Тренировки в домашни условия - Тема 34

• 57 258
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Ооо да ви разкажа и аз тогава... Аз карам колело от преди 3 години - преди това не можех и ме беше ужасно страх, че ще падна. Моята половинка ме научи. Ходехме на една дълга улица, без автомобили и с много лек наклон и се пусках по нея като се опитвах да балансирам. Седалката беше достатъчно ниска, за да стигам земята с крака. Така с 2-3 урока се научих да пазя баланс и да почна и да въртя. И вече не слизам от колелото  Mr. Green
Фей, сигурна съм че ще се справиш, само преодолей страха (то това е най-трудното де  Rolling Eyes ). При карането на колело има едно правило - докато се движиш, няма как да паднеш; колкото по-бързо въртиш педалите, толкова си по-стабилен.

# 631
Здравейте! Simple Smile

От вчера и днес предизвикателствата и др. упражнения:

Вчера - Squats Challenge - Day 18 = 155 squats и на Arm Challenge - Day 17 - 35 push ups, 75 sec punches; Днес- Squats Challenge - Rest (Ще ми се отрази добре!) и на Arm Challenge - Day 18 - 36 push ups, 80 sec punches (пиша което съм направил). Още: правя и водна гимнастика плюс по 3 серии "мокри" лицеви - по 35 вчера, по 40 днес. Още: правя и по 40 biceps curls на ден вечерно време, че докопах едни дъмбели, които са около 11 кг всеки (2 диска по 5 кг плюс железен прът за дръжка)  

По повод безразборното прияждане на сладко, а и не само, вечер или през деня, или когато не му е времето, си повтарям едно нещо, което срещнах в един блог: "Гладен си? Изяж една ябълка. Не ти се яде ябълка? Не си гладен."

~Миа~ - аз пък знам от 1 руски сайт 1 по-простичко правило - "Ако ти се яде - изпий чаша вода. Ако и след 10-15 мин пак си гладен - яж!"  Twisted Evil

Фея - Добър напредък отбелязваш! Браво!  Peace

Обещаните снимки от Лил са тук...  Sunglasses

Последна редакция: чт, 27 юни 2013, 19:51 от Miami_beach

# 632
Фея благодаря, винаги си много отзивчива с всички тук  Hug
пропуснах да кажа че мечтая да постигна твоето тяло
защото горе долу съм като теб преди само че с по голям корем

Благодаря и  на  Mamma Mil и bilyana333 за отговорите  Hug

# 633
Стига бе, Радост! Наистина ли? Браво на теб!

При мен това с наклона не просто не върши работа, а влошава нещата. Пробвала съм.

Признавам си, че нямам и намерение да се науча да карам колело. Борбата ми с този страх не е нито една от битките, които си струва да водя. Преодолях много други баирери, вкл. леки форми на арахнофобия, аквафобия и кинофобия. Победих и побеждавам себе си неизброимо много пъти. И така имам прекалено много варианти за физическо натоварване, релакс и удоволствия сред природата. Велосипедът няма да бъде причислен в моя списък.

Обеден отчет с това сладко изтезание:

# 634
Здравейте, радвам се, че групата спортуващи расте!  Hug

Аз си тренирам без прекъсване, разделих тренировките на горна и долна част силово, ако нямам много време тренирам цяло тяло три пъти седмично, един ден само ХИИТ, един ден по-дълъг стречинг. Целя намаляне на % мазнини, но не ми се отдава още на сто процента. Mr. Green Храня се нисковъглехидратно.

Радост, успех с колоезденето.  Simple Smile

Фея, направила си страхотно тяло. И долната част е вече супер.

И аз късно се научих да карам колело и ски, като дете се страхувах и не можех да пазя равновесие. Сега, макар че карам кола, все още преодолявам страха от кормуването.

Мерида  Hug

# 635
Добре де, само аз ли не виждам снимка на Фея, а така ми се иска...
Винаги пропускам такива мотивиращи моменти... Sad
Моляяя!

# 636

Ako има проблеми с кръста бих препоръчала само първите две упражнения. С другите може да си навлече още повече проблеми, и изобщо съветвам, който има някакъв проблем първо да се посъветва с професионалист какво може да прави и какво не.

# 637
  • Нейде из лудите гори...
Marsy Rose, а преглеждала ли си TurboJum?! Като степен на натовареност тя е преди TurboFire, а хореографията е много по-опростена. Иначе Stretch-а  и силовите тренировки от TurboFire ми допадат доста  Peace

Не съм го поглеждала, ще видя утре как ще се чувства тялото ми и ще преценя дали ми трябва по-леко или с това се получава  Mr. Green Сега съм ентусиазирана още  Mr. Green

Джейн,
Скрит текст:
аз също използвам някои трикчета за свободно време, но тъй като бабите и таткото са на километри от нас, няма кой да удари рамо , следователно в тези откраднати мигове, я готвя, я чистя, сега тъкмо приключих със сесията,та и ученето трябваше да вмествам.  Crazy Луда работа... а и наистина йогата ми е приятна на ранина, след динамичен ден, рядко ставам преди малката  Wink

Колело мога да карам, но ме е страх в големия град. Тук няма велоалеи, а да тръгна по улиците с тия шофьори - не смея  Crossing Arms Планираме да се местим в по-малко градче, където работи мъжа ми, та там със сигурност ще подкарам колело, чак нямам търпение  Heart Eyes

Четох, че е хубаво в програмата по дни да се натоварват различни части от тялото, това задължително ли е?  Rolling Eyes

# 638
Четох, че е хубаво в програмата по дни да се натоварват различни части от тялото, това задължително ли е?  Rolling Eyes
Ами да.
Аз в началото като започнах да тренирам вкъщи и всеки ден правех коремни преси. Да ама не! Отказаха ме да го правя този номер. Почти бях стигнала до бройка 1000. Мускула свиква и след определено време спира да се развива. Особено ако му поднасяш едни и същи упражнения с една и съща сложност. Хубаво е примерно днес да тренираш долна част на тялото (бедра, дупе, прасци), утре да тренираш горна част, за да има време долната част да си почине, да се възстанови и т.н.
Ако ти си мислиш, че проблема ти е в долната част не е хубаво да я тренираш постоянно! Тренира се цялото тяло. Като започнеш да отслабваш няма да отслабнеш само от дупе, ще отслабнеш и от корем, и от ръце, и от бедра, навсякъде.
Затова като дойдат нови хора в темата по принцип ги съветваме да се ориентират към някоя тренировъчна програма, за да имат готов план, който да следват, а не всеки ден да тренирате корем, ръце или дупе! Peace

# 639
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Merida, искрени съболезнования!
Скрит текст:
Аз от три години насам поради болести в семейството живея в непрестанни мисли за преходността на живота и как рано или късно хората си отиват... Не знам как човек може да намери утеха...
Сигурна съм, че ти е изключително тежко! Но също така съм сигурна, че хладилникът няма да помогне да преодолееш болката! Ако можеш, повтаряй си го и си намирай различни странични занимания, с които да запълваш времето, което вярвам, че в момента за теб тече много бавно!
Аз не съм писала тези дни, но си карам по Инсанити, тази вечер ще завърша третата седмица. Освен това днес за добро утро спретнах табата с редуване на jumping jacks, напади, спринт и подскоци + табата jumping jacks и спринт + ходих 8км в обичайното си бойно снаряжение - двете по-малки деца съответно в кенгуру и количка. Планувах да ни е малко по-дълга разходката, но един дъжд ни застигна, та се попилях по магазинчета.

С храненето все още не съм се дънила, от миналия понеделник досега, вече 10-ина дни. Вчера единствено обядвах с едно малко парче баница, но чисто калорийно със сигурност не съм излязла от релси. Като изключим него, засега си спазвам режима на хранене, който съм си наложила.

Иначе съвсем осезаемо виждам резултати - и в огледалото, и по дрехите си съдя, чакам с нетърпение да дойде съботата, та да се меря.

# 640
  • Нейде из лудите гори...
Много благодаря за разяснението , Мери   bouquet
Затова като дойдат нови хора в темата по принцип ги съветваме да се ориентират към някоя тренировъчна програма, за да имат готов план, който да следват, а не всеки ден да тренирате корем, ръце или дупе! Peace

С риск да досадя вече, тази програма на Румяна такава ли е , това с което съм почнала ми се струва , че натоварва всичко, не е за отделните области, като гледам и за напред е основно скачане и ръце  Rolling Eyes  Този TurboJam по-подходящ ли е за подобно разпределение на зони.

Откривам много логика в идеята с различното натоварване в различните дни, но май повече се обърках, отколкото да ми се изясни... Blush

# 641
  • Stavanger,Norway/ Varna
Румяна тренира цяло тяло, дори когато дадена тренировка набляга на долна или горна част, много от упражненията й са за цяло тяло и са добре обмислени тренировките, много логични. Има и много тренировки за начинаещи, като постепенно градират по трудност.  Peace

Аз отчитам с втора тренировка за деня. Редовната разгрявка от 8 интервала 40/10 джъмпинг джакс, бърпи, джакс, планински катерач. После пирамидната на Джаки за горна част и завърших със 17 минутката на блендъра, но разпределена в 3 рунда с интервали 40/10 (така повече ми допада на мен  Simple Smile)

# 642
  • Лутаща се
Здравейте!
Аз отчитам за вчера кардио 1 на Джилиан.
За днес поредният ден от ФБ:
http://www.fitnessblender.com/v/workout-detail/Upper-Body-Tabata … -Arms-Workout/ei/ - добре ми натовари ръцете, но като цяло доста мудна тренировка. Не ми стигна, не се чувствах достатъчно тренирана и от себе си добавих това приятно кардио:
http://www.fitnessblender.com/v/workout-detail/Fat-Burning-Low-I … rdio-Training/e8/
Заради принудителната почивка и прекаляване със сладко съм се поомазнила. Много ме е яд  #Cussing out Щом ме стяга панталона в бедрата и талията - не е добре работата. Надявам се с разумно хранене и редовни тренировки да си върна нещата обратно, да не се налага пак да минавам на режим  ooooh!

# 643
От мен
2560 skips - 20 мин
125 - squats
135 - push ups (40+20+20+35+20)
Преди месец и нещо започнах да правя лицеви упори - Едва правех 10 наведнъж и се надъхах,че всеки ден ще увеличавам. Ще продължавам,защото мисля че добре се отразява на горната ми част.
А  за скачането - днес си въртя въженцето - и установих че имам последователка - но тя взе ,че повъртя и тръгна да тича .Но ми стана кеф да видя и друг човек около мен ,които се занимава с това.

# 644
момичета, може ли някой да ми даде схемата с предизвикателството с клякания, както и това с упражненията за трицепс/ кофички/.Аз правих леката версия , но стигнах до 23 ден, чесно да кажа не виждам да съм постигнала резултати освен , че краката ми се стегнаха.Сега ми се иска да пробвам по- трудния вариант.Вие постигате ли?

Общи условия

Активация на акаунт