Ще заговори ли София на мьеко?

• 99 673
  • 1 987
  •   1
Отговори
# 765
Аз го цитирах, ама незнайно защо софиянки не го отразиха  Mr. Green

Злобата винаги ме е удивлявала.

Мен пък винаги ме е удивлявало как крадеца вика дръжте крадеца  Joy

# 766
  Ще ме прощаваш, ама... не ти беше на място.

# 767
Ще ме прощаваш, но недей да съдиш за другите по себе си и  не им преписвай собствените си недостатъци и грехове! Wink
Сега вече вдяна ли или да ти го кажа още по просто ?

# 768
  По-внимателно, ще се задавиш.

# 769
айде у лево Simple Smile

# 770
  • Варна
Оставете столицата-елате по морето! Работа да искаш! Laughing

# 771
  • Ямбол
Оставете столицата-елате по морето! Работа да искаш! Laughing
Ах ти...
Как ще си оставят гордостта. С друго няма с какво да се гордеят освен с място на раждане.

# 772
Не знам защо си мисля, че проблемът на провинциалистите е не това, че не са родом от София, а че не успяват да се адаптират и слеят, да заживеят общия живот на един град.
Познавам много хора, които нито са раждани тук, нито пък са живели през по-голямата част от живота си в София, но нямам никакво основание да ги нарека НЕ-софиянци, или провинциалисти. По-голамата част от "софиянци" изобщо не са никакви софиянци, ако трябва да сме буквалисти. Но въпреки това те СА столичани.
Когато бях студентка, повечето мои колеги не бяха от София. Дойдоха - леко стреснати, объркани, деца на по 18 г.. Точно след шест месеца, ако не ги познавах от първия ден, нямаше да мога да определя кой е родом и кой не е от София. Не знам някой от тях да се  е прибрал в родния си град - останаха тук, трудиха се, създадоха кариера и семейства. Е, беше им малко по-трудно, защото нямаха наследствени имоти в София, но успяха да си купят и жилища. Ако днес ги срещнете - тях или техните деца, през ума ви няма да ви мине да ги таксувате като провинциалисти. А имаше и хора, които не бяха дори от окръжен град, а от малки градчета, та дори и села. И какво от това!

Имам чувството, че само онези, които не са успели да се впишат в обстановката, роптаят срещу "шопското твърдоглавие" и липса на толерантност. Дали проблемът не е в самите тях, а не в дървените шопи /защото, както казах, населението на София в момента изобщо не е с превес на шопи/?

И изобщо смятам, че мьекането и некнижовният изговор на думите, както и използване на некнижовната лексика извън неформална езикова среда е по-скоро въпрос на култура и образование, а не на месторождение.

# 773
  • София
Комплексарщината има много измерения, да плюеш големия град, малкия град, България, емигрантите и тн.

Джордж Карлин има много готин лаф- Being Irish isn't a skill.

Ето целия скеч, има какво да се научи от него, а спестява писане по темата

# 774
Не знам защо си мисля, че проблемът на провинциалистите е не това, че не са родом от София, а че не успяват да се адаптират и слеят, да заживеят общия живот на един град.
Познавам много хора, които нито са раждани тук, нито пък са живели през по-голямата част от живота си в София, но нямам никакво основание да ги нарека НЕ-софиянци, или провинциалисти. По-голамата част от "софиянци" изобщо не са никакви софиянци, ако трябва да сме буквалисти. Но въпреки това те СА столичани.
Когато бях студентка, повечето мои колеги не бяха от София. Дойдоха - леко стреснати, объркани, деца на по 18 г.. Точно след шест месеца, ако не ги познавах от първия ден, нямаше да мога да определя кой е родом и кой не е от София. Не знам някой от тях да се  е прибрал в родния си град - останаха тук, трудиха се, създадоха кариера и семейства. Е, беше им малко по-трудно, защото нямаха наследствени имоти в София, но успяха да си купят и жилища. Ако днес ги срещнете - тях или техните деца, през ума ви няма да ви мине да ги таксувате като провинциалисти. А имаше и хора, които не бяха дори от окръжен град, а от малки градчета, та дори и села. И какво от това!

Имам чувството, че само онези, които не са успели да се впишат в обстановката, роптаят срещу "шопското твърдоглавие" и липса на толерантност. Дали проблемът не е в самите тях, а не в дървените шопи /защото, както казах, населението на София в момента изобщо не е с превес на шопи/?

И изобщо смятам, че мьекането и некнижовният изговор на думите, както и използване на некнижовната лексика извън неформална езикова среда е по-скоро въпрос на култура и образование, а не на месторождение.

Израстнах в провинцията , завърших виШе в София и след това се прибрах пак на ''село'', след което си бих камшика и заминах за Лондон Wink и повярвай ми вписах се чудесно  Mr. Green просто приеми, че има хора за които София е просто едно село и никога няма да им хареса там.  Peace

Бояна, клипа е чудесен, дано само го разберат Simple Smile

# 775
Принципно ми се струва невъзможно да угодиш на всички, пардон, да се впишеш. Да си по цици, да не си по цици, да си с къса пола, да не си с къса пола, да употребяваш диалектни думи, да не употребяваш диалектни думи, да не си носиш газова бутилка 'на морето', но и да не си с купешки гумени ботуши. Изобщо бедният индивид, който би трябвало да се впише в обществото, ще трябва да се разкрачи като жабата от оня виц.
В такива моменти алиенацията на по космополитните общества изглежда направо като благословия, а не като недостатък.

# 776
Брейй, гулеми писюри и палачори съ указъхъ тес провинциалисти, дъ му съ ни види. Ай сифон, бе. Crossing Arms  Mr. Green

# 777
  • В Космоса
бье!

# 778
Ъка, бие!  Joy

# 779
 Ако днес ги срещнете - тях или техните деца, през ума ви няма да ви мине да ги таксувате като провинциалисти.

Защото не са. Провинциалното мислене не е въпрос на месторождение, а на... мислене.
  Повечето ми колеги (безкрайно готини), не са родени в София, но са космополити, широкостроени. Имат си една особена характерност, но тя няма никаква връзка с това дали са провинциалисти или не. Например, забелязала съм, че хората от Казанлък много ги бива в рисуването и чувството им за хумор е много интересно. Бургазлии също имат невероятно чувство за хумор, но то е по-друго, "по-кодошлийско", както те казват.
  Мога да дам още много примери, но да не превръщаме туй невероятно бойно поле в една хубава краеведска тема, така или иначе те нямат нищо общо с тези, дето подскачат тук.

Общи условия

Активация на акаунт