Отговори
# 285
Здрасти и от мен  Wink Амаче приятен ден се очертава. Сготвих основното, а сега замислям да направя и нещо тестяно, ама да видим дали няма да проспя следобеда.
 Ненимира, и аз се протягам ама сутрин. Не ми пречи, не ми причинява болка или неразположения. Напротив, като ме болят крачката или са схванати ги изпъвам. Абе протягам си се като котка Simple Smile Не би трябвало толкова леко и безобидно движение да навреди. Мое мнение  Peace
  Чакам ММ да си дойде , че да обядваме ...но вече  #Crazy стърже ми коремчето.  Замислям се дали за изписването да не взема едно цяло екипче - ританки с блузка с дълуг ръкав. Простете, но незнам как се нарича точно. Има копченца долу между крачетата и супер сладка картинка. Бях си харесала уникална рокличка във ВисВиталис, но като ви слушам наистина не е подходяща за тази малка душичка. Вие решихте ли вече ?

# 286
sealover, до сега не са ми казали нито веднъж теглото на бебка. Но пък като я мерят, всичко е перфектно. Не се тревожи, щом на мерки върви добре, то и теглото ще е в нормите  Peace

Благодаря за успокоението ! Предполагам , че щом са ми казвали , че всичко изглежда нормално това означава , че бебчо си е в норми . Аз нали имах ГД и страхът от по-голямо бебе все ме преследва , но смятам че трябва да се успокоя и да загърбя лошите мисли  Whistling

Сийловър, и на мен нищо не ми казват, че и не пише на снимките, но пък вдъхновена от това, че другите си знаят, попитах последния път. Каза ми, че малката е идеална, по средата на мерките и теглилките, колкото си трябвало. И мен ме гони страх от ГД, пък и нещо ме погна апетит и качих едно кило (може и малко отгоре) за седмица.

За годините - големият го родих на 32. Сега съм на 37. Винаги съм искала деца, но с бившия имахме проблеми със стерилитет, та 5 години го чакахме да стане това бебе... Затова пък резултатът е супер  Heart Eyes Иначе съм, както обикновено, съгласна с Лулу. И на мен ми е чудно как все на бебетата се гледа като на бреме, а на родителите - като на кандидат-мъченици. Бившият е бил изпратен (по неизвестни причини) при родителите на баща му когато е бил на 3-4 месеца. Няколко години по-късно се родила сестра му и нея за справедливост я пратили при родителите на майката  ooooh! Та останали в бабин дом до 9 годишна възраст и виждали родителите си само през лятната ваканция...

# 287
  • До морето :)
Лулу, и аз имам същото предложение. Събота и неделя съм щяла да я виждам.  Mr. Green Отрязах още в зародиш тези мераци, че децата ми ще си имат майка. Едно е да я пратя 1-2 дни, друго е да я оставя за отглеждане там.

За вещите - и аз само трупам. ММ хвърля, но само моите неща.  hahaha

За покупките - купих едно боди. Даже още не съм направила списък какво трябва да взимаме, но така или иначе юли-август ще се пазари, има време.  Grinning

# 288
Здравейте, вчера минахме през детската борса в "Хаджи Димитър". Има сладурски неща от хубав памук на много приятни цени. Взехме 1 бяло боди с дълъг ръкав за 3,50, пакет пелени /2бр бархетни и 2 бр. тензухени/ . май за 6лв и 3 чифта ръкавички - всеки по 0,50 лв. Имаше много сладки хавлии - по 8 лв. Определено ще наминаваме оттам с ММ. Харесах едни гащеризончета за 14 лв, но реших да не купувам дрехи чааак за догодина.  Joy Не снимам покупките, защото са най-обикновени, бели. Изпрах ги на 40градуса, пуснах на силна сушилня - не мръднаха, доволна съм  Simple Smile Ще сортирам наличностите /от подаръци/ по-нататък, за да си уплътнявам горещите дни, в които ще съм по майчинство. Да ви питам - някоя скоро търсила ли е вакуумиращи пликове? От няколко дни ми се иска да купя, за да прибирам вътре бебешорските дрехи.
Мая, ние сме приготвили едно боди с къс ръкав, гащеризон с дълъг, шапка и ръкавички. И пелена отгоре. Но всичко зависи от времето де. Гледала съм клипове от изписвания и си мисля, че трябва да пожалим "кашкавалените" ръчички и крачета максимално. Но майките с опит може да кажат по-добре.

