Отговори
# 360
  • Пловдив
Diadra356
Аз съм гледала, че продават комплекти за количка. А възглавничка не се препоръчва - бебко трябва да е на възможно най твърдо и възможно най-равно.

Kikito86
От днес започвам работа - за да взимам някакво майчинство -  та трябваше да се снабдя с медицинско такова. После ми искат удостоверение от банката за сметката по която ще ми превеждат болнични. Трябва да отида до НОИ за ПИК и до НАП за ПИК. За всеки случай си разпечатах Декларация за признаване. Покрай ваденето на медицинското разпитах и ЛЛ за процедурата на кого да се обадя, когато живот и здраве бебка се появи. Тя ми каза да си намеря предварително педиатър с когото да се уговорим, даже ми препоръча една възрастна педиатърка - някой мами вече ми казаха, че е добър професионалист. Може да си разпечатате и бланките за помощта, която се дава за родено първо дете, то не е спешно де, освен ако финансово ще ти дойдат особено добре тия парички. Не за друго но по принцип си подготвям нещата, че после хич нищо такова няма да ми е до главата - искам да си гледам бебка и никой с нищо друго да не ме занимава. Ако се сетя още нещо ще пиша, ама незнам доколко ще ти свършат работа тия мой жития и страдания  Grinning

lotos4e
По гръб ми претиска освен кости мости и тем подобни ми и нещо друго, че ми става много гадно... Вече гърба започва да ме боли... каквото съм пазарила това е... само санитариите и аптекарските да си взема - ще гледам до края на седмицата и се опъвам и лягам и никакво мърдане освен за малки разходки из маалата... Знаех си аз... ама моя "има време, има време" сега да ходи сам...

Lem0n
То ако трябва да спазваш суеверието, трябва като се роди бебка тогава чак да купуваш всичко. Преди това нищо... но според фън шуй е точно обратното... един вид показваш на бебко, че го чакаш и че е добре дошло... българско - китайска работа  Grinning Та дали ще купиш сега и след два месеца, но преди раждането ми се вижда едно и също и при двата случая суеверието го нарушаваш по всички параграфи. Я си направи кефа...

Днес се срещнах с една приятелка, която домъкнала чак от Америка малко дрешки останали от  дъщеря й да ми ги даде. Така ме трогна.

# 361
Даа, и аз така мисля да направя!  Crossing Arms Нищо няма да им казвам, че само ме дразнят! Добре, че ММ се съгласява за всичко с мен и каквото кажа го правим заедно. Аз..не толкова заради кефа, колкото имам чувството, че времето ще ме притисне и няма да съм свършила с важните неща. Избрахме кошара и количка- най-големите, но то после...матраци, завивки, ванички и т.н. Уж нищо, но като почнеш да търсиш и купуваш, свят да ти се завие. А, аз не съм от тези, дето влизат в 1 магазин и казват, това, това, това и това. От всеки магазин купувам по едно  Laughing Голямо обикаляне пада.
Пропуснах да честитя на празнуващите на патерици! Да сте много здрави и скоро да получите най-дългоочаквания подарък!  ylinfant
Anni ще се прибирам за 10 дни в Силистра, че ми е долипсвала Wink Мисля да отида при д-р. Гавазов или д-р. Димитрова. Ти при кой ходиш?

# 362
DianaR благодаря ти за информацията Crazy Дано скоро приключиш със задачките. И моят списък беше огромен, дори се бях притеснила, че скоро няма да успея да свърша всичко, но то се оказа, че като се стегне човек и задачите се отмят доста бързо Wink

П.П. Цял ден забравям все нещо...та сега забравих да ви се похваля, че днес взехме сгъваема кошарка  /за път/ за бебка Flutter

# 363
Здравейте от мацки   bouquet, цял ден скапан нет и немога да вляза камо ли да пиша Twisted Evil сигурно заради бурята newsm78, аз днес се разкрасявах сутринта, боядисах се ,маски си правих на лицето и така поглезих се  Flutter
Честито на момичетата с придобивките  Hug
Връщам се да ви чета, лека вечер  Hug Hug Hug

# 364
Връщам се от ЖК и влизам да се отчета набързо. Бебо е добре, отговаря си на седмиците и вече е с главата надолу. Само дето мама му е с +5кг от миналата ЖК и пак ме овикаха  ooooh! Казаха да ям краставици и домати ooooh!  Mr. Green Азне че ям нещо друго.
И трябвало за 12 часа да усещам поне 10 пъти силни ритничета... Така че сега ще почвам да си записвам  Mr. Green
АГ ми каза, че сигурно няма да отикам до термин и ще се пръкне по- рано. А дано де, че отсега ми е мноооого тежко  ooooh!

# 365
Лимонче, аз съм при Димитрова, ама те с Гавазов гледат на един апарат Whistling аз смятам докторката за по-добър специалист, ама хора различни и възгледи, но ако искаш в болницата има 4 Д и може срещу 50 лв да те гледа там Mr. Green

Абе защо на всички ви казват, че ще раждате по-рано Crossing Arms те ще станат августинчета, не септемврийчета baby_neutral ама незнам за друго ама мене ме е страх от преждевременно раждане, защото моя се е родил недоносен Embarassed оффф хич не искам да го мисля, ама мойта мишка много ритка вече имам чувството, че ми се кара някой път hahaha

# 366
Здравейте, мами!
Как сте?

Бебоците ритат ли?  Моя вече ме скъсва от бой.

Моя тумбак вече тежи... Все по-тежко ми е ходенето и по-лесно се уморявам.
Мами, моля тези от вас, които са си направили списъци за покупки и са им под ръка да публикуват, ако не ги затруднява. Аз почнах без списък и се боя да не пропусна нещо важно.
Освен това се чудя какво корито за избера, направо нямам идея.

По колко комплекта завивки за кошарата купувате? НАистина не знам колко ще ми трябват... мислех си за 2 комплекта олекотени, 2 комплекта чаршафи и 1 или 2 одеала...

# 367
Здравейте мацки,оф голяма скука ми е на мен.ММ нали го няма и май около 10-тина дни няма да го има та аз ще откача от скука.А незнам как съм издържала като го нямаше 6 месеца  Wink
Много ми е смотано,едно такова...никакво.
Марти поне е здрав и утре е на градина.В 21 часа по принцип си ляга и май и аз ще си лягам с него тази вечер  Wink с кокошките и аз  Mr. Green
Лека и спокойна вечер от мен

# 368
Енитка, честит седми месец  bouquet
Ох тия списъци, вземем си нарисуваме един Joy абе не може ли да си ги сложим тия неща на първа страница да се виждат newsm78

https://spreadsheets.google.com/pub?key=pJa5j7N0rdo2BPOM6qN14cw.   Ето бе има

# 369
На първа страница има списък, но няма кой да гледа.
При нас е страхотна бyря. Нямаме и кабелна.
Кикито, честита кошарка.

# 370
  • Пловдив
maria_magdalenna, олекотените завивки не са много подходящи за бебчетата. Виж наистина на 1 стр. има много хубави списъци и обяснения за завивките. Peace
Веселото, и в Пловдив вали и гърми. Станахме като в тропиците. През деня-жега, после дъжд.
Amelly, ти не беше ли и с Ива със секцио? Браво на момата, че расте. Сандалките са разкошни-браво!
tania_tsvetanova, и аз мисля в Окръжна да раждам. Но има време да се обърне бечето. Спокойно.
LemOn, вече рядко някой спазва такива суеверия. Иначе трябваше само вкъщи да си стоим. Много е хубаво да си избираш и подготвяш нещата за бебо сама.
Choch_KA, ти в "Селена" ли ще раждаш?

# 371
Simple Smile Чета готовите списъци от интернет, мили мами Simple Smile Мрежата е пълна с тях.
Имах предвид вашите списъци с покупки. Очаквах нещо по-сбито. Благодаря все пак. Ще прегледам за завивките, това за олекотените съм го пропуснала.

