ГРАДИНАРСТВО - моето хоби! 15

• 85 189
  • 760
  •   1
Отговори
# 75
Днес гледах на място тази разпръсквачка в Бриколаж  http://www.zamaistora.com/prestashop/gardena-/127--premium.html  Ани, точно тази,която ти препоръча-втората. Хареса ми, че е на шейна и ако се наложи да се мести, само дърпаш маркуча, а иначе ще дупча само тревата. Видях, че има да се регулира колко нависоко да пръска, даже си мисля, че може и с една да минем  за  200 квадрата, ама сега пък се замислих, нали е терасирано на 3 етажа, мисля нея да вземем, пък ако трябва ще я местя на 2 пъти да полива.  Нали Гардена е хубава марка, пише, че са немски. 

Я русенките събота и неделя на сбирка да обсъждаме, а? Ани, Мегисан, какво ще кажете? Ако имате възможност разбира се   Hug

matzе, много спретната градинка   Wink

Днес си взех 2 пасифлори, мислех да ги направя с арка в градината, ама ми казаха, че тя не зимувала и дали е удачно да ги сложа в саксии, да ги закОпам малко в пръстта, за да мога да ги прибера на зима? Какво ще кажете? 

Любознателна, прекрасна градина!

Голяма част  от мястото, което ми остава сега свободно за цветя, търся предимно такива, виреещи на сянка, слънчевото място стана зеленчукова градинка. Но пред къщата имам слънчево място и там искам да сложа луковици на пролетни цветя и понеже нали съм пълен новак и да питам - ако ще засаждам там и такива, цъфтящи  през лятото как става с пролетните? Всеки сезон ли трябва да ги вадя? Много ми е оплетено  Praynig 

# 76
  • Стара Загора
За пасифлората можеш и направо в градината да я посадиш и зимата прибираш.

# 77
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
..искам да сложа луковици на пролетни цветя и понеже нали съм пълен новак и да питам - ако ще засаждам там и такива, цъфтящи  през лятото как става с пролетните? Всеки сезон ли трябва да ги вадя? Много ми е оплетено  Praynig 

не е нужно да ги вадиш всяка пролет, на няколко години е добре. предполагам те притеснява това, че поливаш летните, а луковиците са си в почвата -  няма страшно, не им пречи, не изгниват и не тръгват, докато не им дойде времето  Hug

Русе е хубав град  Heart Eyes с хубави хора  Blush

# 78
здравейте, за пръв път засаждам луковици в саксии - избрах фрезии, че много ги харесвам. Излязоха стеблата им, но са доста високи и листата 'налягаха', нормално ли е това?

# 79
  • густо майна Филибето
Здравейте на всички. Писах и на други места, но и тук да попитам за помощ. Кипарисите ми са пресадени миналата есен в градината, и от тази пролет имат това изсъхване и почерняване отдолу. Хич, не изглеждат добре. веднъж само съм им хвърляла амониева селитра. Някой дали знае, какво би могло да им е?

http://rival.snimka.bg/flowers/07-06-2013.757692.30750620

Гъби някакви, пръскай с топсин. В агроаптеката може да ти препоръчат и друг фунгицид.

matze закъснява при вас лятото, но вече е зеленко и хубаво Simple Smile На каните оградката за подпора ли служи? Много ги харесвам тия цветя, но при мен поливането лятото им идва в повече май, две години ги мъчих - гният. Трябва да им улуча мястото, ако искам да имам. Sad

7/8 , вадят се лалета и зюмбюли, за да цъфтят и следващите години и да не се разпада сорта, но има и сортове лалета, които могат да не се вадят. Аз от десетките лалета съм улучила само 2-3 такива сорта, затова сега залагам на минзухари, от една форумска поръчка съм поръчала стотина Grinning
Лукувици, дори ако е само за местене, се вадят лятото, когато листата пожълтеят. Дотогава те хранят луковицата за срледващата година.