Последна редакция: нд, 09 юни 2013, 14:11 от ushana

# 289
Ushana, вакуумните пликове мачкат много Rolling Eyes, има пакет от 5 бройки с различни големии в метро за около15-20 лв най-изгодни са май там, ако ще слагаш дрехи дето се мачката да знаеш, че ще ги изкараш на хармоника Whistling
Спи ми се а сложих да готвя иде и да изключа маджата Crossing Arms

# 290
  • София
След като успяхме да сортираме няколкото кашона дрехи, които ни дадоха от други бебета, тук можете да видите резултата (това са само тези, които решихме да не хвърляме) - в 3 групи: 0-3 месеца, 6-9 месеца и над 9 месеца: http://cenov.net/BabyRoom/IMG_5930.JPG

Купчето за най-малко бебе съдържа 26 бодита с къс ръкав, 23 ританки, 23 панталончета, 18 блузки с дълъг ръкав, 17 шапки......другите неща няма да изброявам Simple Smile Между тях има и някои съвсем нови, купени от майка ми. Тук не броя и комплекта за изписване, който е от 8 части. Мисля, че вече бебка си има предостатъчно дрехи.

# 291
Андреа, напълни ми очите просто! Страхотно! Ани, знам, че мачкат, но идеята е да започна да си помагам с пране и сушилня и да прибирам далеч от котарака. Замислих се, че после може да ми е много сложно да се навеждам пред пералнята и сушилнята с големия корем. Сега се зачетох при юнските майчета, за да се ориентирам в сантиметрите /най-приблизително/ на бебоците. Повечето са между 49-51 см, така че имайте го предвид за бодита и гащеризончета за изписване и първата седмица. Аз ще прегледам нашите какви са. Вчерашното боди е за 56 см!!! Ще има да расте, докато го облече!Хаха!

# 292
О, да относно котарака е подходящо да са прибрани надалече, особено ако е като нашия да се шмугва в някой гардероб докато вадиш или прибираш нещо Whistling
Андреа, ти направо един гардероб дрехи си събрала #Crazy

# 293
Anni0422 твоя котарак май е роднина с нашия  Joy майка едвам опазва количката от него ,все там спи , а колко пъти сме го затваряли я в шкаф я в гардероб и се чудим откъде врещи hahaha
Андреа  а аз мислех ,че имаме много дрехи #Crazy
Няма да се спи днес Crazy а трябва да сготвя нещо newsm78

# 294
Андреаsmile3556 nuts nuts

# 295
Здравейте, мами!

андреа77 браво на тебе, като гледам и кошарата сложена, и обувките наредени, сега остава само да гушнеш бебчо Simple Smile

Мая 191 за изписването си взех от готовите комплекти за изписване.
Ето този

е с пелена с ципче, блузка с ританки и камизолка с гащи, терлици, шапка, лигавник, ръкавички, мисля, че си има всичко нужно.
Взех още един, този

тук вече пелените са комплект за количка, а дрешките гащеризон и боди, шапка, лигавник, ръкавички.
 И в двата бельото е бял памук, горните дрехи са плюш. Избрах си от по-дебеличките, защото съм чак на края на септември и сигурно ще е хладно за памучна пелена. С единия ще си вземем бебко у дома, без значение кой.
Тук със свекървата влязохме в разногласие. Аз си бях нагласила пелената с ципчето за изписването, а тя се опита да ме убеди, че няма да е удобна и ми препоръча одеалце...
Не знам, всеки месец като ходя на преглед все изписват по някое бебече и го засичам, все е с комплектче, подобно на тези и са като кукли... нещо не ми се вписва одеалото.

Хората са го измислили, какво да мисля аз, че да събирам комплект, защо да откривам топлата вода... Освен това много ми харесаха, такива едностилни, с еднакви бродерии и от един и същ плат. Обичам така.

Последна редакция: нд, 09 юни 2013, 16:51 от maria_magdalenna

# 296
Бях "изостанала" с има няма 18 страници (не бях влизала два дни) и зор видях, но ви изчетох  newsm44

New leaf, kotkincho, mirka88nbirthday на патерица, да сте живи, здрави и безкрайно щастливи Simple Smile

Аз лично не бих си дала детето за отглеждане на която и да е от двете баби. Това ми звучи като - аз ще го родя, но не ми се занимава след това.  Tired Колкото и да е трудно, мисля че не е невъзможно да се гледа едно и дори две деца наведнъж. Все пак ти го имаш това дете, за да го възпиташ ти и да го отгледаш така, както ти прецениш за добре. А и ме е страх, че моята майка ще му дава много сладко  Mr. Green, защото винаги има вкъщи вафли и шоколади, а аз искам то да се храни пълноценно (всеки ден гледам децата по улиците с наднормено тегло Sad )

Аз също почти нищо не съм купувала и се надявам, че скоро ще имам нужното за това време, че иначе не знам  Crazy

Да ви се похваля, в петък подписахме официално договора за покупко-продажба на къщата, която си бяхме харесали и тя вече официално е наша. Камък ми падна от сърцето, защото вече няма да се чудя къде ще живее бебето  Joy Сега остават само ремонтите (които ще бъдат от до, защото е необходимо цялостно ремонтиране), но колкото по-бързо започнат те, толкова по-спокойна ще се чувствам. И идеята е до средата на август да сме свършили. Ще видим, дали ще стане  Praynig

Хубава неделя ви желая, аз ще ходя да пека някакви сладки, защото от преди малко се замислих, че ми се пече (въпреки че не съм много добра точно в сладките  Mr. Green)

# 297
Здравейте коремчета  preggo

Честити рождени дни със закъснение на всички, които празнуваха nbirthday

Нашата детска е склад още откакто купихме жилището преди 2 години и май до идващата пролет ще си остане склад. За сега смятам бебонка да си спи при нас няколко месеца, а догодина живи и здрави ще й направим приказна стая, защото и ние с ММ го имаме този проблем с трупането на боклуци - нито той, нито аз изхвърляме, а все си кътаме разни неща и си казваме, че ще потрябват  Monkey

андреа77 и maria_magdalenna браво за покупките - страхотни са.
Иначе за Авент-а от продавалника, аз се отказах и реших да поръчам комплекта на Tommee-Tippee, който е на промоция в сайта на MotherCare. Получих наистина много добри отзиви за тях, а и ще си поръчам и разни други нещица от този сайт.  Grinning
Аз също смятам за изписването да взимам готов комплект, но съм решила да е в бял цвят - като за ангелче   ylinfant

Винаги питам колко е голямо бебето, а и не само - аз ходя на прегледи на около 20 - 20  и няколко дни и през това време, като се присетя за нещо, което искам да питам, си го записвам в телефона и след това на прегледа, вадя и си задавам въпросите един по един.  newsm47

nads3 честито за къщата. Желая ви много години пълни с щастие в нея.   Party Time

lokresiq беше писала за количка на CAM и аз ти казах, че ще купуваме такава, но се отказахме. На първо място с ММ се замислихме, след като уж са толкова добри защо не виждаме никой да се разхожда по улиците с количка на CAM, на второ място ни казаха, че ако нещо случайно се счупи няма кой да ни го подмени, а и не на последно място се оказа, че постоянно трябва да се прави поддръжка на гумите - да се свалят, да се помпят и да се смазват  no
А за тези пари няма нужда да й слугувам  smile3512

И последно да се похваля, че съвсем случайно и непланирано днес си поръчахме кошарката  newsm44
Хем си казвам да не бързам с покупки, хем сега като се знам - веднъж почна ли и няма да имам спирачки  smile3508 Oha! newsm26

# 298
Е браво, сладурки  Hug Страхотни покупки сте направили.
Андреа, бебо ще може през 2 часа да му сменяш тоалета  Wink  Аз вчера го дърпам към един детски магазин ММ, той не ще  #Cussing out Рано било... То се е видяло , че с мойта майка ще пазарувам. ooooh! Мъжка му работа, незнам какво чака.
Мария, много са готини комплектчетата, май и аз ще взема такова за мое улеснение. 

# 299
nads3 да ви е честита придобивката  bouquet Да си я ползвате с много любов и само хубави моменти в нея ! newsm67
 Мая 191 мъж и магазин -това е рядка комбинация hahaha На ММ роднините не дават да се спомене думата бебе докато не се е родило doh
Аз и на бебчо купих бодито и съм доволна вече Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт