Тибетска гъба / кефир / кефирена гъба 2

• 147 607
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Аз държа гъбата си в стъклен буркан, не много голям и затварям с капак, както е според указанията. Сипвам млякото - да е 2/3 от буркана. Ползвам пластмасова цедка, но изобщо не бъркам и не ползвам лъжица. Отцеждам с леки потупвания на цедката. Simple Smile
Днес сутринта имах най-гъстия кефир. Трудно се отцеди. Млякото, което ползвам сега е 1,5%, Laura, в кутия. Интересно! До преди дни ползвах и 3%, 2%, българско прясно мляко, но толкова гъст кефир до сега не се е получавал.

# 91
  • Ямбол

nikolinanik вероятно вече е нараснала доста гъбата и затова е по-активна.

# 92
  • София
И аз така мисля. Simple Smile утре смятам да ми е последен ден и след това 10 дни почивка.
Да си призная - през тези 20-ина дни 1-2 пъти пих бира. Embarassed
Знам, че не трябва, но ............. след почивката ще бъда стриктна! Обещавам!  Grinning

# 93
Хм, и аз бих искала да си отгледам такава гъба, но все още кърмя  newsm78
Никъде не прочетох, че не тр. да се пие по време на бременност и кърмене, но все пак да питам някой пил ли е през този период?
Другият ми въпрос е ако имате в повече дали ще може да ми изпратите по Еконт, ако не - видях че в Продавалник има доста обяви /но нали тук прочетох, че не се продава, а подарява и затова питам /

# 94
  • София
Пише, че не трябва да се употребява алкохол!

# 95
nikolinanik  Joy развесели ме. Май ти се пийва нещичко вече  Wink
Пил ли е Кефир докато е кърмил, а не дали е пил алкохол.

# 96
  • София
nikolinanik  Joy развесели ме. Май ти се пийва нещичко вече  Wink
Пил ли е Кефир докато е кърмил, а не дали е пил алкохол.

Joy Joy Joy
Аз си признах без бой, че пих бира 2 пъти.
Казват, че за бременни и кърмещи няма проблеми да пият от кефира. Simple Smile

# 97
  • Ямбол
skrita FUstA цяла бременност и кърмене 2.5 год.съм го пила.
Щом има свободен,винаги пиша в темата,но за момента имам на доста обещан.

пишете на дадените линкове от блог и др сайт,там също пишат постоянно предлагащите-безплатно.
nikolinanik аз никога не съм си правила почивка от кефира,а за алкохола принципно не кусвам и капка никога ,но не вярвам другите да спазват това,чак толкова.

# 98
 Laughing
Ако се консумира кефир дълго време, да кажем 2 - 3 месеца, самото поемане на алкохол (бира например) води до отвращение от него и повръщане. Това много пъти съм го констатирал.
Vessstankova , Октавиана
напишете ми на мейла къде  да се срещнем, и ще ви дам гъбки.

# 99
# 100
Здравейте !

Много се радвам, че открих тази тема !
От известно време търся тибетска гъба за млечен кефир, както и другия вид за воден кефир.В случай, че все още имате кефирена гъба за споделяне, ще Ви бъда благодарен, ако ми пишете за подробности ! (Живея в София.)

Поздрави.

# 101
Някой може ли да ми изпрати малко от гъбката до Свиленград с наложен платеж?

# 102
  • Пловдив
Май споделих , но да споделя пак ,че вкуса е много по благ ако не затваряте с капачка , а покриете буркана с парче плат или дебела домакинска хартия  Peace

# 103
  • Бургас
от днес и аз си имам такава гъба и искам да попитам,когато прясното мляко е домашно сурово ли се ползва или трябва да е варено?

# 104
  • TX
от днес и аз си имам такава гъба и искам да попитам,когато прясното мляко е домашно сурово ли се ползва или трябва да е варено?
аз си купувам от проверен млекар и лично съм тествала млякото в лаборатория, перфектно е, но пак си го варя  Peace

Общи условия

Активация на акаунт