Отговори
# 630
Вчера видях някакъв нов био гел за пране бебешки и сега съм пак в чуденката кво да купя да пера с него, че то не остава много време Mr. Green
Линк към гела, МОЛЯ  smile3534 Че и аз си търся някакъв ама хем да е био, хем да е неензимен заради многократните....

sealover, дано да изсъхне бързо количката, че като гледам как се смрачи навън. Аз излязах на разходка и като се раздуха и докара облаци - на бързо се прибрах без да свърша нищо.  Tired

Ени-тка, аз тъкмо се прибирам - от силния втър, който вкарва пепел в очите ти е много неприятно. Ако нямаш спешна работа, по-добре не излизай, освен ако нее на закрито.

LemOn, тея в АГ явно още работят в каменната ера ooooh! Още един минус за тях. Да не говорим, че ако си платиш избор на екип и вип стая при тях ти стъпва хилядарка. Задължават и майките да купуват за някакъв дом за сираци определени неща, но от определени скъпи марки и всякакви такива други абсурди.
Иначе и аз имам дружки, раждали в ОБ и са доволни от отошението. За условията - без коментар. Аз за себе си съм избрала МД макар да нямам парите, но всичко е въпрос на приоритети  Mr. Green

# 631
Никого не принуждават в Аг да купува за дом за сираци  Peace Майчин дом наистина е клиника на ниво,но Окръжна болница....нито докторите-доктори,нито обстановката както трябва.

Pampers ,нямам спешна работа,даже изобщо нямам работа,ама не ми се стои в къщи сама и реших да изляза и да си купя нещо  Mr. Green Сега вече съм пред дилема да изляза или не....

# 632
Здравейте мамита, успокойте малко страстите, изнервяте се за глупости, аз не обичам да се снимам нито пък да си показвам покупките, за това и не искам нито да качвам мои нито да гледам чужди, а всяка от вас е права за себе си.

Днес е наистина специален ден и майка ми  и свекървата имат имен ден, но подаръка ще си го получат септември. Да са ми живи и здрави и все така отзивчиви.   bigdance2

# 633
Аз така или иначе съм нямала да имам кърма първите 3 дни, тръгвала едва след това.

нали знаеш,че това не е вярно? Ако не знаеш, казвам ти. При мен кърмата слезе много бързо, часове след секциото още не ме бяха вдигнали да се раздвижвам и от гърдите ми шурнаха буквално два фонтана, които ме изкъпаха. Това е физиология - организмът ни е програмиран да осигури храна на бебето веднага щом то излезе извън корема, независимо по какъв начин е излязло. освен това, доколкото на мен ми е обяснено, при секцио, понеже те натискат да пиеш много вода, за да изкараш упойката и да нямаш главоболие, от водата се ускорява отделянето на кърмата.Ще си имаш още в първите часове, затова си подбери болница,в която ще ти носят бебето да го храниш.

Аз като раждах, часове след мен роди пак с операция едно момиче, бебето мисля беше седмаче и беше в кувиоз. Майката беше в моята стая. Няколко часа след раждането дойде акушерката с едно шише и я накара да се изцеди вътре, за да нахрани бебето. После, когато майката се раздвижи, й казаха в колко часа да се качва при бебето и да го храни, като й обясниха,че за него е най-важно в момента майчиното мляко. Много бях впечатлена!

# 634
Никого не принуждават в Аг да купува за дом за сираци  Peace Майчин дом наистина е клиника на ниво,но Окръжна болница....нито докторите-доктори,нито обстановката както трябва.

Pampers ,нямам спешна работа,даже изобщо нямам работа,ама не ми се стои в къщи сама и реших да изляза и да си купя нещо  Mr. Green Сега вече съм пред дилема да изляза или не....
Eнитка , не мисля че е много коректно така да се обобщава , че лекарите в дадена болница не струват. ! Впечатленията ми от ОБ са пресни тъй като малката ми лежа там в неврохирургичното отделение. Условията са лоши , персонала леко намусен , но пък иначе според мен професионализма е на ниво.
Lemon, това , което са ти казали в АГ е направо абсурд. Да не си храниш бебето три дни ??? Shocked Когато аз раждах ми бе обяснено , че към адаптирано мляко се прибягва много рядко , само ако бебето категорично отказва да засуче. Важно е да се сложи бебето в първите часове след раждане на гърда ( ако може да е голичко , за да усеща топлината на майчиното тяло ) , и да засуче. Стомаха на бебчо е голям колкото монета от един лев и не му трябва кой знае колко за да се нахрани . Коластрата , която се отделя в началото е с изключителна висока хранителност и само няколко мл. са достатъчни за да заситят малкото коремче. Когато бебето в първите дни засуче кърмата се спуща по-бързо и се регулира според нуждите му.
За МД също зная , че подкрепят кърменето и това  може да спомогне за вземане най-накрая на решение къде да раждам. Ще проуча още малко за ОБ , и ако има нещо , което силно да ме притеснява ще предпочета МД . Иначе парите на са малко , може да послужат не само за дрешки , а и за много други разходи , които имаме покрай едно бебе , и ако не е наложително аз бих ги спестила . А дали спомена от раждането ще е приятен или не , повярвай ми това не го определя само обстановката или дали акушерката ще ти се усмихва или не . Аз раждах в болница с отлични условия с присъствие на трима близки при мен , в отделна стая с персонал който е винаги услужлив , но въпреки всички това немога да кажа , че имам супер приятни спомени. Абе много е относително . А и предварителната настройка е много важна . Този път се чувствам много по подготвена , зная какво реално ме очаква.

