Интериорен стил по аматьорски 13

• 69 940
  • 764
  •   1
Отговори
# 210
Днес гледах предаването на Гала, показа новото жилище на Люси Дянкова....има интересни попадения. А и научих интересни неща за травентина

# 211
  • Sofia

Изключително попадение!

# 212
Момичета, аз пак идвам с моите битовизми. Не мога да намеря тема за ремонти, ако въобще има нещо с идеи от типа "направи си сам" или "поправи си сам".
Ще напиша и тук накратко, защото знам,че много от вас се справят с ремонта си донякъде сами и имате добри познания.
Вчера идваха от фирмата за ламинат за втори оглед- нали първия път установиха,че пода е крив, аз викнах майсторите за нова замазка и вчера се оказа,че пак е крив. На нови места този път. Пак ми отказаха монтаж, обаче аз вече нямам пари за майстори и за корекции и искам да прочета дали има вариант да си изравня сама кривите места. Например да си купя някакъв материал шпакловка или нещо подобно, да си взема един нивелир и да седна да си мажа и меря докато стане по-равно /допустимо отклонение 3 мм/.
Моля, пишете ми ЛС, ако имате идеи в моя помощ или ако знаете тема, където да попитам, ми покажете,че врътнах "Нашия дом" до 10-та стр. и не намерих подходящо място.

# 213
Amelly, как така е крив след замазка??? И то две? Викни майсторите да ти го оправят щом не са си свършили работата като хората. Аз имам опит с ламинат, поставян върху плочки и дюшеме - взех най-дебелата подложка - викат и кече и тя според майсторите обира най-много неравностите, освен това има шумоизолиращи и топлоизолиращи качества. Вече мога и от опит да го потвърдя. Обади им се на тези дето редят ламината и ги питай за кече, ако не, мога да ти дам телефона на момчето, което реди ламината при мен. Не взимаше скъпо доколкото помня и работи доста бързо.

# 214
Амели, аз още преди първия път щях да ти пиша, че ще ви е крив пода. После като писа, че бил крив, се бяха засилила да пиша, че след замаската пак ще е крив, даже го написах и го изтрих. Значи, с ламината така протичат нещата. На тях все им е криво. Общо взето става с настояване да го редят, пък риска е за твоя сметка. Аз така на 3 места през годините - все криво им беше. Само първия път се прилъгахме да правим замаска. То последния път беше върху мозайка, която си е доста равна, ама на тях пак им беше криво... Не знам, в крайна сметка няма проблеми, ламината е сложен.
Иначе съществуват някакви разливни самонивелиращи смеси, но не знам къде се продават и колко струват. Уж с тях най- хубаво ставало, само дето из форума и с тях са писали хора за издънки.
Не знам при другите хора как е, много хора имат ламинат, ама у нас все криво им е било, а за различни майстори става дума.

# 215
  • Варна
Pina e права, вечно им е криво, най-добре беше пред майсторите, които са ти правили замазката да се изкажат ама нейсе. Според мен вместо втора замазка трябваше да дадеш парите за по-свястна подложка - има такива, които са по-изолиращи и обират доста голям луфт. Фибранова, кокосова, коркова...

# 216
Корковата не е ли доста твърда и нееластична?
Иначе и аз мисля, че известни неравности не е чак толкова фатално. Не съм слагала ламинат, но съм имала "срещи" с майстори. Винаги са недоволни от работата на работилите преди тях колеги. Подобно на лекарите, зъболекарите. Особено пък зъболекарите Mr. Green
Купувай си ламината, подложката и действай Peace

# 217
не е твърда. А е много мека и леко рошава Simple Smile Моята е такава. Тя е от много малки частици, които са слепени по някакъв начин и определени обира неравностите. А тази стандартната е супер тънка и лигава и е нормално нищо да не може да обере.

# 218
Ами аз може би допуснах твърде много грешки поради бързане и незнание, примерно чак сега разбирам,че е можело вместо втора замазка, да си взема по-хубава подложка.

Нашия под и двата пъти го правиха със саморазливна / самонивелираща смес и ето пак- първия път на едни места беше хлътнало, сега на други. А нивото на пода сме го вдигнали с около сантиметър!!!! Скоро ще стане по-високо от нивото на коридора!

може би най-голямата грешка е,че сключих договор с фирмата преди да съм ги викала на оглед. Просто повярвах на  майсторите,които казаха,че подът е идеално заравнен. Не си купих нивелир да измеря, а директно отидох да си избера ламинат и веднага сключих договор за доставка и монтаж, че и капаро дадох. Сега ако се откажа, не само ще изгубя капарото, ами и някаква неустойка дължа, щото ламинатът не се държал на склад, а се доставял по заявка. Не мога и да променя договора, така че само да си купя материала и друг да ми го монтира  ooooh! пък и колко ли ще ми струва?
Въобще, нямам мърдане от тоя договор, вече доста пари ми излетяха на вятъра като съм тъпа, ама повече нямам от къде да вадя. Ще мажа с гипсово лепило само хлътналите места и ще се моля на Бога горещо накрая тия да са доволни и да монтират.

Между другото, тяхната теория, поради която отказват монтаж, е следната: избрала съм си ламинат с дебелина 8мм, което е доста дебело и в допълнение съм си избрала модел, който съдържа повече дървесни стърготини и по-малко изкуствени, т.е слабо еластичен. Дебел и нееластичен при кривини между 5-8 мм, като се натовари с мебели и електроуреди имало голям риск да се счупят ламелите. А аз съм тотално неграмотна в тази област на физиката и химията и не знам дали ме лъжат или не.

# 219
Драматизират! Нашия е даже 12мм дебелина. И мен така ме въртяха на шиш.

# 220
И ние имахме криви подове. Отказахме се от самонивелираща замазка, за да спестим мазане, цапане и съхнене. Покрихме пода с фибран за под-хем лесно, хем изолира, хем нивелира.

# 221
  • Пловдив
Прекаляват с изискванията. При нас пода е крив, та крив, на места се вижда с просто око. И си сложихме 8мм ламинат и си ходим. На две места като стъпиш и хлътва, ама карай да върви.

# 222
  • София-в сърцата на моите деца
Прекаляват с изискванията. При нас пода е крив, та крив, на места се вижда с просто око. И си сложихме 8мм ламинат и си ходим. На две места като стъпиш и хлътва, ама карай да върви.
На крива ракета Космосът й пречи Joy

# 223
  • София
Аз занм, че с теракол може да се изравни локално ако има чааак пък толкова невъзможни кривини. Може би това е гипсовото лепило, за което писа.... не им знам имената на материалите.

# 224
След 2 замазки, едва ли има 'чаак' такива кривини. То като стъкло няма да стане, колкото и да им се иска.

Общи условия

Активация на акаунт