Вградена фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел

• 322 721
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 530
Ами изключете я от контакта, защо ще спирате часовника?
Нищо не разбирам?

# 1 531
  • Сливен
Няма как да се изключи от контакта,Защото няма такъв,тя е свързана директно в ел.мрежата. Благодаря,на всеки включил се в разговора. SunglassesSunglassesSunglassesSunglassesSunglasses

# 1 532
  • София
Няма как да се изключи от контакта,Защото няма такъв,тя е свързана директно в ел.мрежата. Благодаря,на всеки включил се в разговора. SunglassesSunglassesSunglassesSunglassesSunglasses
Аз така и не разбрах какво ви пречи часовника в случая и защо искате да го изключвате?

# 1 533
Сега разбрах.
Няма да ви натовари толкова сметката един часовник.
А може от таблото да спрете тока нацяло.

# 1 534
  • софия
Сега разбрах.
Тогава няма да има н-и-к-а-к-ъ-в разход и нулева сметка. ИдЖиално  Laughing
Аз не разбрах мотива за изключване само на часовника, а можеше да се обогатя. Ползвам фурната 1-2 пъти на 2 седмици, но часовникът постоянно цъка "тик-так, тик-так".

# 1 535
Очевидно искат да изключват уредите, когато ги няма.
Така разбрах.

# 1 536
  • София
Сега разбрах.
Тогава няма да има н-и-к-а-к-ъ-в разход и нулева сметка. ИдЖиално  Laughing
Аз не разбрах мотива за изключване само на часовника, а можеше да се обогатя. Ползвам фурната 1-2 пъти на 2 седмици, но часовникът постоянно цъка "тик-так, тик-так".
Ми тя за това и сметката на тока ти цъка, я да си го изключваш да видиш как ще спестиш! /понеже няма читави икони да уточня - казвам го на майтап/.

# 1 537
  • Сливен
Още в началото писах,че нямаше Упътване и предните собственици не са могли да го намерят.И като не се с знаела,спирали тока,защото живеят в друг,доста отдалечен град.Жената искаше ,да ми обясни как се изключва и пуска часовника,и как се настройва,ако случайно спре тока.И затова реших ,да пиша тук и да питам. Както писах след това,намерих упътване и че,Сметката за тока не ни е проблем. Simple Smile

# 1 538
  • софия
.....Когато ни няма по 2-3 дни ,да не изключваме изцяло тока.
Tired

# 1 539
Въпроса ми е-как да спрем часовника на фурната?
Скрит текст:
Когато ви няма изключвате тока заради часовника, а не заради фурната? И аз не разбирам.
И заради двете. GrinGrinGrin
Жената искаше ,да ми обясни как се изключва и пуска часовника,и как се настройва,ако случайно спре тока.
Когато е изключен дисплея, т.е. часовника не отброява, то фурната не функционира.
Това не означава, че в уреда няма мрежово напрежение и не може да бъде "покосен" от токов удар.
Равнозначно е на изключване на ТВ от дистанционно.
Това е часовника(121,00 лв):
Скрит текст:
Ето и "гръмнала" платка на часовник (AEG furna):
Скрит текст:
Включен ли е бушонът и нямате защита, то вероятността е еднаква за поражения.
ПП  hahaha
Цитат
Накратко да опиша в какво се състои проблема.Умната ми съпруга,(навярно не само моята я наричат Загори тенджера,та затова се успокоява малко) оставила месото на котлоните отгоре,забляла се е не знам в кой сериал,водата изкипява в такива размери,че влиза под плота в печката,залива главната платка,дава на късо....
http://www.tehcomservis.com/forum/topic.php?forum=3&topic=188

Последна редакция: сб, 09 сеп 2017, 11:04 от Анонимен

# 1 540
Добър коментар, ако заминавате някъде за дълго най-добрата защита от токов удар, пожар от късо съединение и други бели е да спрете тока централно от главния бушон. Кофти е само какво ще стане с хладилника.
Другата опция е да спирате определени прекъсвачи или да дърпате щепсел.

# 1 541
Кофти е само какво ще стане с хладилника.
 Peace
Изключвам всички предпазители без кръга, където е хладилника(пералня, съдомиялна).
Хладилникът и пералнята съм "закачила" на една защита.
Съдомиялната е с отделна, понеже е отдалечена като разстояние и вградена.
Скрит текст:
http://www.sono.bg/index.php?id=73&category=31
Цитат
Според първоначалния оглед причина за пожара е късо съединение, което е предизвикано от токов удар. Същата нощ на много места в областта от светкавиците е имало изгорели телевизори..
Скрит текст:
https://www.borbabg.com/2017/07/27/%D1%82%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%B … %89%D0%B5-%D0%B2/

Последна редакция: сб, 09 сеп 2017, 11:45 от Анонимен

# 1 542
  • Сливен
Добър коментар, ако заминавате някъде за дълго най-добрата защита от токов удар, пожар от късо съединение и други бели е да спрете тока централно от главния бушон. Кофти е само какво ще стане с хладилника.

В квартирата,спирахме всичко,освен,този бушон за хладилника.Но,мен главно ме интересуваше,откъде се пускаше и спираше часовника.Защото прочетох,че имало фурни,при които като спре тока и после фурната,не се включвала,трябвало да се Настрой часовника отново.За това писах. Simple Smile Иначе,съм напълно съгласна със вашето мнение. Simple Smile

# 1 543
Моята фурна е така - като спре токът и часовникът се нулира и почва да мига. И не иска да работи докато не се настрои. Ама аз изобщо не го настройвам, защото ми е все едно и не ми се губи време, а и токът често спира за кратко. Като се замислиш фурната не знае дали часовникът е настроен точно, нали? Та и аз само натискам две копчета и часът става 12:00 или нещо подобно, даже не обръщам внимание, и повече не се занимавам да го настройвам, защото фурната вече работи Mr. Green

# 1 544
  • Сливен
Моята фурна е така - като спре токът и часовникът се нулира и почва да мига. И не иска да работи докато не се настрои. Ама аз изобщо не го настройвам, защото ми е все едно и не ми се губи време, а и токът често спира за кратко. Като се замислиш фурната не знае дали часовникът е настроен точно, нали? Та и аз само натискам две копчета и часът става 12:00 или нещо подобно, даже не обръщам внимание, и повече не се занимавам да го настройвам, защото фурната вече работи Mr. Green

Това за часа и аз така разбрах,като четох днес,че фурната няма как да знае,дали часовникът е настроен точно.

Общи условия

Активация на акаунт