ГРАДИНАРСТВО - моето хоби! 15

• 85 606
  • 760
  •   1
Отговори
# 630
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Момичета имам един въпрос  Simple Smile Опитвам се да вкоренявам рози...... Кога трябва да махна капачките на шишетата и самите шишета  Hug

чакай да се затопли още малко  Hug

# 631
st. Dobri, благодаря  Hug
И аз така мисля. Дано не сгреша нещо, защото сега изглеждат много добре, имат пъпки, но дали имат и коренчета  newsm78
Сега съжалявам, че не боднах и пръчки хортензия. Миналата година почти се бяха хванали и стана горещо ..... Нямам възможност да се грижа от близо  Cry

# 632
Здравейте!
От известно време живея в къща с голям двор. Досега нямах време да се занимавам с градината, но тъй като в момента съм бременна и не ходя работа, имам достатъчно време за нея.
Имам рози - високи, като храстче по-скоро, искам да ги разсадя, за да ми заемат цялата предна ограда, как да го направя?

# 633
Аз също мислех да садя рози през почивните дни, но с тези валежи... Явно ще е след средата на март.

Мами 21, аз също нямам възможност да се грижа отблизо за цветята. Ноември посадих зюмбюли и лалета, оттогава не съм ги посещавала  Crazy Дано като отида да садя розите да са изкарали...

# 634
Аз мернах при съседи цъфнали мини нарциси. Огледах се в моята градина и азалиите са напъпили Grinning; хортензиите целите са в зелени връхчета; излезли са ми лалетата, засега само листа... Не е за вярване, но пролетта идва. Simple Smile Ние караме супер монотонна зима от нон стоп дъжд, така че по времето не се усеща смяна на сезоните, та дано усетим пролетта по цветята.

# 635
  • София
Добре заварили, майчета!

И аз съм любител на цветята. Приятно ми е да се представя. Имам нужда от съвет за гледането на лавандула (широколистна). Подариха ми я от Израел казват и аз си я гледах на слънчев прозорец на работата ми, но отсъствах за две седмици през зимата и като се прибрах, тя беше тръгнала да изсъхва...листа доста кафяви вместо зелени...като ги потъркам все още миришат, но...тъжна картинка, повечето пръчки са сухи, като ги счупя......Ето и снимка. .

Моля за съвет! Поливам умерено...дали ще покара нови листенца...?  Embarassed

Благодаря предварително.

# 636
Здравейте дами,
Много се радвам,че има и такава тема.
Начинаеща цветарка съм и искам да попитам сега какви цветя мога да заседа на двора.Климатът е като в София, дали вече се сади или е още рано...
Приемам всякакви съвети Simple Smile

# 637
  • густо майна Филибето
При мен цъфтят мини нарциси , минзухари и иглика. Но е облачно и не съм видяла минзухарите разтворени Sad

Скрит текст:

ва ни ла, може да е преовлажнена, лавандулите не понасят влага. Аз мъчих испанската в саксия, тя почти не растеше. В градината пък й идва алкално и жълтее. Освен това при голям студ щеше да умре, та в крайна сметка останах без нея.

Сарита , можеш да правиш разсади от всичко, което ще рече да ги насадиш в саксийки у дома на топло и много светло, после да разсадиш в по-големи и да чакаш края на април, за да ги насадиш в градината. Или да сееш директно семенцата в края на април, началото на май месец в градината. Успеха на второто не  е съвсем сигурен, отнасят ги мравки, убива ги засушаване, удушават ги плевели....
Друг вариант е да си купиш разсад от пазара.

# 638
И при мен цъфтят минзухари и иглики, нарцисите и зюмбюлите са само напъпили. Форзицията също  е почти цъфнала.

Да кажа, за който не е разбрал, в НДК/София има Флора до неделя.

Аз си взех смокиня, отдавна съм се навила да пробвам. Обаче сега като чета, трябвало да са две - мъжка и женска, за да се опрашват. Някой (Люб?) знае ли нещо по въпроса? Как да разбера моята мъжка или женска е Thinking

# 639
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
И при мен цъфтят минзухари и иглики, нарцисите и зюмбюлите са само напъпили. Форзицията също  е почти цъфнала.

Да кажа, за който не е разбрал, в НДК/София има Флора до неделя.

Аз си взех смокиня, отдавна съм се навила да пробвам. Обаче сега като чета, трябвало да са две - мъжка и женска, за да се опрашват. Някой (Люб?) знае ли нещо по въпроса? Как да разбера моята мъжка или женска е Thinking

споко - не ти трябват две  Hug нашата е една и няма такава наоколо пък си ражда Wink

# 640
St. Dobri, супер новина Hug

Нямам търпение да се затопля времето и да се пускаме по градините Simple Smile

# 641
  • густо майна Филибето
Със сигурност не е мъжка, защото е направо престъпление да ти я продадат Mr. Green Но пък мъжките смокинки стават за сладко.
И аз не съм виждала наоколо мъжки. Те са с по-различни листа (първото, което се набива на очи).
Иначе смокините имат проблем с оцеляването зимата, моята една зима измръзна до корен, и следващата нямаше плод (ражда на стари клони). Ако ти мръзне всяка зима, няма да ти ражда.
Аз и нарове си имам, и при тях е така.

# 642
Здравейте. От години имам Гардения, която отглеждам в саксия. От няколко месеца наблюдавам нещо като бяла паяжина по листата. Пръсках с Био Кил, но не се маха. Онзи ден тръгнах да я поливам и бутнах клоните. За мое голямо                                                                                                                                     зелените листа изпопадаха. След още два дена някои от листата започнаха да пожълтяват. Не смея да я пипна защото се притеснявам да не изпопадат всички листа. От друга страна гарденията има пъпки и очаквам да цъфне, но тези 2 случки с листата ме притесняват.  Не знам каква е причината и какво да правя нито с тях нито с паяжината..
Моля помогнете ми!

# 643
.... мъжки. Те са с по-различни листа (първото, което се набива на очи).

В момента е еднометрова пръчка с две пъпки, листа няма. Жената каза, че е най-зимоустойчивият сорт, но не запомних името. Ще се пробвам, пък каквото стане.

# 644
  • густо майна Филибето
Нашата мъжа ми я купил изтръгната издънка , от някакъв дядо, 30см. Една година я гледах в саксия на терасата.  Аз много се притеснявах откъде е дръпната, защото около блоковете е пълно с едни смотани смокини, обаче дръвчето се оказа много читаво, дава едри и сочни смокини. Обаче трябваше да минат 4 години преди да ги опитам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт