Нашите кухни - тема 49

• 112 375
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
  • София
zornica_a,
да, може и така

гледката е красива;)
Някои ги слагат в шкаф с дъно ...

Така също е грозно, както и стоящите на плота. От този пък ще се стича вода и ще капе. Ако сте домакини по на 15-20 години и нямате опит може да се  разбере, но сигурно сте на повече  Laughing

# 526
Vayana Simple Smile Разбрахме се  Peace
гледам да ми е удобно, и свободно време да имам повечко,  по възможност и красиво (подредено).

# 527
  • София
Този последния изглежда доста добе, но мисля ,че пак ще има мухъл.
Нашият е   висящ

# 528
Добре де, тези сушилки за шкаф не се ли монтират в такъв без дъно над мивката. Така ми обясниха в магазин за мебелен обков. Слагаш мократа чиния на сушилката и водата се отича в мивката... Това тотално ме отказа, аз съм 2, даже 3 леви ръце и съм нисичка... Харесах си такъв профил и ще го монтирам в чекмедже на долния ред (за чинии, които не се ползват ежедневно). Иначе суша чиниите на обикновено сушило до мивката.

Има такива за шкаф с дъно и такива за шкаф без дъно, колкото производители, толкова и вариации. Има сушилник за шкаф без дъно, но с тавичка(за съжаление единствения за който се сещам е доста скъп). Има и такива които са само за сортиране на чинии, а не за сушене, но пак се наричат сушилници....иди ги разбери, ама и как да го наречеш.
Тези които са с тавичка за шкаф без дъно не е задължително да се монтират над мивката, просто там е най-удобно.

# 529
  • София
Преди да сложим сушилката в шкафа и аз бях малко резервирана, все си мислех, че ще ми тече вода по ръцете. Но въпреки всичко я сложихме, щото не ми се правеше панаир по мивката. Честно казано останах доволна - не беше неудобно и не е имало влага. Шкафа е без дъно, но сушилката си има тавичка(не мога да си представя да няма тавичка и аз да редя чинии отгоре, а от тях да се стича вода) Единственото неудобство е, че е само за чинии, за по-големи съдове не е удобно, ама то пък не всеки ден се мият по 10 тави и тенджери.

# 530
  • София
Vayana Simple Smile Разбрахме се  Peace
гледам да ми е удобно, и свободно време да имам повечко,  по възможност и красиво (подредено).

А, не се разбрахме, но нищо фатално. С примерите, които даваш, нито ще е по-красиво, нито ще имаш повече свободно време  Simple Smile

# 531
Много неща трябва да се съобразяват и всеки си знае къщата и фамилията. Ако съм сама, или само с големи разбрани хора, които чистят след себе си бих си сложила чинийката измитичка и подсушена в шкафчето с вратичка, НО... постоянно съм след някой, чиято идея за чистота е далеч от моята и в момента е на 3 или 5 години и иска ту чаша, ту нещо, което се слага в купичка, чинийка и т.н. Панаира по шкафовете и около мивката ми е последна грижа... Sunglasses

# 532
Много неща трябва да се съобразяват и всеки си знае къщата и фамилията. Ако съм сама, или само с големи разбрани хора, които чистят след себе си бих си сложила чинийката измитичка и подсушена в шкафчето с вратичка, НО... постоянно съм след някой, чиято идея за чистота е далеч от моята и в момента е на 3 или 5 години и иска ту чаша, ту нещо, което се слага в купичка, чинийка и т.н. Панаира по шкафовете и около мивката ми е последна грижа... Sunglasses

Тъкмо същото щях да кажа и аз - с мало дете постоянно нещо се мие и суши, не мога да си представя да  подсушавам през 5 минути  Peace То кърпата, дето споменава момичето, все трябва да ми е на плота за да се цеди нещо ;0

# 533
zornica_a , анджък.

Vayana, няма да откривам красив шоурум. Ще карам със съдомиялна.
Но няма да бърша чинии. Едно време забърсвах. Стига ми толкова;)

# 534
  • София
забърсвам само тави , т.к са големи и съхнат бавно

# 535
  • София
zornica_a , анджък.

Аз дори нямам и не искам да имам съдомиялна. Винаги имам подредена къща и поддържан маникюр - как ли успявам?
За мен красотата е по-ценена от практичността, явно ценностната ми система е такава  Wink

# 536
Междудругото, как се разбира колко качествено е ПДЧ-то на плота? Изненадах се, когато след монтирането ми казаха: "и по-внимателно, пазете си го, поддържайте го, без вода и т.н."...ама то при готвене, миене, неминуемо има вода...

# 537
  • Някъде на път....
zornica_a , анджък.

Аз дори нямам и не искам да имам съдомиялна. Винаги имам подредена къща и поддържан маникюр - как ли успявам?
За мен красотата е по-ценена от практичността, явно ценностната ми система е такава  Wink

И децата ти ли подреждат всичко в къщи по същия начин?  Wink

Защото моите са от гореспоменатите, които
...... постоянно съм след някой, чиято идея за чистота е далеч от моята и в момента е на 3 или 5 години и иска ту чаша, ту нещо, което се слага в купичка, чинийка и т.н. .....
и си ползвам много миялната, която ме улеснява доста.... Peace

# 538
  • Някъде на път....
Междудругото, как се разбира колко качествено е ПДЧ-то на плота? Изненадах се, когато след монтирането ми казаха: "и по-внимателно, пазете си го, поддържайте го, без вода и т.н."...ама то при готвене, миене, неминуемо има вода...
Плотовете са с гетинаксово покритие обикновено, не са от ПДЧ.
И как така - без вода?  Shocked А как си миеш продуктите за готвене - нали все пада остатъчна вода, която се отича от плодовете и зеленчуците например....
Не да се олива плота с вода, но все има някаква вода по него когато се ползва...логично е.

# 539
  • София
Дъщеря ми е на повече от 3-5 г., но би трябвало да знаеш - децата от малки както си ги научиш  Wink

Общи условия

Активация на акаунт