Любители на Котки Тема 74

• 58 420
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Ясно  *Black cat* , аз не мисля да летим с Роуз, но е добре да се знае Simple Smile!Вашия чип във вратлето ли е?
Аз не се страхувам от паразитите за нас, но искам да направя най доброто за котето.
Тази храна, която си публикувала Роуз не я харесва, но тя яде много много малко гранули като цяло.
Въобще се чудя как е възможно най евтините  мокри храни да и харесват най много Crazy. Аз със такова желание и купувам хубави и качествени храни, а тя с такова нежелание ги яде Laughing.
Да,One, от лявата страна.
Финдъс откакто опита тази храна- бях му взела малко с пиле за проба ,не иска от РК,сега имам един голям пълен пакет РК и се чудя дали да не му я смесвам с тази. Той пък един пауч не може да изяде-предпочита трвърда храна, дори май и вареното месо му омръзна.Чудя се дали да не започна да прибирам храната му- сега има по една купа от двете гранулирани храни, една купа с вода и една ,в която има или месо или пауч. Той пък се беше пристрастил към едни "котешки снаксове" с морски дарове- направо се побъркваше по тях,но повече няма да му взимам от тях,не ми се струват добри,щом така се пристрасти

# 526
  • София и Морето от време на време
... Пак прибрахме с Лора едно кашонче котета .... Blush

Виж кво, Аша, земи я махай тая Лора - само котки ти носи ...   Hug Hug
(ей, това е само на майтап -да не се върже някой ...)

Разкошни са мъниците ... Обожавам бебета котета.

# 527
  • на морето
....... Да нямаш нова снимачна техника? Не помня предишни снимки с толкова добро качество! newsm78 Успех в задомяването! Peace Peace Peace
По -скоро обратното .....Миналата седмица за първи път си изтървах фотоапарата и то на цимент ... Чист късмет , че оцеля ...Ама явно му се е отразило в положителна насока .... Laughing Laughing Laughing Laughing

Тинче , то , като , че преди Лора не ги прибирах пак ...ама ... Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Туй куче не си го давам , нищо , че понякога й се падам от " глухата страна "  Wink Sunglasses Laughing hahaha hahaha hahaha

Последна редакция: вт, 18 юни 2013, 16:25 от asha

# 528
Aша- Много сладки кашончовци  Hug като гледам , бързо ще си намерят дом ! Mr. Green
И аз ако видя коте няма да се поколебая да го прибера, веднъж по грешка прибрах чуждо дворно
коте и си мислех, че е изхвърлено тъкмо го нахраних и съседа ми вика - виждала си ми котето ?  Mr. Green

# 529
Най-прекерасните кашончовци-успех им пожелавам в задомяването. Heart Eyes
А ние тук отмаряме в жегите на едно синьо столче. Mr. Green

# 530
Аз пак да попитам възможно ли е след като котето е обезпаразитено преди да го вземем да няма нужда повече да се обезпаразитява или е нужно да го правя профилактично всяка година?

*Black cat*  със самолет ли ще пътувате? Не ви ли искат специални ваксини на връщане от БГ?

Това за обезпаразитяването и мен ме интересува, мн се страхувам от такива неща и трябва да съм мн внимателна и заради детето.
One11, искат валиден международен паспотр,там се е описано всичко-ваксини,чипове..Само Великобритания и Ирландия,може би, са с по-специален внос на дом.любимци. Дори ,мисля че за UK е почти невъзможно ..

Отвратителна е историята с внос на животни тук.
Няма да се впускам в подробности, само ще кажа, че дори е възможно да загубиш животното си... в най- лошия смисъл на думата... Sad
Лично аз не бих рискувала. Sad

П.С. Аша, толкова мило ми стана с тези мами- осиновителки и гласовитите бебоци! Hug
Страшни са и бебоците, и майките. Simple Smile
Да са живи и здрави всичките и скорошно задомяване. Peace

Последна редакция: вт, 18 юни 2013, 18:22 от Джуличка

# 531
  • София
Намерихме две подхвърлени котенца в Пловдив. Стоят на една ограда близо до оживено кръстовище. От различни котила са. Оранжевото е малко по-големичко и яде пауч, но малкото не поиска да яде макар и да му топнахме муцунката в соса. Завира се в коремчето на по-голямото и там търси да яде. И двете са със сини очички. Засега не смеят да слязат от оградата.

Търсят спешно дом:

Бялото беше цялото в тръни и го изпощихме старателно. Бълхи не видяхме. Мисля, че е момиченце. Оранжевото е по-плашливо, но при желание може да се хване, защото го галихме. Не съм го гледала какъв пол е, но предполагам, че е момченце (повечето оранжеви са такива).

Осигурявам превоз в близост до Пловдив или София, както и по трасето между тях. Важи само в следващите няколко дни, защото съвсем скоро се връщаме в София.

п.п. Бялото коте прояде пауч. Поне се успокоих, че може да яде. Simple Smile

Последна редакция: вт, 18 юни 2013, 23:35 от Тaня67

# 532
Много сладки мъници! Hug И бургаските и пловдивските. Grinning
Преди не съм обръщала внимание, но сега, четейки темата, виждам колко е голям проблема с бездомните животни.
Поздравления за всички, които се опитват да им помагат  bouquet

# 533
Ох, като видя котка с котета и се умилявам. Много ми е мъчно за моите дребосъци.
Моята котка имам подозрения че ходи да кърми котетата отсреща. Възможен ли е такъв вариант? Гърдите й са абсолютно изсукани, а я виждам все да се навърта покрай тях.

# 534
Здравейте, момичета,  Hug
С Катето се върнахме от пътуването, всичко беше наред. На отиване беше спокойна и любопитна, само веднъж я пуснахме в колата свободна, но на връщане, направо... ми "умяучи" живота!  Joy Беше й много топло, дишаше през устата с изплезен език... Малко й намокрих главичката и накрая се поуспокои.

Много поздрави на всички котанчета, малките да си намерят дом, болните големи да се излекуват, и така!

# 535
Проблемът е огромен за съжаление.Като пукне пролет и почнат да ги подхвърлят по кофи,кръстовища и къде ли не.Най-кофти ми е ставало когато ги оставят до училищата-децата ги галят и те милите чакат хапване и ходят след тях. Sad
Тази малката изглежда много нещастна душица.Жълтурко сякаш гледа малко по-борбено...ох,дано някой се смили и ги прибере. Praynig

Моята котка имам подозрения че ходи да кърми котетата отсреща. Възможен ли е такъв вариант? Гърдите й са абсолютно изсукани, а я виждам все да се навърта покрай тях.
Ами да,вероятен е макар и малко.Аз което и сукалче да съм слагала на кърмачка все го бута и съска-мирише и на чуждо явно.Да не би да е пренесла и нейните някъде там,вие проверявахте ли?

# 536
  • София
Дано си намерят дом тези мъници!

Малко снимки от нета за повече настроение:
Скрит текст:

# 537
Идея за легло за дом. любимец Grinning

# 538
  • София
Аз което и сукалче да съм слагала на кърмачка все го бута и съска-мирише и на чуждо явно.

В случая май не са съвсем чужди. Доколкото проследих историята, двете котки са сестри. Котките някак "уважават" родствените връзки и е често явление баба да кърми внучките си, или дъщерята да поеме новото поколение сестрички, или леля да отглежда племеничетата си. В темата има примери за такива отношения.  Wink А наскоро видяхме, че и татко може да се грижи добре за бебета макар и да не може да ги кърми (при Джуличка).  Grinning

п.п. Бялото коте прояде пауч. Поне се успокоих, че може да яде. Grinning

Последна редакция: вт, 18 юни 2013, 19:51 от Тaня67

# 539
  А наскоро видяхме, че и татко може да се грижи добре за бебета макар и да не може да ги кърми (при Джуличка).  Grinning

Laughing

Ааа, тя Малечка Палечка редовно се опитва да цока от татко си, а той кокори ей такива очи  Shocked и сигурно си мисли: "Божичко, какво иска това дребното от мене?!" hahaha

Общи условия

Активация на акаунт