Отговори
# 645
sealover, ако стои отворено на въздух 1-2 седмици, дали няма да има ефект? newsm78
Сега така съм го оставила с отворена вратичка , дано да има ефект . Все пак ще пробвам и с нещо да спомогна процеса на "отмирисване"  Mr. Green
А ако знаете каква тъпотия направих днес . Взех да си чистя керамичния плот от мазни петна и си викам що да не напръскам и лайсната дето свързва плота с гърба на кухнята , че и там мазнини са се отложили. Голяма грешка ! Явно препарата не трябва да се използва за такива материали ( то е нещо като вид пластмаса ) и тази част от лайсната сега стои на грозни избелели петна Close
Кунята ни иначе още не е навършила една година , а вече и янаводнихме един път , махнахме гърба на шкафчетата , за да не се получи плесен а сега и това  Rolling Eyes 

# 646
 smile3529 Най-накрая ви изчетох. Човек наистина не може да ви смогне.
Няма нужда от кавги, такива като "мамата" от другата тема има на всякъде. Скрита и ограничена група във ФБ или където и да е за мен също не е решение. Някой, ако е решил, че ще се докопа до снимките и др. неща ще го направи. Какво му пречи да пише 1-2-3-5 седмици във форума, за да вземе паролата. Така, че..... няма нужда от излишна драма тук. Единствения вариант да се предпазят снимки е като не се качват, нищо сигурно в тоя живот няма, та за това също  Wink
Аз например във ФБ съм много по-активна и там ще ми е много по-удобно. Според мен броя мнения и постове няма общо, не всеки човек има възможността да чете и пише постоянно. Аз също не чета всеки път всичко, както и не съм изчела цялата тема преди да почна да пиша  Blush

Ени, добре дошла   bouquet

dessie88, честити ти именички. Да са живи и здрави и много да помагат  Laughing

На другите мами, честити покупки, със здраве да си ги ползвате   bouquet

Ние това лято ще пропуснем почивката  Confused

Количка смятам да купя другия месец като преведат болничните или като преведат еднократната помощ след раждането. Хем ми се иска да ходя да купувам вече разни неща и нямам търпение, хем ме е страх, поради проблемите които имах. Се си казвам да се роди живо и здраво, да го видя и чуя и тогава. Обаче.... едва ли ще мога да се сдържа и да не купя някои неща  Whistling

# 647
Здравейте мами,

Снощи се прибирам от срещата на софийските мами в приповдигнато настроение, щастлива, че така сме се събрали едни приятни и весели хора, отварям форума и гледам някаква драма се разиграва  Laughing Ми да ви кажа смешно ми стана и после малко ми докривя. Защо така сега трябва да си разваляме хубавата приказка във форума... То ние си поспорваме от време на време, но никога не сме прекрачвали границите на добрия тон мисля. Хайде да запазим нещата такива, каквито са  Hug  bouquet
А да ви кажа, тези тролове като в съседната тема как се кефят, че създават такива раздори... Нека не им доставяме това удоволствие  Peace Той мъжа ми да ви кажа така се смя, вика то такива навсякъде ги има, вие от Марс ли падате, особено по такива форуми...

Ние пък тръгнахме за храната сутринта и като запука оня ми ти дъжд... Пихме кафета под едни чадъри, прибрахме се криво ляво между капките и сега като пекна това ми ти слънце, чак ме е яд, че си дойдохме.. НИщо следобеда може да направим една излизанка.

За прането на количката - ако може да се пере, това е супер. В моята има картонени части вшити вътре в плата и не става за пране. Само мога да я забърсвам с влажен парцал и както каза някоя мама - дезинфекцийка със спирт. Аз така нещата, които не можеха да се перат (играчици, шкафовете за малката, предметите за нея) ги бях дезинфекцирала със спирт. Наскоро ми казаха, че може играчките, които не се перат да се слагат в камерата за няколко часа, пак е вид дезинфекция.

