнало до сваляне на шевовете, при което на тази контрола е трябвало да забележи че раната не е достатъчно стабилна и сваляйки първичния шев да постави макар и по рядък вторичен. Но и да обясняваме станалото станало. Имаш ли шанс да се обърнеш към някой от кравешките доктори поне за съвет и той да проследи раната в бъдеще. Раната си е рана независимо дали на котка или крава, а и не е някакво специфично за дребните животни заболяване, с което ветеринаря да не е запознат. Друг въпрос: раната обработена ли е повърхностно с нещо друго освен антибиотик, което да ускори зарастването? Как са раневите ръбове, ако не са активни и са силно възпалени, това може да ги спира да слепнат? Знам, че ти едва ли можеш да отговориш на тези неща. Но може би, ако добронамерен алтернативен ветеринар я погледне?

Ето я раната, който не може да гледа такива неща, да не отваря това:

Скрит текст:

Беше отворена в първата част, около една трета, там, където сега има конци, които пак не са съвсем до края.
Не знам какво имаш предвид дали е обработвана допълнително, единствено със спирт я напръска.
Не знам и дали ще можеш да прецениш от снимката, но не мисля, че е възпалена, просто според мен не е зарастнала, но не знам каква е причината. Rolling Eyes
Към друг вет не мога да се обърна, бил той и "кравешки" специалист, защото те кабинети дефакто нямат, те си обикалят с колите по фермите извън града, а аз не ги познавам и не знам къде да ги търся. Confused
Чудех се и за антибиотика - дали е добър и подходящ за случая и т.н., но пък ти едва ли го знаеш, казва се Betamox. Rolling Eyes

Тинче, трябва да проверя дали изобщо има такова чудо тук, но, честно казано, нямам идея как местните биха я наричали сребърната вода. Thinking

# 139
Много съм далече от медицината, но все пак да кажа, че раната на котанка не изглежда никак зле - нито е възпалена, нито е гноясала, нито нищо. Явно е нужно просто търпение и време.  Hug

В цялата лудница забравих да благодаря на Аша за разясненията относно котешка храна на едро. Нямам търпение да минат с баткото на една и съща храна. Сега големият умира за бебешките гранули, а малкият се настървява като вълк на гранулите уринари. Луда работа.
Мерси и на Пухито за упътването.
От магазина в пресечката срещу Новотел Пловдив (Магазин Марли) купих дървени пелети 1.40 лв./ кг.
Малко по-точно може ли?

# 140
  • Пловдив
Видях в интернет Бетамокс. Вашият инжективен ли е или хапчета.
Съвет: отиди в хуманно медицинска аптека и поискаи някакъв мехлем (фармаколозти го наричат маз) за третиране на оперативни рани. Обикновено тези неща съдържат антибиотици и средства подпомагащи зарастването.
Странно ми е, че областта около раната е силно окосмена. От кога всъщност е тази операция 10 дни??? Очаквах да има широка обръсната област със съвсем къси косъмчета. Космите дразнят раната и затрудняват зарастването, ако са новопораснали, защо вчера преди да я шие не е почистил добре областта отново. Още по странно е, ако са били там по време на операциата. От снимката трудно се преценя, но ако кожата е вгъната към раната и в опиращите повърхности има косъмчета много трудно ще зарастне. За зарастване трябва да се опират две разранени повърхности. Понякога, когато има едностранно зарастване на едната повърхност или тъканта на едната повърхност е некротизирала се налага тя да се изреже и раната да се опресни за да зарастне. Ти не можеш да направиш това, но ако е вгъната кожата и с косми може би трябва да отидеш и окончателно да се скараш с него, може би да го излъжеш, че лекар или друго хуманно медицинско лице, което разбира я е видяло и т.н. Дали обаче от това няма да стане по-зле и той да откаже да работи? Да теб остава да вземеш мехлем и да я намажеш. Не се притеснявай, че е човешки, при лекарствата нанасяни чрез мазане няма точна дозировка, а и съставките му няма как да са опасни за коте.

# 141
  • Пловдив
По точно за магазин Марли ли?
Входа на Новотел Пловдив се намира на една улица. Не знам как се казва, но е голяма. и пред входа има тротоар, асфалт и отсрещен тротоар. Ти вървиш по отсрещния тротоар, не този, който е на новотела, а другия. Има пресечка, в която има италиански ресторант Тратория и малко по навътре в пресечката същата е Марли, обикновено има табела изкарана на тротоара на голямата улица. От там вземам храна, защото Уискаса им е най-евтин, а аз храня с него въпреки многобройните отрицателни мнения.

Последна редакция: пт, 07 юни 2013, 13:50 от poohito

# 142
Видях в интернет Бетамокс. Вашият инжективен ли е или хапчета.
Съвет: отиди в хуманно медицинска аптека и поискаи някакъв мехлем (фармаколозти го наричат маз) за третиране на оперативни рани. Обикновено тези неща съдържат антибиотици и средства подпомагащи зарастването.
Странно ми е, че областта около раната е силно окосмена. От кога всъщност е тази операция 10 дни??? Очаквах да има широка обръсната област със съвсем къси косъмчета. Космите дразнят раната и затрудняват зарастването, ако са новопораснали, защо вчера преди да я шие не е почистил добре областта отново. Още по странно е, ако са били там по време на операциата. От снимката трудно се преценя, но ако кожата е вгъната към раната и в опиращите повърхности има косъмчета много трудно ще зарастне. За зарастване трябва да се опират две разранени повърхности. Понякога, когато има едностранно зарастване на едната повърхност или тъканта на едната повърхност е некротизирала се налага тя да се изреже и раната да се опресни за да зарастне. Ти не можеш да направиш това, но ако е вгъната кожата и с косми може би трябва да отидеш и окончателно да се скараш с него, може би да го излъжеш, че лекар или друго хуманно медицинско лице, което разбира я е видяло и т.н. Дали обаче от това няма да стане по-зле и той да откаже да работи? Да теб остава да вземеш мехлем и да я намажеш. Не се притеснявай, че е човешки, при лекарствата нанасяни чрез мазане няма точна дозировка, а и съставките му няма как да са опасни за коте.

