име за момиченце

• 23 337
  • 40
  •   1
Отговори
# 15
  • UK
Алина и аз преди време го знаех като типично турско име, после си мислех,че всяка Алина с която се запозная е от турски произход, а то не било така Simple Smile

# 16
И аз винаги съм го смятала за турско.После среюнах няколко Алийни в книги на американски автори.Та явно си интернационално.
Ние си имаме Алена.

# 17
  • UK
Алина е по-хубаво.  Simple Smile  Айлин имам съседско момиче. Вероятно всички са разновидности на едно и също име с един и същ произход.

# 18
  • Варна
А може ли и източникът, който твърди, че името Дима е арабско? Нося това име от почти 32 години и никога до сега не съм знаела, че значи "порой"...

По темата: Рима и Раниа ми харесват Simple Smile

# 19
  • UK
Дават го и като руско, и като арабско.
http://wiki.name.com/en/Dima
http://www.first-names-meanings.com/names/name-DIMA.html
http://babynamesworld.parentsconnect.com/meaning_of_Dima.html

И при нас повече се свързва с женския вариант на Димитър, но явно си има и арабско име Дима.

# 20
DIMA (1)
USAGE: Arabic
OTHER SCRIPTS: ﺩﻳﻤﺔ (Arabic)
Meaning & History
Means "downpour" in Arabic.
Това пише за него.Друг негов вариант е Дема.
Сестра ми също е Дима и е кръстена на дядо Димитър.

Има много имена, които реално са еднакви, но с различно значение. Като тези, които се различават, но са еднакви по значение и произход.Като всички варианти на Петър.

Бях видяла, че например Линда е и българско.

# 21
  • Варна
Много ви благодаря за информацията Simple Smile Беше ми много интересно Simple Smile

# 22
  • UK
Бях видяла, че например Линда е и българско.
Сериозно ли Simple Smile И означава ли нещо, откъде идва? Линда на мен ми е много приятно име, Лаура също, но и двете ми идват твърде чужди за мое дете. Simple Smile

# 23
О, dejie, сега виждам, че си чакаш стрелче! Честито и леко бременеене! Hug

# 24
Амина
Амбър Heart Eyes
Лейла
Карима
Алиа
Аида
Амани

Тук има чудесен списък с мюсюлмански женски имена: цък

# 25
  • София
Сега погледнах за Алина, явно на кйто както му харесва да го приема може да е 

Alina \a-li-na\ as a girl's name is of Greek origin, and the meaning of Alina is "light". Slavic variant of Helen. Also variant of Aline, nickname of Adelina, or may derive from Arabic for "noble, illustrious". In Scotland, the name has been used as a feminine form of Alistair.

По нашите сайтове се води като вариант на Алена, аз най-вече го свързвам с руските имена.

# 26
По принцип за Линда може и да не е вярно, защото често в сайтовете, самите потребители качват имена.Но за да се качи, обикновено трябва доста потребители да са го предложили...

LINDA
USAGE: English, Dutch, German, Swedish, Norwegian, Danish, Finnish, Estonian, Italian,
Hungarian, Czech, Slovak, Bulgarian, Croatian, Ancient Germanic
OTHER SCRIPTS: Линда (Bulgarian)
PRONOUNCED: LIN-də (English) [key]
Meaning & History
Originally a medieval short form of Germanic names containing the element linde
meaning "soft, tender". It also coincides with the Spanish word linda meaning "beautiful".

Може би е от рода на имената Пенда, Ванда....разни подобни.Чела съм, че в различни краища на България има различни, типични за региона, форми на имената.Някъде ще е Пена, на друго са Пенка, Пенда; Дина/Динка;Димитрина/Димитринка/Димитричка. Та и Линда може да е от тях.

# 27
  • София
Има и друго при арабите, които са били под разни чуждивлияния също са навлязли някои западни имена, които вече не се приемат там за чужди, аза типични, както и у нас има такива...та идеята ми е, не винаги е важен само корена от къде е, но и как е прието самото име.

# 28
с Дария определено няма  да мина метър защото изобщо не му харесва  Laughing .Айлин наистина е красиво и сме го обсаждали  преди и му харесва и на него, но ми се искаше да понахвърлям още варианти за  да може да изберем най красивото за нашето момиченце

# 29
  • София
Аз сега се загледах по един сайт само с турски(май има и арабски не само турски) имена, има доста приятни - Алиа, Адила, Алима, Алма, Амира, Елиза, Ермина,Зара, Мина, Мона, Тара...София, го пишат също.

Общи условия

Активация на акаунт