ИСТАНБУЛ 23 #occupygezi #direngeziparki

• 43 855
  • 742
  •   1
Отговори
# 30
Момичета, SOS, в цайтнот съм Cry,
Трябваше последната седмица на юни да съм в Истанбул на гости при едни българи и при едни азери, но предвид обстановката, българите  се изнесоха от Истанбул, а азерите не смеят да отидат натам.
И нали разчитах на гидове, изобщо не съм подготвена с информация къде и какво да гледам, сега чета темите ви и все едно чета ..... висша математика, честно, така се чуствам.
В момента имаме планирани 15 дни за Турция и не знаем кой път да хванем, една седмица сме в Текирдаг и после разчитахме на приятелите в Истанбул.
Дайте жокер поне с някой и друг хотел в Истанбул, да се опитам сама да си спретна програма и смятате ли че е възможно сама да се оправя, като за първо посещение.
Ние бяхме в този хотел за 4 дена около 24 Май - http://www.booking.com/hotel/tr/anadolu.bg.html?sid=c1fd83382083 … id=173904;lang=bg
Локацията на хотела е жестока, всичко е на 5 до 15 минути пеша. И цената му за този район, май е доста добра. Вечер е пълно с малки ресторанчета около него. В същото време не е шумно. Стаята ни беше чиста и приятна. Всеки ден чистеха и през ден ни сменяха кърпите.
За паркинг не сме плащали нищо, може да се паркира на улицата пред хотела.
По отношение на организацията и ние бяхме за първи път в Истанбул и благодарение на форума /ГОРЕЩО БЛАГОДАРЯ   bouquet   bouquet   bouquet/ успяхме да разгледаме доста неща и да не се изгубим нито веднъж.

Последна редакция: пт, 07 юни 2013, 17:40 от DjuDjo

# 31
  • София
Момичета, интересува ме този шатъл бус до Истанбул Аквариум наистина ли е безплатен, както пише в сайта на аквариума? От къде да го хванем, ще бъдем настанени в Лалели?

# 32
Момичета, интересува ме този шатъл бус до Истанбул Аквариум наистина ли е безплатен, както пише в сайта на аквариума? От къде да го хванем, ще бъдем настанени в Лалели?

Безплатен е. В миналата тема писах от къде се хваща и снимка съм сложила.
Ето написаното:
...
Втори ден - първата цел беше новия Аквариум. Взехме безплатния шатъл от Лалели. Бусчето изглежда така:

Спирката му е пред този магазин на булевард Орду:

Близо до тази спирка е http://maps.google.bg/maps?hl=bg&ll=41.009771,28.956359& … &t=m&z=19
Пътувахме бързо до аквариума, там гледахме 5D кино(5 минутно  hahaha ) и след това около два часа в аквариума.
На тръгване решихме да използваме шатъла до Таксим, който беше попаднал в задръстване и трябваше да го почакаме повечко.
...

# 33
  • Бургас
...
Дайте жокер поне с някой и друг хотел в Истанбул, да се опитам сама да си спретна програма и смятате ли че е възможно сама да се оправя, като за първо посещение.

Ние бяхме в този :
http://www.booking.com/hotel/tr/monaco.html?aid=307415

Минус е, че няма собствен паркинг, а си е скъпичко паркирането.

# 34
  • София
evhen, сигурно ще сте с кола. В Султанахмет паркирането е позволено и безплатно, но трудно осъществимо. Ако пише, че хотелът е с безплатен обществен паркинг, това означава, че ще ви намерят местенце на улицата. Ние нямахме нищо против, но това означава, че ако дори веднъж поместите  колата, после няма да си намерите мястото.  Wink  А едва ли някой ще се мръдне втори път да ви търси.  Laughing И двата пъти, в които сме отсядали в квартала паркирахме при настаняването и не сме пипали колата до деня на тръгването.  Laughing

# 35
# 36
evhen, сигурно ще сте с кола. В Султанахмет паркирането е позволено и безплатно, но трудно осъществимо. Ако пише, че хотелът е с безплатен обществен паркинг, това означава, че ще ви намерят местенце на улицата. Ние нямахме нищо против, но това означава, че ако дори веднъж поместите  колата, после няма да си намерите мястото.  Wink  А едва ли някой ще се мръдне втори път да ви търси.  Laughing И двата пъти, в които сме отсядали в квартала паркирахме при настаняването и не сме пипали колата до деня на тръгването.  Laughing
При нас положението с паркирането беше същото. Паркирахме на уличката пред хотела.
А за предвижване с колата докато бяхме там, не исках и да си помислям. На влизане в града попаднахме на ужасно задръстване, 10 км се премествахме 2 часа и 40 минути. После малко се загубихме и се въртяхме 1 час по уличките от другата страна на площада Хуподрума.
Затова 4 дена се наслаждавах на уредения и чист градски транспорт на Истанбул.   Simple Smile

# 37
Шебече страхотна тема както винаги, напълно в унисон със случващото се в града Hug  bouquet
Val ние трябваше да пътуваме на 06.06, аз в понеделник звънях в агенцията и те ми казаха че ще се пътува и на другия ден ще ми се обадят да уточним последните детайли, обадиха се но казаха че се отменят пътуванията до нормализиране на нещата.
Hellen съжелявам, не можа ли да намериш някой ентусиаст да тръгне с теб, то е вярно че трябва групово от темата да ходим,поне нямаме отказване Peace Laughing

# 38
  • София
Шебече, страхотна тема, благодаря   bouquet Нямам търпение за следващата да видя, какво си ни подготвила  Simple Smile Хелънче защо се отказа? Бойко тъкмо посъветва Ердоган да подаде оставка , все си мисля, че политиците ще проявят здрав разум, защото ако им се вдигне това милионно население, ще ги помете като едното нищо.

# 39
  • Sofia
Шебече, темата е много по-различна от досегашните, благодаря за труда и усърдието с които си направила всичко това!   bouquet
За Таксим май нищо не съм знаела досега, много научих от темата, а от актуалната информация и снимки съм "стреснат, трогнат, очарован" от победния им зов.
Хелънче, клипчето, което си пуснала е уникално!!!   bouquet
Много ми е любопитно има ли някакво инфо около неговото създаване?!

# 40
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
В социалните мрежи се разпространява подписка с настояване централата на CNN в Атланта да отнеме правото на CNN Turk да излъчва от името на световната новинарска телевизия. "Турската CNN не отразява протестите в страната и няма как да функционира като истински новинарски канал", е мотивът в петицията.

Множество зрители алармираха в блогове, в Туитър, Фейсбук и другите социални мрежи, включително и в репортажи по други телевизионни канали, че вместо кадри от националните протести, телевизията излъчва документален филм за пингвини, предаване за котки и конкурси за красота.

Петицията:
http://www.change.org/kampanyalar/cnn-international-must-pull-it … -cnn-turk-teamcnn

Последна редакция: пт, 07 юни 2013, 21:16 от Шебек

# 41
Шебече, комплименти за изключителната нова тема smile3525 smile3525 smile3525

# 42
  • Варна и...духом на Босфора
 Heart Eyes Щях да колабирам,ревах,крещях,сърцето ми биеше с цяла Испания и милиарди
Фенове на Рафа във вселената.Усещах в убийстветно трудните моменти вашата подкрепа.
Благодаря на Госпожата,че през май отнесе частица от страст,любов,Берен;Къванч,обич
във Париж,Централния корт на Ролан Гарос запомни всичко и го предаде на Рафа в този
луд,божествен,кралски,шампионски следоб Heart Eyesед!

Шебече,благодаря ти за прекрасната тема,да я изпишем дай боже
с хубави неща и да коментираме дай Боже добри новини от съседите
и Истанбул!

Сега да предам новини от видяното по КаналД.Джанлъ предаваше
репортер.Беше качен някъде от към цветята,но на по-високо.Паметника
на Ататюрк е целия в знамена и плакати.Не чак толкова много хора
в 19,30,сега може и да са повече.Преминанаваха към разкопаното и една
група чакаха друга.Логото на агитката на Бешикташ -Чаршъ,видях на два
плаката.Повече народ беше струпан пред културния център.После дадоха
обзор на 11ден на протеста.ВГези парк е имало Джума назам,мъжете се молеха.
Във верига млади хора пренасяха сини чували и правеха барикади.Имаше и па-
латков лагер със подписка.Адана,Муула и други градове  подкрепят протеста с наслов
Всеки ден сме с теб Гези,така си го преведох.
Имаше нещо като трибуна и всеки излиза и се представякой е,на колко
е години,и откога живее в Истанбул,ама тука изтървах малкощото се прехвърлих
на РГ.

Ох,толкова съм развълнувана и щастлива,ама Истанбул
И Рафа си ги обичам Безграничноооо!

Ааа и оня мазник го показаха,с жена си и тя кима
там ама го освиркваха де,за тракането на тенджерите
говореше.абе и преди ми беше анти сега още повече.

Ади бакалъм пак се прехвърлям на РГ
а после ще пея Фратели Д Италия на мача
с Чехия. Heart Eyes

# 43
  • Велико Търново
http://www.dnevnik.bg/bigpicture/2013/06/07/2077046_obedineniiat_taksim/

Нещо интересно и съвсем по темата: Обединеният Таксим.

Редеми, винаги чета с най-голямо удоволствие твоите емоционални постове.  Heart Eyes  Hug

# 44
Шебек, прекрасен първи пост! Благодаря!   bouquet

Хеленко, за клипа   bouquet
Редеми, мно'о ме радваш! Не познавам друг такъв човек като теб! Heart Eyes

Искам да подпиша и тази петеция. Но какво е sehir?

Общи условия

Активация на акаунт