# 635
Днес е наистина специален ден и майка ми  и свекървата имат имен ден
Какъв ден е днес? newsm78 Да са ти живи и здрави и много дапомагат!

Ени-тка, може и моментно да е било, но моя приятелка като ражда им искаха някаква марка пелени, памперси и не помня какво още беше. Която мама не купувала, започвали да се държат много зле с нея.  ooooh! И от немай къде и моята дружка купи, макар за собственото си дете да беше взела по-евтини неща.
Иначе sealover е права - във всяка болница има и добри и лоши лекари.

# 636
Днес е Спасов ден един от най-светлите християнски празници или поне у нас

# 637
Аууу изчетох всичко от темата което бях пропуснала последните дни.... Не знам защо е нужно това грубо отношение към който и да било... аз лично имам 2000+ приятели във фейсбук и над 400 лични снимки там не ме притеснява че други хора ще гледат нещо мое, но все пак е въпрос на личен избор имам и приятели, които много държат всичко да им е скрито покрито от чужди погледи. Но тук е форум и е нормално да има различни хора и ако искаш споделяш ако искаш не го правиш както и със снимките. Всяка от нас има различни ангажименти и време за писане и споделяне. Аз лично имам една снимка във фейсбук групата просто защото не съм се снимала повече от както съм бременна и това е голям пропуск, но ще гледам сега да наваксвам. Никога не съм искала парола за снимка.бг защото не влизам там във фейсбука ми е удобно и се радвам, че съм там. Аз лично не мисля, че някой може да ми навреди с това, че ми гледа снимките все пак живота ми, здравето ми и бъдещото ми бебче няма кой да ми вземе с едното гледане на снимки, но все пак уважавам мнението и на тези, които не искат, но нека не изпадаме в крайности  Hug по този повод ще се пробвам да се самоснимам и да кача огромният си вече тумбак във фейса  Mr. Green

# 638
Добър ден  Hug

Благодаря , за милите думи по случай РД на ММ   bouquet

Току що станах  Rolling Eyes Не ми се беше случвало да спя до обяд от първите седмици на бременността.
Не знам дали вчера не се претоварих, но цял ден и цяла нощ имах тежест в корема. Пих магнерот , но не ми помогна. Сега май съм ОК, ще видим...
От днес съм +10 килца  Shocked Започвам да се прощавам с идеята да кача до 15 кг за цялата бременност, защото оставам с впечатлението, че последните месеци най много се качва.
Мъжо само ми вика, че не ми личат килограмите и , че съм била много хубава, ама аз не му вярвам  Mr. Green
Вчера купих много сладурско памучно гащеризонче  Heart Eyes Ще го снимам по-късно.

Момичета, не се изнервяйте  Hug  Темата ни винаги е била много позитивна и тук сме се събрали много готини съфорумки ! Във виртуалното пространство никога не можеш да си пълно инкогнито или да ти е защитена информацията на 100%. "Шпиони" винаги ще има , на  някои хора ровенето в личния живот на околните е хоби. Така , че винаги има риск за снимките и личната ти информация. Мен лично това не ме спира да си качвам снимки..., да неприятно е ако някой ми хакне профила (хаквали са ми го , даже ) , ама все пак не съм си качвала компромати  Mr. Green  Имам много други неща на главата, че да се затормозявам с това. Живейте си живота и не се притеснявайте излишно  Hug

sealover, браво че нямате шарка!
.::Перличка::., аз харесвам името Мариета Simple Smile
Anni0422 и аз не мога да си лакирам краката  hahaha Ходя на педикюр, защото и ноктите не мога да си режа.
ени, добре дошла !
Raddiii, много неприятно това със съседите  Close Преди години нашите така бяха принудени да си направят ремонт на банята ,след като беше ремонтирана преди 2 години ,  заради съседите от горния етаж.
juli.nikolova  Joy
lokresiq, честито диванче! Със здраве да си го ползвате! Дано се намери телефонът   Praynig Преди два месеца мъжът ми си забрави телефона в едно такси, а във калъфчето му бяха и всички американски документи.... добре , че човекът се върна след около 10 минути да му го донесе  Praynig

Знаете ли какво съм се замислила... newsm78 Като сега живеем в Петрич, аз трябва да раждам в МД в София, какво се случва ако тръгна да раждам преждевременно?  newsm78 Е тая мисъл ми се върти в главата от няколко дни. Ако тръгна да раждам преди датата определена за секцио, как ще трябва да постъпя...  Confused Cry

# 639
Здравейте! Пак не спирате да пишете Simple Smile

Choch_KA,  24 г.с. и 5 дни бебката я измериха 730г. Няма нужда да се притесняваш нито за големината на бебето, нито за корема. Миналата бременност започна да ми личи чак в седмия месец, коремът ми беше малък, Мадлен я мереха около 3кг., пък тя се роди 3500 Simple Smile Ехографските сметки дават оклонение плюс/минус 200 г. Щом док казва, че всичко е наред, значи е наред  Peace

За прането на количката-изпрах частите, които се свалят , останалото минах със спирт. Тогава беше чисто нова, но имаше някакма миризма, наподобяваща гума и лепило. Сега естествено пак ще я изпера Simple Smile

Чай от листа от малина, от босилек и арника пих през деветия месец на миналата бременност. Понеже имах проблеми и лежах за задържане, не посмях по-рано да пия. Сега пак  ще пия. Бях си взела и едно друго хомеопатично за ефективни контракции.  Мисля, че тези неща много ми помогнаха, спестих си окситоцина и имах само 4 шева Simple Smile

Тук времето е ужасно, днес няма да рискувам с излизане. Вчера не можах да издържа и ме наваля дъжда Simple Smile

Приятен, макар и мрачен ден ви желая:)

# 640
Здравейте preggo !

Тази сутрин едвам се събудих, така ми се спеше, но нямах избор - нали бях на доктор.

JB74 пия L- Тироксин 50 Берлин - Хеми / 50 таблетки са /. В началото пиех по 1/2 през ден сутрин, а от както съм бременна ги пия 2 пъти в седмицата по 1/2. Докторката ме вика през определено време / когато тя прецени / и правим изследвания, тегли ме, мери кръвно, пипа гушата и в зависимост от резултата ми казва да пия или не. Сега съм във вторник при нея, за да видим резултатите и ако всичко е наред ще ходя при нея 2 месеца след като родя.

g_12_09 , честито влизане в седми  месец

Последна редакция: чт, 13 юни 2013, 13:20 от tania_tsvetanova

# 641
dessie88 Честито и на двете бъдещи баби.   bouquet

Аз днес съм на работа  Whistling  Хич не ми се работи, но днес и утре съм на линия. Даже на малката кифла явно не и харесва. От сутринта се е разбесняла.

Относно караниците...според мен не може да се защити темата от каквито и да е недоброжелатели. Винаги има нови хора, които се записват. Кой пише повече, кой по-малко....всеки си има причина. Аз например до сега работех и почти само четях. В момента, в който чета искам и аз да споделя мнение по въпроса, но докато стигна до края, вече моето мнение не е актуално  Whistling
Парола за снимката не съм искала, защото не съм купила нищо. Когато реша и аз да купувам ще си  я поискам, за да се ориентирам вие с какво сте се сдобили. Ако разбира се ми я дадете де  Crazy
Иначе във ФБ редовно следя и понякога си показвам "прелестите" и аз  Rolling Eyes

Стига вече съм се обяснявала.
Май навих скъпия. Довечера отиваме да гледаме плочките  Mr. Green newsm36

# 642
Radii,благодаря ти за споделеният опит , даваш ми надежда , че окситоцина може да бъде спестен  Praynig 
Аз 10 минути чистя и разтребвам 15 минути после си почивам . Имам много неща да прибирам по кашони и да разтребвам ненужни дрехи и вещи  Whistling Досадна работа ! Но искам вече и това да ми се маха от главата и да мога с по приятни неща да се занимавам .
Да ви попитам - имам едно шкафче , което не е ползвано от години и беше на тавана до сега . В много добро състояние е и реших да го използвам . Лошото е , че има една такава много специфична миризма , като на застояло . Минавах го много пъти с вода и с лек разтвор на белина дори , но пак си остава миризмата. Майка ми каза , че ще ми набере лавандула да сложа торбичка вътре , но ако някой знае и някакъв друг метод , ще се радвам да споделите .

# 643
Здравейте, имам питане към момичетата от Бургас. Тази седмица отивам на море, и да ви питам за добра болница в Бургас, ако все пак бебка случайно реши да тръгне да излиза. Чета за МБАЛ Бургас, към нея ли ще ме насочите?

И аз ще следя какво ще препоръчате, че и ние в началото на юли сме в Несебър и за всеки случай да знам, ако нещо се наложи, на къде да се насочвам  Hug

# 644
sealover, ако стои отворено на въздух 1-2 седмици, дали няма да има ефект? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт