Тибетска гъба / кефир / кефирена гъба 2

  • 147 545
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 2
Подарявам кефирена гъба ако някой има нужда Simple Smile В София съм. Пишете на лично ако искате.

# 676
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 312
И аз подарявам кефирена гъба- от Стара Загора съм.



Имам и въпрос- сега лятото пия по-малко кефир и правя доста почивки на гъбката.2-3 дни в мляко, 2-3 дни във вода в хладилника.Вредно ли е за гъбата?

# 677
  • Ямбол
  • Мнения: 1 610
niditop3 Не мисля, че и се отразява добре и дали изобщо се развива, докато се нагласи в една среда, после прехвърляне в друга,принципно отнема време и не се развива,но сама виж как ти се развъжда.

# 678
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 312
Благодаря   bouquet
да сигурно си права за развиването  Peace като се замисля последно време расте по-бавно.
А вие само сутрин и вечер на гладно ли пиете кефира или и по други начини( в рецепти?)?

# 679
  • Ямбол
  • Мнения: 1 610
niditop3 аз принципно денем не ям,но да,като стана изпивам. Използвам и за палачинки,кексове, таратор..

# 680
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 312
Ей вярно, на таратор ще пробвам   chef сега му е сезона.Защото ми омръзна малко , аз пия по 500мл.на ден.Но пък ми действа страхотно

# 681
  • Мнения: 13
Здравейте! Преди повече от 10 години отглеждах кефирна гъба и със съпруга ми пиехме кефир. За съжаление от немарливост я погубих.  Embarassed Сега очаквам да ми изпратят от Омуртаг чрез куриерска фирма (аз съм от Пловдив и дано не се развали по пътя). Четох, че освен другите ползи регулира и стомашно-чревния тракт. Аз страдам от т.нар. раздразнено дебело черво - често ходя до тоалетна (по 3-4 пъти дневно), особено ако ям повече зеленчуци, плодове и баластни вещества. Въпросът ми е: дали кефирът ще влоши състоянието ми?  newsm78 Или да пробвам, пък "каквото сабя покаже".  Laughing

# 682
  • Пловдив
  • Мнения: 2 247
Аз съм от П-в ,ако стане нещо пиши ще ти дам на драго сърце !

# 683
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 312
Искам да ви попитам дали сте сушили гъбата,  за по-дълго съхранение.
Моята от два дни се суши, за сега е хванала коричка, но си е мека.
Цялата ли трябва да стане твърда?

# 684
  • Мнения: 297
Здравейте ! В понеделник си взех гъбата от еконт. Беше в стерилно контейнерче. За съжаление е престояла два дни там и се надявам нищо да не й е станало. Измих я с минерална вода и я сложих в сварено прясно мляко Верея 3%. Пише, че след 24 часа млякото в което е била се сменя , а старото се изчаква да минат ОЩЕ 24 часа за да може да се консумира. Първите няколко пъти необходимо ли е да се изхвърли млякото докато се разработила един вид гъбата или това е пълна глупост ?

Мога ли да използвам кисело мляко за гъбата вместо прясно ? Честно казано прясното мляко ме притеснява малко.

# 685
  • София
  • Мнения: 24 613
Здравейте ! В понеделник си взех гъбата от еконт. Беше в стерилно контейнерче. За съжаление е престояла два дни там и се надявам нищо да не й е станало. Измих я с минерална вода и я сложих в сварено прясно мляко Верея 3%. Пише, че след 24 часа млякото в което е била се сменя , а старото се изчаква да минат ОЩЕ 24 часа за да може да се консумира. Първите няколко пъти необходимо ли е да се изхвърли млякото докато се разработила един вид гъбата или това е пълна глупост ?

Мога ли да използвам кисело мляко за гъбата вместо прясно ? Честно казано прясното мляко ме притеснява малко.




Първите 3-4 кефира ги изхвърлете, не ги консумирайте.

Прави се само с прясно мляко. Simple Smile

# 686
  • Мнения: 1
Търся кефирната гъба и съм от София. Има ли някой в повече?

# 687
  • Мнения: 297
Все още нямам в повече , иначе веднага давам.

Чудя се дали може директно гъбата да се захранва с пастьоризирано мляко ? Днеска на гъбата ми излезе нещо като каймак.

# 688
  • София
  • Мнения: 24 613
Все още нямам в повече , иначе веднага давам.

Чудя се дали може директно гъбата да се захранва с пастьоризирано мляко ? Днеска на гъбата ми излезе нещо като каймак.




Защо да не може?! Май млякото в супрмаркетите е само такова.... newsm78
Купувам мляко от магазина, сипвам в буркан и слагам гъбата. Ако варя млякото, изчаквам хубаво да изстине и тогава слагам гъбата.

# 689
  • Мнения: 297
Amiamo, благодаря ти много още въднъж !

Общи условия

Активация на акаунт