Любители на Котки Тема 74

• 58 417
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
Джуличка, възможно е да няма colloidal silver в аптеката, но в health stores би трябвало да има.

Дано да ти позволява да я мажеш, душицата. Кофтито е, че ще изблизва по-голямата част от крема.

Нямаше ли антисептичен спрей? Или нещо от типа на Ветерицин (Vetericyn), което да не е токсично за мацата?

# 151
Здравейте,
Джуличка, явно ти сама ще си я излекуваш. Joy Е, поне ще се специализираш за не дай си боже следващи инциденти. А какво мислиш да го правиш мъничето? Няма ли да го подариш на някого? Или ще си го задържиш?

Ето и пресни снимки на Катето от вчера вечерта:

А да попитам: котетата на броя от кой се определят? От автора на темата или от някой друг?

# 152
  • София и Морето от време на време
... последно майка ми изпрати кашон с хомеопатични хапчета и 10 бутилчици сребърна вода.

Мале, 10 бутилчице по 3,80лв - почти си си купила уредче за сребърна вода ...
Не искам да прозвучи като реклама, но пък и не искам да е на ЛС като оферта едва ли не, и затова тук ти пиша. Момичетата знаят, а няколко от тях вече и си имат чрез мен уредчета за сребърна вода.
Мисля, че след като ползвате редовно това е много по-изгоден вариант. Ако те интересуват подробности, пиши на лично.

# 153
Джуличка, възможно е да няма colloidal silver в аптеката, но в health stores би трябвало да има.

Дано да ти позволява да я мажеш, душицата. Кофтито е, че ще изблизва по-голямата част от крема.

Нямаше ли антисептичен спрей? Или нещо от типа на Ветерицин (Vetericyn), което да не е токсично за мацата?

Hug Права си, намерих в какъв тип МАГАЗИНИ да търся, сега само остава да открия такъв "У наше село", както се казва! Wink
Тя ми дава да я мажа, но за съжаление, после го облизва.  Confused

Chuchulina, ааааа, то остава пък и да го дам, след цялата тази борба! ooooh!
В никакъв случай, само да ни е живо и здраво, ще си го гледаме малкото шушулче! Heart Eyes  Simple Smile
А Катето е страшна сладурка! Heart Eyes

# 154
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Котето на броя не е състезание, няма издигане на кандидатури, няма гласуване, няма и сърдити вече толкова години. Grinning Мис Нели, като прави темата си решава кого да сложи. Hug

Джуличка, преди да намажеш разгърни леко козинката. И аз не мисля, че там където има косъмчета може да зарастне качествено. Дано се оправите по-скоро! Praynig

Катето е голям сладур! Crazy Heart Eyes

# 155
Здравейте!
Не знам дали този въпрос е дискутиран, но там, където е отбелязан на първата страница, нищо не ми се отваря.
Та въпроса ми е следния - котката ми е тигрова персийка, на около 7-8 години. От известно време започна да пишка на различни места - около котешката тоалетна, на 2-3 метра от нея... не разбирам защо, при положение, че всеки ден тоалетната й се чисти и винаги има пясък в нея. Ще ме посъветвате ли как да я откажа от този неприятен навик?  Praynig

# 156
Здравейте!
Не знам дали този въпрос е дискутиран, но там, където е отбелязан на първата страница, нищо не ми се отваря.

При мен зарежда линка от 1ва стр, не знам защо не излиза при теб, затова ти го копирам в скрит текст:

Скрит текст:

Когато котката ходи извън тоалетната си, това не е защото е отмъстителна или лоша. Тя просто се опитва да изрази раздразнението си за нещо, което се случва в нейния свят. В света на котката урината и изпражненията са средство за комуникация. Тъй като тя не може да говори  използва най-добрите методи, с които разполага. Стопаните трябва да разгадаят какво точно се опитва да съобщи.Ето един кратък списък от основните причини защо котките "ходят" извън тоалетната си:
медицински проблеми:
- възпаление на пикочните пътища (цистит, кристали, камъни в бъбреците).
- артрит.
- бъбреците, черният дроб, или заболяване на щитовидната жлеза (най-често при по-възрастни котки).
- диабет.
- възпалително заболяване на червата (може да доведе до акане извън тоалетната).

Нормално е за котките,да маркират с урина и / или фекалии като признак за стрес, болка, или че не се чувстват добре. Ето защо първата стъпка в анализа на проблемите с тоалетната  включва пътуване до ветеринарен лекар, включително цялостен физически преглед и изследвания на урината, изпражненията, и / или кръв, както и всички други тестове, които  ветеринарният  лекар смята, че са необходими.

След като е изключено физическо заболяване ,е важно да се знае, че много проблеми с тоалетната  са свързани със стреса. Котките са силно  чувствителни, когато чувстват никакво напрежение в дома те реагират.Ето защо, наказването, крещенето към животното,пръскането  със спрей-бутилка, или дори да се спори с член на семейството за проблема, е не само безполезно, но всъщност това може да влоши проблема.В случай на териториален стрес може да се използват есенциите на доктор Бах.

проблеми с тоалетната:

- тоалетната не е достатъчно чиста.
- тоалетната не е достатъчно голяма.
- тоалетната е с твърде ниски стени.
- поставена е на грешното място (твърде шумно, хората или другите домашни любимци често минават оттам, липса на лесен достъп,недостатъчна видимост).
- твърде ароматизиран пясък.
- твърде силни почистващи препарати.
- проблеми с текстурата на пясъка (твърде мека, твърде твърда, прашна и тн.).

социални проблеми:

- твърде малко тоалетни за твърде много котки ("1 кутия на котка + 1 "е правилото).
- лоша видимост (котката трябва да бъде в състояние да види това, което идва; не поставяйте тоалетната в килер или тесен кът).
- териториален стрес (твърде много котки в малко пространство, нови животни, въведени неотдавна, заплахи от външни котки, социални промени, нови хора, ремонти)
- Личностни проблеми (плах, много чувствителен).

Решаване на проблема с котешката тоалетна

Ако ветеринарният лекар каже, че котето ви е физически здраво, значи проблемът е в главата му.

Защо, защо, защо?

Много котки са напълно доволни от постелките в котешките си тоалетни и не им пука какво, колко , къде са те, или какво има в тях. Но ги има и онези, които са по-придирчиви. Тези котки могат да имат различни причини (известни само на тях) да не харесват котешката си тоалетна.

- кутията не е достатъчно чиста.
- не харесва вида на кутията:твърде голяма, твърде малка, твърде висока, твърде ниска,с капак,няма капак,твърде трудно за достъп и така нататък.
-  не харесва постелката: пясъкът се слепва,има аромат,без аромат,твърде твърда,твърде мека, изобщо не харесва постелка, има твърде много, не е достатъчно и др.
- не харесва мястото: на открито е, твърде трудно за стигане, до шумен уред, в мазето, когато тя го иска в хола и т.н.
- котката е твърде млада, твърде стара, или не може да стигне до мястото
- страхува се от нещо или някого, или от"засада" от друг домашен любимец, докато котката е била в тоалетната.
- няма достатъчно кутии за броя на котките, които имате.
- нещо в околната среда или в рутината и се е променило. Тя е неспокойна и маркира територия,за да се успокои или да отстоява себе си.
- свързва кутията с наказание.

Оправянето на проблема.

Преместете я:
-  поставете тоалетната на  мястото, където котката уринира. Когато тя ходи в тази тоалетна  най-малко един месец, може постепенно да я местите с няколко сантиметра на ден на по-удобно място.
- Поставете най-малко една тоалетна на всяко ниво на вашия дом.
- да направите местата, където тя е била, по-малко привлекателни за вашата котка, да ги покриете с алуминиево фолио,памучни топки, напоени с цитрусов аромат или да сложите на мястото купичките и за храна и вода, защото котките често не обичат да ядят и пият там, където е и тоалетната им.

Чиста къща

Почистете замърсените зони. Животните са силно мотивирани да продължат да акат и пишкат на мястото, което мирише на урина или изпражнения. Котешкото усещане за миризма е много по-силно от човешкото, така че е важно замърсените зони да се почистят пълно и правилно.Почистването направете с препарат, направен специално за миризми от домашни любимци.Не използвайте амоняк или други силно миришещи битови почистващи препарати. те ще насърчат вашата котка да възстанови маркирането в тази област.

Котето на броя не е състезание, няма издигане на кандидатури, няма гласуване, няма и сърдити вече толкова години. Grinning Мис Нели, като прави темата си решава кого да сложи. Hug

Hug

# 157
  • София
*Black cat*, и аз си помислих същото като Тина. Отдавна си дала пари колкото за едно уредче.  Wink Не знам правилно ли си помислих, че в момента си в България, но ако е така си го купи и си прави сама. Уредчето е голямо колкото дебела химикалка и винаги ще имаш прясно приготвена вода в желаната от теб концентрация.

Джуличка, изобщо не си досадила. Всички се вълнуваме и се надяваме котанката да се излекува скоро!  Hug

Ех, че е сладко Катето!  Heart Eyes

Елинка, само преди ден се обсъждаше в темата. Подобно поведение може би означава здравословен проблем. Кастрирана ли е котката? Аша спомена, че при нейната котка са се оказали кисти (стр.8 пост 107).

