Тибетска гъба / кефир / кефирена гъба 2

  • 147 539
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 229
Здравейте! Прочетох много за кефира и съм решила да си направя сама. Проблемът обаче е, че нямам гъба Sad Има ли сред вас някой с вече пораснала гъба, който би ми дал малко количество от нея?
От Русе съм  Rolling Eyes

# 691
  • Мнения: 69
 Пил съм гъбата около година ,има ефект на пробиотик, но се приема различно от всеки човек. Сутрин действа разхлабващо,но не при всички . Лично на мен ми помогна частично .
  

# 692
  • Пловдив
  • Мнения: 1 158
Включвам се да споделя че моята гъба оцеля 3 седмици на теарсата забравена в трилитров буркан с един литър мляко от ЛИДЛ не само че нищо и няма ами и кефира си е супер  Shocked

# 693
  • Мнения: 297
Здравейте отново ! Необходимо ли е кефира в млякото за всекидневна употреба да е ПЛЪТНО затворен в буркан. Сега го съхранявам в чаша и отгоре само покривам със салфетка.

# 694
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 311
Здравейте отново ! Необходимо ли е кефира в млякото за всекидневна употреба да е ПЛЪТНО затворен в буркан. Сега го съхранявам в чаша и отгоре само покривам със салфетка.

Mисля, че не е необходимо.Аз винаги със салфетка го покривам  Peace забелязах, че не става толкова кисело и ми допада повече на вкус .

# 695
  • Мнения: 69
 Освен това вкусът се подобрява ако гъбата е измита добре. Най добре ми се получаваше  като го промивах в голяма пластмасова цетка със слаба сруя хладка вода.

# 696
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 311
Аз също винаги промивам добре със студена вода.Но не бях сигурна дали е правилно .Някъде срещам ,че не е добре честото промиване.Нарушавала се микрофлората на гъбата  Thinking

# 697
  • Мнения: 69
Ами мойта гъба боледуваше ако не я промивах добре, ставаше някак по жълтеникава. Но все пак беше поставена на диета с купешко мляко. И все пак за седмица удвояваше размерите си.Много е  полезна е на който му понася.  Имам близък много доволен от нея, въпреки че е диабетик. При мен имаше частичен ефект и трябваше да прибегна до други методи на диетолечение.

# 698
  • Мнения: 297
Бях оставил кефира два дни в шкафа с едно и също мляко. Гъбата беше изяла почти цялото мляко. Имаше даже и някаква прозрачна течност. Просто бях доста натоварен и все забравях да закупя друго мляко. Може би трябваше да я оставя в хладилника.

# 699
  • Мнения: 297
За съжаление май имам проблем с гъбата. Сега вече ми изконсумирва цялото мляко. Не знам какво да правя. Не изглежда жълта, но май има малко странен мирис.

# 700
  • Мнения: 69
Вероятно слагате много гъба в съда с млякото. Един съд с вместимост от 400-500 мл.се подквасва чудесно от една супена лъжичка гъба, пък и от една чаена. Оставете гъбата да си почине в хладилника ,като я киснете във вода за няколко дни,като ежедневно промивайте гъбата. Сега времето е по- топло и подквасването може да става за по- кратко време. Вижте да няма проблем с млякото. Ако странният мирис не се махне потърсете гъба от друг човек с по - добро качество.

# 701
  • Мнения: 297
Много благодаря ! Наистина слагам много .

# 702
  • Мнения: 4
Добър ден!  Искам да закупя тибетска гъба.  Къде може да има?  Ние сме от Варна.

# 703
  • Мнения: 77
Здравейте,искам и аз такава гъба,от Пловдив съм някой ако предлага да ми пише.

# 704
  • Пловдив
  • Мнения: 2 247
Здравейте,искам и аз такава гъба,от Пловдив съм някой ако предлага да ми пише.
Пиши ще се разберем как и къде да ти дам .
Да уточня аз лично не продавам !
А мисля ,че тук в темата и никой не я продава ,просто я подаряваме !!!

Общи условия

Активация на акаунт