Нашите кухни - тема 49

• 112 185
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
  • Sofiq
Имам такъв и съм ужасена от ползването му Confused Тръбичката му се чупи непрекъснато, вече смених три такива. А и корозира отстрани и се бели Confused
Нашия вкъщи е на Франке и нищо му няма... Даже напротив. На Тека бяха много скъпи и за това взехме на Франке.  Peace

# 691
  • Раковски
Зависи от марката, има по 20-на лева които са си баш китайски, инак на по-добрите марки не би трябвало да има проблем.

# 692
  • София
За дозаторите фирмата е една и се казва BLANCO
ето това нещо се продава с гаранция и няма никакви проблеми:

http://www.-spam234-/catalog/product_info.php?cPath=35&products_id=167

# 693
За дозаторите фирмата е една и се казва BLANCO
ето това нещо се продава с гаранция и няма никакви проблеми:

http://www.-spam234-/catalog/product_info.php?cPath=35&products_id=167

Точно този имам от две години, нищо му няма засега.

# 694
Аз го имам от 6 (шест)г, и му няма нищо - като нов е, а се ползва интензивно. Много съм доволна.

# 695
Обезмаслител? Аз така спасих стената от една риба  ,която се размята във врящото олио и направи цялата кухня в мазни петна Shocked /а уж беше умряла и почистена гадината му с гадина  Thinking / Някакъв остатъчен рефлекс явно, но факт,че едната стената беше ужасна.С обезмаслител се оправи.Но може би не трябва да е твърде престояло и попило петното  newsm78

Божее, не знам ка бих реагирала в подобна ситуация...сигурно сега доста и се радвате.

А за гръб на кухня аз лично бих препоръчала плочки, със сигурност са много по-трайни от термогръб, а и излизат по-евтино. Не знам защо но като знам свойствата на стъклото си имам резерви към него.

# 696
  • Sofia
значи плочката е по-добър вариант

# 697
значи плочката е по-добър вариант
Единственото предимство на термогърба е, че се монтира и демонтира по-бързо и лесно. Ако сте избрали плочки за гръб на кухня изберете фугираща смес която не задържа мръсотия, вече има много такива на пазара. Също важно при монтажа на плочки е да е направен от добър майстор, защото горния ред шкафове се подравнява по плочките, т.е. трябва да са под идеално права линия.

# 698
  • Бургас
Зависи от марката, има по 20-на лева които са си баш китайски, инак на по-добрите марки не би трябвало да има проблем.

Точно толкова - 20-ина лева, но нямаше други, когато го купувах Confused
А на композитна мивка такъв дозатор може ли да се сложи? В смисъл - може ли да се продупчи отвор?

# 699
  • Раковски
Въпрос е до мивка, ако има възможност за дозатор и смесител ще могат да го продупчат.

# 700
Моят е на композитна мивка, няма проблем с дупченето.

# 701
Също важно при монтажа на плочки е да е направен от добър майстор, защото горния ред шкафове се подравнява по плочките, т.е. трябва да са под идеално права линия.
Поради тази причина и затова,че стената  доста си беше кривичка залепихме гипсокартон(няколко амo винта за посигурно добавихме),сега вече каквото решим плочки или термогръб няма да е проблем полагането

Последна редакция: чт, 25 юли 2013, 18:31 от doroti1

# 702
  • Варна
За найлонови пликчета, останали от покупки, и аз все още не съм измислила къде да ги слагам, засега са в едно чекмедже. Възхищавам се на баща ми как съумява така да си сгъне торбичките, че изобщо не му заемат място в чекмеджето, дори си ги подрежда по големина и не му се налага да разгъва, за да си избере най-подходящата според конкретната нужда  Grinning
За гъбите съм си харесала това:

Tsvetivn,
Идеята е много готина!Ако намериш такова нещо, би ли споделила   bouquet
Няма проблем, ще споделя  Wink. А иначе контактите на сайта, който пуснах в предишната си публикация, са в София, така че който е от там или има път на там, може да си го вземе  Grinning
А иначе аз не искам да имам нищо на и над мивката (например метална тръба с окачени на нея разни неща), освен най-много дозатор за течен сапун, затова като имам време, ще си обикалям да си търся някакъв механизъм или нещо подобно за шкафа.

Tsvetivn , много благодаря за линка с механизмите.
Моля, пак заповядай   bouquet

# 703

За сушилките поговорихме, а къде си държите найлоновите пликчета... newsm78
И също гъбата, верото и парцала за попиване, дето се ползват често - къде седят вашите...? На мен ми се върти в главата да монтирам нещо на вратата под мивката, не тази с коша, а другата, и там да са, нещо като кошничка метална... newsm78

За гъбите съм си харесала това:
, но все още не съм си намерила пещо подобно във Варна.
Ето тук има интересни идеи за механизми и кошчета за отпадъци:

В Икеа има много органайзери за кухня Peace
http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=31019  и за найлонови торбички

# 704
  • София
Ако някой знае къде има такъв органайзер за гъби да сигнализира.
 А този за найлоновите торбички го имам, но на мен не мие особено удобен , не може да побере особено много и не знаеш какво вадиш, някой път по 10 торбички вадя , докато  намеря подходящата

Общи условия

Активация на акаунт