Любители на Котки Тема 74

• 58 411
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
 Laughing 3,5 кг. ха-ха. Пак съм написала глупост без да видя.
Вашите котки мъркат ли на глас? Обичайното мъркане не е точно звук, а по-скора вибрация с тихичък звук мъррр. Чопър обаче мърка със звук и се чува едно мррряррр. Обясних ли го добре  Simple Smile. После пада по гръб и се разплува.
Снимки трябва да сложа, ама де пусти мързел, да ги изровя, да ги кача, да ги публикувам...

# 271
Вашите котки мъркат ли на глас? Обичайното мъркане не е точно звук, а по-скора вибрация с тихичък звук мъррр. Чопър обаче мърка със звук и се чува едно мррряррр. Обясних ли го добре  Simple Smile. После пада по гръб и се разплува.
Снимки трябва да сложа, ама де пусти мързел, да ги изровя, да ги кача, да ги публикувам...
След като толкова ги разбираш мърканията, искам да попитам мъркането и преденето едни и същи неща ли са? Някои казват, че с мъркането изразяват болка, а преденето - комфорт и удобство. Това според мен изобщо не е вярно, но да попитам. А вашите котета месят ли? Катето вече от една седмица я наблюдавам как преди да заспи започва да прави плавни и внимателни движения с лапките, а понякога и съпътствани с мъркане. А когато котката ти прави и двете неща едновременно значи е мноого щастлива.  newsm76

# 272
След като толкова ги разбираш мърканията, искам да попитам мъркането и преденето едни и същи неща ли са? Някои казват, че с мъркането изразяват болка, а преденето - комфорт и удобство. Това според мен изобщо не е вярно, но да попитам. А вашите котета месят ли? Катето вече от една седмица я наблюдавам как преди да заспи започва да прави плавни и внимателни движения с лапките, а понякога и съпътствани с мъркане. А когато котката ти прави и двете неща едновременно значи е мноого щастлива.  newsm76

Не съм чувала за болка, но не мисля, че е вярно.
Сега, когато има бебе, нашата мацанка почва да мърка много особено, когато взема бебето в ръце, а то се разпищи. Laughing
Тя мърка, кокори се, обикаля и сякаш ме пита: "Хей, какво ми правиш с бебето?!" Laughing
Тоест, мисля, че по- скоро е признак на безпокойство, отколкото на болка. Peace

# 273
  • На остров
Аз пък мисля, че е израз на наслада мъркането. Какво е предене? За тъпченето на едно място някъде бях чела, че по този начин си спомняли когато са били при мама нещо такова беше във връзка с детството им, но дали е така не знам.

# 274
Фуфи и Томи като се е-жат казват мърр- мяулл или като Кажа на Фуфи - Муцка туп!  и тя мърр - мяул и тупва на земата, а Томчо във момента е легнал върху главата ми и не виждам какво пиша  Blush
Месането - маршируване- масажиране аз го свързвам със привързаност и благодарност .
Томито ме меси като тесто, ако не пускаше нокти щеше да е супер  newsm44 newsm68

# 275
  • София
Някои казват, че с мъркането изразяват болка

И аз си мисля, че Мъро снощи много го "болеше" като легна върху краката ми в тясното легълце, на което спахме.  hahaha  Всъщност, може и да е мъркал от болка по болящото ми коляно, което не можех да опъна заради 6 килограмовото му туловище.  Laughing

Теди, какви са тия данъчни измами дето ги предлагаш на Росченка? Naughty  Joy

hahaha  Май ще трябва данъчни инспектори да пускаме.  Joy Joy Joy

При нас засега няма продължение. Мама котка така и не изведе дребосъците днес. Може би предчувства, че ще вали, защото така е притъмняло, че светнахме лампите.  Confused

# 276
След като толкова ги разбираш мърканията, искам да попитам мъркането и преденето едни и същи неща ли са?
Според мен мъркането е "мърмяу" звука, а преденето е продължителното "хъркане", което котката издава.

По мои наблюдения мъркането или има за цел да ти привлече вниманието, или изразява безспокойство.

Докато преденето е изцяло плод на кеф и спокойствие.

# 277
  • На остров
Аз пък си мислих, че хъркането е мъркане Sunglasses.

# 278
Laughing Вяжното е, че знаем как да погалим котката или котака, за да им е кеф  Hug

# 279
Джуличка, може би си права, може би изразяват безпокойство.

One11, има всякакви тези за мъркането. Преденето е нещо като мъркането, но било по-различно. И за тъпченето - да, прави си, тези движения напомнят за сученето им от майките, така им масажирали корема. Joy

elichka_vangelowa, не винаги докато месят котетата си забиват ноктите. Катето например рядко докато меси пуска ноктета.

Таня67, чрез мъркането котките произвеждат ултразвук, който доказано от американски учени е ЛЕЧЕБЕН! Не случайно е лежал върху крака ти. Joy

Фея Кръстница, и на мен мъркането ми напомня на хъркане. Хаха... Joy

# 280
  • София
Laughing Вaжното е, че знаем как да погалим котката или котака, за да им е кеф  Hug

Toчно това, което следва след погалване, аз наричам мъркане. Някой път е по-слабо, друг доста по-силно и се засилва със засилване на кефа.  Laughing Включи ли се гласа, вече си е мяукане, а то е 100 вида.  Laughing

Ето ви мъркане:

За късмет първия клип, на който попаднах е с двойник на Мъро.  hahaha А ако искате да чуете хъркане, трябва някой път да ви запиша дЕдо ви Мъро как го прави.  Mr. Green

Chuchulina, той вече почти 15 години спи там, с тази подробност, че обикновено разкрачвам крака, за да се намести между тях. Този път обаче леглото беше много тясно и нямаше как да стане, затова най-егоистично се намърда отгоре и започна да мърка от кеф.  Laughing

# 281
Laughing Вaжното е, че знаем как да погалим котката или котака, за да им е кеф  Hug

Toчно това, което следва след погалване, аз наричам мъркане. Някой път е по-слабо, друг доста по-силно и се засилва със засилване на кефа.  Laughing Включи ли се гласа, вече си е мяукане, а то е 100 вида.  Laughing

Ето ви мъркане:

За късмет първия клип, на който попаднах е с двойник на Мъро.  hahaha А ако искате да чуете хъркане, трябва някой път да ви запиша дЕдо ви Мъро как го прави.  Mr. Green

Chuchulina, той вече почти 15 години спи там, с тази подробност, че обикновено разкрачвам крака, за да се намести между тях. Този път обаче леглото беше много тясно и нямаше как да стане, затова най-егоистично се намърда отгоре и започна да мърка от кеф.  Laughing

Пфу, вече тотално се обърках. Какво е мъркане, какво е предене, каша в главата. Явно и са едно и също нещо. Катето издава абсолютно същите звуци, като котака на видеото, а досега си мислех, че това е предене. Може би преденето е използвано в речта преди да се появи мъркането, мисля, че така стоят нещата.  Joy

# 282
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything

Пфу, вече тотално се обърках. Какво е мъркане, какво е предене, каша в главата. Явно и са едно и също нещо. Катето издава абсолютно същите звуци, като котака на видеото, а досега си мислех, че това е предене. Може би преденето е използвано в речта преди да се появи мъркането, мисля, че така стоят нещата.  Joy

Joy Това щото не знаете, че ние у дома му викаме бръмчене!  Joy Joy Joy
Както и да го наричаме, говорим за едно и също нещо. Peace

Танче, Силвестър спеше по същия начин между краката ми дълги години. В последно време се е изтарикатил и предпочита да полегне върху ръката ми, като полага глава на възглавницата ми и си завира муцуната с мустаците в ухото ми.  hahaha Нема да ви казвам какви приспивни песни и похърквания отнасям! Ама да знаете, че си му връщам подобаващо! Само мустаци нямам.

Последна редакция: пн, 10 юни 2013, 18:49 от profi_1

# 283
  • На остров
Бръмчене, много се смях profi_1  Simple Smile, както каза Фея важното е да са всички доволни и щастливи иначе явно говорим за едно и също нещо Hug!
На мен пък ми е много смешна Роуз като и се ходи до тоалетна, вади един дълбок гърлен глас със специални интонации Laughing, иначе и тя обича да спи между краката ми да и закътано от всякъде Flutter.

# 284
Не мога да определя мъркане или предене е нашето, но определено издават звуци, когато им е добре. Simple Smile

Но се сетих нещо друго и ще ви покажа една- две снимчици, тъй като ние днес сменихме старата котешка "гарсониера" Mr. Green с "двустаен" hahaha и татко кот не закъсня да се намъкне вътре! Mr. Green Laughing

Ей така спи нашето семейство в "двустайния" - мама, татко и малкото шушулче, което прицоква и придремва: Laughing

Скрит текст:

А така се практикува колективно миене - тати мие мама, мама мие мен, а аз прицоквам: Laughing

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт