Ще заговори ли София на мьеко?

• 99 664
  • 1 987
  •   2
Отговори
# 675
На мен лично не ми пречат, питам защо не си стоят по родните места и там не допринасят с личния си труд и одухотвореност за регионалното развитие и културен просперитет.

Човек предимно се стреми да допринася за личния си просперитет.

И аз мисля, че ако подгонен от икономически неволи се преместиш някъде, не губиш автоматично правото си там да не ти харесва. А в София има и повече работа именно поради струпването на хора "отвън" - които търсят квартири, пият кафета, ползват таксита и т.н. От този увеличен пазар на стоки и услуги се възползват всички, предполагам - без значение дали са били тук през 1990 или са дошли после.

ПС Не ми е съвсем ясно за какво точно е спорът всъщност вече.

# 676
  • София
О, не, Бояна, не съм съгласна, а и изобщо не ми се копае в ненужна посока.
Пишещите в темата се възмутиха от желанието за връщане на софийското жителство, защото ще им попречи свободно да се заселват в столицата, която усилено не могат да понасят. На мен лично не ми пречат, питам защо не си стоят по родните места и там не допринасят с личния си труд и одухотвореност за регионалното развитие и културен просперитет.

И аз те питах нещо, но не ми отговори.

Би следвало да проучиш дали мечтата на всички французи е да живеят в Париж, на всички германци- в Берлин, на всички англичани- в Лондон, на всички американци- в Ню Йорк, на всички италианци- в Рим, на всички испанци- в Мадрид  и т.н.  
Ама какво да ти отговарям.
Ако, ако... Русе не е столица, а София един от стохилядниците, та да знам.
Но принципно не, логиката куца, иначе всички Софиянци щяхме да се юрнем към Ню Йорк, а ние не сме.
Но пък теб явно изначално си те влече, да беше емигрирал.

# 677
  • n/a
Ами вие софиянци дали нямаше да се местите в Русе, ако беше станал столица? За проф.Иречек вече писах. Аз дойдох да следвам в СУ и останах тук, но често отивам и в Русе.  
Ами не. При това университети има и другаде освен тук.Ти защо не отиде и остана във Варна например и там има университет. Не го приемай за заяждане, наистина ми е любопитно защо хората избират София при равни възможности с друг град.
Равните възможности на хартия не са равни
на практика. Нито нивото на университетите
е същото, нито възможностите за работа.
Каквото и да се спряга в тази тема - в столи-
цата винаги има повече възможности за ра-
бота, а това е основното, което води в избо-
ра на мястото за живеене.

# 678
  • София
Не зная за какво е спорът, ама стана като с емблематичния "полски водопроводчик", който щеше при присъединяването на първите бивши соц държави, беше спряган за главна заплаха за работата на обикновения немец, италианец, британец и французин. Както се видя, това не се случи. Горките софиянци, дойдоха провинциалистите и ги оставиха без работа!

# 679
  • София
Андариел, и това е така!
Много от тях са мили хора, останалите само като хищници мога да определя!
И да, 400лв заплата ги устройва! Laughing

# 680
  • София
Щом толкова леко следвате логиката, не би трябвало да ви затруднява и фактът, че пришълците никъде не са добре дошли, особено ако няма изгода от тях. Wink

# 681
О, не, Бояна, не съм съгласна, а и изобщо не ми се копае в ненужна посока.
Пишещите в темата се възмутиха от желанието за връщане на софийското жителство, защото ще им попречи свободно да се заселват в столицата, която усилено не могат да понасят. На мен лично не ми пречат, питам защо не си стоят по родните места и там не допринасят с личния си труд и одухотвореност за регионалното развитие и културен просперитет.

И аз те питах нещо, но не ми отговори.

Би следвало да проучиш дали мечтата на всички французи е да живеят в Париж, на всички германци- в Берлин, на всички англичани- в Лондон, на всички американци- в Ню Йорк, на всички италианци- в Рим, на всички испанци- в Мадрид  и т.н.  
Ама какво да ти отговарям.
Ако, ако... Русе не е столица, а София един от стохилядниците, та да знам.
Но принципно не, логиката куца, иначе всички Софиянци щяхме да се юрнем към Ню Йорк, а ние не сме.
Но пък теб явно изначално си те влече, да беше емигрирал.

Защо към Ню Йорк, а не към Русе, при условие че той е столицата(1 000 000 население), а София е доста по-малък провинциален град(200 000 население)?

# 682
Каквото и да се спряга в тази тема - в столи-
цата винаги има повече възможности за ра-
бота, а това е основното, което води в избо-
ра на мястото за живеене.

Сега в цяла Европа има много силна безработица. Възможностите за работа са в Китай сега, но нещо няма наплив натам  Wink. Не е само лЯбът причината.  Peace

# 683
  • при късмета

Ами вие софиянци дали нямаше да се местите в Русе, ако беше станал столица? За проф.Иречек вече писах. Аз дойдох да следвам в СУ и останах тук, но често отивам и в Русе.  
Ами не. При това университети има и другаде освен тук.Ти защо не отиде и остана във Варна например и там има университет.Не го приемай за заяждане, наистина ми е любопитно защо хората избират София при равни възможности с друг град.

Физика имаше в София, Пловдив и Шумен. Аз избрах СУ като най-сериозен университет. Във Варна няма. Обаче моята майка е избрала ВИНС във Варна. Баща ми пък-МЕИ София, но задочно.

Аз друго питах, болднатото. Защо не избра Пловдив в такъв случай или защо не се върна в Русе(пак в голям град)?
Защото причината в последно време за оставане тук си е нощния живот, а не липсата на работа другаде

# 684
  • София
Не, vl, София е столицата, а Ню Йорк си е Ню Йорк.
За реалността говоря.

# 685
  • n/a
Така, ще заговори ли София мьеко?
Има или няма работа, все тая. Сто-
лица е и хората ще прииждат. Про-
изношението очевидно ще се пов-
лияе от масата хора. Ако преобла-
дават тези с по-меко говорене, ня-
ма как да не омекне цялостно  Mr. Green

# 686
  • София
Не вярвам да стане.

Лоана, извинявай, защо държиш да пишеш така?

# 687
Tук си представяме дружно как vl си седи в София, щото не може да се раздели с нощния й живот.

# 688
  • n/a
Ms.Gorgeous, защото ми харесва  Laughing

# 689
  • София
Рокси, ама и това си е вярно. В Студентски град не бях стъпвала десетилетие- ама то там е мека на мякащите, не визирам само студенти.
Евтина пиячка+чалга+ полуголи девойки+ 150см господа= безмерно удоволствие и е абсолютна поанта на жителството в столицата!

Ms.Gorgeous, защото ми харесва  Laughing
Това ми е ясно, но някак трудно се четеш, при все, че има какво да кажеш Peace

Общи условия

Активация на акаунт