име за момиченце

• 23 336
  • 40
  •   1
Отговори
Здравейте, аз съм Руми и съм много затруднена с избирането на името на нашето момиченце. Ние сме българомохамедани и баща му държи да бъде с турско или арабско име и на мен ми се иска да му угодя но пък и името да звучи красиво а не странно... Моля ви помогнете ми като ми предложите някой варианти който звучат и са красиви на БГ

# 1
Азра, Есма, Еда, Латифа ми хрумват без да се замислям. Нямам идея какво значат.
Има много красиви женски арабски и турски имена  - с красиво звучене и с красиво значение. Едва ли ще е труден избора.

# 2
  • Най-красивата страна
Асена
Амина
Асиа
Дария
Зарина
Мелиса
Малика
Далила
Далия

# 3
Амира Heart Eyes,Дженна,Лейла,Кайла,Мериам,Нейра,Ясмин.

# 4
  • Най-красивата страна
Сетих се за Дилара.Много ми харесва.

# 5
Арабски
Амина- означава да се чувства сигурна или пазена 
Аида-посетител, завръщане
Алина- благородна
Атифа-обич, доброта
Дания-близка
Дима-порой
Галия- ценна
Хана-щастие
Карима-благородна, щедра
Лейла-нощ
Лина- нежна, крехка
Мона е вариант на Муна, което е желание
Наима-спокойна
Рания
Тасним-пролет в Рая

Турски
Айла-лунна светлина, ореол
Айлин-лунен ореол
Дамла-капка
Дениз
Деря или Дериа-океан
Дилара-любима
Мерием
Нермин

# 6
# 7
  • UK
В една подобна тема по-рано се спомена Кайла, много ми хареса, не знам какво значи. Лейла също. Много са нежни.   

# 8
  • BG
Мелиса и Мерал харесвам аз.

# 9
Благодаря ви много за идеите разгледах доста имена преди да отворя темата тук, на арабски и на турски но някак си ми се иска да си има и малко българско звучене като Дария например затова реших да ви помоля за помощ

# 10
  • UK
Дария е доста разпространено в момента като българско име, ако държиш да е с възможно по-българско звучене и да "минеш метър" пред таткото, става.
Аз обаче на ваше място бих избрала някое красиво и екзотично, отличаващо се име, не бих желала да се слива с  масовите български имена, достатъчно е да е благозвучно на фона на българския език и лесно за произнасяне и писане.

# 11
При толкова хубави турски и арабски женски имена, защо трябва да се спирате на баналното Дария? Не искаш името веднага да насочва към етнос и религия или просто защото по-българско звучащите имена се запомнят и възприемат по-лесно? Имате кратки хубави имена, познати от години у нас или пък отскоро покрай сериалите....

# 12

Дария напоследък наистина добива малко банално звучене.Аз винаги повече съм харесвала Дара или Дарина.От тези, които предложих горе, като за българка ми звучат по-естествено тези:
Алина- благородна
Дания-близка
Дима-порой
Галия- ценна
Лина- нежна, крехка
Мона е вариант на Муна, което е желание

Турски
Айлин-лунен ореол (може да му сложите едно А-Айлина)
Деря или Дериа-океан

# 13
  • София
Алина какво общо има с арабски и турски имена?

Може би бих избрала Алия, Нур, Сорея, Нора, Мира, Сара, също може(последните 3 не са арабски, но пък се ползват там), Далия.

# 14
ALINA (1)
USAGE: Arabic
Meaning & History
Means "noble" in Arabic.   

Общи условия

Активация на акаунт