Нашите кухни - тема 49

• 112 353
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Сигурно, но ми повярвай, че няма съдомиялна, която да измие чиниите, както мъжът ми. Той е РИОКОЗ, ХЕИ и всички подобни служби накуп.  Joy

# 556
И аз съм фен на съдомиялната. Не само спестява време, но и пари от вода и ток. А и ако се ползва качествен препарат, миенето на ръка изобщо не може да се сравнява.

Даже вече ми е малко гнусно, ако чиниите са мити на ръка, а не в съдомиялната...

Хайде, хайде.
Това вече са превземки. Сигурно допреди 10 години само в измити от съдомиялна чинии сте яли.
Е то и преди 20 години са прали на ръка хората...ама я изпери сега. Не можеш да изпереш като пералня, както не можеш да измиеш като съдомиялна. А колко време ми отне да го обясня на мъжа ми не е истина.
Всъщност най-осезаемата разлика е при мазните съдове, особенно ако са пластмасови. Имам една купа и с колкото и гореща вода да я мия на ръка винаги ми мазнееше, със съдомиялната нямам такива проблеми.

Ама я да се завръщаме на кухните, че много се отклонихме. Аз съм точно типа човек вода гази жаден ходи...толкова много кухни съм сътворила, но така и не идва ред на моята  Laughing

# 557
Сигурно, но ми повярвай, че няма съдомиялна, която да измие чиниите, както мъжът ми. Той е РИОКОЗ, ХЕИ и всички подобни служби накуп.  Joy

Е радвай се, нали не миеш ти....Да ти подаря моите лъжици, за да ти докажа, че не е  Laughing Майтапа на страна, но неръждавейка и керамика се мият лесно. Имам едни лъжици които почерняват с поглед и миенето им на ръка отнема мнооооого време, съдомиялната се справя перфектно със задачата

# 558
  • София

Е радвай се, нали не миеш ти....Да ти подаря моите лъжици, за да ти докажа, че не е  Laughing Майтапа на страна, но неръждавейка и керамика се мият лесно. Имам едни лъжици които почерняват с поглед и миенето им на ръка отнема мнооооого време, съдомиялната се справя перфектно със задачата

Не съм казала, че не мия аз.  Grinning
Мием и двамата, и затова съм преценила, че за трима души няма нужда да се дават пари за съдомиялна.

# 559
  • София
 И аз съм се замислила за съдомиялна, но ако трябва да ги мия и да ги слагам чак тогава, дали има смисъл?Като ме беше захапала дисковата херния миех подпряна на шкафа и ревях.Тогава реших да купувам, после ми мина и забравих.

# 560
И аз съм се замислила за съдомиялна, но ако трябва да ги мия и да ги слагам чак тогава, дали има смисъл?Като ме беше захапала дисковата херния миех подпряна на шкафа и ревях.Тогава реших да купувам, после ми мина и забравих.
Не се мият, само се махат едри хранителни остатъци. Същите които махаш в коша и преди да миеш на ръка. Това се прави, за да не се запуши филтъра.
Ха остава пък и да мия преди да метна чиниите, нали за миене съм я взела, а моята си е куча марка от всякъде, досега неизмито не е оставила.

# 561
  • София
   Така може, то аз и сега не слагам в мивката с остатъци. Peace

# 562
В старата кухня нямах място за съдомиялна, но не ми е липсвала.
В новата кухня сме оставили възможност за инсталиране и на миялна - има изводи за вода и канал. Обаче продължавам да се чудя дали изобщо ми трябва. Вечер съдовете ги мие мъжът ми или както той казва "имаме си подвижна съдомияла, защо ни е тогва стационарна"  Joy Мазни съдове нямаме, защото меса приготвяме изключително рядко, затова чинии, тенджери се мият изключително лесно. Единственият ми проблем са тавите, например от баница или нещо друго със заливка. От приятели с миялни знам, че не можеш да ги тикнеш директно в машината, трябва хубаво да ги остържеш. Да, ама мен точно на тази операция ме е яд и ако трябва да продължа аз да я правя преди да сложа тавата в съдомиялната, както се казва, за чий ми е тази миялна  Thinking
А сушилня си ми трябва, задължително, че иначе през студените сезони е ад. Та всеки е с различни нужди и приоритети.

# 563
  • София
 Така е, аз пълня мивката по три пъти и ще ми дойде добре една миялна.Само се чудя голяма или малка да е.

# 564
Ston защо не използваш хартия за печене?
Тайна, преценяваш си според съдовете. Те са за 6, 9 или 12 комплекта. Аз съм със съдомиялна за 6 комплекта, т.е. събира 12 чинии + малко чаши и доста вилици и лъжици. По-голяма нямам капацитет от чинии да напълня. По-големия ми проблем беше да намеря толкова малка за това ми е неизвестна марка, че намерих само 1.

Мазното по купата ми не е от месо, а от олиото в салатата.Аз ако наготвя мазно месо ще ме изгонят от вкъщи  Laughing само без мазнини и без кокал...друго месо не може  Naughty

# 565
  • София
Danute, благодаря за обясненията.При мен са повече купи, тенджери, тигани.

# 566
Голяма.
А на втория ден ще искаш да я целуваш.
Не стържа тави, не мия предварително.
Ако /много рядко/ нещо не се е измило, го бутваш леко с дървена шпатула и то пада или просто връщаш тавата за още едно къпане.
Ръцете не ми подгизват, краката не ме болят, ток и вода ми спестява, съдовете блестят, време за форум имам, ехааа!

# 567
  • София
Голяма.
Ако /много рядко/ нещо не се е измило, го бутваш леко с дървена шпатула и то пада или просто връщаш тавата за още едно къпане.
Ръцете не ми подгизват, краката не ме болят, ток и вода ми спестява, съдовете блестят, време за форум имам, ехааа!
Благодаря! Hug

# 568
Голяма.

Точно Simple Smile)) ние за сега сме двама и през ден пускаме миялната-голяма. И аз преди си казвах "За какво ми е миялна, аз обичам да си мия чинии и няма смисъл" Но сега, без миялна не мога. Като имаме повечко гости /към 12 човека/ като дигна салати и ракия и слагам да се мие. Докато дойде време да дигна от основното и първото е измило. Така на сутринта ставам и всичко е лъснато Simple Smile))

# 569
Записвам се да ви следя и да взаимствам идеи, че голямо обзавеждане ще пада на всякакви видове помещения.
Елфи, честита кухня. Страхотно се е получила.  Hug
И на останалите похвалили се също, честито  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт