Тибетска гъба / кефир / кефирена гъба 2

  • 147 593
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
  • Ямбол
  • Мнения: 1 610
nikolinanik по няколко блога и форума чета,че е хубаво да узрее и да излезе някак си ферментацията от гъбата,за да не се получават газове в стомаха,затова е добре да отлежи преди прием.
jul_j Цяла бременност съм я консумирала,без да е проблем.

# 76
  • София
  • Мнения: 1 079
Murka,никид,Успокоихте ме,защото аз я бях приспала до оня ден и от вчера пак я пия,ама на страх.Такъв запек ме беше хванал,но гъбката сутринта оправи работата hahaha

# 77
  • София
  • Мнения: 24 630
никид, сутринта да прецедя, изплакна и да заредя отново с мляко. Напитката слагам в хладилника и след 1-2 часа да се консумира, така ли?

# 78
  • Ямбол
  • Мнения: 1 610
nikolinanik аз поне прецеждам вс сутрин,не мия вс.път,само като е лигаво,ако е мн.гъсто доливам малко вода да се разреди,тогава прецеждам и прибирам до следващата сутрин в хладилника.
Гъбата заливам с ново мляко.

# 79
  • София
  • Мнения: 24 630
Ясно! Трябва доста а престои в хладилника. Sad

# 80
  • Мнения: 0
Търся си гъбка!Ако може някой да ми  прати -ironka@mail.bg

# 81
  • Мнения: 0
ЗДРАВЕЙ!
Недей да се боиш от писаното в сайтовете! По начало, един по- лабилен стомах, и особено тънките черва трудно, малко мъчно, се настройват към гъбата.
Но след 1, най- много 2 седмици консумация на кефира (а същото важи и за чая от тибетската чаена гъба камбуча), това отшумява!
Най- доброто, най- лечителното, е  ......... да оближете, да изсмучете, това гъстото, "сополивото"
което е  образувано по кефирената гъбка.
Колкото и да ви звучи невероятно, но е така!
Някой даже отглеждат кефирената гъбка само  ....  за да "изсмучат", това гъстото, "гадното".

По- голяма опасност има обаче, ако болният има, е болен от гастрит и/или колит!

Тогава адаптационният период към тибетската млечна гъба, и консумирането на продуктите й, е по- дълъг - около месец.
Но след това следва бързо оздравяване от тези болести.

Ако искате разяснения по лечебните  свойства на двете тибетски гъбки,
пишете ми на мейла - sofiabgtr@yahoo.com.
Имам близо 10 годишен опит с консумацията на продукти от кефирената и чаената тибетски гъбки.
Аз сравнително рядко съм тук, във форума.

.............
...............
...................

 ....  "по няколко блога и форума чета,че е хубаво да узрее и да излезе някак си ферментацията от гъбата,за да не се получават газове в стомаха,затова е добре да отлежи преди прием.
Цяла бременност съм я консумирала,без да е проблем".

# 82
  • София
  • Мнения: 24 630
Този профил: Niki2nn  и посочен е-майл: sofiabgtr@yahoo.com явно са фалшиви!
Проверих е-майла - никой не отговаря!!!
Момичета, не се връзвайте на този пост!
Не е трудно човек да се досети кой стои зад новата регистрация и е-майл!!!

# 83
  • Мнения: 101
Здравейте момичета, случайно някоя от вас да има да ми даде тази кефирна гъба. Толкова отдавна я търся и сега видях, че тук има цяла тема за нея Simple Smile
Ще ви бъда много благодарна!
Пишете ми на лични.

# 84
  • Мнения: 0
Здравейте  Simple Smile да се наредя и аз на опашката за кефирна гъбка. Много ще бъда благодарна , ако някой има да ми изпрати. От София съм.

# 85
  • София
  • Мнения: 30
Привет и от мен. Ако някой има в повече, може ли и на мен да даде, моля? Също съм от София  Praynig

# 86
  • София
  • Мнения: 1 079
Другата седмица ще имам за раздаване,но ще трябва да дойдете до нас,защото съм болнични и не мога да излизам

# 87
# 88
  • София
  • Мнения: 30
Jul_j, супер, много благодаря, ще дойда да си взема, пиши ми на лични, когато има.
А да попитам, кой е най-подходящия материал за съхранение на гъбката? Доколкото разбрах, следва да не е метал?

# 89
  • София
  • Мнения: 1 079
Jul_j, супер, много благодаря, ще дойда да си взема, пиши ми на лични, когато има.
А да попитам, кой е най-подходящия материал за съхранение на гъбката? Доколкото разбрах, следва да не е метал?

Има сделка newsm10Аз мойта гъба си я държа в стъклена чаша,прецеждам я през пластмасова цедка и бъркам с пластмасова лъжичка

Общи условия

Активация на акаунт