# 158
Здравейте!
Та въпроса ми е следния - котката ми е тигрова персийка, на около 7-8 години. От известно време започна да пишка на различни места - около котешката тоалетна, на 2-3 метра от нея... не разбирам защо, при положение, че всеки ден тоалетната й се чисти и винаги има пясък в нея. Ще ме посъветвате ли как да я откажа от този неприятен навик?  Praynig

Elinka9208, да не би да е от пясъка? Може да има нещо в него. Сменяла ли си го или ползваш винаги един и същ? Защото ако го сменяш може новия да не й харесва... А да си променяла мястото на тоалетната? Котките са много чувствителни животни и при резки промени се разстройват психически.  Ако обаче не си променяла нищо, явно има друг проблем. Hug

# 159
  • Варна
У дома при всичките ми момичета съм за една вечер! Hug

Мислех, че косматките ще се укрият традиционно в началото, но те ме посрещнаха и много се гушкахме. Heart Eyes

Притесних се, че преди малко Женя изяде половин клечка за уши. Явно съм я изтървала и тя това чака. Със сигурност е изядена- успях да извадя парченце от устата ѝ. Сега какво! Sad

# 160
  • Costa Rica
Чакаш да се покаже от другия край Laughing

# 161
  • на морето
С изцепките на вашия   пишман -доФтор ,  ,Джуличка , все едно ме връщаш десетилетия назад  , когато се натъквах на такива бисери и тук .За какво ,мислиш ,се научих да си правя  голяма част от манипулациите по котките сама - инжекции , превръзки , хапчета , капки , мазила  ; лекуване на разни рани , абцеси  ; обща рехабилитация и профилактика и прочие . Не само по финансови причини , или пък  да не стресирам неразположено животно от ежедневно мъкнене насам -натам . А и всяко научено нещо в един момент ти идва от полза - зимата се наложи цял месец да слагам инжекции на майка ми .По два пъти на ден .  
Тъй , че споко ! Горе главата ! Стискам палци за мама и бебо  !
Мене ,лично , на снимката с разреза , единственото нещо което ме безпокои са космите ; въпреки това, изглежда ,че е тръгнала да зараства раната .Има едни като срупчета по ъгъла на разреза и шева , които изглеждат като засъхнала гной , но предполагам не е  .Видях подобно и на раничките на моите мацки в къщи и първоначално се притесних да не са се възпалили ; даже опитах да го отстраня Напразно ми беше притеснението -всичко беше ОК.Но! Ако ти имаш някакви съмнения може мнооого лекинко да бутнеш ръбчето на някое такова срупейче - ако не текне гной ,а само лимфа или малко кръвчица , значи си заздравява правилно .Ти си реши , не казвам , че трябва да го направиш .Аз , профилактично си ги "тествах " всички "съмнителни  ,които ми даваха да ги хвана , въпреки , че бяха избръснати до кожа .

.......Мисля, че е въпрос на лични финансови възможности дали ще се избере храна от най-високия клас или от горната граница на средния клас. Доколкото разбрах икономичният клас храна е недопустим компромис и има случаи на пишкане на кръв дори от половин кило храна. Аз съм се спряла засега на Cat Chow – марка, препоръчана от ветеринар и от Аша, която има много опит.
......

Бланче , душко , че имам опит , верно е , ама не препоръчвам , а казвам с какво храня аз .Щото  дори и това ми е доста прЕко финансовите възможности , но не ща да правя компромис с "брашно ", да не ми излязат" скъпи триците" .... За какво, мислиш , са всички фокуси и еквилибристики с чувалите ...Когато бройката беше в пъти по -малка / най -скоро преди 3 години / имаше период ,когато бяхме на РК , но сега нЕма начин   Mr. Green.

Междувпрочем , писаните и кучешкия "Ориджен" / висококласна суха храна /  го папкат , та им плющят ушаците , ама ако ги почна на котешки ще ме ....  bishop   Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Ако можех , бих хранила , обаче .Както и евентуално и със сурово месце  според режима на Феичка , ама  в този случай ще се наложи да" слючвам шефство" с някоя птицекланница  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Катето страхотно фотогенично маце , бе ! Особенно имитацията на чичко Айнщайн...Цунки по муцунки от мене !

# 162
Благодаря ви! Ще използвам някой специален почистващ препарат, защото мястото на тоалетната не е сменяно от години, пък ако и това не свърши работа ще я заведа на лекар...  Hug

# 163
  • au bout du monde
Имам един глупав въпрос- някой знае ли как се отваря 4кг Happy cat Blush Днес получих чувала, но не мога да го отворя.Отгоре има едно мърдащо се, но после не може да се отвори Thinking

# 164
  • Варна
Делфи, то тъй де  Mr. Green,ама като видях колко е остро парченцето в устата ѝ, направо ме прободе право в сърцето!  Confused
Ще дебнем, значи.

Венците на Мила биват- пак са червени, но значително по-малко. Майка ми не успява да и маже венците- последният път я е одрала и дотам. Добре, че положението не е лошо, даже има подобрение.
Аз се чудя защо три пъти за няколко часа идват да се молят за храна, а то детето днес се сетило, че има нулев час 10 мин преди да започне и съответно не са получили обяд.

Общи условия

Активация на акаунт