Слънчева АВГУСТОВСКА тема - сладки приказки за празници, море и бебета!!!

• 52 671
  • 321
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте и от мен! Завърнахме се от Варна и сега сме на новата ни къща в Елин Пелин.Варна беше прекрасна и съм много доволна че го направих.Иначе къщата ни  още не е готова и е пълна лудница, децата търчат и пипат всичко и откачам...
Маринка, и Крум прави така.Някой път толкова много неща иска да каже и само започва 'Ъ ъ ъ ъ ' и спира но после пак продължава Simple Smile Аз засега не съм се притеснила.
Да Ви кажа тук в Елин Пелин има страхотна детска градина и се чудя дали да не ги преместя тук.
Не знам дали ви писах как се оплаках на директорката от едната сестра и сега тя ми се обади че Пешко ще бъде вместо първа ясла във втора при другите сестри.Не знам да се радвам ли или не, но аз не съм я молила за това, а просто исках тази сестра да спре тормоза.
Целувки на всички и доскоро!

# 136
  • София
Здравейте на всички! Ваканцията вече отмина и от 9 Септември започнахме в новата градина. За сега се адаптира добре и ходи с желание, но все още събираме впечатления. Едната учителка ми се струва много мила, а другата доста дръпната, ама всичко не може да е идеално.

# 137
  • София
При нас в яслата беше по същия начин, едната много добра, другата много строга и несговорчива. Добрата го хранеше, защото Мишлето се оглежда, мотае и нали е с добро сърце, не може да го остави гладен. Докато строгата го оставяше да яде сам, да се облича сам и много други подобни неща.... Ние също много държим да бъде самостоятелен, но все пак сме родители и при нас някои номера минават:) Така че съм доволна и от двете сестри в яслата. Всяка от тях има своя принос за нещо Simple Smile Сега в градината са много очаровани колко е самостоятелен. Също така едната госпожа е много емоционална и добра, а другата е доста сдържана. Дори си мисля, че нарочно ги копмплектоват така Simple Smile

# 138
Аз тъкмо се връщам от родителска среща в градината. Не съм особено очарована,ч е ще е във филиал в един апартамент, но  Rolling Eyes за съжаление нямам друга алтернатива. Учителките бяха млада (по млада от мен) и възрастна. Общо взето родителската среща беше да се запознаем май. Нищо конкретно не ни обясниха. Само разбрах от другите майки, че било голяма привилегия, че ми е прието детето в тази радина, понеже имало огромен наплив. И как няма да има, като за нашия огромен квартал има само една градина ОДЗ, като яслата е само една група. И като чух сега как се оплакваха майките от яслата и  Naughty май Ого няма да ходи там на ясла.

ММ отиде да закара Зар при баба му за 2 дни и ме остави сама с Ого, та сега имам време да поочистя в нас. нещо, което с двамата трудно успявам да свърша  Whistling

Золка силно гуш  Hug

# 139
Здравейте:)
Нашият проблем с заекването отшумява (почти вече го няма).
Беше нужно повече време заедно , игри , внимание и спокойствие. 1 месец направихме заедно и явно му се отрази добре.
Утре тръгва на ДГ, много иска да ходи- явно вече му писна с мен Simple Smile) Липсват му децата и игрите. Дано адаптацията там да мине по -лесно от 2та месеца рев в яслата!

на всички желая да сте здрави и бързо да свикват децата с новата обстановка в градините! Simple Smile

# 140
  • София
И ние сме с проблем със заекването, който според мен се провокира от шарката - тя много се беше уплашила от пъпките и много я боляха. Не мина и след почти два месеца заедно, личния ни прати на психолог, някой може ли да ми препоръча такъв?

# 141

Честит първи учебен ден, момичета, и честита 1-ва група! Wink

Днес заведох Антония за първи път в новата група и много стискам палци всичко да е наред. И на вас пожелавам без-болестна и без-проблемна зима в градина!

И да се оплача - учителката сутринта не поиска да се запознае с мен, въпреки че се виждаме за съвсем първи път, и отказа да вземе цветето, което бях приготвила, каза ми: "Не приемам цветя." с някакъв леден тон и после не се сбогува никак, нито "довиждане", нито "чао"... Сериозно се притесних как ще я караме.

# 142

И да се оплача - учителката сутринта не поиска да се запознае с мен, въпреки че се виждаме за съвсем първи път, и отказа да вземе цветето, което бях приготвила, каза ми: "Не приемам цветя." с някакъв леден тон и после не се сбогува никак, нито "довиждане", нито "чао"... Сериозно се притесних как ще я караме.

Ужас  #2gunfire Дано просто е била в цикъл.Една от нашите сестри беше същия изрод #Cussing out

# 143
  • София
Леле, тази много люта бре. Нашата цветето прие ама още не мога да си съставя кой знае какво мнение. Стискам палци всичко да минава добре, че моя още е на фаза тръшкане за нищо и ме вбесява понякога.

