Любители на Котки Тема 74

• 58 418
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Джуличка- много е сладкаа!  Mr. GreenBlush .

Фуфито и Томито напоследък едвам се понасят бият се, ежат се, хъскат си .... чудя се как да ги
сдобря  newsm78 все едно не гледам котки, а тигри такива битки стават  Sad Най-многото да се подушат когато са във добро настроение.

# 556
Джуличка - Дай да видим малечка  Blush

Ето я: Grinning

Тук прицоква:

Скрит текст:

А тук е фокусирала, че мама е отишла горе да яде, но понеже тя е мъничка и не може да се качи по стълбите, седи долу и мяука: Laughing

Скрит текст:
Боже, Джуличка, каква малка топчица, много е сладка! Да расте здрава и щастлива.

А пък нашето Кате взе че хвана разтройство... Grinning Дриска всяка сутрин и вечер, направо се чудя какво да я правя. Днес акото беше по-твърдо и имаше форма, но вчера направо... Мисля си, че е от жегите, защото докато се връщахме беше толкова топло, милата дишаше с уста и с изплезен език. Joy Сега ще гледам да наблягам повече на сухата храна, за да може да се стегне. Ходихме и на вет, той нищо не ни каза. Ще си я лекуваме.

# 557
Взех едно коте и го сложих до моята котка. Не засука веднага, но след леко колебание се престраши започна да суче. Тя го близа, пощи. Точно като майка. Осиновила ги е.  Grinning Но пък лошата новина е, че вчера децата са уморили още едно коте и сега са останали само две. Съвестно ми е да взема едното коте и да ги разделя. И двете не ми се иска да вземам, защото виждам че един комшия ходи да ги храни всеки ден. Явно се е привързал към тях. И така ще го лиша от удоволствието да ги храни и да им се радва. Но се притеснявам децата да не уморят и тези котета. Майка им вече не я виждам, може и да идва да ги храни, но аз не я виждам. Затова пък моята котка е постоянно там. Обгрижва ги.
Сега котето е в двора ми. Малко да се порадвам и аз на гледката малко коте да се разхожда в двора ми и после ще го върна!  Wink Храних го с гранули, понеже не съм купила уискас джуниар. Но започна да се справя бързо. То е на около 2 месеца.

# 558
Ани, според мен трябва да прибереш и двете котета при твоята, преди да са отишли и те на кино. За съседа ли ще мислиш или за живота на животинките.

# 559
  • София
Ани, според мен трябва да прибереш и двете котета при твоята, преди да са отишли и те на кино. За съседа ли ще мислиш или за живота на животинките.

newsm10  Стига майката наистина да ги е оставила, че иначе ще ѝ е мъчно. А колкото до съседа, ако му кажеш къде са котенцата, със сигурност няма да е против.

Джуличка, Малечка Палечка е много сладка!  Heart Eyes

# 560
Това е и моето мнение. По-добре вземи и двете котета и кажи на съседа къда са,за да не се притеснява и той. А и на децата не  елошо да се поговори, не е добре да се отнасят с живо същество като с играчка, какво е това нещо- уморили вече няколко котета, тези деца родители нямат ли?

# 561
Толкова са ми познати терзанията на Ани! Мисля, комбинирам...Кви са тез деца, думи неам!Горкичките котенца. Cry

# 562
На децата правим забележки да са по нежни, но те като се изредят всички да ги стиснат по малко и резултата е плачевен. И аз си мисля че по добрия вариант за тях е да са в двора ми. И аз имам 2 деца, но по мога да се оправя с тях и да осигуря спокойствие за котетата.
Малкото коте почти се беше примирило със съдбата си да живее в нов дом, започна да си полягва на слънчице, но като достигна входната врата и видя познатата улица, стана неспокойно. Занесох го при сестричето. Не мога да преценя кое е по добро за котетата. Може би да пораснат още малко и да ги взема. Майката със сигурност няма да дойде при мен. Тя бяга от хора. Така пък ще сучат от две майки и повечко хора ще ги обгрижват. И двечките са женски!

# 563
  • Пловдив
Казваш, че са вече на около 2 месеца. За майка им това може да означава, че са отбити. Ако изгубените котета на твоята котка са били по-малки, тя има доста мляко и нужда някой да го суче, ето защо ги посещава и кърми. За тях пък това да ги кърмят до късно е супер.
Ако ги оставиш още малко време после ще е още по трудно да ги прибереш, защото ще започнат да подивяват и вече ще са убедени, че техния дом е на улицата.
Моето мнение е да ги прибереш сега, а ако си тръгнат едва ли ще можеш да го спреш.
Не го мисли толкова. аз не мисля, че някой ще страда от липсата им или, ако някой ги търси може да обясниш, че си решила да иг вземеш, за да ги предпазиш.

# 564
И аз това си помислих - на 2 месеца вече едва ли сучат, по-скоро са зарязани.  Peace

Тук ще напиша за котетата, които е намерила Таня. Говорих с председателката на Анимал Хоуп. Тя каза, че са претрупани с котета и няма къде да ги приемат. Ако се намери доброволец да ги преме в дома си временно, те ще плащат всички разходи и ще им търсят осиновители в чужбина.

Много се замислих дали да взема едното у нас, но моите котараци са сами по цял ден, нямам идея какво може да стане.

# 565
  • На небето
B l a n k a когато намерих моите 4 храненичета се свързах с всички ANIMAL организации от фейсбук в нашия град, но от всякъде получих един и същи отговор: Претрупани сме не можем да помогнем с нищо. Така, че не получих помощ от никъде. А не за първи път спасявам изхвърлени котета и се свързвам с тях за помощ. Затова си ги гледам въпреки, че на моя котарак доверие не може да се има. Приема малки котета, но е добре да има човек покрай него да не им види сметката по време на игра. А големите котки и кучета определено ги напада яростно. Затова когато ни няма котетата са отделни от нашия Мърчо. Може да направиш същото. Ако могат да се гледат самички бебетата е достатъчно да им оставиш храна и вода за деня и нямаш грижи, те сами се занимават и не правят бели (особено ако са по малки). Моите станаха на около 1м. и вече се научиха да се катерят по дивани и столове и правят опити и да се качват по масата, но само докато ядем иначе на акъла не им идва.
По повод сученето моите хубостници искаха от котарака ми да сучат. Не намерих майка кърмачка, затова ги храних с капкомер, докато поотраснат. Въпреки, че изтърсака още като яде сучи храната, а не я дъвчи.  ooooh!

# 566
  • София
Бланка, благодаря ти, че се обади!  Hug  Дано пък някой, който чете тук се навие да ги приюти временно.

# 567
  • на морето
Ох ... Laughing олекна ми ! Не сте ме нахокали.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Ми , не можах да ги оставя на произвола  , мека Мария съм ... Embarassed Rolling Eyes

Стейси , когато направят страничката ще я пусна тук , няма да се наложи да я търсиш .Просто казаха , че ще е след няколко дни . Само че , като знам как в момента "валят " котета , не знам как ще се класираме и ние .Дизето си е още при мене ... играе си и се закача с бебоците ; то , почти всички каки и батковци се занимават с тях , че мъниците от веднъж плъпнаха да щъкат.

Ани , добре дошла ! Hug Hug  Тези истории с деца са ми толкова до болка познати ,че ....  Да не почвам .
Скрит текст:
Изчетох много внимателно постовете ти и всичко , което пишеш ми е много , много познато .Бих обобщила , че просто стъпваш в "моите стъпки "  от преди поне 10 годинки . Повярвай ми , с това изказано желание да си  гледаш ти сама малките , стъпваш по такова свлачище , че докато се любуваш на сладките бебета -писета , няма да се усетиш как ще се отзовеш "на дъното " и отгоре ти да се сипят камъни . И аз бях с двор, и аз бях с аналогични идеи и разбирания/донякъде възприети по дефолт / ; и аз прибирах бебоци , лекувах болни и осакатени от детски "ласки " котета ...И аз имах съседи  Cry Cry Cry. Всички бъдещи картини , които ти описаха момичетата са реалности . Осъзнаваш всичко това , обаче , едва когато си "дълдисал" до шията в това и в един момент не знаеш "какво и на къде ".  Ще ме разбереш след време - не сега .
Знаеш ли какво е де жа ву ? Просто всичко ми е още пред очите и периодично отново ми се връща като започне  поредната подобна "епистоларна полемика ", като тази след постовете ти .  За да съм с това , настоящото мислене ,днес , ядох" доста торби със сол" . И пак не ми е увряла "тиквата " и сигурно още ми предстоят да ям ...
 Много са добри момичетата в темата , че търпят такова чудо като мене тук - аз съм малко като жабата от оня виц - с по един крак съм стъпила и в двата лагера. За това гледам , ако мога с нещо да помогна  - само това .
От  житейски опит съм стигнала до извода , че всеки си има "торбите със сол" ,дето трябва да ги изяде , за да му стане лично на него солено .

При всички положения е станало вече "осиновяването ". Самото прибиране на мъниците в твоя двор само ще сложи фактическа точка на "процедурата ". И аз съм "за " , не само заради тяхната безопасност и здравето на твоята писана . Точно тази им е възрастта , когато се осъществява осъзнаването и социализирането им . Ако сега свикнат да се доверяват и да не бягат от хора после ще е лесна " работата " с тях  - хигиена , даване на лекарства и т.н.В противен случай ще ги свикнете единствено на това , че има лесно папо , но при опит да ги доближи и пипне човек , те ще се пазят и бягат , т.е. ще са дивачета .  Другата страна на" социализиращият " медал е , че вече ще са априори нестрахуващи се от хората , което ги прави и лесна мишена за каквито и да било не много хуманни помисли и намерения .Тоест , оптималния вариант е да им намерите стопани , като абсолютното решение е да са само домашни , т.е. без опция за излизане навън . Кастрацията би трябвало да се разбира от само себе си в този случай , особенно ако са женски , но това е  по-специална тема за обсъждане на този етап . / ще си позволя да го нарека "второ ниво " на осъзнатост в грижата за домашната котка /
Танче
, аз си спомням това за спирането на вноса на Хилс.Може и аз да съм го писала , защото точно по това време ми го бяха казали / във връзка с Лорините кулинарни капризи / Но пък и сега виждам да продават , което предполага , че и да е имало спиране е било временно .
Еличка , как е Томито ? Дали е само от " вътрешни гости "това кървене ? Какво каза вет? Не е на хубаво , че с Фуфито изведнъж са  "започнали военни действия " .  Дали ще е само териториална причината или има и елемент на лични взаимоотношения? Второто е доста неприятен проблем .
Мис Нели - как са твоите подопечни бебоци ? Затегнаха ли "кранчето ?"  Peace Praynig Hug

Относно вътрешните паразити по котетата - редовно се обезпаразитява , но пък котешките глисти и тении не паразитират по хората .Поне аз така знам .

Последна редакция: ср, 19 юни 2013, 20:14 от asha

# 568
  • София
Да дам отчет за малките "майнички".  Grinning Мъжът ми отново отиде да ги нахрани. Мястото е на 30 минути ходене от нас. Дребосъците вече са се разщъкали. Минал е 3 пъти от там без да ги намери, свършил си е работата, за която излезе и на връщане са били там. Това означава, че се развиват добре и растат (особено спрямо петък, когато ги намерих и се бяха свили и сгушили от страх едно в друго), но и новите опасности започват да ги дебнат. Само един тротоар ги дели от оживено кръстовище. Иначе са си хапнали с кеф поредния пауч за малки котенца.  Grinning

# 569
Да дам отчет за малките "майнички".  Grinning Мъжът ми отново отиде да ги нахрани. Мястото е на 30 минути ходене от нас. Дребосъците вече са се разщъкали. Минал е 3 пъти от там без да ги намери, свършил си е работата, за която излезе и на връщане са били там. Това означава, че се развиват добре и растат (особено спрямо петък, когато ги намерих и се бяха свили и сгушили от страх едно в друго), но и новите опасности започват да ги дебнат. Само един тротоар ги дели от оживено кръстовище. Иначе са си хапнали с кеф поредния пауч за малки котенца.  Grinning
Таня67, има ли евентуални кандидати за бебоците вече?

Общи условия

Активация на акаунт