Нашите кухни - тема 49

• 112 324
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
съдомиялната си е задължителен атрибут за домакинята Simple Smile моята за жалост е малко поразвалена в момента и отново преоткривам досадата от купчината мръсни чинии всеки ден Cry

# 571
И аз се присъединявам с две ръце за миялна. И това, че на ръка като се миело се хаби по-малко вода е абсолютна заблуда. Никога няма да успеете да измиете с 6 л толкова много чинии, чаши и прибори, че и да ги изплакнете.
Препоръчвам на всеки, който се чуди дали да си купи изобщо да не се замисля, а да отива в магазина и да си купува веднага. Не знам от къде е влязло в България, че чиниите трябва да се мият преди да се сложат в миялната. ПО същата логика трябва да препираме дрехите преди да се сложат в пералнята. Но знам, че покупата все пак си е допълнителен разход, но може би да се гледа като инвестиция в бъдещето  Wink
Като се спомня едно време вечер след като се навечеряхме 5 човека и се почваше великото миене на чинии, чаши, тави и подобни. МИсля, че има доста други по-проятни неща за правене вечеро време от миене на чинии.
Така, че момичета ако имате възможност и място в кухнята изобщо не се чудете, а миялна си купете  Mr. Green

# 572
  • София
преди години, когато купих съдомиялна, майка ми казваше, че било лиготия. тя щяла да мие съдовете и да не ис давам парите напразно. да ама аз като реша нещо, просто го правя.  Simple Smile в началото не искаше да я ползва и все миеше на ръка, ама мина известно време и започна да свиква. така до мига, в който първата ми миялна се скапа.....нямах възможност да купя нова точно в този момент и познайте кой цял месец орева света и ми омрънка главата  Simple Smile та в нашата къща съдомиялната е неземеним уред. който все още се чуди, да спре  Simple Smile ако може, ако има място - просто до си вземе и няма да съжалява  Simple Smile до сега мнения против миялната съм чувала само от хора, които нямат такава. всеки, който има е доволен. но наистина всеки пък си решава дали му е нужна или не  Simple Smile

# 573
И аз съм, ЗА, съдомиялната. НО нищо не плакна предварително, изтърсвам над коша и в миялната. Вече 3г. нищо не се запушило или скапало.

# 574
  • София
  Накарахте ме да се замисля!Оставих празно място до мивката, уж за печката, но мога да изкарам печката на балкона, а там да сложа съдомиялна.Ама какво да го правя вградения абсорбатор отгоре?

# 575
  • София
И аз съм твърдо ЗА съдомиялна и сушилня, ползвам ги от години.
За сушилнята даже силно съжалявам, че не съм си я взела по-отдавна.
Моята съдомиялна е малка, отгоре върху плота в близост до мивката е разположена, много ми е по-удобно да си я зареждам и разтоварвам без да се наведа 100 пъти до долу,
тави и тенджери мия на ръка - не е трагедия,
даже и в момента както съм сама за 5 месеца пак си я ползвам, пълня я 2-3 дена и я пускам, чиниите обаче ги минавам на лека струя за да паднат трохички и отпадъци, че не ми се мацоти със салфетки над коша да ги почиствам.

# 576
Аз съм с миялна от 7 години. Ами няма такава благодат. Не ги плавя чиниите преди това, направо от масата в миялната. Ако има нещо едро го махам с вилицата и толкова. Никога не се е запушвала. И този дето мисли че мие по-добре от миялна да дойде и да ми го докаже. Аз мушкам всичко вътре-тенджери, тави, тигани всичко. Така ги измива около дръжките по ръбчетата навсякъде. Аз за да ги измия така трябва да търкам с телчето 1 час. А там като ги пусна на 70 градуса и врялата вода разлага всякаква мърсотия и излизат като нови. Загоряло, мазно, грапави чаши всичко блести. Ние сме 3-ма човека, но аз 9 комплекта си я пълня през ден. И никога нямам мръсни чинии в мивката.

# 577
  • София
нашата съдомиална е от 2 години, първо и аз имах предрасъдаци и миех на ръка ooooh!, близо 3 месеца не я ползвах. Сега си ползвам активно, особено при наличие бебе е незменима . За сушилнята-няма такова удобство и аз съжалявам ,че не съм взела по-рано.Край на сушилките вкъщи и на дрехи, който съхнеха с дни

# 578
И мен сте на път да ме навиете за съдомиална...а до сега не е била никога на дневен ред... Mr. Green

# 579
  • В градината...
И аз бях против съдомиялните. Моят мъж имат у тях и все ме навиваше. Така, докато не отидохме на една почивка - бяхме компания от 8-9 души в една къща, където имаше съдомиялна. Ами като вдигнехме масата - бам чиниите в машината и си ги вземахме сутринта. Голям кеф беше. Иначе коя щеше да виси и да мие до нощите  ooooh!

# 580
може ли да ви върна към темата. За съдомиялните съм съгласна с вас , но събирахме мнения за или против вградения сушилник в кухнята. Нали сме в темата за кухните  Laughing
Включих в проекта вграден сушилник ,на един ред точно над мивката и сега съм в чуденка след няколко мнения -искам ли го още или не.
Ноооо за СЪДОМИЯЛНАТА вече реших - Искам я. newsm10

Аз  чета и темата за съдомиялните , за препаратите за съдомиялни и #Crazy

# 581
Браво, че ни върна в темата. Моето за ще кажа за вградения сушилник и защо го искам (нямам още).
Не обичам 3 размера чинии да ми стоят една в друга и да вдигам 6 , за да измъкна една. По тази причина моя шкаф си е направо празен и в същото време пълен защото всеки размер и тип чиния ми е на отделно място, общо 5 различни размера и видове. На други това, че чиниите стоят една в друга не им пречи и при тях такъв отцедник си е излишен. Ама всеки луд с номера си, моята лудост си е такава искам като бръкна и да вадя точната чиния, а не да провеждам размествания докато стигна до нея. Та всеки си преценява сам за себе си, ние може само да си споделим гледните точки.

# 582
  • София
Аз нямам вграден сушилник, чинййте ги деържа в долен шкаф (по удобно ми е така), събирам и много повече комплекти(3 + остатъци от изпочупени комплекти) Купих си и едни държатели за чинии, незнам как да ги обясня newsm78
http://www.shop4fun.bg/%D0%90%D0%BA%D1%81%D0%B5%D1%81%D0%BE%D0%B … %D1%84%D0%B5.html, нещо подобно на това.
Горен шкаф имам само един , и в него държа чашите , а на горното ниво неща които не ползвам често

Danute, аз също обичам чиниите да са ми подредени,  просто ги държа един размер и вид в една колонка , другия вид в друга.....

# 583
  • Sofia
Какво представлява този сушилник и къде се поставя...че ми се освободи място в шкафа,махнах малката миялна,а голяма ще слагаме на друго място...а и чиниите ми са в пълен безпорядък,много,една в/у друга..ужас

# 584
  • София
Обикновенно се поставя на горен шкаф, на предната страница има снимка.
Има варианти и на долни вече, доста симпатично стой
http://www.balkanyug.bg/new/index.php?page=shop.product_details& … mart&Itemid=4

http://www.iv-el.com/index.php?route=product/product&product_id=1548

Общи условия

Активация на акаунт