Тренировки в домашни условия - Тема 34

• 57 198
  • 757
  •   1
Отговори
# 480
Аз подкрепям Мери. 30 минути са си много добре, зависи как са запълнени. Аз никога не тренирам повече от 40 минути, но тренировките ми винаги са високо интензивни- разбиващи и резултати виждам и още как. С един добър хранителен режим, 30 минути са си достатъчни  Peace

Сама си си отговорила Simple Smile 30 мин са достатъчни само ако са съчетани с диета и добре съчетани упражнения.
Само за сведение, че ако бягаш 30 мин,  в най добрия случай ще пробягаш 5 км (по 6 мин на км) и разхода на калории няма да надвиши 200к.
Верно е, както каза някой по назад, че по добе 30 минути отколкото нищо, но ако някой е решил да извайва тяло и има доста излишни кила, по добре да му се каже още в началото че 30 мин няма да са достатъчни. Всъщност в самото начало ще са достатъчни, но след време ще са малко. За мен оптималния вариант е 45мин- 1 час кардио през ден.

В тази тема има много доказателства как с 30 мин на ден се постигат много добри резултати.
Отдавна вече не е на мода дългото и продължително трениране. Много по-добре и ефиаксно е да тренираш високо интензивно и кратко,отколкото дълго,но умерено.
И само кардио определено не е препоръчително. Хубаво е да се включват и силови упрежнения.
Но всеки е свободен да тренира както иска и намира за добре. Peace

# 481
Зависи кой какво иска да постигне наистина. Кардиото е добро когато искаш да свалиш по бързо някое друго кило, или пък искаш да си пообриш бързината.
Ето ви един сайт, който лично на мен много ми харесва и ми е помогнал да  намеря много отговори.
Ще се радвам да споделите някоя по интензивна 30 минутна програма. 

http://www.motleyhealth.com/

# 482
  • Пловдив
Troy, аз лично свалих 10 кг за 6 месеца с тренировки вкъщи (никога повече от 30 мин, 5 дни в седмицата, но без дни за кардио, само с кардио елементи в отделните тренировки, също без чести HIIT) и с либерално ВМ НВХ.  Wink
Вярно, нямам плочки на корема и тялото ми съвсем не е изваяно според общата представа, но определено си личи и смятам, че имам добри резултати. Според мен малко/много дълга тренировка по принцип няма. Оптималната дължина/честота/вид на тренировките е нещо много индивидуално и зависи от целите, които даден човек си поставя, а също, не на последно място, от времето, с което разполага.   Peace
Преди смятах, че след като не мога да отделя поне 1-2 часа за фитнес, значи няма смисъл да тренирам. Понеже и аз бях чувала, че с по-малко не става. Вече година почти спортувам вкъщи и знам, че става и с много по-малко, но ефективно.  Wink
Също за мен е важно да тренирам заради радостта и удоволствието от движението. Приятно ми е да си лягам с радостно и нетърпеливо очакване на сутришната тренировка. Останалото го приемам като следствие от постоянството, а не като цел.
Нямам много време да ви чета, но по повод моята годишнина на тренировки искам да ви благодаря от сърце за всичко, което споделяте, както и за това, че сте винаги позитивни и отзивчиви.  Hug Hug Hug  Heart Eyes
Също с радост да споделя, че за моя РД най-добрите ми приятелки ми подариха гири по 4 кг (досега спортувах само с по 2 кг и с 4-кг пудовка). Много съм щастлива, но цяла седмица бях болна с някакъв гаден вирус, та още не съм имала възможност да им се нарадвам. От днес обратно на тренировките, отчитам:
http://www.fitnessblender.com/v/workout-detail/Low-Impact-Cardio … oning-Workout/fh/
и 8 мин Squat challenge на ФБ - много добре се съчетаха 2-те тренировки, особено като за някой, който цяла седмица не е тренирал.

# 483
Troy, колкото по-пълен е човек, толкова по-трудно и тежко му идва да тренира, за него половин час интензивна тренировка ще му се стори като цяла вечност, отколкото за човек 50-60кг. Ако си 100кг за половин час може да изгориш и 500ккал, но ако си 50кг за същата тренировка може да изгориш 50-100. Ако се храниш с калориен дефицит и приемаш по 1200ккал и 15 минути са ти достатъчни на ден, за да се "стегнеш" Wink Но ако ядеш по 2000ккал и 2 часа да тренираш нищо няма да постигнеш.

---------------------
Мятам се на 1час Extreme Cardio Challenge с Боб Харпър  Peace

# 484
След дълги години мотаене по фитнес зали и подобни мога да кажа, че съм виждала и абсолютно пропилявани 2+ часови тренировки и 30+ мин интензивни, качествени такива. Така че времетраенето не е определящо качеството на тренировката, а и според моето скромно мнение всекидневна 30 мин физическа активност е по-добра от 2-3 седмично по час (активизира се метаболизма по-редовно, въпреки че тоталния калориен разход е приблизително еднакъв)

Все пак да не забравяме, че всеки от нас си има специфичен темперамент и предпочитания и за някой работят кратки и интензивни, други предпочитат по-дълги тренировки от различно естество. Важното е да си вдигнем задниците от диваните  Mr. Green

# 485
Права си, всеки трябва да намери оптималния баланс за себе си и да реши какво всъщност иска да постигне. Аз се придържам към 1 час бягане (10 км) през ден и по късно през деня правя 20 минути с тежести, но целта ми не е сваляне на кила , а по скоро за сила и издържливост.
По същия начин моя позната (50 годишна)пък свали 40 кила за година и половина без да и остане увиснала кожа или пък стрии. Започна буквално от 10-20 метра бягане, докато в момента бяга по 10-12 км през ден и е станала фитнес фанатична Simple Smile и това е жена , която цял живот е била дебела и никога не е спортувала. Мацката беше над 100 кила и 160 см висока... Simple Smile

# 486
Права си, всеки трябва да намери оптималния баланс за себе си и да реши какво всъщност иска да постигне. Аз се придържам към 1 час бягане (10 км) през ден и по късно през деня правя 20 минути с тежести, но целта ми не е сваляне на кила , а по скоро за сила и издържливост.
По същия начин моя позната (50 годишна)пък свали 40 кила за година и половина без да и остане увиснала кожа или пък стрии. Започна буквално от 10-20 метра бягане, докато в момента бяга по 10-12 км през ден и е станала фитнес фанатична Simple Smile и това е жена , която цял живот е била дебела и никога не е спортувала. Мацката беше над 100 кила и 160 см висока... Simple Smile
Shocked Това е много много мотивиращо! Heart Eyes На такава възраст да отслабне, а казват че с възрастта, на човек му е все по-трудно да свали килцата.
А храненето променила ли е и как?

Аз, също подкрепям мнението за малко по-дълготрайната тренировка, особено що се отнася за  сваляне на много килограми.
Една статия по въпроса, става дума за по-кратките тренировки от по 12 минути на Зузана:
http://angrytrainerfitness.com/2012/09/ask-alfonso-can-you-get-a … -minutes-per-day/

Вчера направих една доста интензивна(за мен Crazy) тренировка - от поредицата Torched In 20

Но като, че ли не ми е достатъчна за да вляза във форма, мисля да добавя още нещо към нея.

# 487

И сама казваш че е почнала от съвсем малко.
Няма как човек с такова тегло и абсолютно обездвижен да се хвърли на един час тренировка защото ще му е последната, ще се откаже бързо от тренирането  Grinning

От седмица правя упражненията на Руми и ви следя с надеждата един ден да се запиша в редицата ви изпълнявайки все по трудни предизвикателства. За сега само ви се радвам и си правя упражненията за начинаещи  Laughing

# 488
To и да искаш няма как да започнеш от 45 минути Simple Smile но веднъж подобриш ли нивото няма как 30 мин да са достатъчни ... 40 кила не се свалят за 30 минути и без диета .
На мен само загрявката ми е към 20 минути Simple Smile

# 489
To и да искаш няма как да започнеш от 45 минути Simple Smile но веднъж подобриш ли нивото няма как 30 мин да са достатъчни ... 40 кила не се свалят за 30 минути и без диета .
Какъв вид хранене или диета е спазвала, твоята приятелка?

# 490
  • UK
   Мацки, привет.
Миналата седмица бях на почивка и зарязах БР, правих само табати. Но петък, събота и неделя почивах, днес също, че ми вадиха мъдрец, бляк. Надявам се от утре да се върна в света на трениращите!
Поздравиии :>

# 491
Какъв вид хранене или диета е спазвала, твоята приятелка?
И една друга позната беше над 150 килограма, а сега е 60!! С разделно хранене  и фитнес./даже не е наблягала и на фитнес/ Странното е, че днес яде например само протеини и така всеки ден различно, но има ден в който яде сладкиши  Shocked Shocked 

# 492
Привет Hug
За днес Зуска, и Джаки горно тяло, допаднаха ми тези 2 съчетания, ще си ги карам тях засега, че имам и следобедите в зала, да не се претоваря с повече Laughing
След малко отивам до плажа, голяма жега днес Crazy
Завидни резултати на дамите, описани по-горе, браво Peace
И според мен първо се почва с по-ниско интезнивна и по-кратка тренировка, и постепенно във времето се увеличава времетраенето. Поне при мен така се получи. Сега тялото и само ми подсказва колко му се тренира Wink След 4 месеца интензивни тренировки съм достигнала капацитет около 1.30- 2 ч на ден трениране. Но повече силови правя, кардио 2 пъти седмично, много ме мъчи, да му се не види, а дано сега със Зуска да стана по-издържлива Wink
Лек ден от мен Hug

# 493
  • Stavanger,Norway/ Varna
Nil desperandum! диетата на твоята позната ми прилича на 90 дневната. За мен добър режим на хранене е системата -60. Казвам го от личен опит, все още се храня почти по същия начин  Peace

Трой не искамд а се впускам в спорове, но 40 кила могат да се свалят и без никакъв спорт, само с хранителен режим, друг е въпроса как ще изглежда тялото после. Все още твърдя, че с внимателно подбрани и добре организирани 30 минути, можеш да постигнеш по- добри резултати от едночасово монотонно кардио или 2 часа във фитнеса. Думите ми не са празни, говоря от личен опит. Самата аз съм минала и през двата типа трениране и имам преки наблюдения.

Отчитам с новата 1000 калории тренировка на блендъра. Отдавна й се каня. Днес след порядно наспиване (имах голяма нужда), добре ми дойде за раздвижване.

Въпрос към Мери- Мери, ти най- много тренираш с Руми, би ли ми препоръчала някоя от програмите й, да тренирам с нея поддържащо 3 седмици докато съм във Варна. Апартамента там е малък и нямам много място, а като знам как ми минават почивките, едва ли ще имам силите да ставам рано сутрин за кросове в морската. Та мисля за някакви поддържащи тренировки и плуване ... Thinking Аз на Руми отдавна й преглеждам тренировките, но друго си е съвет от някой, който тренира с нея. Мерси предварително.

Отивам да си приготвя вечеря за работа, да пия едно кафе и отивам да се трудя. Аман  Rolling Eyes

# 494
За днес  1-ви ден от 1-вата седмица на ripped in 30 на Джилиян,накрая това измъдрих да започна и 30мин Джо Дилън,но го започнах направо с 1 кг Simple Smile
 Фей,ти си стигнала до 2,5кг и не вдигаш тежестта,паравилно ли съм разбрала?

Относно Варна,за мен е най-прекрасният град,някой ден ще си отида да живея там,нямам търпение да дойде август и да се разхождам из морската градина Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт