Нашите кухни - тема 49

• 113 328
  • 751
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Искам да питам, защо избирате кухни по поръчка от някой цех или майстор, вместо готовите модулни. Разбира се, една от причините е спецификата на помещението, но кажете другите, да кажем цена или срок на изпълнение, или по-голям избор на материали и цветове ...
Визирам кухните на Икеа, от провинцията съм и не съм ги виждала " на живо", но ме блазни и идеята да имам кухня, да кажем след седмица, вместо да чакам 30-40 дни, че и повече някой майстор.
Споделете Simple Smile

Защото имам изисквания за цвят, вид и размер. И защото за мен Икеа не е изобщо символ на качество.

# 346
Аз обиколих доста магазини, както   в моя град, така и в Пловдив, и в Пазарджик. Разгледах десетки кухни. Имаше различни-по-евтини, по-скъпи. Но не ми пасваха на мястото. Исках да е достатъчна да си събера нещата, но и не прекалено голяма, защото помещението е кухня-дневна и е 22кв.м.  Честно казано предпочитах готова, но в крайна сметка наехме човек, който поръчва материалите в Енитех- Пазарджик, а той само сглобява. Аз си измислих  визията, избрах си  цветовете, стъклата, дръжките, мивката, плота. Майсторът е доста търсен и беше коректен, но в Енитех допуснаха грешките, които забавиха работата.  В крайна сметка всичко се оправи. Цялата процедура-от взимане на размерите, до поставянето вкъщи, продължи 2 месеца. Цената е 1100 за дървенията и другите части, мивката и батерията- 270 лв., монтажът-450 лв. Фурната и котлона-550 лв. Общо -2370 лв.

# 347
  • София
Здравейте!

От дълго време чета темата и съм благодарна на всички споделили опит, беше ми много полезно.
В продължение на месец и половина съм в ремонт на моята кухня, която утре ще монтират.
Нямам търпение да приключи всичко, да съм доволна и да ви покажа снимки в окончателния вид.

Ето сега няколко снимки на помещението след строителната дейност

Скрит текст:

Това ми е избора за мивка, смесител и аспиратор
http://www.geraka.com/151-kuhnenski-mivki-s-plot/3124-kuhnenska- … max-544-1l-d.html
http://www.geraka.com/182-absorbatori/3632-aspirator-teka-cnl1-2002-e-301-3.html
http://www.geraka.com/stoiashti-smesiteli/3052-smesitel-za-kuhne … 983-b-593-in.html

Бялата техника остава в стария вид, още си работи, само печката ми е нова, свободно стояща AEG, взех я на промоция пролетта при намалението в техномагазините.

това ми е схемата

Последна редакция: вт, 02 юли 2013, 22:49 от alpha_beta

# 348
Здравейте!

Ето сега няколко снимки на помещението след строителната дейност

Скрит текст:

Това ми е избора за мивка, смесител и аспиратор
http://www.geraka.com/151-kuhnenski-mivki-s-plot/3124-kuhnenska- … max-544-1l-d.html
http://www.geraka.com/182-absorbatori/3632-aspirator-teka-cnl1-2002-e-301-3.html
http://www.geraka.com/stoiashti-smesiteli/3052-smesitel-za-kuhne … 983-b-593-in.html
Много са хубави плочките! Какви са?

# 349
  • София
Много са хубави плочките! Какви са?

Благодаря, и аз много ги харесах, но окончателно след като ги наредиха, в магазина горе долу ги избрах компромисен вариант, тъй като бяха свършили едни други, които исках.
Даже като ми ги докараха и ги гледах в кашоните, много им се ядосвах.

Та плочките са KEROS GEOX BEIGE, ох затрудних се, търсих фактурата за да съм точна.
http://store.ceramicpark.bg/product_info.php?products_id=481

Последна редакция: вт, 02 юли 2013, 23:07 от alpha_beta

# 350
  • София
Искам да питам, защо избирате кухни по поръчка от някой цех или майстор, вместо готовите модулни. Разбира се, една от причините е спецификата на помещението, но кажете другите, да кажем цена или срок на изпълнение, или по-голям избор на материали и цветове ...
Визирам кухните на Икеа, от провинцията съм и не съм ги виждала " на живо", но ме блазни и идеята да имам кухня, да кажем след седмица, вместо да чакам 30-40 дни, че и повече някой майстор.
Споделете Simple Smile

Аз преди години избрах майстор, защото нямах голяма възможност за скъпа кухня, но повече няма да правя тази грешка. Явно не случих на майстор, като гледам кухните тук в темата. Наистина избора на цвят и плоскости е по-голям, може да усвоиш всяко пространство, но за 7 години някои от вратичките са за смяна, защото се раздуха (около мивката и абсорбатора), нямам два еднакви шкафа, плотът е за смяна, в ъгловият шкаф нямам никакъв достъп, крайно неудобна ми е и се ядосвам всеки ден. Да не говорим, че изпълнението е ужасно. Сега ще си поръчам от Икеа. Излиза малко по-скъпо, но е помислено за всеки детайл, с хубави механизми е и най-вече има гаранция, която е реална.

# 351
Благодаря на всички, които се включиха и дадоха мнение. Интересна дискусия се получи, но все още сме в "чуденка"  newsm78
Хубав ден!

# 352
Споделете Simple Smile

Общо взето моето мнение е като на повечето- "криво" помещение,малко-поради това горни шкафове до тавана/а височини на тавани-различни в различните сгради/.Поради това, че е малка кухнята, съм стигала до там да си меря чашите за вино или вода,за да определя разстоянията между поличките-да не е малко или прекалено голямо. Дори разстоянието между първия и втория ред е различно от това между втория и третия. Не е грозно и не бие на очи,след като се наредят съдовете. Ако не беше съпругът ми да настоява,нямаше да имам нито едно открито пространство.Имам вратички,повдигащи се нагоре,с матирано стъкло.Та не изглеждат като сандъци  Laughing шкафовете.
А по повод Икеа- на запад това е "народна" продукция.Прилично качество на ниски цени-за тях. Бях в Дания и роднината ми се жалваше,че се наложило да купуват нещо от Икеа. Не казвам,че не бих си купила,ако съм от София и нещо ме устройва.

# 353
  • София
Soho doll,  тази кухня  -  механизми и 2 тандембокса на Блум, вграден отцедник, разделител за прибори, бутилиера, гланц на Салекс, плот на Егер - и то широк 90 см за да " вградим " пералнята, шкафове до тавана, вкопани дръжки , ЛЕД-осветление с включване по мой избор - с вградено " мързеливо " ключе. Големина - около 3,90 - 4,00 м. е в твоите ценови изисквания Wink

Без уредите, разбира се. И без гърба от лакобел.

http://media.snimka.bg/s1/2177/030598296.jpg?r=0

Последна редакция: ср, 03 юли 2013, 11:58 от Vayana

# 354
  • София
Момичета, гледам по кулинарните предавания използват за работен плот едни такива големи дъски с правоъгална или кръгла форма и различни дебелини. Имате ли идея от къде мога да си купя такава дъска?

Последна редакция: ср, 03 юли 2013, 12:37 от alpha_beta

# 355
Имам такава,подарък на мъжът ми от негов познат-собственик на фирма,която произвежда и това. А къде ги продава-не зная.
Неудобна работа,освен ако кухнята не ти е огромна . При мен  плотът,който реално се използва е около 70 см.-и в ляво и в дясно от мивката.Дъската е доста голяма,дебела и доста тежка. Пречи ми. А и не може да се пъхне в мивката,за да се измие-пъха се на ъгъл и настава едно поливане и забърсване и оливане. Поради това я бърша-ами не е хигиенично.Слагам я права в шкафа под мивката. Ползва я само мъжът ми и то по изключение-вади и прибира.
Не те разубеждавам-само споделям какви проблеми имам аз.

# 356
Момичета, гледам по кулинарните предавания използват за работен плот едни такива големи дъски с правоъгална или кръгла форма и различни дебелини. Имати ли идея от къде мога да си купя такава дъска?
В Икеа има.  Peace

# 357
  • София
Благодаря на mioki и W , работната част о т общия ми плот би трябвало да е около 100 см, мивката уж я избрах с голямо корито, та затова си мислех, че би ми било удобна такава дъска, но пак ще помисля за размера и дебелината и, благодаря за съветите!

Харесвам Икеа, има интересни неща откъм посуда и други нещица, мебели не съм купувала, за съжаление ми е доста далече като местоположение този магазин, то направо като екскурзия да идеш в Икеа....  ooooh!

# 358
  • София

А по повод Икеа- на запад това е "народна" продукция.Прилично качество на ниски цени-за тях. Бях в Дания и роднината ми се жалваше,че се наложило да купуват нещо от Икеа. Не казвам,че не бих си купила,ако съм от София и нещо ме устройва.

То и тук е "народна" продукция, но в пъти по-качествена от останалите магазини за "народна" продукция (визирам мебелните ни магазини). Разликата е, че там в Дания е супер скъпо (от собствен опит говоря) и Икея е най-евтиния магазин.

# 359
  • София
Ваяна, благодаря, хубава ти е кухнята! Ама аз вече си имам и съм много доволна от нея. Не знам защо след коментара ми се намесиха „кухните” на усвоени тераси. Аз на няколкото шкафа, често разделени от стени, арки и какво ли още не, не му викам кухня, ама всеки с разбиранията си. Исках просто да отговоря на питане по повод кухни от Икеа и изработени от други фирми. И не казвам, че Икеа са най, просто от наблюденията и опита ми до момента, за мен те са с най-добро съотношение качество - цена - визия. То е ясно, че вкусове разни, както и изисквания, търпение, финанси...Изказвам лично мнение, по повод питане  на съфорумка.
И да, народна продукция е, това исках да кажа, че е евтино и хубаво, и бързо, за разлика от всичко, което се предлага от прехвалените родни фирми.

Общи условия

Активация на акаунт