Отговори
# 75
Добро утро, коремчета Hug Аз цяла нощ сънувам какви не глупости и постоянно се хващам как се протягам, та чак кожата на корема ме заболява от това опъване. Бебчо масля, че е добре - хубаво си се намества Grinning

Имам мого познати в които имената на сестри /братя си подхождат . Марияна и Боряна , Ирена и Кремена , Аспарух и Кубрат .
И аз имам такива Константин и Елена например, но Цветелинка и Малинка мисля, че бие рекордите hahaha

Veseloto с буква Д много харесвам Диана и Дария, но в семейството ги имаме тези имена Crazy

Ще ходя да папкам, че вече не се трае Joy

# 76
Добро утро!
Цяла нощ бебо ме подритва и съм спала има няма 2 часа. Лежа и гледам има корем няма корем, издува се от дясно после  от ляво, като ритне по силно си личи..
За името - Ивайло ще е, пък ако по на там имаме момиченце много ми харесва Жасмина - както го чух и се влюбих в него.

# 77
  • София
Амели,  не знам дали по поръчка е най-удачният вариант за теб. Със сигурност ще отнеме доста време, а знам че си ограничена с него. Освен това, аз не бих се доверила така на сляпо, едно е да го видиш в магазина и сам да решиш става или не, друго е да си платиш предварително, пък каквото стане после. Не знам къде сте гледали, сещам се за Зона и Лабиринт, защо не надникнеш и в Продавалника.
Успех днес с операцията!

# 78
Здравейте!
milenkaa_ и нашият юнак мислим да го кръстим Ивайло- на дядо си. Той толкова време чакаше внук и съм сигурна,  че много ще се зарадва. А и името е много хубаво , аз го харесвам.
Виждам че обсъждате козметка. На мен ми препоръчаха Мустела. Някой да има отзиви за нея?
За съжаление все още съм на работа и напоследък съм претрупана и не ми остава много време да чета в нета.
Amelly и аз бебчо го усещам много много слабо последната седмица .Но от време на време помръдва за да покаже че е там.Предполагам, че е нормално да има и такива дни в който да не се движи много.Сигурлно и те се уморяват  Mr. Green Успех днес на операцията на майка ти.
Хубав ден  bouquet

# 79

И да те успокоя - като се изчисляват парите за първата година ще смятат 310лв., а не 240. Специало питах в темата за майчинстото и така разбрах уж.

Не съвсем... Взема се база не от 240лв, а от минималната работна заплата за съответния период. Минималната работна заплата е 310лв от 1 януари тази година, така че изобщо не влиза в майчинството на Лулу доколкото виждам. Ще ѝ ги сметнат на 240 и 270лв месеците взависимост колко е била за съответния месец.

Килограмите са ми +6 от началото на бременността, като два качих последните две седмици  Embarassed
Давам си още макс 4 до края, че после много трудно се свалят, а отделно дето ставаш трудно подвижен и самата бременност ще стане много тежка, пък като имаш вече едно то хич не се интересува бременна ли е мама или не, иска си своето  Heart Eyes

# 80
  • София
Здравейте!

Амели, стикам плаци всичко да е наред с операцията Praynig
И аз се замислих защо искаш да е по поръчка, след като нямате време да чакате.  Еником-М също е добър вариант за мебели, а обикновено по тези магазини предлагат опция и да ти направят нещо по поръчка с твои размери, ако в размерите е проблемът.  Успех! Peace

По темата за залъгалките - не мисля, че са толкова страшно нещо и определено са за предпочитане пред смукането на палец.  Залъгалката винаги можеш да я махнеш, дори и да е с цената на много рев, докато палецът - не.  Познавам доста хора, които са си смукали палците до 2-3 клас, от което имам страшни поражения на зъбите.  А дете на повече от 2,5-3 години със залъгалка не съм виждала.
Някои деца нямат толкова силно развит сукателен рефлекс и не искат нито залъгалка, нито си търсят палеца.  Но при други не е така и според мен бибата е по-добрият вариант.  Така мисля аз.

Чудесни имена сте избрали.  Ние нашето няма да го казваме на никого докато, живот и здраве, се роди бебето.

Аз пък не схващам защо трябва да си подхождат имената на децата. Важното е само да не се срамуват един ден от тях.  Peace

Подкрепям Peace

Амели, и моето бебе е много кротко напоследък, усещам слаби помръдвания като полегна.  Опитвам се да не се психирам, другата седмица съм на преглед.  Като прочетох, обаче, че и при теб е така, се замислих - дали не е защото бебето е разположено някак по-навътре? newsm78  И аз съм височка, коремът ми не е много голям, на всичкото отгоре съм и с предна плацента... newsm78

# 81
Amelly, успех с операцията и бързо оздравяване на майка ти  Hug

_Ninka , Тея е много нежно. На ММ сестра му момиченцето е Деа и страшно ми харесва името, но няма как да е Деа и нашето...Една приятелка ми даде алтернатива Тея, ама пак е близко и няма как да стане.

За хълцането, може и да съм усетила, но да не съм разбрала. Току що ме побутна 4-5 пъти на еднакви интервали и с еднаква сила, може би е това  newsm78

Сутринта ми беше много отпаднало и само мислех как да легна. Сега пък ме обзе такава енергия, че изчистих, сготвих, подреждах...и планирам да се наконтя и да ходя при мъжО да поработя. Не мога да се позная  Mr. Green
Отчетох се за днес, отивам да се правя на хубава (не че ще успея....каквото и да си направя се чувствам  afwitch)

# 82
Добро утро! Дано се покаже малко слънчице днес  Simple Smile

Много се извинявам, че пак ще пиша за колички, но вече се побърках от чудене и ще съм много благодарня на някоя мама, която има опит за изкаже мнение.
Харесах си много една количка, която има зимен и летен кош. Летния кош има следните градуси на различните позиции на гръбчето: 1. Позиция 114⁰, 2 позиция 131⁰, 3 Позиция 140⁰.
Чудя се дали е проблем, че няма пълно легнало положение след като ще се използва след 5-6 месец, но пък нали и тогава бебко може да спи докато сме на разходка, дали тези 140⁰ ще са достатъчно удобни за дълъг следобеден сън в парка?

# 83
Здравейте и от мен мамчета красиви   bouquet
аз днес съм на преглед да видя бебешока  Hug, след малко тръгвам дано всичко е наред  Hug
Относно движенията на бебчетата и аз много се вманиачавам, даже вчера писах че го усещам много леко, затова пък цяла нощ ме риташе така добре , че кеф да ти стане  Joy
Амели успех на операцията на майчето ти  Praynig всичко ще е наред
Лек , усмихнат и слънчев ден ви пожелавам!

# 84
  • Пловдив
Добро утро! Дано се покаже малко слънчице днес  Simple Smile

Много се извинявам, че пак ще пиша за колички, но вече се побърках от чудене и ще съм много благодарня на някоя мама, която има опит за изкаже мнение.
Харесах си много една количка, която има зимен и летен кош. Летния кош има следните градуси на различните позиции на гръбчето: 1. Позиция 114⁰, 2 позиция 131⁰, 3 Позиция 140⁰.
Чудя се дали е проблем, че няма пълно легнало положение след като ще се използва след 5-6 месец, но пък нали и тогава бебко може да спи докато сме на разходка, дали тези 140⁰ ще са достатъчно удобни за дълъг следобеден сън в парка?
Дай един линк да я видим. Пък то дълъг, дълъг сън-колко да е дълъг при новородено?  hahaha
Сега прочетох-след 5-6 месец не е проблем въобще.
За залъгалките забравих да кажа, че са по-малкото зло наистина. Моите и двамата дъвкаха, на 1 година като станаха ги скрих и пореваха 2-3 дни и спряха. Захапката си им е добре, а с пръста става страшно. В първият месец не е хубаво да дъвче залъгалка, докато се поурегулира кърменето, но после няма проблем ако си я иска. Аз поне така мисля. При нас бабата изпадаше повече  истерия като я затрие някъде, за разлика от малкият например. Mr. Green

# 85
  • Пловдив
Здравейте сладки пупи,
Да се цопна и аз в новата тема и да ви се оплача колко съм гламава...вчера сме седнали на кафе с приятелки и стана на въпрос за това, че вдигнали майчинските. Почвам аз да се оплаквам как няма да вземам майчинство и те ме питат съответно защо...и обеснявам аз, че в последните 2 години нямам 12м трудов стаж и те ми викат, че съм луда. Поразрових се аз и разбрах, че трябва да имам 12м стаж изобщо, а не в последните 2 години. Имам си аз 12м стаж, макар и с прекъсване. Та сега остава да ида при на баща ми счетоводителката да ми перне един договор и да си взема болничен 45 дни преди термина и съм щяла да вземам майчинство. Ама кой да ме светне мен....смотана жена съм, не съм се интересувала достатъчно. Дано това, което съм разбрала да е така, за да не се изложа пред счетоводителката.
А сега отивам да си търся ПИК кода, защото с бременната ми глава някъде из дома съм го завряла. Лек ден от мен

# 86
 Ени-тка  дано е нещо леко на дечко и бързо да отмине  Hug
Амели стискаме плачета днес за мамето ти Praynig Hug А за диван и аз мисля, че не ти трябва поръчка, а направо да ходите в някои от големите магазини Айко, Моббо  също имат доста промоции и спрямо размерите 2 или 3 месетен да си изберете. Успех  Hug
Ние днес ще правим обща фамилна снимка във фото на двете по-млади семейства Сандали, за възрастните Сандали  Joy  Тъй като свекър ми има 70 годишнина, а свекито по-късно този месец, и ще празнуват в събота и решихме да ги зарадваме с някакъв колаж профисионално направен Simple Smile Само където аз след работа изглеждам вече като сдъвкана и изплюта кисела краставица, ама казах че слагам голямата усмивка и много пудра изпъчвам корема и да ме щракат  Joy

Много благодаря за името, и аз много си харесвам името Тея, ние се чудихме дали да не е Теяна, но някак по грубо ми звучи и за това само Тея  Laughing
За залъгалките забравих да кажа, Боби като се роди в болницата бяха му натъпкали и той беше започнал да цоца, но като се прибрахме в нас аз къде умишлено къде не, не му давах, а когато предложех той не искаше. Като стана на 6 месеца и започнаха едни кривотии и мрънкане, все нещо го дразнеше или зъби или нещо друго и аз пробвах дали не иска биба и той като лапна и се успокой страшно много. Така изкара до към годинка с нея и после сам си се отказа от нея. Така че аз съм на мнение, че тя е не такъв враг, но виж друго е палеца, малееее като видя дете с лапнат палец и всичко ми се обръща, ето това според мен е по голямото зло.
i.elena на Мустела бяха ми подарили шампоан и също останах доволна от тях  Hug
Рая чакаме те след прегледа  Hug

# 87
Странно ми е това, че са давали изобщо залъгалки в родилното. Моята имаше много силен сукателен рефлекс, постоянно искаше нещо да суче и преяждаше зверски, след което излизаше едновременно и отпред и отзад  Mr. Green Последният ден ме помолиха да ми донесат залъгалка щото почна още там да реве, а не можех да я кърмя постоянно, че преяждаше.

На втория месец категорично отказа сама всякакви биберони, никога не е слагала нищо в устата или да си смуче пръстите... Чак като тръгна в яслата се научи да пъха ръката в устата като е изнервена. Сега когато се тръшка за нещо и ѝ се скарам веднага напъхва ръчичките вътре  Crazy Нормално не го прави обаче.

Във връзка със залъгалките - не виждам нищо страшно в тях, ако детето ги иска стига да се отучи като стане по големичко. Да не говорим че са силно препоръчителни когато никнат зъбки... иначе залъгалката е мама, ужасно неприятно е да иска да суче през половин час само за да си начеше венците или на всяко завъртане и пробуждане в леглото  Crazy

# 88
Здравейте и от мен  Hug
Аз се тормозя тук с едни преводи на технически текстове от английски на италиански и се чудя само как да се замотая, ама ще трябва да ги мятам аз...
Благодаря за отзивите за името Ясен - може би вие сте единствените, които го харесват. Повечето ни приятели реагират странно като им кажем, може би наистина трябва Салвадор да го кръстим  hahaha За подхождането на имената на двете деца - имам познати, които имат близначета, момченце и момиченце, и ги кръстиха Калин и Калина. За мен е малко странно чак така, ама да са живи и здрави децата, не името прави човека, както се казва. Въпреки че като се замисля, ако второто ни е момиченце (живот и здраве), ще е Сияна. Та Ясен и Сияна бая се връзват като звучене  hahaha
nenimira, много си си добре с кг., хич не се чуди малко ли са  Mr. Green
Лече-Буболече, много ми харесва името Калина.   bouquet
_Ninka, името Тея е прекрасно - свързвам го с много хубав човек и чак се усмихвам като го чуя Simple Smile И дългия му вариант - Доротея - също много ми харесва.
Amelly, стискам палци всичко да мине добре с операцията и бързо възстановяване.
Снощи бяхме в студиото, ама дето има една приказка - децата на обущаря боси ходят - и аз така. Уж фотограф ала-бала, пък не можем една снимка заедно като хората да си направим, без да има смях и лиготия  hahaha После ще ви покажа резултата  Laughing Та затова ще ходя при една негова колежка да ме снима сериозно с коремче, да си имам и аз хубави хипопотамски снимки  Mr. Green
Хубав ден от мен   bouquet

П.П. ООоо, днес влизам официално в 7ми месец. Кога мина това време  Shocked

# 89
Нинка  Hug
И ние с бибката така като при теб , с навършването на една годинка сам я хвърляше и не я искаше  Peace
Малинка и аз си знаех че в нашата болница не дават , а трябва да си носиш бибка и аз си носех  Hug
Танище честит седми месец, така вече  ще ги бройм , после ще останат само дни и така ............

Общи условия

Активация на акаунт