Ей, колко русенки се събрахте самоооо......! Hug

# 80
  • DE
Люб, заградила съм заради косматата. Съседката и дава разни лакомства и тя все на оградата виси като я види.
Сяда с дебелото си дупе точно там, като пораснат, махам пръчките Mr. Green

# 81
Мадзе, аз имам подобен проблем с котката....ако излезе нещо ( щото тя го е оровила). Порасне ли над 5 см и го приема като обект за игра- пострадаха фрезии, гладиоли ( имам прекрасни лилави, които тя изпочупи), лилиуми, гергини....ни оградки, ни колчета помагат....оплаках се  Mr. Green
Вчера рязахме храсти, че поникнали до небесата. Магнолята и тя е за подкастряне, но наесен ще е

# 82
  • Schwarzwald
Ljuboznatelna, трябва да споделя нещо Wink
Прочетох вчера малка книжка. Името и е "Изгубената роза", на Сердар Юзкан. Красива история за това как да комуникираме с розите и всичко в природата.

И през цялото време си представях, че описват твоята градина.  bouquet
(http://www.rulit.net/books/izgubenata-roza-download-free-229298.html)

# 83
  • густо майна Филибето
Много мило, благодаря Hug

Ние в момента работим върху мястото, където ще прекарваме най-дълго. Измайсторихме една голяма маса, боядисах един стар полилей и леко крива закачалка. Ей това се получи:

Скрит текст:

# 84
Уау!!  Party Ако беше в черно с патина, обаче щеше да е в тон и с лампите. Така пък, в бяло е перфекто за лятото.  Heart Eyes Така, че и в бяло и в черно е убиец!
Във фейсбук съм харесала една страница за железа. Има много идеи, а и ако не се лъжа този човек може и да ги направи. Peace
Ето Simple Smile

# 85
Ljuboznatelna, вече съм ти фенка    Hug Прекрасно е мястото, желая ви много хубави моменти там!
А полилея е жесток!

# 86
Много мило, благодаря Hug

Ние в момента работим върху мястото, където ще прекарваме най-дълго. Измайсторихме една голяма маса, боядисах един стар полилей и леко крива закачалка. Ей това се получи:

Скрит текст:

Люб, #Crazy страхотно е! Heart Eyes Hug
Браво! Уникална жена си ти - с каквото се захванеш, всичко ти се получава.

За полилея да те питам, остави ли му електрическата част и, ако да, защитен ли е от вода? newsm78
Аз също имам един стар (и много грозен) полилей от ковано желязо и отдавна съм намислила да го преработя, отстранявайки скандално грозните елементи, също и ел. частта мисля да я махна и ще го окача над бъдещата градинска маса като обикновен висящ свещник със свещи.

# 87
Страхотно място браво! Мен ме грабна и саксийката, маскирана като торбичка и фенера долу вдясно на снимката! Вечер ще е уникално!
Барната работа! Hug Hug Hug

# 88
Ах, Люб.... ма то така НЕ МОЖЕ!!! Crossing Arms
Знаеш какъв фен съм на тез полюлеи... Заради един такъв червен цяла стая направих  Mr. Green Сега заради твоят бял полилей... ще взема и пергола да си скова...
каквото и да кажа - малко е - ПРЕКРАСНО е. Златни ви ръцете и твоите и на ТМ Hug
Поздравления!

момичета, да ви питам. Утре ми пристига рустифина. Контейнерна - 1,20м.
Кажете ми дали да я подпирам да расте права или да си я оставя да си се криви???? Thinking

Последна редакция: пн, 17 юни 2013, 17:24 от JuliS

# 89
  • DE
О, в бяло и на мен ми харесва за градината. Стои някак си буржоазно и изпъква страхотно на зеления фон. Закачалката е страхотна идея...като идват гости започва едно мятане на жилетки, блузи и долни гащи hahaha
Прекрасно място за отдих!

Titina , косматата не ми прави никакви бели в градината, дори не препикава тревата за сметка на съседската котка, която тори и рови из зеленчука. Наслагала съм навсякъде разни мрежи и забити пръчки да не рови, че ми е гнусно. Иначе като ги няма ходя да я храня, ама при мен я гоня с пушка Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт