Ще заговори ли София на мьеко?

• 99 588
  • 1 987
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Да, а като добавим и теорията за Развален английски - официален език на планетата, съвсем отпада драмата. Laughing

Да, може да се каже. Аз поне претенции към езиците и произношението нямам - само да се разбираме.

Е, с някои се разбираме, с други, както е видно, не и със сигурност не е заради произношението.

# 706
И още един интересен въпрос. Някой знае ли колко са мостовете над Дунава на запад от Бг? А наша милост и румънците не можем да построим два за повече от 50години! Липса на средства или нещо друго? Тунел под Шипка щяло да има през 2111г. и през него щяло да се минава на 4крака, лазейки!

Joy Joy Joy

А колко надлези над кръстовищата има в Париж......

# 707
Този диалект какъв е?  Laughing

# 708
Сетих се и за една друга подигравка с хората през Т.Живковите години, базирана точно на жителството. Ако някой имаше късмет да спечели от лотарията апартамент в София го принуждаваха да го продаде, защото не му даваха жителство! Печалбата от лотарията не означавала право на жителство. И хората продаваха въпросните апартаменти. После с парите си купуваха в своите градове.

# 709
питам защо не си стоят по родните места и там не допринасят с личния си труд и одухотвореност за регионалното развитие и културен просперитет.

защото шопският грандомански манталитет  събрал всичко на едно място - заводи , администрация , университети , театри и т.н.

само в слаборазвитите страни 40 % от населението е събрано в три града като у нас ...

# 710
Произношението очевидно ще се пов-
лияе от масата хора. Ако преобла-
дават тези с по-меко говорене, ня-
ма как да не омекне цялостно  Mr. Green

Тъй де - това е очевидният и кратък отговор. Останалото са някакви неразрешени вътрешни драми, ми се струва.

И това ли е най големия проблем, че говора щял да омекне ???
Оооо боже ...(макар да не съм религиозна ) Наистина да ви имам проблемите. newsm78

# 711
Все пак, до едно време темата вървеше много приятно. Всички знаете приказката за кацата с мед и лъжицата лайна. Метна се едно лайно и завоня отвсякъде.

# 712
  • София
Да ви разкажа е един регионален виц. Защо Бог е създал Трън? За да видят хората, че и на запад се живее зле.

В тази връзка, на мен не ми пречат идващите в София, в големите градове е така от столетия, но в Милославци дойде ли някой нов всички го гледаме на кръв поне няколко години, а понякога и до живот.

# 713
  • София
питам защо не си стоят по родните места и там не допринасят с личния си труд и одухотвореност за регионалното развитие и културен просперитет.

защото шопският грандомански манталитет  събрал всичко на едно място - заводи , администрация , университети , театри и т.н.

само в слаборазвитите страни 40 % от населението е събрано в три града като у нас ...

Ох, не зная какъв шок ще е за теб да откриеш, че тия процеси са глобални, къде организирани, къде протичащи по естествен път, и в никакъв случай не са измислени от шопите, едва ли софиянци са главните виновници. Ти пък да видиш ония нахалници от споменатите по-назад Париж, Лондон, Ню Йорк какво чудо са събрали...

# 714
каква ли изненада ще е да разбереш , че Ню Йорк не е столица ...

# 715
  • София
Къде прочете, че е столица?

# 716
  • София
каква ли изненада ще е да разбереш , че Ню Йорк не е столица ...
Ана недей да тролиш темата, така хубаво си говорехме иначе, забавно, а и по същество, за какво ти е това?

# 717
Къде прочете, че е столица?

харесва ми как се излагаш , няма да крия  Laughing Laughing

Вашингтон е столицата , нищо че Ню Йорк е най градът .

# 718
Ана недей да тролиш темата, така хубаво си говорехме иначе, забавно, а и по същество, за какво ти е това?

хората насила тук се правят на маймуни , за да поддържат добрия тон ,
и виж какви се идеите - да се въведе ''чекаме'' и ''ходиме'' като официална форма , за да не се морим с многото правила , но пък мекият говор е проблем ...

# 719
  • София
Харесва ми, че не разбираш елементарни съобщителни и въпросителни изречения на родния си език.
Освен ако не ми е прекалено шопско наречието. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт