Слънчева АВГУСТОВСКА тема - сладки приказки за празници, море и бебета!!!

• 52 670
  • 321
  •   1
Отговори
# 105
Ехооо,здравейте!Сигурно ме забравихте вече,но аз вас-не!
Агнес,честит втори син,мила!Прекрасно име на едно хубаво дете,сигурна съм!Да ти е жив и здрав! Hug
Момичета,да ви кажа,че утре вече е август и ми е едно такова радостно-тъжно...Помните ли как го чакахме този месец преди 3 години,как се вълнувахме заедно?Аз специално съпреживявах тревогите на всяка една от нас,приемах буквално за мои всяка емоция,всяка вест за родено бебче...Ех,направо ми е толкова и хубаво,и сълзливо!Денис ще ми е рожденик на 4.08...Кога мина това време?Ето ни вече и доста с втори бебчета-Кадрие,Ноу нейм,Аделинка,Велма,Тупурче,аз,Агнесана(сори ако пропускам някоя),други са в очакване!Пораснаха ни зайчетата!
Ние иначе сме долу-горе.Малката ми Дарка вади зъбчета и е с температура и разстройство,Денис и той ми беше болен миналата седмица,ама за партито трябва да сме добре вече!Това е от нас,целувам ви!

# 106
Толинка как ще сме те заберавили  Hug Наистина времето толкова бързо минава и ето и някои от нас вече имаме още едно малко зверче в къщи. Изобщо не ги усетих тия 3г как минаха.
Вие как сте, как се оправяш с две деца? На мен ми изглежда мисията невъзможна. Единия реве и другия и той почва.

Зар по принцип вечер си беше кисел и мрънкащ, но от как го има бебето е направо ужасен. Реве за всичко, иска всичко. Днес ходихме да пазаруваме и в магазина за малко да го набия. Минахме първо през аптеката и от там като се почна "како дай бонбони" на аптекарката  ooooh! че после и в магазина искам това искам онова, че и започна сам да си взема каквото иска. Накрая му взех сладолед и на касата вика на касиерката "како отори додоеда"  ooooh! Е в нас вече след поредния рев не издържах и изяде шамар през устата и после един час ми се сърдеше. А след шамара рева още половин час.

# 107
Здрaвейте момичетa!Aгнес,честито и от мен.Aз вече цял месец съм във Вaрнa,сaмa
с двaмaтa и оцелявaм Grinning тaкa че споко ще се нaгодите Simple Smile
A мaмите от Вaрнa,свиркaйте зa някой следобеден плaж(сутрин ми е жегa и зaтоa сaмо следобед ходим)

# 108
tolinka, аз лично не бих могла да те забравя!
Та ти си най-положителният човек, който съм срещала, макар и само виртуално  Hug
Дори си спомням милото ЛС, което ми прати при проблемите с раждането, макар и ти да беше минала през не лек път съвсем малко преди мен! Благодаря ти!

Цони, ние след 11 ще сме за известно време във Варна, може да се видим, ще ти звънна като се установим. Няма да е супер дълго пребиваването ни, че все пак съм в отпуска, но все ще намерим време.

# 109
Ние също заминаваме на морето на 1ви август. Аз ще се върна тази неделя (само дет се вика да помогна за пътуването до там, че Миро още си повръща и му става лошо от бързо каране) и две седмици моя мъж ще се забавлява на морето сам с децата и кучето  Mr. Green
Втората половина на август и аз ще съм там, но ще имам едни две седмици в София сама - какъв купон, каква почивка ще му ударя.....много добре ще ми дойде.
Ние ще сме в Балчик и по принцип доста обикаляме и ходим и до Варна, та когато съм там ще кажа, може да успеем да се видим с някои от вас там. Миро е на 25-ти август рожденник и ще празнуваме там, но още нямам никакви идеи как да го направим. Върти ми се идеята да изкараме РД-то на аквапарка на Златните цял ден, че много обичаме цялата история с пързалките и басейните, но да видим...
Приятни почивки на отпускарите, а на мамите с 2 дечица - не се притеснявайте, бързо се адаптираме към по-голямата лудница и после е купон. Щом мъжа ми се нави да изкара сам на морето 2 седмици с 2 деца и куче и после септември още 1 седмица пак сам с тях, значи не е толкова страшно. Ние майките сме си оправни, а ще видим дали и татковците Wink Simple Smile

# 110
ние сме постоянно по огледи за търсене на жилище с мъжа ми. засега сме харесали един апартамент.
нямам никакво време , съчетаваме да обикаляме м/у неговата и моята работа.
Добре , че детето е здраво да ходи на ясла иначе щеше да ми е още по-голям филм

На плаж не съм ходила сигурно от 2 седмици вече

# 111
  • София
Привет момичета как сте в тези жеги?
От колко време не бях влизала във форума. В другата ни отчетна тема нещо почнаха да ме дразнят с техните си простотии, ама така е като им е първо на повечето за такива глупости се шашкат и вместо да се водят по детето си четат един милион глупости в интернет. Та реших известно врем да си почина от форума и от интернет изобщо. Щото ми писна и като влезна във фейсбук само някакви лозунги и хейтърски коментари да чета. Толкова негативен фейсбука не съм го виждала никога и ме дразни, щото като вляза искам да прочета нещо свежарско, интересно, да видя хубави снимки и т.н а това от месец и половина не се случва. Затова и мога да кажа че тези от вас, които са ми приятели във фейса, с огромно желание ви разглеждам снимките - чудесни са ви дечицата. Толинка теб специално няма как да те забравя, ти си най-положителния човек, който познавам (макар и виртуално), с огромен интерес следя всяка твоя снимчица на малките слънца.
Та покрай този ми безинтерес към интернет преоткрих отново книгите - ММ ми подари киндъла си и съм си свалила толкова много книги и сега вместо да си губя времето в интернет си чета книжки, нещо, което преди правех с голямо желание, но бях позабравила покрай постоянното ровене в бг-мама.
И аз като Толинка все се чудя колко неусетно минаха тези 3г. Малкото ми момче вече е голям професор - все по-интересен, все по-палав, но и все по-разбран и послушен когато се налага. Както казах и преди ми помага много с бебето, мисля че улучихме идеална разлика, Алекс вече е на 3 и разбира много повече от дума (когато е на кеф де, но все пак). Досега ревност не съм видяла, дори и да я има, не съм я усетила драстично, няма агресия, няма тръшкане. Като цяло Алекс е много добро дете.
В неделя и Алекс има РД - ще го правим пак на двора, зад блока, незнам дали съм писала преди, но кооперацията ни има заден двор с тревичка, който е затворен, а миналата година си направихме детска площадка с 2 люлки, пързалка и дървена къщичка над пързалката, отделно имаме и пластмасова къщичка и пясъчник а сега взехме от ИКЕА и от тези кръглите масички с 6 столчета, че децата обожават да играят с пластелин. В нашия блок има 15-16 дечица на възраст до 5г а тези между 2-3г са десетина и като се съберат вечер всичките става голям купон. А възрастните използваме да пийнем по биричка докато хлапетата вилнеят. Готиното е че е затворено и няма къде да избягат децата и да се притесняваме за коли и чужди хора. Та по традиция РД на Алекс ще е там - ще правим традиционното парти-барбекю. Досега 3г винаги е било супер, а сега с детската площадка мисля че ще е още по-забавно на децата. Не ми се дават пари за някой клуб в който след 2ч и те гонят, да не говорим колко безумно скъпи са клубовете, а тук децата могат да си играят на воля колкото си искат, ще има много повече храна и за децата и за родителите и така, дано да се получи готино.

Много се радвам че има толкова много мами, които чакат второ бебче, пожелавам ви лека бременност и лесно раждане.

Агнес, и Дани го обличах с дълъг ръкав в началото, но той като се роди седмицата беше много хладно, като стана на 5 дни облякохме бодито с къс ръкав, отначало с дълги панталонки или клинчета, после без. Сега дори не го завивам, спи само по боди с къс ръкав, като го завия с бархетната пелена, която е супер тънка веднага я изритва (значи му е топло). А пъпчиците от претопляне, както и тези с белия връх, които се появяват след раждането от хормоналното изчистване, педито ми каза да ги почиствам с тампонче напоено с мицеларната вода на Биодерма (бебешката) и да ти кажа съм супер доволна, много бързо минаха. Сега всяка сутрин и всяка вечер чистя лицето и на двамата с тази мицеларна вода, а и мирише супер. Както бях писала преди Алекс и е голям фен и все търчи да ми я носи, като къпем бебето.  А за къпането ние процедираме така - баткото го къпе баща му в 9ч, след това се приспиват и като заспи къпем бебето. Той баткото не ни пречи, но на няколко пъти се опита да чисти ушите на Дани с клечки за уши  Laughing и затова решихме да къпем бебето след като Алекс е заспал.

Маринка не разбрах вие защо си търсите апартамент, не живеехте ли в къща (толкова е готино да живее човек в къща)?

# 112
  • в рaя
Здравейте и от нас Simple Smile Честит рожден ден на патерички на всички рожденици които пропуснахме   bouquet За добро или за лошо, но нямам никакво време за интернет, пък и желание честно казано нямам. Сега се ровя малко по задачки, та реших да задам няколко въпроса тук Simple Smile Ще правим отново РД в къщи, на двора, но ми се иска да измислим нещо занимателно за децата - игри и т.н., затова ще съм ви благодарна за всяка идея.
Честито бебче на агнес   bouquet
Със сигурност не е толкова страшно с 2 деца щом аз все по-упорито се замислям за 3-то, но ММ не иска и да чуе Simple Smile) а и вашите вече са с по-голяма разлика, предполагам е една идея по-лесно.

# 113
  • София
Нашия РД ще го празнуваме в една наша почивна станция на Банкя - има голям двор, където дечицата могат да си играят, евтино е и който реши - може да остане да пренощува. Ангажирала съм и аниматор - принцеса Бел, мисля, че ще е весело. А и може да си стоим колкото си искаме, няма часово ограничение.
Деси, вие къде живеете - някакъв затворен комплекс ли е? Аз мисля да си продам жилището и да си купя с доплащане по-голямо, че нали уж и аз планирам второ детенце, та по твоя разказ ми звучи като хубаво място.

# 114
Тупурче  Hug

Тук в Русе има един аниматор, който много хвалят. Четох, че предлагал игри на децата от сорта на домашен пластелин и да си играят и да правят разни фигурки. Виждала съм да "рисуват" с пластелин върху еднократна бяла пластмасова чиния.
Миналият месец бяхме на детски РД с Мини и Мики Маус. Мики Маус стоя с ръце в джобовете, пък Мини занимава децата. Разхвърля им изкуствени цветенца по земята и ги кара да ги събират, та който събере най много печели. Отделно им прави и татуировки по ръцете с някакви моливи/пастели (не видях точно). После сложи маска вълк на някое от дечицата и го кара да гони останалите да ги хване. Общо взето това беше играта за половин час, понеже дечицата бяха малки до 3г и не се заиграваха особено с нея (еле моя син чакаше Мики да го вдигне и гушне, но получи само разрошване по косата  Mr. Green). Като цяло децата се заиграха, но бързо им се разсейваше вниманието. Може да им се пуска музика да танцуват, но определено си трябва един човек поне, който да се занимава само с тях.

Аз пък съм в чуденка как да съчетая РД със бебе на месец  newsm78

аделина Зар и той ми помага с бебто и иска да го гушка и вече определено е по внимателен и нежен, но просто в един момент става кисел и раздразнителен и плаче от и за всичко. Вчера кръщелниците ми бяха в нас и падна много хубава игра. Айде после да ми обясняват, че детето ми било агресивно и бутало децата  ooooh!

Незнам дали писах тук, но си имахме проблем с яслата и по точно с милата директорка. Щом се наложи да подам нещо като сигнал в общината смятайте как ми беше кипнало маслото. В крайна сметка директорката ме изкара недоразбрала, но аз определено постигнах някакъв резултат от "сигнала" си. Сега детето ми вече не е "не казвам, че е агресивен" ами е "палав, но не прави бели".

# 115
  • София
Първо за забавленията за деца - онзи ден бяхме на РД на Борко на Мама зайка Байка. Някой му беше подарил ето това http://www.kuku-bg.com/product.php?product=2427&pcatid=135&catid=148 с книжка с инструкции и стъпки как се правят рисунките. Е казвам ви нямаше такава забава, всички деца искаха рисунка, дори аз правих няколко рисунки, толкова лесно стават, а после тигрите, духчетата и феите се гониха и се забавляваха сами, при все че нямаше нито площадка, нито детски съоръжения. Супер беше. Сега съм планирала такива боички + пластелин + водни боички. Останалото оставям на децата да се забавляват на люлките, пързалката и пясъчника. Мисля че е достатъчно откъм забавления. А и децата са доста изобретателни.