Антибиотикът не е инжективен разтвор, нито на хапчета, а е във вид на суспензия.
Раната е от 26 Май вечерта.
Както я виждаш, така си беше, не знам защо не е обръсната повече.
В смисъл, тя е обръсната, но не е чак до голо. Rolling Eyes
Сега ще отида до аптеката, да попитам за такава маз, но силно се съмнявам, че ще ми я продадат - тук освен Аспирин и Панадол, не можеш да си купиш нищо друго, ако нямаш рецепта за него, камо ли пък нещо антибиотично. Sad
Колкото до карането с доктора, иде ми да го утрепя Close, но това, че после ще остана съвсем безпомощна, ме кара да се въздържам.
И все пак, ще отида да питам за маз, после ще пиша. Peace
Благодаря ти за съветите!  bouquet Hug

# 143
  • Costa Rica
Тинче, трябва да проверя дали изобщо има такова чудо тук, но, честно казано, нямам идея как местните биха я наричали сребърната вода. Thinking
Colloidal Silver
Ужас, тоя ветеринар като че ли крава е оперирал ooooh! А после нашите били некадърни.

# 144
Както и си мислех, не искат да ми продадат нищо, което съдържа антибиотик, ако нямам рецепта за него.
Все пак девойката беше мила и се разтърси, да види какво ще може да ми даде.
Ето това е кремът:

Скрит текст:

Мисля да пробвам, няма какво друго да правим.

# 145
Джул, силно се съмнявам,че ще успееш да намериш сребърна вода. Аз я използвам много за детето и за нас,но ми я изпращат от бг-последно майка ми изпрати кашон с хомеопатични хапчета и 10 бутилчици сребърна вода.
Но по дрогериите и супермаркетите продават антисептични спрейове,има дори на билкова основа,можеш да пробваш и с това.
В момента пробвам как Финдъс ще приеме тоалетна от тези с дървените частици,които хвалите/ той е със силиконова/. Има една тоалетна и му сложих от едната страна силикон ,от дървените частици- така правилно лие? Притеснявам се,че ако напълня само от новата,може да не му хареса и да прави бели извън тоалетната. Иначе аз намерих такава в супермаркета

# 146
Джул, силно се съмнявам,че ще успееш да намериш сребърна вода. Аз я използвам много за детето и за нас,но ми я изпращат от бг-последно майка ми изпрати кашон с хомеопатични хапчета и 10 бутилчици сребърна вода.
Но по дрогериите и супермаркетите продават антисептични спрейове,има дори на билкова основа,можеш да пробваш и с това.
В момента пробвам как Финдъс ще приеме тоалетна от тези с дървените частици,които хвалите/ той е със силиконова/. Има една тоалетна и му сложих от едната страна силикон ,от дървените частици- така правилно лие? Притеснявам се,че ако напълня само от новата,може да не му хареса и да прави бели извън тоалетната. Иначе аз намерих такава в супермаркета

О, да, забравих да кажа за водата - девойката не беше чувала за такова "лекарство". Laughing

За тоалетната - дано му хареса на котето.  Peace

# 147
  • Пловдив
Прочетох информацията за Savlon. Съдържа хлорхексидин, който масово се използва за антисептика от стоматолозите. Ако не помага няма да навреди.
Дано да става по добре.
Пак въпрос: Котката активна ли е много? Скача ли много, гонят ли се много с другото коте? Да не би това да е причина раната да се отвори. В момента обаче не се сещам как може да се усмири търчаща котка, поне за моите не съм намерила начин още.

# 148
Джуличка, дано всичко мине благополучно при вас и скоро да е само лош спомен  Praynig

Аз още не съм плащала май данък за тази тема Blush, ще се поправя през почивните дни.

Пътуващият пианист си тръгва с пловдивска мацка

# 149
Прочетох информацията за Savlon. Съдържа хлорхексидин, който масово се използва за антисептика от стоматолозите. Ако не помага няма да навреди.
Дано да става по добре.
Пак въпрос: Котката активна ли е много? Скача ли много, гонят ли се много с другото коте? Да не би това да е причина раната да се отвори. В момента обаче не се сещам как може да се усмири търчаща котка, поне за моите не съм намерила начин още.

Не бих казала, че е много щура. Rolling Eyes
Според мен раната просто не беше зарастнала хубаво и при свалянето на конците, трябваше да се направят (както ти каза) допълнителни шевове, но каквото станало, станало.
Почвам да мажа с кремчето, пък дано помогне.
Няма да ви занимавам повече, че ми стана много неудобно вече. Embarassed
Благодаря на всички и се надявам скоро да се включа с добри новини! Hug

Общи условия

Активация на акаунт