За кърменето след секцио - Амели, мисля си, че при теб е тръгнало млекцето веднага, защото са те оперирали след като е започнал нормалния ти родов процес. При мен беше планирано секцио две седмици преди термин и както вече съм споделяла, чаках 5 дни да ми слезе кърмата. На колежката в стаята слезе на третия ден, също секцио. Индивидуално е наистина.  Peace
Също смятам, че не е редно да ти отнемат детето за 3 дни и да го крият. Имаш нямаш кърма е важно да слагаш детето на гърдите, първо, за да не му се изгуби сукателния рефлекс, второ - за да стимулира слизането на кърмата и трето - ако все пак има някоя капка коластра, да си я получи. Аз също не бих избрала тази болница, ако имах такава дилема.  Peace

bouquet

# 648
Привет,

Който се чуди защо все още няма вести от моя организъм, да го осветля. Снощи нещо ми позачестиха подготвителните контракции, едно такова напрегнато ми стана и звъннах в спешното, където ми казаха да отивам веднага. Още по пътя, слава Богу, контракциите спряха... Там ме сложиха на тонове (в родилна зала, но ми обясниха, че било щото нямали място за преглед, а ако се оплесквали нещата щели да ме слагат в операционна).. С мен беше много симпатична акушерка, та си говорихме и вече няма нужда да ходя допълнително да го разглеждам отделението - всичко знам  Mr. Green Прегледаха шийката, там си е, хакнаха ми една инжекция в дупарата, дадоха ми един утрогестан за вкъщи и ме изпроводиха по живо по здраво. Днес трябва да отида при моя док да замери шийката и да види какво става, тръгвам след малко, та стиснете едни палци. ще докладвам като се върна...

# 649
  • Пловдив
Добро ден, мамчета. Спах до 11 часа. Какво ми стана не знам?  Shocked Не, че имам спешна работа...
От 2 дни пиене на желязо се сдобих със запек. Ще ям чушки май. Действат ми странно. Иначе откакто излязоха черешите си ги хапвам по пововин кг на ден и нямах такива проблеми. Здраве да е. Тъй или иначе и заради операцията кръвта ми трябва да е наред, а той бебо си взима каквото му е нужно. Вече много се възмущава като легна по гръби ли лееко надясно, опряла корем на възглавница. Само наляво. Изкриви ми се ставата. ММ муча цяла нощ, че съм хъркала. Ми какво да направя?
Това с кърмата е много относително. Секциото ми беше планирано 17 дни преди термин, а на следващия ден млекоцентралата заработи. Носеха си ми го да си го кърмя на 3 часа. Първият ден беше ял АМ, а през нощта пак са му давали, ама какво да се прави. Но пък 3 дни да не ти дават бебето-егати и ужаса. #Crazy
На количката, която взех и се свалят текстилните части  и мисля да и ударя една пералня преди употреба.
Харесах си хотел с много поносими цени в Китен и естествено нямат места за времето, което ми трябва. smile3515 Сега пак на ново трябва да търся. Накрая ще се метна ей така пък каквото дойде.
Направих си личен списък за покупки. Основното съм го взела вече, остават завивки, козметики и разни за болницата неща. Четох че трябват пелени за болницата. Като онези от едно време ли?  newsm78 Стерилизатор, помпа и комплект за изписване август май чак ще взема.
Шамс, стискам палци и на краката, а всякакви раждания са забранени до август най-рано.  Naughty

# 650

За кърменето след секцио - Амели, мисля си, че при теб е тръгнало млекцето веднага, защото са те оперирали след като е започнал нормалния ти родов процес.

за това не се бях замисляла, не знам защо акълът ми отказва да възприема секциото в две посоки- планово и спешно  Embarassed обаче пък виж и Петя какво казва. Помня,че на мен так ми обясняваха- излезе ли бебето - ама седмаче,осмаче,с операция или нормално- окаже ли се извън корема, много бързо се променят нивата на хормоните в организма и започва отделянето на млякото. Дай Боже!