# 144
На добър час на всички дечица!

И Калоян днес е за пръв ден на градина. Имаше много ревящи деца, но той се държа мъжки. Учителката се беше шашнала и тя. Напрви ми впечатление, че в тяхното помещение беше голо, няма килими, няма икрачки, не знам, от нас ли се очаква да ги купим?  Thinking

# 145
Не сте ли имали родителска среща досега? Нищо ли не са казвали по темата?

Ние купихме килим, играчки, боядисахме помещенията.Спряхме се на по 30 лв на човек досега, но ще се купуват и материали за рисуване и др занимания  до края на септември

# 146
Не сте ли имали родителска среща досега? Нищо ли не са казвали по темата?

Ние купихме килим, играчки, боядисахме помещенията.Спряхме се на по 30 лв на човек досега, но ще се купуват и материали за рисуване и др занимания  до края на септември

Shocked  Shocked  Shocked

Накарат ли ме на такова нещо и ще гръмне целият град, честно! При нас поискаха по 15лв за консумативи от сорта на салфетки и тоалетна хартия. За мен е по добре, понеже няма да ме карат всеки месец да им нося, а и така ми излиза по евтино. В яслата искаха всеки месец салфетки, хартия и мокри кърпички. Аз носех от тези, които аз ползвах и ето ти скромна сума от горе долу 4лв на месец. Отделно ни казаха, че ще събираме пари за учебните помагала, като миналата година били 22лв. Сега още не знаеха. За инфо, в яслата събрахме в началото на годината само 20лв за учебните помагала и за лигавници да се ушият, но си носехме консумативите.
Това никак ама никак не е редно, но предпочитам така, отколкото да купуваме килими, климатици, конвекторни печки и прочие. Па не дай си Боже и телевизор  ooooh!

И аз понабрах малко на учителката, но ще го преглътна. Питах вчера Зар дали му е харесало на градината при децата и той каза Да. Питах го дали иска пак да отиде и пак каза да. Обаче той има моменти, в които казва само Да, както като бяха на по годинка и казваха само Не на всичко.
Вчера го заплаших, че ако не ме слуша и няма да го пускам на градината при децата. Млъкна.

И малко извън темата  Mr. Green да споделя и за Ого. Това бебе е мечта (пу пу). Голям ми е поспаланко и колко е спокоен само  Crazy Но когато Зар е в нас и не успявам да му обърна особено внимание на бебето та си мисля, че това е причината вторите бебета масово да са по спокойни от първите. Вчера бяхме и на консултация та си отглеждам по голям гигант от батко си. Вече втори месец качва по 2кг. За двата месеца е качил и 13см, та сега е почти 8кг и 65см. Зар наддаваше по кило и нещо, но винаги ми е изглеждал кльощав, докато Ого е пухкав и има саламчета. Не е  още кюфте, но както гледам има време да го направя  Embarassed Поне върви и доста на височина и явно така компенсира наддаването. А е само и единствено на кърма.

Това ми напомни, че Аделина и Но Нейм нещо се изгубиха тотално

# 147
В София по детските градини най-чесо събират по 50 лв. за консумативи и помагала, но все още нищо не са ни казали, а и среща не сме имали още.

Леле, agnesana, бебе мечта имаш!

# 148
  • в рaя
Здравейте и от нас Simple Smile Мими на 3 септември почна в "голямата група", но ходи 2 дни и се разболя, та днес и е отново първи ден. Първите ми впечатления бяха плачевни - въпреки, че този филиал е бил отпуска 2 месеца за "ремонт", тавана беше на места шпаклован и само там боядисан - представете си на какво петна беше. 2 стени боядисани ( няколко дни преди отварянето от едната учителка с нейни лични средства), а другите 2 не. Единствено съоръженията на двора бяха боядисани, но за сметка на това изпочупени - стълбичките на пързалката, коритото, люлките. Пода е от естествен паркет, но нито циклен, нито лакиран скоро (сякаш хич не беше), с големи фуги, без килими и т.н.. Спалното миришеше ужасно на застояло, но все пак и вероятно 2 месеца не е било проветрявано. Тоалетните са 3 тип "турска". Много ми е тъпо, а избор нямаме. Ще събираме вероятно 40 лв. - 20 за материали и 20 за играчки и т.н., защото този филиал до сега не е бил първа група и не са подготвени за най-малките. Отделно купувахме веро, течен сапун, мокри кърпи, салфетки, т.хартия. Иначе имат много готина кухня, маса, тоалетка за игра, кукли, колички, пъзели. И отделно ще си купим боя да боядисаме. Пфу, все си мисля да пусна един сигнал е инспектората, ама пък после ще ни нарочат, а и Гого в това ОДЗ Sad

агнеса, моя Гого на година и почти 6 м. е 9,300 Simple Smile) Иначе и той беше поспалив и кротък, и аз смятам, че е от липса на внимание Simple Smile) Да са ни живи и здрави  Hug

# 149
  • София
Нашата градина е с много добра база, направиха основен ремонт миналото лято, мебелите са нови /128 ОДЗ/. Учителките/лелите също са много миловидни и любезни, но това не пречи на Мишана да реве всяка сутрин като заклана. Тя не ходи почти два месеца на детско заведение и сега направо си е нова адаптация, много ми е криво. Другото, което не ми хареса е, че разделиха яслената им група така, че половината от приятелчетата й не се паднаха заедно с нея, ама какво да се прави.
Родителска среща още не сме имали, казаха началото на октомври. Пари или консумативи още не са искали. Като погледнах вътре в заличката им видях много хубави играчки, имаха и кухня - огромна, Миши си играела много с нея.
Директорката на градината е много инициативна, участва с проекти по различни програми за пари и затова може би сградата и условията вътре са такива.
Имало и танци и английски със заплащане, ама още нищо не са казали, може би на родителската среща ще разяснят за допълнителните занимания.

Общи условия

Активация на акаунт