Отговори
# 375
  • Пловдив
Choch_KA, хубави отзиви само чувам за там и за работещите там специалисти, но аз лично нямам възможност да дам такава сума. Леко раждане ти желая.  Hug
sealover, аз им казвам в такъв случай да дойдат те да ми го направят ремонта - аз кусури не търся.  Mr. Green
maria_magdalenna, тези дни ще отсея моя списък и ще ти го пратя, ако искаш. Засега зяпам от един тъкъв от нета. Не, че всичко от него ще взема.

# 376
  • София
Здравейте!

Минавам да се отбележа, че съм жива, преди да се пробвамм да поспя малко.  Моето човече пак е болничко, цяла нощ снощи е кашляла и плакала, спа при мен на спалнята, но аз не спах особено, както можете да се досетите.  Дано тази вечер е по-добре.

Аз утре съм на преглед, но нещо не го очаквам с особено нетърпение май.  Откакто разбрах за това с бъбрека, все ме е страх, че ще видят нещо нередно Crazy  Ще гледам утре да се отчета все пак, пък дано нещата са добре.

Спалните комплекти никога не са излишни.  Дори не е лошо човек да си има повече, нерядко се случва я да повърне, я да пропусне памперс, я някоя друга беля да стане.  Непременно си вземете и непромокаема подложка за матрака (не препоръчвам еднократните, че според мен запарват), че да не се налага да перете и матрак Wink  Но пък имайте предвид и че е много вероятно да ви подарят чаршафки, като се роди бебето, та не се изхвърляйте много сега.  Всичко може да се купи и на по-късен етап при нужда.

А за количката - според мен нужда от допълнително дюшече няма, но предполагам, че и това си зависи от количката.  Аз и там слагах протектор, защото ми е е случвало много пъти да стане някакъв фал и да се налага да пера всичко.  Това с малките памучни кърпички е чудесно наистина, вършат много работа за какви ли не цели Wink

Не разбирам много защо са толкова недолюбвани обиколниците newsm78  На мен са ми красиви, създават едно усещане за сгушеност и уют в креватчето, което иначе е толкова голямо и празно, а бебето съвсем малко.  Как така ще се губи в кошарката заради обиколниците newsm78

maria_magdalenna, ако следиш редовно темата ще можеш да си отмяташ кой какво смята за нужно или ненужно от тези списъци Wink  Всеки ден се коментира нещо различно и мненията обикновено са разнопосочни, предполагам такива ще бъдат и списъците на всяка една от нас  Peace

Хайде стига съм нареждала Crazy Лека Hug

# 377
Благодаря ви момичета от Пловдив!
Но има време, дано бебчо се обърне.Лошото е, че и плацентата е ниска. Ще му мисля.
Аз като прокървих лежах в Торакс и бях много доволна, даже мислех там да раждам, но не ми се дават толкова пари. Но сега ако се налага ще дам, само всичко да е наред с бебо и мен и да реша къде да родя.

# 378
Привет  Hug

Бяхме днес на преглед. Добри новини - шийката засега държи фронта и не се е скъсила  Praynig Дай Боже да устиска така още, поне в седми месец да вляза, пък после ще се борим за по-нататък и да не ми се налага да вися по болници  Praynig Иначе бебка е добре, всичко й е наред, обърнала се е вече и въобще от найна страна проблеми не се забелязват. Качила съм обаче 2 кг за 2 седмици... Преминавам основно на салати, да не говорим, че иначе от пуста лакомия си самопредизвиквам киселини, а със салатите и сиренето този проблем го няма.

ЗСа честотата на прегледите - аз съм вече на две седмици, заради проблема с шийката. Предполагам при наличие дори и на минимално скъсяване, ако не ме тикнат на секундата в болница, ще ме викат веднъж на седмица, да не изтървем работата. Нищо против нямам, каквото трябва ще направя, бебка да е добре. Само дето няма как да спра да карам баткото - казах на лекаря, и той каза, че може, но между шофиранията лежачка и почивка... Така и правя, но едвам ме свърта. Ако не беше проклетата шийка щях да се чувствам прекрасно.

А, паднало ми е кръвното - доскоро беше 110/70, сега днес 90/70, пък не ми беше зле. То понеже малко се позахлади, иначе в жегата не изтрайвам и ми е направо много лошо...

# 379
Хайде да се оплача , че се събудих преди един час и това е , край сън не ме лови вече.  Sad Въртях се , сменях пози , от лявата на дясната страна и обратно, като някой преял морж съм  Laughing А бебунчо сега такива акробатики прави милият , че коремът ми се тресе  Heart Eyes
Обиколниците аз много ги обичам , създават чувство на защита , на уют , и все си мисля , че предпазват  донякъде ако има някакво леко течение. По -скоро не бих трупала плюшени играчки вътре в кошарата , защото зная , че могат да бъдат опасни , а съм виждала много така "украсени" кошари .
За бременните от Варна , решихте ли къде ще раждате ? Аз още се чудя  Rolling Eyes 

# 380
  • Пловдив
Хе, добро утро и от мен! Аз се събудих в 4 часа. Обаче се усещам, че се будя не заради пишкането все още, ами заради пресъхването на устата, защото през нощта носа ми се запушва и спя с отворена уста. През деня сополи няма... Дали да не отида на УНГ  newsm78 Знам, че е важно в момента на раждането майката да е здрава...
Та така... ей ме на и мен по ранни зори.

За мамите от Пловдив, писах на една мама, която е ходила на деня на отворените врати във ВМИ. Тя ми обясни подробно къде да ходя и кого да търся. Става въпрос за утре 12.09 от 13.30 часа. Ако някоя прояви интерес да пише. После ще докладвам, ако се вредя разбира се.

nenimira - Ще взема да се обадя да се запиша и за 20.06 в ОБ.

Айде да ви пожелая слънчев и усмихнат ден на всички  smile3525 newsm51

# 381
  • София
Добро утро!
Много рано сте станали пак! Аз пък снощи съм забравила да включа бойлера и сега чакам да се стопли вода за къпане Sad
ММ каза обезателно да ви питам дали си заслужава да се купува термометър тип биберон, защото това е от малкото неща, дето още не сме взели.
DianaR, и на мен ми е запушен носът през нощта и си спа с отворена уста. Не мисля, че си струва да ходиш на УНГ заради това. Чувала съм, че през бременността е нормално през нощта да ти е запушен носът.
Ние днес ще ходим най-сетне да разгледаме отделението в Щерев и да си запазим час при някой АГ за консултации преди раждането.

Хубав ден!  atwork

# 382
  • До морето :)
Не съм ви чела много, после ще наваксвам.

Андреа, за мен термометър тип биберон не е подходящ. Няма как да знаеш дали бебето ще иска въобще биба.

За чаршафите - наистина трябват поне 3 чифта, не само сега, а и като пораснат. Сега Елена се цапа повече, а и като се напишка, постоянно сменям.

За нас - снощи си изкарах акъла. Това не ще да рита и не ще. Брей. Чак сутринта ми удари една порция ритници.  Crossing Arms

# 383
 Добро утро коремчета!
 Още нямаме кабелна от снощи.  Crossing Arms Звънях на техническия отдел, но не вдигат телефона.  Naughty
Мария Магдалена , всеки си знае за себе си и според джоба си какво ще му е необходимо и какво не. Редактирай си някой от готовите списъци. За спалните комплекти- имам два комплекта с обиколник, олекотено одеало, плик и по два броя чаршафи (общо четири). Смятам, че ще ми стигнат. Отделно имам още едно олекотено одеало и едно поларено.

# 384
Добро утро и от мен пупита  Hug
Какъв дъжд ме валя снощи направо  ooooh! Прибрах се като мокро коте  Joy
Sleeping Beauty дано малката буба да се оправи по-бързо, какво и даваш да пие? Направи и джинджифила с меда й давай по-малко за кашлицата за да отпусне. А за прегледа днеска ще си те чакаме да кажете как сте с бебчо  Hug
Шамс важно е, че за сега всичко е окей, и с тези почивка така ще е до края  Hug
андреа77 аз такава биба не съм ползвала с баткото, но сега щяха едни познати да вземат, но отзиви не мога да кажа и аз.
А за запушения нос нощем и благодарение на това - хъркането - питай те ММ  hahaha

# 385
Добро утро, дъждовно и прохладно Mr. Green
Днес наще заминават и не искат да ме вземат да ги изпратя да съм си седяла в нас, че вече не съм била за път Crossing Arms много тъпо, ама кво да се прави няма мъча беболина Whistling
Моята приятелка снощи ми прати снимки кво е купила за беба и каза, че ще ходи пак на пазар, може някъде да се засекат с ... Забравих кой беше в Ахен от нашите мами ooooh! бременен мозък
Аз тука тия седмици ще приготва чаршафи да ми шият и за бебка и може и някой готов комплект да купя от тоя памучен микрофибър, много ми харесва и подложка някаква на памперс за преповиване ми обещаха, абе аз не пазаря ама всички около мене да Crazy

Тъй като гледам май безсъниците започват, ама то си е нормално baby_neutral

# 386
sealover, аз ще раждам в МД при моя лекар.

Това с недоспиването е ужасно.  И аз трудно се намествам, но намеря ли си позата и заспивам от раз. Иначе лягъм към 1:30/2:00 и се будя сутрин в 7/7:30 наспала се и пълна с енергия. За тези, които будуват нощес - защо не си намерите някое занимание/хоби и да ви минава приятно това време? Аз поне така правя и се чувствам много по-добре, отколкото изнервено да се въртя из леглото.

