Интериорен стил по аматьорски 13

• 69 953
  • 764
  •   1
Отговори
# 225
тъй де, права си, ама аз като съм затисната по средата между замазката и ламината, кво да правя? късам нерви, а от утре ще се търкалям по корем върху шпакловка да заравнявам кривини  Simple Smile

# 226
  • Варна
... Ще мажа с гипсово лепило само хлътналите места и ще се моля на Бога горещо накрая тия да са доволни и да монтират...

Гипса е доста крехък на натиск и незнам дали няма да стане по-зле, да се натроши след поставяне на ламината...
Не съм много сигурна.
Слагай фибранова подложка, че е по-евтина от корковата.

# 227
теракол е лепило за плочки, точно с него трябва да заравни според мен. Гипсово или не, то нали ще е под ламината какво като е крехко. Тежестта на ламината се разпределя навсякъде по пода и няма да има проблем Simple Smile Поне аз така мисля де. Нали и подовите плочки се лепят с теракол значи няма страшно. Амели за тези 4-5 дупки все някой ще ти ги направи за 20-30 лева. Не се хващай сама - викни майстор Simple Smile

# 228
  • Варна
тъй де, права си, ама аз като съм затисната по средата между замазката и ламината, кво да правя? късам нерви, а от утре ще се търкалям по корем върху шпакловка да заравнявам кривини  Simple Smile

А варианта сами да си го монтирате ? Не е кой знае колко сложно. Трябват линия, молив и електрическо трионче. С мъжа ми сами сме си го слагали в целия апартамент , пък и аз и той за първи път виждахме ламинат. Купувате си по -дебела подложка и действате. Може и майстор да си извикате , мисля че не е чак толкова скъпо. Тук има ценоразпис на такъв вид услуги :http://tsonevflooring.com/montaj-laminat/montaj-laminat.html

# 229
тъй де, права си, ама аз като съм затисната по средата между замазката и ламината, кво да правя? късам нерви, а от утре ще се търкалям по корем върху шпакловка да заравнявам кривини  Simple Smile
Ти, да се беше потъркаляла из договора, да видиш къде пише какво е "крива основа", и ако няма нещо с милиметри и площ, да ги натикаш в кучи... А можеше да събереш двете бригади майстори, да си оправят бакиите — на едните си платила два пъти за "равна замазка", а другите не са написали (почти в 99% от случаите) допуските за неравност. Та да си се споразумяват помежду си.  fight
Да ти кажа от опит,  все едно гледаш тенис тенис на маса, ама ти си публиката и печелиш винаги.  newsm48

# 230
  • Варна
теракол е лепило за плочки, точно с него трябва да заравни според мен. Гипсово или не, то нали ще е под ламината какво като е крехко. Тежестта на ламината се разпределя навсякъде по пода и няма да има проблем Simple Smile Поне аз така мисля де. Нали и подовите плочки се лепят с теракол значи няма страшно. Амели за тези 4-5 дупки все някой ще ти ги направи за 20-30 лева. Не се хващай сама - викни майстор Simple Smile
Като се натроши гипса под ламината и става на прах, възможно е в последствие докато си ходи по ламината да излизат разни прахоляци или ако се е натрошил на по големи фракции да трака отдолу. Това не са дупки като по улиците, така поне разбрах аз а неравности по пода след саморазливната замаска - низини и падини -  Simple Smile И как ще ги нивелира сама незнам.

# 231
ама нали е лепило, а не гипс... оох, не знам, така че няма смисъл да споря  Embarassed. Аз с подложка за един кош пари се оправих, ама сега като гледам май по-евтино ми е излязло Simple Smile

# 232
Оф, ужас хора, направо пишман да станеш, това бебе като го родя, сигурно за нивелира ще се хване и ще иска да го кърмя с разреден теракол Mr. Green
Взех нивелир от един комшия ,като се усуквах около него с молба да ми помогне по комшийски с изравняването, а той " що не си викнеш фирмата за ламината да ти изравнят и да нямаш грижи" е да, така е най-удобно, ама моя милост изтряска вече всички пари, т.е допълнителните разходи по пода ми изядоха сумата, заделена за телевизор  ooooh!
жалка история, тръгнала съм и аз с 5 стотинки в джоба ремонт да правя,че и бебе да раждам след има-няма 2 месеца...
Сега четох,че за такива малки хлътнали места като при мен, най-добре да се забърка малко количество цимент с С200 и него мажа, меря....четох и нещо за бороконтакт + теракол, но не го разбрах как се прави, затова ще пробвам с цимента.

Сребърна паричка, не мога сама да монтирам. Аз плета, шия, рисувам, сръчна съм по принцип, но сега и обувките не мога да си вържа, камо ли ламинат да си слагам. Отпада.

В договора пише,че са допустими отклонения до 3мм. При мен в тия пет участъка от стаята са от 5 до 8мм. В мен е топката. За майсторите дума да не отварям- явно като няма мъж в къщата да им виси на главата и да се разправя с тях, или казано иначе, имат пред себе си една проста женка, при това напредващо бременна, лесно се извиват ръце и се взимат пари, аз наистина нямам енергия вече да ги гоня и да се карам с тях, а и подходих прекален доверчиво изначално към работата им.

Омазах темата с моите примитивизми, хора, простете! Така и не намерих тема за ремонт в подфорума.

# 233
  • София-в сърцата на моите деца
Оплачи се в КЗП от тези ,които со ти слагали замазката.. Peace

# 234
  • София
Ама с цимента  да не кажат после, че ще чакат да съхне, че то и това го има като изискване - да е сухо преди паркета.

Значи щом гипсовото лепило е различно от теракол у нас на едно място майстора маза с теракол точно замазката, защото имаше малко нужда от изравняване. И по спомени един друг майстор също ми беше споменавал теракол за полагане при замазка в някакви случаи.

# 235
Стандартна смеска теракол+малко количество С200. Не ти трябва нивелир, а мастар: https://www.google.bg/search?q=%D0%BC%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0%D1 … =1440&bih=687
Една дълга летва, или дори ламел от ламината би свършил работа.
С трудоемка и тъжна работа си се заела, Амели, съчувствам ти от цялата си душа и сърце. У нас имаше кривини по пода след нова замазка и след изравняване с теракол. На няколко места паркетът поддава, което се супер изнервящо. Но не е болка за умирачка. При това, поддава, ако е на голяма площ /примерно едната ти дължина да е над 6 м./. У нас поддава само в хола, чиито размери са 7Х6.5, а в по-малките стаи е бетон, въпреки че и там имаше кривини, при това доста. Аз казах на паркетчиите да го слагат на моя отговорност и те се навиха.

# 236
И аз мисля, че това е решението - натискаш майсторите да слагат ламината. Ако се опъват, казваш 'на моя отговорност'.  Те това и чакат общо взето.

# 237
декоративна кутия ( в която стоят дистанционните)

Крада тази идея.

# 238

Ох, не е интериорно, но знам, че доста хора в темата се интересуват и от градини и не мога да се въздържа да не ви покажа този рай Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes

Скрит текст:

# 239
Нещо не схванах и много се извинявам, но... Амели, искаш да кажеш, че си платила ламината и фирмата отказва да ти го постави, така ли? Съвършената глупост, как е възможно! Не, че нещо, но когато плащам, ако искам и легнал полицай ще облекат с настилката. Нали е моя и аз ще си я чупя.Никога не ми се е случвало подобно нещо; два пъти сме поставяли ламинат.
Първият път подът беше ОК. Идеално равен не е бил, разбира се. Не е и възможно според мен Rolling Eyes. Вторият път подът беше... съвършено крив Laughing. Имаше едно място, на което дори нивото не беше еднакво. Изравнявахме с някаква дебела и мека подложка и толкоз. Голяма драма, няма що! Е, леко пружинираше, ако се затанцуваш на конкретното място, но ние си го знаехме и го избягвахме, а приятелите ни по съвест се отместваха встрани Laughing
Да идват да ти го наритват на пода и да не ти се обясняват. Такива най-обичам - и пари взимат, и ги мързи да гледат!

Споменавала ли съм, че докато си правихме ремонта сме изхвърляли майстори? Мога и зла да съм Mr. Green.

Което пък ме подсеща - имахме прекрасен майстор, наистина прекрасен. И понеже осъзнавам колко несъвместими са двете думички по смисъл, ако някой има нужда, бих дала координати.

Общи условия

Активация на акаунт