Биби ние не сме в затворен комплекс, но сме в прекрасен нов квартал - Кръстова вада се казва. Намира се в близост до новия мол Парадайс център само че малко по нагоре и от другата страна на бул.Черни връх. Много е уредено, има хубави улици, газифицирано е, има канализация (за разлика от отсрещната страна където няма Simple Smile ). Има малко блокчета, повечето са тузарски къщи където живеят предимно чужденци (главно французи), прилича малко на западняшки квартал (е жалко е че като излезеш от квартала се сблъскваш с БГ реалност, но това не можем да го променим за съжаление). Зад нашия блок има борова горичка, частна детска градина и училище. Абе много е хубаво и страшно тихо (е като изключим строежа на училището, но те ще приключат до 15.9). Ето това е нашия блок, но задния двор не изглежда така, целия е само с трева http://www.platinum-bulgaria.com/bulgarian/platinum-residences-iii.57.html#
За ориентир блока се намира точно до ресторант Делвите (много хубав ресторант с прекрасна градина).

# 116
ние сме в къща на 2 етажа но е на родителите ми Simple Smile)
Сега си търсим по-малка и да е Наша или апартамент Simple Smile

Боли ме главата вече от търсене

# 117
ние сме в къща на 2 етажа но е на родителите ми Simple Smile)
Сега си търсим по-малка и да е Наша или апартамент Simple Smile

Боли ме главата вече от търсене

Просто не сте попаднали на вашето място. Ние мин. година април-май търсихме. Бяхме на квартира и имахме възможност само за гарсониера. Търсехме нещо, което да позволява едната стая да е детска, а другата хол-кухня-спалня.Първото жилище-играхме на търг за него, не ми харесваше, но беше евтино и в квартала. Отмениха търга Laughing Второто беше на петия етаж без асансьор, за ремонт, пак в квартала на поносима цена-собствениците се отказаха и решиха да му търсят по-висока цена. Третото, което и купихме е в квартала, с две хиляди евро отгоре, но е тухла, 6-7г. кооперация, хол,позволяващ преграждане, спалня и кухня. Само е боядисано, не беше за ремонт, има дворче, което е само към апартамента. Оставиха ни климатик и някои мебели, страхотно се чувствам в него.  Та...като намерите вашето местенце ще си го познаете Hug

Сега ще правим детската-поръчах две легла от мебели  Виденов на промоция по 45лв. Чакам да ги доставят. После мисля гардеробче да поръчаме, но малко по малко. Нали ще са две принцеси, поне цветово няма да се чудя.

В другата отчетна само се дирлят, сега и реалния живот се намеси... Сега оценявам колко нормални и позитивни  са ни били темите... И другата е приятна, но често ескалира напрежението.

# 118
  • в рaя
Много ви благодаря за идеите, това с рисуването много ми хареса. Днес купихме и подаръка - тротинетка. Много навита на микро, но като помислих реално тук няма нито морска градина, нито никакъв парк с хубава настилка за каране и да дам толкова пари, а реално да ням възможност да я кара ... както колелото сега събира прах ... та намерихме много хубава реплика на микрото, страхотни тротинетки. Ходихме тъкмо в двора на училището да кара малко, чак ми идеше аз да се кача. Много се колебаех между мини и макси, но реших, че сега е за минито, а после то ще остане за Георги. Само ме хвана яд, че Мими много си хареса една розова, а ние и взехме червена. Хем искам да е каквото тя иска, хем гледаме практичната страна, ама ми е едно гузно ... Взехме и една топка за скачане и сме готови с подаръка.
Ние сме в къща с двор, сега строим детска стая, нова спалня и нова баня+тоалетна, така ще станат 2 детски, спалня, хол, кухня, тоалетна и котелно. Големи идеи имам, дано имаме фин. възможност да ги реализираме. Чакам да се върна на работа и да я мятаме, сега се борим още с документите и сме на една гола плоча. В същото време мрънкам за пещ, за битова стая ... ех, защо не никнеха по дърветата парите  ooooh!

# 119
  • София
Тупурче, откъде взехте реплика на Микро-то? И аз май на тротинетка се спирам за подарък за РД, моят син иначе за РД си е поръчам заря, та ще правим в двора при баба му:) Но ми харесват тротинетките, гледах ги оригиналните, но да му се невиди като не знам колко ще я кара и все се чудя дали да му вземем скъпата или някоя по-евтина newsm78  Даже мислех да проверя в Джъмбо дали има и за големи като нас тротинетки някакви евтини - да взема една и за мен и да караме заедно:)

Общи условия

Активация на акаунт