На мен миналата седмица ми потече коластра. Първата бременност не ми се е случвало. Знам,че е нормално,обаче друго се чудя- забелязах,че два дена гърдите ми са твърди като камък. После се отпускат до нормална мекост. Не знам това дали е нормално, дали има връзка с коластрата или няма връзка с нищо, просто се е случило. Знам,че някои теоретици препоръчват изцеждане още по време на бременност, знам,че повечето практици обаче категорично го отхвърлят и все пак се запитах това втвърдяване дали няма да ми докара някакви проблеми?

# 651
Здравейте момичета и от мен Simple Smile

Хубав празник на всички празнуващи  bouquet

Вчерашната ни среща беше страхотна и много зареждаща,мисля че и от снимките си личи newsm44

Сега забелязах,че и при мен започва обратното броене  jumpuu
Последните няколко дни малко съм се ошашкала заради болки в прословутата тазова кост...чудя се дали да се обадя на АГ-то.Прегледа ми е чак след 21-ви юни.

Връщам се да ви чета smile3529за норматив сте изписали хиляда страници Simple Smile

# 652
Шамс, едни стиснати палчета от мен да не се налага да посещаваш пак отделението преди да му е дошло времето Simple Smile

По споровете няма да взимам отношение - личното ми мнение е, че който се притеснява да споделя лични неща и снимки, просто да не ги споделя  Wink Форумът е обществен, всеки може да го чете и като пиша тук, винаги го имам предвид. Знам, че много лесно мога да бъда "открита" от познатите ми тук, но затова и предпочитам да споделям неща, които евентуално биха били от ползва на някого, а не какво съм яла и дали съм ходила до магазина сутринта.
В този смисъл, случвало ми се е два-три пъти без да искам да "разконспирирам" родителите на някои от моите ученици във форума. Един път по-специално една майка споделяше нещо за секса в една от темите, почувствах се много идиотски, защото познавам и майката, и бащата (и детето, разбира се) - все едно им бях надникнала в спалнята Embarassed

Почвам вече леко да се усещам как минавам в етапа на "натежаването". Досега се носех доволно и щастливо и си правех всякакви движения без притеснения, но вече почвам да усещам известни ограничения - навеждането, тичането; докато изчистя (хем с висока метла и моп) и в гърба усетя тежест; изправянето също в повечето случаи трябва да е като се подпирам... А пък като се гледам по снимките вече каква съм топчица.... Все забравям да се кача на кантара сутрин, но сигурно и аз вече гоня +10. Все пак, мисля, че е сравнително нормално за началото на седми месец  Sunglasses

За коластрата не мога също да дам адекватен съвет, при мен с първата бременност така и не протече нищо, докато не се роди бебето, че и тогава беше далеч от шурване. До преди да забременея все можех някоя капка да изстискам (кърмих до 4-5 месеца преди да забременея), но сега нищо не се вижда Mr. Green Надявам се все пак кърменето да ми е малко по-лесно...

# 653
Шамс, радвам се , че всичко е завършило благополучно  Hug Дано нямаш проблеми от тук нататък  Praynig
Петя, успех с почивката , дано намериш нещо хубаво. Била ли си в Балчик ?Там сме ходили много пъти и също ни е харесвало , може да провериш за някакви оферти .

# 654
Аз родих нормално, Габи засука веднага. В началото беше коластра. Когато ни изписваха на 3 ден ми тръгна кърмата. Но преди да родя имах капчици коластра, но мисля, че накрая се появи / не помня вече, беше отдавна /

Шамс дано всичко е наред до края

# 655
  • Пловдив
sealover, много е красиво там, ходила съм като дете и още си го спомням, но в началото на юли искам да сме на юг, заради температурата на водата. Аз няма да се плацикам, че по-миналата година си докарах бъбречна криза, а и сега съм по-податлива на гъби и подобни възпаления, но децата не мога да ги изкарам от водата и така...Спрях се на Китен, защото пък не е съвсем безлюдно там. От два месеца съм си вкъщи и малко глъч няма да ми навреди.

# 656
Pampers разлика в условията между 5 и 7 ВИП етаж на АГ Варна- уверявам те няма! А тази разлика, че на 7 -мия има ПВЦ врати. Много важно! Да доплатиш 300 или 600 лева заради това, че имаш ПВЦ врата е абсурдно. Както и да е..
Amelly на мен ми е първо раждане, но и аз знам, че кърмата ако всичко е ок слиза до няколко часа или ден, но 3 дни да не виждаш детето...Много ми е!
Честит имен ден на празнуващите днес!  bouquet
А, с килограмите - аз съм + 9 от деня, в който видях 2 черти. Simple Smile

# 657
Петя мога да ти препоръчам едно хотелче в Китен от което бяхме доволни,намира се на равни разстояния от двата плажа,казва се хотел Валена,цените бяха приемливи.

# 658
Здравейте момичета   bouquet Искам да ви попитам за мнение за Гино певарил 150. Преди 2 седмици имах колонизация на кандида ( не че съм сигурна какво значи това) и ми изписаха Гиназол, но от няколко дни течението ми стана жълтеникаво. Звънях на АГ-то за съдействие и ми каза 3 по 1 Гинопеварилче. Но да си призная изпитвам страх да пъхам каквото и да е било.
 Шамс, съжалявам скъпа , но поне си се успокоила. Дано вече нямаш такива преживявания! Hug PraynigИ аз няколко пъти усещам напрежение ниско долу, но нямам болезнени контракции. Лежа половин -един час и ме отпуска. Споделих с АГ, но той нещо не ме отчете...нямаше коментар. На теб обясниха ли ти от какво става така? Другото , което ми стана интересно и се извинявам , че питам... Как така ходиш в спешното , преглеждат те и те пускат с лекарства. Аз имам чувството, че само чакат да чопнат някой да полежи, че да му вземат пътеката. Мен затова ме е толкова страх да ходя... Embarassed
  Иначе коластра да искате  hahaha Гушна ли мъжа за повече от 5мин и потича  newsm78 Аз си знам , че той е другото бебе, ама ...
   Не искам и да си мисля за море, че ще ревна. А с мойте проблеми съм за никъде , даже и за селския гьол  Mr. Green Ще си изкарам аз лехенчето на терасата и ще си джопам копитцата. И официално се заканвам- почвам да събирам пари за море другата година!

# 659
Здравейте от мен  Grinning

Днес и при нас на морето се изсипа дъждец, но бързо спря и сега пак изгря слънчице  sun

Raddiii благодаря ти за успокоението.  Flowers Bouquet

dessie88 да са живи и здрави именичките и да събират сили за помагането  Grinning

Шамс радвам се, че всичко е наред и престоя ти там  се е оказал така да се каже само "опознавателен"  newsm53 Извинявам се за въпроса, но какво усещаше? Стягане на корема? Тежест? Болки? Питам защото от вчера моя корем е стегнат, болки имах снощи много за кратко (нещо, като едно-две прорязвания), а днес цял ден си лежа и не смея никъде да излезна.  ooooh!

Мамите, които питат за болница в Бургас, не дай си Боже, ако им се наложи да отиват в "Дева Мария" във Ветрен - това е квартал, който се намира извън Бургас посока пътя на излизане от Бургас за София. С риск да обидя някого, (за което предварително се извинявам) но според мен като цяло в Бургас няма добри специалисти в тази насока. Пак казвам, да не дава Бог, ако ви се наложи, най-вероятно ще трябва да си плащате в Дева Мария, но пък за сметка на всичко, поне отношението към пациентите им е добро  Turn-l

Общи условия

Активация на акаунт