С какво ви дразнят свекървите- 25

• 57 253
  • 783
  •   1
Отговори
# 60
морско момиче
И на мен моя мъж ми беше казал още първия ден когато ме заведе у тях, вземане-даване с нея да нямам. Много е нахална, а и освен да умреш от срам с нея някъде, друго не може да стане. Все ги плещи едни където и когато не трябва  ooooh! за действия пък да не говорим! Не мога да си обясня как човек на 50+ се държи като невменяем!  Rolling Eyes Да не говорим, че да разговаряш с нея е един двоен монолог, говори си тя, повтаря си като развален грамофон едно и също и то неща които нея сия вълнуват и я гледаш как изобщо не те слуша! Имам чувството че живее в друго измерение тая жена!  smile3555
И аз я избягвам, за което тя се сърди, а когато все пак контактувам с нея,както казах диалог не става... е аз не искам да си говоря сама!  Crossing Arms

# 61
По повод говоренето където не трябва...Случвало ми се е няколко пъти с нея, да ми стане неудобно от това което говори, но пък то е присъщо на повечето хора в чужбина и не съм си го слагала много на сърце.Става въпрос за следното - купуваме миналото лято дюнери и тя започва - Пък там където съм аз , дюнерите са 100 пъти по-хубави ,слагат много неща и са много евтини.Пък тука кви са смотани...Simple SmileМи неудобно ми стана от момчетата , че често пазарувам от тях, ама както казах,майц всички дето са в чужбина сравняват какво е там и тук Simple Smile

# 62
Моето свеки нещо не слуша. Слагаме й да яде, обаче тя не иска. И не е защото няма апетит - всичко си изяжда. Просто стои и гледа чинията и не яде. При което трябва да я храня като малко дете, за да може да й дам хапчетата. А иначе онзи ден се хранеше сама. Постоянно й правя забележка да не стои със скръстени крака, защото си натоварва коляното /има проблеми с колената/ и 15 пъти й казвам да си свали крака, докато накрая не й сваля единия крак от другия сама. А иначе разбира като й се говори, и тя самата говори, чете, дори ми отговори на въпроса "Кога е основана бълг.държава"  Laughing Не разбирам защо се държи така. Не искам да я съдя, защото  преживя много, но ако продължава да се инати така като малко дете, не знам какво да я правя  Tired

Не помня от какво беше болна, но не е ли възможно мозъкът и да има някакви поражения? Дано не е така наистина, а да е инат.

# 63
  • Бургас
Моето свеки нещо не слуша. Слагаме й да яде, обаче тя не иска. И не е защото няма апетит - всичко си изяжда. Просто стои и гледа чинията и не яде. При което трябва да я храня като малко дете, за да може да й дам хапчетата. А иначе онзи ден се хранеше сама. Постоянно й правя забележка да не стои със скръстени крака, защото си натоварва коляното /има проблеми с колената/ и 15 пъти й казвам да си свали крака, докато накрая не й сваля единия крак от другия сама. А иначе разбира като й се говори, и тя самата говори, чете, дори ми отговори на въпроса "Кога е основана бълг.държава"  Laughing Не разбирам защо се държи така. Не искам да я съдя, защото  преживя много, но ако продължава да се инати така като малко дете, не знам какво да я правя  Tired

Не помня от какво беше болна, но не е ли възможно мозъкът и да има някакви поражения? Дано не е така наистина, а да е инат.

Беше оперирана от мозъчни аневризми /2 на брой/. Не ми изглежда да има поражения върху мозъка. Най-малко в епикризата й пише, че няма следоперативни усложнения. С останалите хора се държи напълно нормално. Допускам, че по-скоро реакциите й са плод на затормозена психика. Все пак наистина положението беше страшно и сигурно много се е страхувала за живота си. Преди време бяха оперирали моя приятелка /тогава беше на 20г/ от киста на яйчника. Години след операцията имаше тежки психологически травми. Мисля си, че е възможно да е това. Днес мъжът ми половин час й дава зор да се нахрани сама. Е, направила го е накрая. Ама трябва ли все да я побутваме като малко дете, което се инати. Ама както и да е - да се оправя, пък това са бели кахъри.

# 64
В отношенията между двама души трети нетрябва да се меси. Нито за добро, нито за зло! Иначе третия ще бъде виновен при всякакъв развой на нещата!

И само защото третият ще е виновен, да оставим да се вихрят побойници, пияници и комарджии?
Или снахата да е кварталната шафрантия и аз смирено да си мълча пред сина?
Да ми се хване с някой женен и аз да се правя, че е окей?
Нямам как да стане. Пък нека греша, нека съм виновна, каквато ще да съм.
Просто няма как да стоя и гледам от страни. Може и нищо да не постигна на края, но не мога
да съм безучастна, щом става въпрос за племенниците ми или живот и здраве бъдещето ми дете.

Още нямаш дете и вече как си се наточила на чуждите... А ако твоето не струва? Дали ще си навита чужди хора да го завират в к*** г**? А племенниците ти родители нямат ли? Та чак и в техния живот си готова да вреш? Сигурно и близките си приятели и децата им обичаш? Не ги пропускай така, де! Явно твоите критерии са универсални, никого не пропускай, дай на всички да се разберат!

# 65
Ми аз нали съм една супер снаха....снощи я поканих да пийне един бейлис у дома ей така,някак си ми домъчня за нея,че седи все сама.И какво си мислите стана?Каза
-Ееее ми какви неща си позволявате вие....пък аз да нямам пари цигари да си купя(тя е на 70години)-при което аз избухнах(вътрешно)...и по-после вика ами да ми налееш още една чаша,че да занеса и на "татко ти"
Това и беше със поканите у дома...и после аз съм била лошата

# 66
Абе къде ги намирате тез свекърви на 70 години и бейлис да пият   #Crazy
Моята е абсолютна монахиня в това отношение ,нито пие ,за пушене дума да не става...според нея жената трябва да си гледа кухнята и манджата,както и двора и да не се занимава с излишни неща (забавления,социални контакти,разкрасителни процедури...абсурд).
А е млада жена ,няма 60 години.Типична тетка от соц-а Laughing
И затова се учудвам на тези бабки ,дето на 70 пият и си живеят живота,евала !

# 67
  • Бургас
Ми аз нали съм една супер снаха....снощи я поканих да пийне един бейлис у дома ей така,някак си ми домъчня за нея,че седи все сама.И какво си мислите стана?Каза
-Ееее ми какви неща си позволявате вие....пък аз да нямам пари цигари да си купя(тя е на 70години)-при което аз избухнах(вътрешно)...и по-после вика ами да ми налееш още една чаша,че да занеса и на "татко ти"
Това и беше със поканите у дома...и после аз съм била лошата

Поне няма да се чудиш какво да купуваш за рождения ден на 70 годишната си свекърва. Един стек цигари, пристегнат с хубава панделка и си готова  Grinning

# 68
  • София
Абе къде ги намирате тез свекърви на 70 години и бейлис да пият   #Crazy
Ахахаха, ела вкъщи да видиш бабата на мъжа ми каква свежарка е на 79 г. (тя ни е на гости за 2 месеца, че да не скучае в нейния град). Сутрин задължително кафе с цигара (единствената й за деня). Пие си бейлис, вино, по малко ракия, бира... И прави разходки около езерото до нас - на ден извървява поне 3-4 км. Жената не знае какво са това нерви, тревоги, високо кръвно. Пие една шепа витамини и си мисли, че пие лекарства.  Mr. Green Дай боже всекиму!

Поне няма да се чудиш какво да купуваш за рождения ден на 70 годишната си свекърва. Един стек цигари, пристегнат с хубава панделка и си готова  Grinning
Може да прибави и една бутилка Бейлис за разкош (от малките, че иначе скъпо ще дойде).  Grinning

# 69
Права е жената бейлизче без цигарка не върви за пушачите  Laughing
Бия ви всички с майката на свеки на 84 г.  пуши ,пие, готви ,ако родата от гръцко се появи на скайп, докато говори със зълва ми ,веднага хуква да си оправи косата и да сложи червилце  Grinning

# 70
  • София
...веднага хуква да си оправи косата и да сложи червилце  Grinning
Joy
Ей такива бабки ме кефят - и на 100 години да станат (дай боже), но суетата не губят. Евала!

# 71
А не и е бил лек живота .
Аз затова и не мога да и се издразня за нищо ,сега в неделя 20-на минути разказва за всички с две деца на улицата им ,аз се правя че на вдявам намека .Накрая си го рекана "Хайде вика ,още мога да помагам ,ей тъй да съм жива да го захраня и второто"  Laughing

# 72
  • Варна
Абе къде ги намирате тез свекърви на 70 години и бейлис да пият   #Crazy
Моята е абсолютна монахиня в това отношение ,нито пие ,за пушене дума да не става...според нея жената трябва да си гледа кухнята и манджата,както и двора и да не се занимава с излишни неща (забавления,социални контакти,разкрасителни процедури...абсурд).
А е млада жена ,няма 60 години.Типична тетка от соц-а Laughing
И затова се учудвам на тези бабки ,дето на 70 пият и си живеят живота,евала !
Мойта е същата, а като чуе че мислим на почивка да ходим става война, че това са пари на вятъра #Crazy

# 73
  • Бургас
...веднага хуква да си оправи косата и да сложи червилце  Grinning
Joy
Ей такива бабки ме кефят - и на 100 години да станат (дай боже), но суетата не губят. Евала!

Да, и мен много ме радват. Баба ми е такава и въпреки че на моменти си пада малко интригантка, ме кефи. Винаги е с червило, лакирана /маникюр и педикюр/, сутрин задължително прави гимнастика, чете вестници и списания и се информира за всичко. Много по-модерна е дори от някои мои наборки  Laughing
А баба му на мъжа ми е 15г. по-млада от моята баба, а изглежда по-възрастна. За 10г. един път не съм я видяла да се засмее. На всяко поемане на въздух охка и пъшка. Като някоя плачеща върба е. Много е натоварваща. Иначе не е лоша жена. Дали пък да не й взема един Бейлис /ама голяма бутилка/ - току-виж й се покачило настроението  Laughing

# 74
miss july, ама не и' казвай, тайничко и' го сипвай в кафето (много става хубаво, един приказен аромат и вкус...), пък току виж вземе да се окаже, че може да е голяма веселячка... Wink

Общи условия

Активация на акаунт