Гледах аз чершафки, но никак не ми допадат. Нещо не са ми на сърце тези шарении с дребни лигави картинки тип мечо пух  ooooh! Сигурно на околните им се струват много сладки, но на мен ми идват в повече. Ако не намеря нещо, което ми допада, май ще мина на едноцветни.

# 387
Pampers , една идейка от мен- провери в ателиетата за куилт и пачуърк какви платове могат да ти предложат. Сигурна съм,че имате такива ателиета във Варна, а те си купуват платове от някакви тайни източници зад граница  Wink и са страхотни като качество и като десени. Аз от такова ателие в софия взимах за племенника ми едно хасе с ракети,е, цената е двойна на обикновеното хасе, но пък нали ти трябват няколко метра и няма да шиеш чаршафи всеки месец  Peace

Аз също не спах тази нощ, сънувах дивани, тапицерии, днес трябва да обикалям за дамаска, много е лошо да се родиш човек тип "направи-си-сам"  Sad Ако бях друга, щях да ида в първия мебелен магазин  и да купя първия диван, който ми влиза в размера и до сега да съм забравила.
Обичайно като се събудя нощем,чета книга и за половин час се унасям пак, но тази нощ не се получи, четях, затварях очите и като пусна книгата,пак се ококорвам, в един момент ме заболя глава. Заспала съм малко преди да звънне алармата на мъжа ми и сега  Tired

# 388
Добро утро, коремчета Hug Днес денят ми е препълнен със задачки. Сега с ММ сме на зъболекар. Аз минах, чистиха ми един мъдрец, който задържа храна и тези дни малко ме наболяваше, но сега и милия е вътре и май него ще го мъчат повече Confused
За хремата и запушения нос - вече доста време ме мъчи тоя нос, а дори и гърлото сутрин ме боли малко. Миналата седмица ходих при ЛЛ, но каза че ми няма нищо. Днес ще ходя пак при нея да ме погледне и да си взема талон за ЛКК /май така се казваше/ Crazy Но и да не е така вие кимайте с глава и ми вярвайте hahaha
След обяд ще идват да ни засичат водомерите, а трябва и да отида да купя прежда, че баба ще ми плета разни чудеса Crazy
Ами това е май за сега. Хубав ден Hug

# 389
  • Пловдив
Добър ден. И аз се наспах. Дребното рита, рита - събуди ме и се кротна.  Mr. Green
За адресната регистрация реших да ида другият месец. И без това тогава трябва да вадя лична карта на големия таласъм. Виж изследванията е хубаво да си ги занеса днес на АГ, но дано не ме мързи много. Снощи ядох 3 пъти. Веднъж в 20:30, веднъж в 22 и после в 00 пак. Crazy Много глад- много нещо. Аз се тегля само сутрин, на гладно, след тоалетна. Иначе може да съм пила 1 л вода и една ябълка да съм изяла и ще покаже вероятно 1 кг отгоре. Така, че не се шашкайте много, а ако можете следете си теглото вкъщи. Моята АГ каза, че вероятно моят кантар вкъщи си е по-точен. На нейният се теглели много жени на ден и сигурно вече откачал. Grinning
андреа77, няма смисъл от този биберон-термометър. Най-точни дават тези за уши при бебетата, но пък ми е интересно дори и за секунди в болно ухо /да не дава Господ/ как се мери температура. newsm78 Температурата на бебетата се мери в дупето. То и под мишничката може, защото обикновено са сънливи кагото са болни милите. Един дигитален, с мек край е напълно достатъчен. Живачни не знам дали продават все още, но не бих взела, че все се чупят.
DianaR, нещо им става на лигавиците на бременните и аз хъркам и ме дразни носа, но от УНГ няма смисъл. Искам и аз на отворените врати на ОБ, но хич не обичам да говоря по телефон с непознати хора. Blush

Общи условия

Активация на акаунт