# 372
Най -накрая минутки на тишина и спокойствие ...малкият звяр блажено спинка до мен .  Heart Eyes  
Моето бебче много ниско го усещам , мисля че все още е с главата на горе и крачетата се падат някъде от дясно , защото там най-често усещам ритничета . Мен през тази бременност много повече ме е страх от преждевременно раждане , преди даже не съм се замисляла . Сега изчетох много инфо , какви са процентите на оцеляване на плода според седмиците в които  се ражда . След 27 седмица шансовете вече са по-големи  , като се намалява и процента на проблеми , които може да се появят.
Най-добре си е след 37 седмица да се роди , тогава вече се води износена бременност . Аз родих малката в 38 г.с ,15  дни преди термин .
Колд Айс, и на мен за 4 кг , малко ми намекнаха , че са ми множко за един месец  Mr. Green Ама аз си признавам , че не съм яла само краставици и домати  Mr. Green
Лемън , роднините са така , все ще намерят нещо за което да мрънкат . Ти си пазарувай на воля щом ти душа иска , пък на тях без много обяснения.
Аз пък се нервя , на моите родители , че винаги са супер кр4итични . Ние нали правихме ремонт на  нашата къща две лета под ред ( заради недостигащи финанси ) , че и още имаме един етаж ненаправен . И така те моите всеки път като дойдат и се почва ..." А ама това не сте го довършили " , " Обаче това трябваше ей така да го направите не така " , и все такива в този дух на леко недоволство . Аз последният път срязах майка ми , като и казах " Добре бе човек , как така все кусурите намирате , как така все забелязвате ненаправеното , а това което сме направили  не го отбелязвате "  Извода ми е , че хората винаги обичат да коментират в нагативна посока отколкото в позитивна , да отбелязват грешките , а не правилните решения , да те наплашат а не да те успокоят и.т.н ......
Хайде и аз ще ходя да гушкам чаршафите , че утре пак много задачки , но му се вижда краят вече  Mr. Green

# 373
Sealover, съгласна съм с теб! Много е досадно като се почне така с критиките! Сестра ми пък все се мъчи да ме убеди в нещо друго, понякога си мисля, че е ей така заради спорта.
Petia, така и смятам да направя! Ще си пазарувам скоро и хич не ми пука кой, какво казва. Аз не обичам в последния момент! Инат съм си и като си наумя нещо...край  Laughing Имам още 2-3 седмици работа и после мятам наред всичко. Добре, че ММ не ми секва ентусиазма.
Лека сега от мен, че снощи ...не можах да спя съвсем. Имаме квартиранти!!! Живеем на последен етаж и имам чувството, че всички гларуси се събират на нашия покрив. Учат се да летят и да пазят равновесие, не знам какво точно, но трополят от 3:30 ч. до сутринта.  Shocked  Rolling Eyes #2gunfire

# 374
maria_magdalenna смятам да взема за начало 3-4 спални комплекта за кошарката.
Да има, както се казва. Въпреки че, като се знам каква съм
ще ги натрупам след това и още няколко. Rolling Eyes
Най-вероятно първоначално и обиколнициняма да слагам , защото миличката няма да може да се върти и да си удря главата, а и като обсъждах с мои познати-мами и те ме подкрепят, защото то е толкова мъничко в началото, че с тези обиколници направо ще се губи вътре в кошарката.

-Petia-, да, живи и здрави, ще раждам в Селената, защото моят доки изражда там. Аз си ходя при него от почти 10 години. Той тогава беше в Торакс, но където и да иде, аз съм след него. Всъщност аз ходя в частния му кабинет де, но пък той си работи и към Селената. Много, ама много държа на него и направо сляпо му вярвам за всичко.  newsm10 Да е жив и здрав човека, страхотен е, и да ни помогне прекрасната ни принцеска да дойде на бял свят безпроблемно   ylinfant

Общи условия

Активация на акаунт